- Külföldi SIM-ek itthon
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valkűr
addikt
válasz
Downsampling #9906 üzenetére
itt a kisteso:
https://lejatszo.hu/?t=dune-hd-premier-4k-provagy a nagyobb, bár nagyon hiányolom a 2 HDMI, akinek nem 4K az erősitője.
https://lejatszo.hu/?t=dune-hd-pro-one-8k-plus -
Tuto
aktív tag
válasz
Downsampling #9047 üzenetére
Ha nem kell a vision, tökéletes lejátszó. A II gyorsabb mint az elődje, de az is tökéletes lejátszó. Használtak között ár/érték arányba a legjobbb Dune választás szokott lenni.
-
stemplar07
őstag
válasz
Downsampling #9427 üzenetére
Amazon.de-ről rendeltem vasárnap. ma délben itt volt.. ( devizaszlaval 104 volt+ szállítás) azt hiszem Lett szállító .. baloldalt a Dune HD Pro 4K II , ez nagyobb és tele van szellőzőráccsal .. netflix ok ( Atmossal) Skyshow stb.. kell ezen még reszelni elég sokat, de talán ígéretes lesz(?) .. egyenlőre a Pro II megmarad.. Mbox Meson a belseje
feltettem a Dune szoftra egy beta frissítést, de lehet leszedem.. tesztelgetem,.. a képét jobbnak ítélem mint a Pro II, de lehet, hogy csak ,,kognitív disszonancia,, ? ..
-
djnice
veterán
válasz
Downsampling #9353 üzenetére
Real Vision 4K (sajnos a Plus verzió van már csak újonnan, ami túlárazott lett).
-
stemplar07
őstag
válasz
Downsampling #9047 üzenetére
én a megjelenése óta használom, ha vissza olvasol 22 decemberben is frissítették, szép képe van, gyors , műxik ..használom, míg megy ..
-
fecke78
senior tag
válasz
Downsampling #8816 üzenetére
Ebay -en nézted ?
-
Ejelhar
senior tag
válasz
Downsampling #7391 üzenetére
Valószínűleg műszaki.
Ők nem hisznek benne, hogy bithelyes digitális átvitel esetében hallható bármilyen különbség.
Tehát a DAC bemenetére mindegy milyen forrásból/eszközről kerül adat, ha az bitről-bitre megegyezik.ps. és off: Szerintem ebben mélyen igaza van:-)
-
BBéci
legenda
válasz
Downsampling #7388 üzenetére
Erre válaszoltam én is méghozzá az "ugyanolyan minőségben" megállapítás miatt.
-
IP1954
aktív tag
válasz
Downsampling #7386 üzenetére
Végképp összegabalyodtam.
Az előző körben az volt a kérdés, miért ragaszkodsz a Dune készülékbe épített BD lejátszóhoz.
A NAS tápellátása és a hálókábel kitudja micsodája nekem már sok. -
kezo0
addikt
válasz
Downsampling #7373 üzenetére
Hát arra, hogy mit kell fogyasztani, amikor az ember beteszi a kedvenc lemezeit a lejátszóba!
Nálam most egy Aberlour és egy Machrie Moor van odakészítve... Többet javítanak a hangminőségen, mint a legjobb kábelek!
-
kezo0
addikt
válasz
Downsampling #7369 üzenetére
Végre valaki nem csak a kép és a hang minőségére figyel oda.
-
IP1954
aktív tag
válasz
Downsampling #7367 üzenetére
Leginkább a korongoshoz ragaszkodást nem értem.
Kifejezetten kerülöm azokat amikben mozgó alkatrész van.
A DVD-ket már sok éve elajándékoztam.
BD mappában vagy ISO-ban van, fizikailag egy sincs.
Soha nem éreztem késztetést, hogy nekem meg kellene tapogatnom.
A meglevőeket is mappákba másolhatod.
Jól fognak mutatni a polcon. -
IP1954
aktív tag
válasz
Downsampling #7364 üzenetére
Összegezve nincs olyan megoldás ami tökéletesnek nevezhető.
Az igényeidnek és a lehetőségeidnek megfelelően kell valamivel megalkudnod.A DV/HDR valóban egy új világ, de megfelelő tévé is kell hozzá.
Anyagok már vannak bőven, főleg HDR-es.Egy új DV képes tévében a médialejátszó is elfogadható, de mindegyiknek van perzsafoltja:
- 100 Mbites hálókártya
- DTS teljes hiánya (Panasonic)
- részleges (csak rosszabb minőségű szól) DTS (Sony)Egyébként nem a tökéletes terméket keresem, nekem már az is megfelel, ha elég jó.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
Downsampling #7357 üzenetére
Jó lett volna, ha van benne egy optikai meghajtó is, de ilyet még a csúcsmodell sem tud, cirka 1600-1700 dolcsiért.
Kerülőút: külső, USB-s optikai eszköz. Blu Ray meghajtóról nem tudok nyilatkozni, de a Dune Smart H1 minden cafrang nélkül kezelte a külső CD/DVD meghajtót.
A mostani mindenféle boxaim szintén, annyi megkötéssel, hogy némelyiknek a körbe kell egy aktív USB HUB, mert nem tudnak elég áramot szolgáltatni az eszköznek. -
IP1954
aktív tag
válasz
Downsampling #7357 üzenetére
A Dune HD 4K Pro is kifutott már.
Nem tudom, szabad-e itt a konkurenciáról írni.
Az Apple TV 4K árban és tudásban is jó, de
- csak HDMI és LAN csatlakozó van rajta
- nincs hangtovábbítás
- alapból nem médialejátszó, meg kell venni hozzá külön a lejátszó programot, 70+10 lesz, viszont valóban stabil és szép DV képes médialejátszó. A szoftver folyamatosan fejlődik. Az Infuse lejátszó programmal volt egy kis problémám a feliratozással, amit a support kicsit nehezen értett meg, de a második frissítésnél (havonta több van) már kijavították. -
IP1954
aktív tag
válasz
Downsampling #7355 üzenetére
... és nem garancia, hogy attól megjavul.
A melyik gigabites Dune kérdésre nem tudom a választ.
Az újakat nem ismerem.
Volt egy próbálkozásom a Dune HD 4K Pro készülékkel, de gyorsan elajándékoztam.
A Dune HD 4K Solo + Apple TV 4K párost használom, kiegészítik egymás hiányosságait. -
IP1954
aktív tag
válasz
Downsampling #7353 üzenetére
Ezért kellene a szervereknek és a megosztásoknak rövid nevet adni: A B C ... 1 2 3 ...
A jelszó is lehet egy karakter.
A felhasználói név pedig másolható.
Jelenleg 20 megosztás használok, amiket 6 médialejátszóval érek el.
Pár perc alatt újra fel tudom venni őket, de szerencsére erre már elég régen volt szükségem.(A szerver neve is használható, jobb az IP címnél.)
-
Ejelhar
senior tag
válasz
Downsampling #7351 üzenetére
A beállításokban -már nem emlékszem pontosan a nevére- van egy gyári visszaállítás valahol, az kipucol mindent, mintha most csomagoltad volna ki, olyan állapotba hozza.
Azt kéne megejteni.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
Downsampling #7321 üzenetére
Ha fent rákeresel ebben a topicban az ltu stringre, akkor rögtön megtalálod, a letöltést is.
Ellenőriztem, még működik a link.De amúgy ha NFS/SMB alatt is csak 5-6Mbyte a sebességed, a helyedben én egy gyári resettel kezdenék, hátha az megoldja a sebességgondot.
Ha nem, akkor amit írtál, régebbi firmware-re visszaállni. -
IP1954
aktív tag
válasz
Downsampling #7331 üzenetére
A valódi lemezek (vagy legalább is a többségük) hálózatos mappából is lejátszhatók.
BD és belső merevlemez hely nélkül jóval kisebb tápegység elég.
A régi Dune HD Max esetén a tápegység romlott el, és vele együtt az alaplap is.A közel 12,5 MB/s (100 Mbit) sebességnek mennie kellene.
A fele nagyon kevés, de nem tudom mi lehet az oka.
Pontosan már nem emlékszem de a Max képes volt 10 MB/s körüli sebességre.
Talán egy kicsit több is volt.
Legalább átmenetileg mindent ki kellene kapcsolni, ami visszafoghatja.
- Dune SMB (nélküle nem tudsz rámásolni)
- Internetre mászkáló alkalmazások
Kábelcsere.
Gyári beállítások visszaállítása.
Remélem nem torrentezel közben vele.
... -
IP1954
aktív tag
válasz
Downsampling #7324 üzenetére
Ha a számítógép a router a switch és a NAS gigabites, akkor az egymás közötti másolásban
jelentős sebességnövekedés érhető el.
Egyik gépről a másikra közel 120 MB/s sebességgel tudok másolni.
A 100 Mbitre képes Dune médialejátszón ez sajnos nem segít.
A nagyobb adatsebességű anyagokat kénytelen leszel USB-ről lejátszani.A gigabites háló mellé egy szintén gigabites médialejátszó kellene.
Ahogy már írtam a gigabites Dune sem viszi túlzásba.Dune HD 4K Solo és Apple Tv 4K médialejátszókat használok.
A Dune lejátszás közbeni navigációban és a VXP képjavítóban jobb.
Ha valami miatt fontos a gyors és pontos navigáció vagy a képjavítás, akkor a Dune a nyerő.
- Képkockák keresése, pontos helyre ugrás.
- Gyengébb minőségű anyagok feljavítása.
- Képek zenék internetrádiók lejátszása
Az Apple előnye a DV/HDR lejátszás, amit a jelenlegi Dune lejátszóim nem tudnak.
Az Apple ára sem túl magas 70+10 Ezer, mert venni kell hozzá egy Infuse applikációt is.
Viszont az Apple csak egy LAN csatlakót tartalmaz, ami szerencsére nekem nem gond.
Ezen kívül nem hajlandó hangtovábbításra sem, állítólag jól csinálja a dekódolást.
Mégis a Yamaha hangprojektorban jobban bízom.Jelenleg úgy látom, hogy egy médialejátszóval nem lehet mindent elérni.
Érdemes megbarátkozni a gondolattal, hogy kettő gigabites médialejátszó kell. -
BBéci
legenda
válasz
Downsampling #7326 üzenetére
Csúcs a képe, a hangja pedig még annál is jobb. Ismerem, volt nálam tesztelésen, hetekig használtam.
-
BBéci
legenda
válasz
Downsampling #7321 üzenetére
A fenekemet verdesném a földhöz örömömben, ha egy OPPO 105D lejátszóm lenne!
-
Ejelhar
senior tag
válasz
Downsampling #7316 üzenetére
Ne legyünk maximalisták:-)
A 100 Mbit nem elérhető, mert egy minimális overhead azért van mindig, de amit mértél az tényleg kevés.A BD minőségű FHD-hoz kéne szerintem 60 Mbit, azzal már jók volnánk (én kerek 60 Mbitnél nagyobbat még soha nem mértem FHD remux anyagoknál sem).
Amúgy -amit még régebben írtam- pont azt kéne tudnia a boxodnak mint az enyémnek.
Ugyan nem pontosan ugyanaz a típus mint a Smart H1, de az OS, a SoC és így a hálózatos része az dettó ugyanaz.Na most, én is IP1954 által linkelt Jellyfish anyaggal mértem le, a Dune Smart H1 72-73 Mbitet tudott hálón.
Azzal már te is jó lennél, ennyit biztosan ki lehetne hozni az eszközből. -
Ejelhar
senior tag
válasz
Downsampling #7315 üzenetére
Egy gyári resetet kéne adni neki, remélhetőleg az mindent kipucol.
Levadászni a problémát időigényes lenne, első körben az LTU* (ez nem gyári/támogatott) csomagot kéne felvágni és -abban van telnet- nézelődni, hátha ráakadunk a problémára.De ha a Samba megoldja, akkor lustuljunk:-)
Amúgy ebben bíztam, a Sambát sok mindenért lehet szidni, de a cache-e az nagyon jól sikerült és hibatűrő.*** írtam régen róla ebben a topicban, egy briliáns orosz programozó tools packja ez.
** még natív linuxoknál is kijön néha ez, én már jártam úgy, hogy a távoli mentést inkább Sambára raktam (Linux -> --VPN -- ->NAS) mert stabilabban működött.
-
IP1954
aktív tag
válasz
Downsampling #7316 üzenetére
Mi van a LAN kábelre írva, legalább CAT5e?
A Dune fél perces áramtalanítása (nem kikapcsolása) után milyen?
-
IP1954
aktív tag
válasz
Downsampling #7310 üzenetére
Az olvasási sebesség nem azt jeleni, hogy annyira volt szüksége!
Ezzel határozhatod meg, hogy üzemi körülmények közben mennyire képes.Jellyfish Video Bitrate Test Files
For best streaming results, use wired ethernet, NFS (rather than SMB/Windows file sharing), and stream from a dedicated server or capable NAS (Synology, QNAP, etc).
( https://jell.yfish.us/ )
-
Ejelhar
senior tag
válasz
Downsampling #7311 üzenetére
Remek, most már csak az a kérdés, hogy SMB megosztásról milyen a lejátszás, eltűnik e a hiba.
(ha a cache volt a gond, akkor javulnia kéne, mert a Sambák cache egész jól sikerült) -
Ejelhar
senior tag
válasz
Downsampling #7305 üzenetére
"Ugyanakkor egy kérdés: könyvtárnak miért adtad meg a "mount" nevet, amikor ilyen mappa, könyvtár sehol nem szerepel nálad?"
Azért mert csalok:-)
Szóval, az két külön dolog, hogy mi egy könyvtár neve és azt milyen néven osztod meg, eltérő is lehet.
Pl. van mondjuk a Windows egyik diszkjén egy Filmek könyvtár és a másik diszkjén is, ugyanilyen néven.Könyvtárszinten ugye ez nem gond, mert más az útvonal, mondjuk E:\Filmek és F:\Filmek.
Ilyenkor lehet olyat csinálni, hogy az első könyvtárat Filmek1 a másodikat meg mondjuk Filmek2 néven osztom meg.De mondjuk nálam másról van szó, van négy torrentre dedikált diszkem és azokat szeretném egy megosztás alatt látni.
Ehhez a D: meghajtómon létrehoztam egy mount nevezetű könyvtárat, majd az alá még négyet a következő neveken:
K1-2TB K2-3TB K3-3TB K4-4TB
és ezekbe beépítettem a diszkeket, például így:
majd ezt a könyvtárat osztottam meg a hálózaton mount néven.Eredmény (Kodi alól nézve a megosztás, de ez mindegy, Dune alól is pont így látszik):
Illetve ha belépek a megosztás egy alkönyvtárába, akkor ott látszik a diszk tartalma:
-
IP1954
aktív tag
válasz
Downsampling #7307 üzenetére
Itt például különféle (3-400 Mbit-es) bitráta teszteket találsz:
[link] ( https://jell.yfish.us/ )
Könnyedén megállapíthatod, hogy mire elég az 50-60 Mbites elméleti érték.
-
IP1954
aktív tag
válasz
Downsampling #7307 üzenetére
A kapott 50-60 Mbit is csak elméleti érték.
Lejátszás közben nem jelenti a biztonságos 50-60 Mbites adatfolyam megjelenítését.
Ezért lehet az, hogy külön-külön minden nagyon jó, csak együtt nem.
Következő lépésként azt kellene megtudni, hogy mi az oka a fele sebességnek.
Volt csak 100 Mbitre képes Dune lejátszóm, de többnyire hozta a maximum körüli értékeket.Pl.: Nem megfelelő LAN kábel. Oxidálódott csatlakozó.
A Dune lejátszók (a gigabitesek is) hajlamosak az olvasási sebességcsökkenésre.
10-30 másodperces áramtalanítás után egy ideig újra jól (nagyobb sebességgel) működnek. -
IP1954
aktív tag
válasz
Downsampling #7304 üzenetére
Tényleg elbeszélünk egymás mellett.
Nem azt kértem, hogy az átlagos bitrátát határozd meg.Első lépésként a tényleges olvasási sebességet kellene megnézni egy fájlon állva:
- Info
- Olvasási teszt
- Enter( A 100 Mbit csak elméleti, 12,5 MB/s adatsebességnek kellene kijönnie, de kevesebb lesz. )
Itt milyen értéket kapsz?
-
Ejelhar
senior tag
válasz
Downsampling #7301 üzenetére
Előbogarásztam a képeket erről, ez mindig is gond volt (nem csupán a Dune-n, lejátszófüggetlen probléma).
Nos, elnavigálunk a Források-ba, ott nyomunk egy Pop Up gombot, majd az előugró menüből az Új hálózati könyvtár pontot választjuk:
Majd kitöltjük a mezőket.
A név tetszőleges (a példában a hálózatos SMB szerver hostneve amúgy)
a típus SMBA Szerverhez az IP címét írjuk be, nálad ugye a NAS IP címét.
A könyvtárnévhez a megosztás nevet, bár aszem ez üresen is maradhat, ebben már nem vagyok biztos. Ez esetben akkor minden megosztását mutatja majd a célhostnak.
És értelemszerűen a felhasználó/jelszó párost bepötyögjük, amit a NAS-on megszabtál:
Ennek hatására megjelenik a Források alatt egy új ikon, azzal a névvel amit megszabtál.
Na most, nem az SMB tallázást kell majd választani ezentúl, hanem ezt az ikont, erre kattintva majd lehet tallózni a távoli tartalmat:
-
IP1954
aktív tag
válasz
Downsampling #7298 üzenetére
A Syno és a Dune közötti sebesség az elméleti 100 mbit/s-hez erősen közelít, simán tudja másoláskor a 90-95 mbit/s-t. Nem a Syno a szűk keresztmetszet.
Az továbbra sem zavar, hogy 6-6,5 MB/s olvasási sebességet mérsz, miközben a Dune médialejátszód semmit nem csinál az olvasáson kívül?
-
válasz
Downsampling #7299 üzenetére
Azt már megpróbáltad, amit Ejelhar írt, hogy:
"Úgy kéne megpróbálni szerintem, hogy nem beletallózod, hanem felveszel egy hálózati helyet"?
Nekem ez a módszer oldotta meg annak idején. -
dh66e
veterán
válasz
Downsampling #7291 üzenetére
Nas témakört passzolom.
Merevlemez(ek) milyen állapotban vannak?Van egy Syno-Dune leírás a dune-hd.hu oldalán azt átolvastad?
-
Ejelhar
senior tag
válasz
Downsampling #7286 üzenetére
Hát most vakon fogok segíteni, mert nem tudok jobbat.:-)
Magyarázat:
a.) Van itt a közelben három médialejátszó ami éppen aktív, de a Dune H1nincs köztük, nyugdíjaztam.b.) a Synology beállítást ugyan online néztem miközben leírtam, de a céges cumót, mert nekem itthon nincs.
De azért menni fog szerintem. Szóval ... a Források részbe navigálunk, ott egy Pop Up gomb megnyom, majd az Új hálózati könyvtár kiválaszt.
Itt adunk valami nevet neki (tetszőleges), a Syno SMB host nevét vagy IP címét beírjuk, felhasználónevet és jelszót (amit a Synon felvettél) és OK.
Majd utána már -mikor megjelent a Források között e tétel is- nem a z SMB megosztások között tallózunk, hanem ebben az újban.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
Downsampling #7282 üzenetére
Úgy kéne megpróbálni szerintem, hogy nem beletallózod, hanem felveszel egy hálózati helyet, felhasználóval és jelszóval.
Elég a gyökerét, utána már -mivel azonosított- tallózhatsz benne.
ps.
És itt biztosan valami a Syno oldalán van elcseszerintve
Nem, az SMB v1 protokoll lett kivezetve, a régi Dune-k viszont csak azt ismerik.
Az úgy belekiabál a helyi hálóba és ha valakinek van SMB megosztása, az visszaszól.
Nos, ilyen már régen nincs, ez máshogy megy mostanában.De megkerülhető a probléma, ha a "Források" pontban a "Pop Up" menüvel felveszed mint "Új hálózati könyvtár"
-
Ejelhar
senior tag
válasz
Downsampling #7275 üzenetére
Nincs mit, kíváncsi vagyok az SMB megoldja e a problémát nálad.
Amúgy sebességre ugyanazt mértem SMB és NFS alatt a Smart H1-es Dune-men (a hálózatos részét és az OS-t tekintve ugyanaz mint a tiéd), nem volt különbség, 72-73 Mbit.
Egy megkötéssel: az NFS az TCP protokollon kapcsolódjon, UDP-n lényegesen rosszabbul teljesített, 50 Mbit alatt. -
Csabi1984
addikt
válasz
Downsampling #7272 üzenetére
Szia! hálózati kábel nem lehet, hogy megsérült?
-
Ejelhar
senior tag
válasz
Downsampling #7262 üzenetére
Megpróbálom.
Vezérlőpult megnyit, majd ezen belül a Megosztott mappa.
Itt felvesszük azokat a megosztásokat, amit hálózaton el szeretnénk érni.
pl. Filmek, Sorozatok, Zenék, Dokumentumok, kb. így.Majd a Fájlszolgáltatások rész következik.
A Speciális lapon a WS-Discovery szakasz alatt bepipáljuk:
Windows hálózatfelderítés engedélyezése az SMB-n keresztüli fájleléréshezMég mindig a Fájlszolgáltatások résznél maradva a SMB/AFP/NFS lapon az SMB szakasznál
a
Speciális beállítások -ra kattintunk és az előugró ablakban az
SMB-protokoll minimuma választógombnál SMB1-et állítunk be.Következik a Felhasználó rész, itt hozzáadunk egy felhasználót, majd ennél az Engedélyek lapon beállítjuk melyik megosztáshoz és milyen joggal férhet hozzá.
E felhasználó egyébként majd megjelenik a Megosztott mappa-knál is, így akár ott is állíthatóak majd az engedélyei (megosztott mappa kijelöl, majd Szerkesztés kiválaszt, az előugró ablakban pedig az Engedélyek lapon szerkeszthetjük a hatályos engedélyeket minden egyes létező felhasználó esetében). -
Downsampling
senior tag
válasz
Downsampling #7271 üzenetére
A lényeg: én ezt nem sávszélesség-problémának látom, mert egy 12-15 mbit/s mkv-nál ne legyen már ilyen probléma (nem is volt korábban). Megakad, megáll, nem diavetítés van, hanem picit odébb ugorva, pár másodperc után folytatja a folyamatos lejátszást. Tényleg, mintha valamiféle puffer kiürülne...
-
IP1954
aktív tag
válasz
Downsampling #7269 üzenetére
A gyakorlati (olvasási) sebesség számít.
A gigabites Dune sem viszi túlzásba, de azon 100 Mbit alatt nincs probléma.
USB-ről a nem jól működő anyag milyen?
Mini NAS
Dune SMB - Szerver: N2
Dune SMB - Könyvtár: root (megosztás)
Akkor működött stabilan, ha felhasználói név és jelszó is volt hozzá.
Míg egy Panasonic tévé esetén csak felhasználói név és jelszó nélkül működött. -
IP1954
aktív tag
válasz
Downsampling #7267 üzenetére
A 6 MB/s nagyon kevés, 65-70 Mbitre biztosan nem elég.
Lejátszás közben ez sem állandó.
Kisebb (pl. 5 Mbitnél kevesebb) adatsebességnél is megakad?
A NAS Linux alapú?
Ekkor csak úgy működött, ha a könyvtár nevénél a "root" paramétert adtam meg. -
IP1954
aktív tag
válasz
Downsampling #7265 üzenetére
Amikor most leellenőrzöd mennyi a sebesség?
Megosztás: [link]
A "Könyvtár" nem a megosztott könyvtár neve, hanem a megosztási név !!!
-
IP1954
aktív tag
válasz
Downsampling #7263 üzenetére
Első lépésként a tényleges olvasási sebességet kellene megnézni.
Egy fájlon állva:
- Info
- Olvasási teszt
- Enter( A 100 Mbit csak elméleti, 12,5 MB/s adatsebességnek kellene kijönnie, de kevesebb lesz. )
-
Downsampling
senior tag
válasz
Downsampling #6332 üzenetére
...bocsi, megvan... máskor elöbb olvasom az összefoglalót... szorri
-
Csabroncka
addikt
válasz
Downsampling #5223 üzenetére
Egyébként nem védeni akarom Őket, de a GUI nagyon jól sikerült, a magyar oldalon található teszt ezt jól be is mutatja - még nekem is oké ez a rém randa mountain skin, csak megszoktam.
Szóval eddig amit kaptunk kép minőségen és a hangon lehet vitázni, de szoftveresen normálisan össze van rakva.
Ezt is csak onnan tudom neked mondani, hogy amik eddig voltak kiterjesztéseim a médiagyűjteménybe, azokat kivétel nélkül hibátlanul és fagyás nélkül lejátszotta (most délutánig próbáltam végig szinte mindent).
Zidoo-val meg társaival ebből a szempontból nem lehet összehasonlítani, mint fentebb is írtam stabilitásban, felépítésben ebben egyértelműen veri őket a szoftver.
-
kokokka
addikt
válasz
Mivaaaan? Miért, az új Dune-ök nem Dune-ök?? Érthetetlen amit írsz....
-
Csabroncka
addikt
válasz
? "DUNE médialejátszók topicja" attól hogy androidos miért kellene máshol lennie, tényleg nem értem....
de kövezzetek meg....
-
dh66e
veterán
válasz
Downsampling #5217 üzenetére
Szerintem nem, bőven elfér itt,de ha tévednék és nagy az igény rá akkor meg kell keresni egy moderátort.
A régi lejátszókról egyre ritkábban fogunk beszélni támogatás híján hát jöjjenek az újjak. -
Sonja
nagyúr
válasz
Downsampling #5181 üzenetére
Milyen NAS? Mert az én Synology NAS-om szépen írja alul a mappa elérését, amit megadok a Dune-nek. Nálam RAID1 van 2db HDD-vel, amin egy Filmek mappát csináltam, és azon belül vannak a filmek, külön-külön mappákba téve. Tehát nekem csak a /volume1/Filmek mappát kell megadnom, mint elérés, és kész.
-
Sonja
nagyúr
válasz
Downsampling #5177 üzenetére
Pedig nem egy nehéz dolog, sőt! Legalábbis a régebbin (TV-101) pofon egyszerű belőni.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Downsampling #5177 üzenetére
A fő problémám az, hogy olyan a probléma amit nem értek - a TV102- helyére tettem be, de egyelőre nem jövök rá mi a hiba, mert tallózni tudom a könyvtárakat, de a lejátszó nem játszik le semmit a képfájlokon kívül!
Állítólag nálam van a baj, majd meglátjuk!
-
solaris7
tag
válasz
Downsampling #5132 üzenetére
Köszi hogy próbáltok segíteni,mind a 4 HDMI jól működik az enyémet tehetem bármelyikbe.prémium minőségű kábelem van.Képernyő sötét a 4K-ra konvertálás szép
Másik kérdésem ha tudja valaki rá a választ
simán a dune és a Tv kapcsolat 10bit-re is állítható a beállításokban a kép.
Majd Dune a Denon X1200-as erősítőn keresztűl TV-re így már nem érhető el a 10bit.Egyszerűen nincs kép nincs kapcsolat mintha nem is lenne bekapcsolva a lejátszó.
Nem tudja a Denon a 10bitet átengedni?
Köszönöm a segítséget -
boroskarcsi
tag
válasz
Downsampling #5073 üzenetére
bocsi, nekem a "régebbi" a Dune hd solo lite... ami tudja ezeket játszani. az újnak is tudnia kellene:
A specifikációból:
Hi-End media player: Play Hi-End file formats (including BD ISO, BD3D ISO, DTS:X, Dolby Atmos, SACD) from any source (including NFS and SMB)bár az újnál nem találom a dsd kompatibilitást, még utánanézek... megvan...
Audio tulajdonságokigen MP3 stream
igen AAC stream
igen MP3
igen AC3
igen DTS
igen Dolby Digital Plus
igen Dolby TrueHD, Dolby Atmos
igen DTS-HD
igen MP3
igen M3U playlist kezelése
igen PLS playlist kezelése
igen CUE playlist kezelése
igen Apple AirPlay kompatibilitás
igen AAC
igen OGG/Vorbis
igen Apple Lossless (ALAC)
igen FLAC
igen WAV
igen DSD
igen WMA 9
nincs adat WMA 9 DRM 10
igen Podcast
nem FM-rádió
nincs adat DAB/DAB+ rádióaz én sacd.iso fájljaim vlaszeg a ps3 másoltak.
-
boroskarcsi
tag
válasz
Downsampling #5068 üzenetére
Ha jól értem a super audio cd az sacd. A lite simán viszi. A dsf fájlokat is. Ki is írja h a kodek dsd.
-
boroskarcsi
tag
válasz
Downsampling #5063 üzenetére
A dune solo lite is dsd kompatibilis, szóval szerintem tudja (ez van a hálóban és műxik) a leírásból:
Hi-End music: Play very high-quality (up to 192 KHz / 24-bit) music files in various formats (FLAC, Monkey’s Audio APE, WAV/PCM, Super Audio CD, etc) -
junior19
senior tag
válasz
Downsampling #5052 üzenetére
Nem feltétlenül app, de ha feltelepíted a Dune-re a dune_service_extendrc_install plugint, akkor böngészőből tudod a dune-t vezérelni, sőt még kijelzőt sem kell kapcsolni zenehallgatás esetén, mert a merevlemezt is látod.
-
Gijon
senior tag
válasz
Downsampling #5056 üzenetére
Bocsesz, azt hittem jó.., droidhoz tuti jó volt, de nem igazán használtam azt sem.
-
dh66e
veterán
válasz
Downsampling #5056 üzenetére
Amennyire én tudom nincs jelenleg működő alkalmazás.
-
Gijon
senior tag
válasz
Downsampling #5052 üzenetére
-
solaris7
tag
válasz
Downsampling #5046 üzenetére
Hogy te milyen okos vagy
ez nekem eszembe nem jutott volna.Pont van egy ilyen dupla 5 pólusú kábelem,és láss csodátt működik is
Köszönöm szépen a segítséged -
Downsampling
senior tag
válasz
Downsampling #5033 üzenetére
Tárgytalan, a régi kijelző visszaraktam, és a képfrissítés és a felbontás menüben megtaláltam a megfelelőt.
Működik! -
kezo0
addikt
válasz
Downsampling #5030 üzenetére
Amikor Oppo-ról beszélsz, kérlek, mindig írd oda, hogy konkrétan melyik, mert pl. az én 203-asomnak SMB-n sem jelent gondot ez a bitráta. Ezt csak úgy az Oppo védelmében... Köszi.
-
válasz
Downsampling #5027 üzenetére
majd megpróbálom
-
törölt tag
válasz
Downsampling #4973 üzenetére
Nem emlékszem rá, hogy be lett volna kapcsolva.
A SOLO-n semmi hatása nincs.
Ellenpróba? -
törölt tag
válasz
Downsampling #4970 üzenetére
Heuréka!
A belső winchester hely alatt van egy üres USB csatlakozó.
Azt használtam kiterjesztett memóriának, de szerintem különösebb előnye nem volt.
Lényegében csak filmeket nézem vele hálóról kb 5-6 évig, semmilyen memória gond nem jelentkezett. -
törölt tag
válasz
Downsampling #4969 üzenetére
.
-
törölt tag
válasz
Downsampling #4967 üzenetére
Ezért kérdeztem.
Amíg MAX-em volt 8-10 MB/s körül olvasott és 50 Mbit/s adatsebességig nem volt probléma.
A 2 MB/s vezetékes kapcsolattal jön össze?
A 2 MB/s elméleti maximuma 16 Mbit/s lenne, de annyit nem tud.
Meg kellene tudni, hogy miért 2. Kábel, csatlakozó ...
(A teszt gigabites lehetőséget kapcsold ki.)
-
törölt tag
válasz
Downsampling #4965 üzenetére
Csak egy számot várok (átlag Mbyte/s olvasási sebesség).
Minden más részletkérdés. -
törölt tag
válasz
Downsampling #4961 üzenetére
Megmérnéd, hogy a MAX milyen sebességgel olvas a hálóról?
File Info
Mindegy, hogy mi milyen, attól még olvashat lassan (oxidáció, szösz, hibás kábel).
Ha 8-10 MByte/s körül olvas, akkor mégis máshol van probléma. -
blakey
titán
válasz
Downsampling #4959 üzenetére
Szóval Base 3.0-ám és HD Duo-m volt, egyik sem volt gigabites ettől függetlenül hibátlanul ment a hálózati lejátszás.
(#4961) Downsampling
A kisérleti gigabit inkább ártott mint használt. Valahol máshol keresném a hibát. Nálam 1X volt hálózati probléma, szerintem itt is leírtam, valamiért a Dune és a router nem szerették egymást, egy másik router megoldotta a problémát. -
blakey
titán
válasz
Downsampling #4959 üzenetére
Szerintem a Prime nem volt gigabites, Base 3.0-ám és nem volt valamint a HD Duo-m és egyik sem volt gigabites, tény, hogy egyiknél sem volt gondom a hálózati lejátszással.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Downsampling #4955 üzenetére
Kíváncsi vagyok, mert Solo Lite-on nekem is hasonló gondjaim akadtak. Máig nem értem a dolgot..
-
Valkűr
addikt
válasz
Downsampling #4938 üzenetére
Igazából csak arra lennék kiváncsi, h működik -e, mert ha eleve nem, akkor törlök róla minden ilyen kiegészitőt a fenébe, de ha megy akkr néha jól jöhet
-
dh66e
veterán
válasz
Downsampling #4920 üzenetére
Jah azt hittem több van a kijelzőn.(Gondoltam valami újabb lapostévéről beszélünk).
Mi ez valami monitor vagy régebbi lapostévé? -
dh66e
veterán
válasz
Downsampling #4918 üzenetére
Az igen érdekes.Esetleg probálj hdmi bemenetet váltani.
-
dh66e
veterán
válasz
Downsampling #4912 üzenetére
Kemény vagy!
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Downsampling #4914 üzenetére
Igen, jogos, azóta is gondolkodok rajta, de most a klima projekt volt a 'fontosabb'
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Downsampling #4912 üzenetére
Gratula
Már hianyoltalak is...
Amióta itt 'jártál' , majdnem vettem egy cambridge audio cxuhd - t.
De végül maradt a dune, biztos ami biztos -
blakey
titán
válasz
Downsampling #4780 üzenetére
Igen, jó.
-
djnice
veterán
válasz
Downsampling #4711 üzenetére
Hát az ilyen "építő jellegű" megjegyzések miatt biztos. Légyszives linkeld azt a hozzászólást ami nem a Dune-vel kapcsolatos.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Downsampling #4711 üzenetére
+1,igen,en is igy látom...
-
BBéci
legenda
válasz
Downsampling #4578 üzenetére
Nem átba... mert működik.
Más kérdés, hogy belépő kategóriásnál komolyabb házimozi rendszert nem alapoznék rá.(#4589) Alfajiri
Próbáltad? Mesélj a tapasztalataidról! -
Alfajiri
tag
válasz
Downsampling #4587 üzenetére
50 ezer forintos kábelen biztosan jobban mennek át a digitális jelek.
-
sugarforce
addikt
válasz
Downsampling #4587 üzenetére
hát nekem anno a panasonic egybe házimozimhoz ennél különb kábelt adtak...
-
Multibit
nagyúr
válasz
Downsampling #4576 üzenetére
Egyáltalán, az 75 ohmos?
Ez??? Ugyan már! Rég nem izgatja a gyártókat, hogy precízen illesztett S/PDIF koax kapcsolat legyen a lejátszó és a DAC között. Függetlenül ettől a fura AV/digit hibrid megoldástól! A "szokásos" RCA sem 75 ohmos. Ritka az az eszköz (leginkább csak audio lejátszó), amin 75 ohmos BNC kimenet van. -
Gaben360
senior tag
válasz
Hát akkor ezt is hanyagolom,majd használtan egy 3d base,jobbat nem tudok,erősítőt csak ezért nem fogok cserélni.Meg amilyen minőségi hdmi panelek vannak némelyikbe....sokáig nem húzzák.
Ahogy nézem szinte mindegyik újabb lejátszón ilyen csatlakozó van zidoo dune stb...... -
sugarforce
addikt
válasz
Mondjuk szerintem kb. ezek csak azert vannak benne, hogy le lehessen irni, vagy ilyen modult raktak bele, aztan van..
-
aknalim
csendes tag
válasz
Downsampling #4567 üzenetére
En még tavaly elotti arakat ismertem,en kkpr a 105 ot vettem annyiert ha jol emlelszem,de en eleg kedvezmenyesen kapom ezeket
-
aknalim
csendes tag
válasz
Downsampling #4563 üzenetére
Ket tipus, a szamaot fejbol nem.tudom,az egyik 250 a masik 550 ezer korul van.
En a nagyobbikat installaltam egy mozis rendszerbe, ami egy csoves hi end lehallgatot is hajt.
Lenyeg,hogy siman nyit mappát -
aknalim
csendes tag
válasz
Downsampling #4559 üzenetére
Pedig a nagyobbik opponal tudja, abbol epitettem mar rendszert. Pont ez idegesit,mert annal ment siman
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Downsampling #4553 üzenetére
+1, a kiválasztott filen a play gombot kell megnyomni, akkor a mappa teljes tartalmát berakja a lejátszó listába
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Downsampling #4531 üzenetére
Ha mondjuk egy DLNA hálózatban minden eszköz tökéletesen működik, akkor nem a jól működő készülékek a hibásak, hanem azok, amelyek nem képesek szabványon belül maradni és együttműködni az adott hálózattal. Ha a Dune annyira "kényes" hogy miatta létre kellene hoznom egy tökéletes és persze jó drága hálózatot, (router, NAS) akkor köszönöm, nem kérem. Most, ebben a pillanatban is hibamentesen üzemel a tévém DLNA-ról, míg a Dune arról is ugyanúgy lefagyott 10 perc alatt. Soha nem fogod megmagyarázni nekem, hogy egy "elvileg" szabvány környezetben a Solo Lite miért nem képes együttműködni a szabványos hálózattal, miközben kb. 4-5 eszköz teljesen tünetmentes. Akkor lenne igazad, ha minden fagyna, de erről szó nincs.
Azt meg külön sajnálom, hogy ilyen agresszíven közelítesz felém...Szerintem vagy fw, vagy hálózatkezelési gondjai lehetnek a Lite-nak, akár hardveresen, ezt nem tudom.
Attól, hogy szereted a Dune-t még lehetnek gondjai. Én sem szórakozásból írogatok ide, mert szívem szerint egy szót sem ejtenék, ha nem lenne bajom.. eddig nem is volt gondom, pedig volt pár lejátszóm...most meg csak az van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Renault, Dacia topik
- Több mint 500 millió dollárt spórolt az AI a Microsoftnak
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Külföldi SIM-ek itthon
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG OLED Televíziók: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest