- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Yettel topik
- Android szakmai topik
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
-
Mobilarena
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
djpundro
aktív tag
válasz
koncsik #7631 üzenetére
Ranezek köszi .
Ezt nevezem .Dune support .Most kaptam a valaszt .Elöször külön nekem elküldtek ,meg nincsen is kesz teljessen az uj Firmware .Nekem javitott at küldtek hogy probaljam ki .
Here is a preliminary release candidate firmware (includes DV and CEC improvements), it is still being tested/debugged on our side.
We provide it to you for private tests on your side, please do not distribute it to anybody.
egy link hd.com/tmp/dune_firmware_tv175v_210413_2052_r17.dff
DV file formats support status: all formats supported by Zidoo (with latest 6.2.0 FW) + more formats: -
IP1954
aktív tag
válasz
koncsik #7074 üzenetére
Itt lehet beállítani, hogy mit küldjön a digitális kimenetre.
Sajnos a 2 viszonylag friss Panasonic tévém egyike sem foglalkozik a DTS hangsávval.
Szerencsére az erősítőmnek van 3 HDMI bemenete, ezzel kikerülöm ki a problémát.
( 2 médialejátszó + 1 műholdvevő )
Alapból a tévé egyébként is csak képmegjelenítő.
Nagyon ritkán használom a tévé hangját, ilyenkor "adatfolyam" módban a tv optikai kimenetéről kapja az erősítő.
A HDMI ARC is működik, ezzel az optikai kábel elhagyható. -
lcee79
addikt
válasz
koncsik #5529 üzenetére
8 éves
Amúgy most azt vettem észre, hogy szinte bármi más műveletet akarok a video lejátszáson kívül, abba belefagypl le akartam törölni a hálózati meghajtókat belefagyott, rányomtam a beállítások után a pop up menüben a frissítésre lefagyott, újraindítás után újra megpróbáltam akkor is.
Szerintetek, ha visszalépek egy régebbi firmware-re, amivel még biztosan jó volt megjavulhatnak ezek a dolgok?
Amúgy az a probléma is van már nálam, hogy a régi távirányító nem tudom hogy mitől, de meghibásodott, és valamelyik gomb működött valamelyik nem. Szétszedtem kipucolgattam elsőre még megoldotta, de később már nem segített, vettem új távirányítót, és azzal pl nem működik a pause gomb. A régi távirányítón külön gomb volt ezen meg egybe van a play-el és ezt nem érzékeli a dune-m. És mióta ez a távirányító megvan, azóta csinálja sokszor, hogy lefagyogat, olyan mintha a távirányító okozná.
De filmet nézni meg tudok, meg amúgy ha nagyon muszáj telefonon is van távirányító software, meg tv-ről is megy, de azt ritkán jut eszembe használni hozzá.De most ahhoz képest, hogy mindent reseteltem rajta, ahhoz képest is sok ez a lefagyás, ma este ha 20x nem indítottam újra akkor egyszer sem...
-
-
-
nfsu17
veterán
válasz
koncsik #4723 üzenetére
én egyszer kinyírtam az adataim, hogy az usb-s külső hdd-t rádugtam a pc előlapi csatlakozójára.
fel is ismerte a win, de nem látott bele, mert mindig formázni akarta.
visszatettem a dune-re (mert addig ott volt) és ugyan így nézett ki.
szürke és az is formázni akarta.
vannak módszerek, amikkel még vissza lehetett volna nyerni az egész hdd-t, végül recuva-val letudtam menteni, ami kellett. aztán format a winnel és azóta működik megint.
tuti nálad nem ez van. de nagyon hasonló a tünet.usb4-ként látod az adataid?
-
Downsampling
senior tag
válasz
koncsik #3304 üzenetére
...igen, arra már én is gondoltam, hogy a formázás miatt lehet ilyen (anno az LX55 egy kezdetleges gyári FW-el a .flac formátumot nem játszotta le NAS-ról).
De most az van, hogy sem az USB-re dugott HDD-ről (ami NFTS-re van formázva a nagy méretű fájlok miatt), sem a NAS-ról, ami a saját fájlrendszerét használja (Ext akárhány...). Totál nem értem... melyik DVD tetszik neki ISO-ban, s melyik nem? Mi lehet a különbség köztük? Amúgy, ha kiveszem ISO-ból a DVD-t, akkor lejátsza. De ez nem nyerő, mert van a házban még eg pár asztali médiajátszó, amik csk az ISO-t játszák le (pl. a Pio LX55).Különben nem érdekelne... De azért is zavar a dolog, mert ugye gyárilag tudnia kéne ezt már a legelső, ős FW-vel is!!! -
Downsampling
senior tag
válasz
koncsik #3301 üzenetére
Az Egyéb-Rendszertárhely menüben találtam ilyesmiket: A rendszertárhelyet és flashmemóriát tudom törölni. Melyiket töröljem? Elvileg valahol tárolja az apllikációkat, stb. Azt gondolom, nem kéne... Illetve tudom törölni a Blu-ray gyorsítótárat még, de a Blu-ray mappákkal nem is volt gondom...
Köszi!
-
Jumapili
tag
válasz
koncsik #3012 üzenetére
A Windows 10-el csak a korábbi operációs rendszerekben még meglévő elemekre épülő speciális programok nem működnek.
Az SMB megosztás még stabilabb is.
A Windows 10 egyszerűnek tűnő letisztult formavilága szép. Az első nagyobb frissítésnél lett igazán felhasználó barát. Augusztus 2-től jön a következő nagy jubileumi frissítés.
Régebbi gépek (eszközök) gyártói sajnos nem foglalkoznak az eszközkezelő programokkal. A Windows 10 sajátja általában egyszerűbb.
-
Multibit
nagyúr
válasz
koncsik #2245 üzenetére
Nekem a privát és a céges laposomon is Win7 van. Eszembe nem jutna Win10-re cserélni. A lányom is jól elvan a 8.1-es Windowsával. Nem is értem ezt a kényszeres váltási mániát, ami sok emberben megvan! Nem azért váltanak, mert problémájuk van a jelenlegi rendszerükkel, hanem mert trendi
-
dh66e
veterán
válasz
koncsik #2243 üzenetére
Ahogy én olvastam az utolsó pár száz bejegyzést többen azt írták (akik felrakták a win10-et) hogy egy jól belakott win7-et nem cserélnek le win10-re majd jövőre ha minden nyügjét javítják.Persze mi a jól belakott, milyen géprről használja az ember, milyen progikkal stb stb stb.Szóval ez sem teljesen mérvadó.
Viszont ha van időd kipróbálhatod hátha neked bejön,bármikor visszatérhetsz a jól bevált oprendszerre. -
dh66e
veterán
válasz
koncsik #2241 üzenetére
Nos én az elsők között frissítettem anno win10-re aztán gyorsan vissza win8.1-re.Most pont olvasgatom a win 10 topicot hát amennyi gép annyi féle probléma de arendszernek is van nyűgje még rendesen.Idén biztos nem frissítek.
Szerintem itt kérdezd meg hogy neked előre lépés e vagy sem a win10. -
gyeniko
őstag
-
Ejelhar
senior tag
válasz
koncsik #1003 üzenetére
Valszeg nincs megosztva az újonnan telepített rendszereden a külső diszk tartalma, az lehet a gond.
Ellenőrizni így lehet:
parancssor indít ("Windows" billentyűt lenyomva tart majd "R", ide pedig "cmd" beír):
a.) megnézzük mi a gépnevünk:
hostname
b.) megnézzük mi van a saját gépünkön megosztva:
net view \\hostname
-
dh66e
veterán
Persze.
Ez az Emplexer plugin(végleges verzió) mely a plex media server-rel van összeköttetésben. A plex .com oldalról letölti az ember beállítja pc-n telepíti a plugint a dunere megadja a port számot és kész is.Pillanatok alatt beolvassa a médiákat.Szuperül lehet konfigurálni akár több helyről is le tud szedni média infókat.Nem kell varázsolni a címekkel sem a hagyományos torrent címekkel vígan elboldogul.
Az előzmények:
Newloran2( egy brazil srác) a szerzője ő közben már egy újabb változattal foglalkozik több kevesebb sikerrel az nem jó mindennapi használatra viszont ha kész lesz akkor az már magyar lesz mert elküldtem neki a fordítást.Már régóta tervezem hogy lefordítom és kiismerem csak nem volt rá időm.Nemsokára elérhetővé teszem számotokra a magyar verziót csak még küzdök pár dologgal.Ez teljesen más mint az oroszok által írt pluginok..
Jó hír hogy NAS tulajoknak is működhet a dolog ehhez csak a megfelelő plex cuccot kell lketölteni a honlapról.Viszont nas híján nem tudok támpontokat adni a beállítással és használattal kapcsolatban.
Kísérleti jelleggel van you tube meg pár alkalmazás még nem minden működik a régió kód miatt de fejlesztik becsülettel.
Abszolúte tökéletesen működik a plugin nem okoz semmilyen kárt a dune-ökben szóval jó szívvel ajánlom a figyelmetekbe.
Leírást készítek majd hozzá bár tényleg nagyon egyszerű a használata. -
dh66e
veterán
Ez minden dune modellhez jó elvileg,bár nem tudom hogy ezt keresed e.
dune service region switch(#376) fireman123
A topicban volt szó már az elrontott frissítés javításáról van leírás is hozzá keresd meg.
-
Ejelhar
senior tag
Szia,
én lemértem a két protokollt (SMB, NFS), nincs különbség a Dune Smart H1-en, olyan 72-73 Mbit a vége mindkettőnek. Egy megszorítással: az NFS TCP-n legyen beépítve, mivel UDP-n lényegesen rosszabbul teljesít (46 Mbit). Rövid csúcsban esetleg fölé lő, de átlagban ezt tudja hozni.A full HD-hoz ez elég, a legmagasabb csúcsot 60 Mbitre mértem a gyakorlatban, filmnézés közben. Szóval felesleges gurnyadni NFS-el, nincs értelme.
Amúgy ha a korai Dune firmware hozzászólásokban nyomozol, akkor ott volt sírás-rívás az SMB kapcsán, jellemzően olyan 3-4 Mbyte sebességre panaszkodtak a népek. Ez tényleg kevés, ugye ez olyan 24-32 Mbit, ami tényleg nagyon kevés a full HD-hez, néha még a sima HD-hez is. No de ezen már régen túl vagyunk. -
dh66e
veterán
Linux ismerete függvényében pl az LTU használata mindenképp ext fájl rendszert kell létrehozni és ahogy kolléga említette torrentezéshez sem árt bár ez utóbbi nem fog úgy működni mint pc-n mert a dune nem célhardver.Egy egy letöltést szépen kezel,de ha sok szál van akkor megizzasztja ezt ne is erőltesd feleslegesen.
Rendszermemóriát le is lehet csípni a HDD-ről a megfelelő módon particionálva és formázva,de én ezt nem próbáltam így nem tudom a gyakorlati hasznát vagy hátrányát neked elmondani,A hagyományos pendrive-os
megoldást használom. -
dh66e
veterán
Beraktam a belső USB-re egy pici USB pendrive-ot (fizikálisan pici, amúgy 16 GB), ezt tervezem majd system storage-nak használni. Ha majd rákérdez, biztos ki lehet választani.
Nem fog rákérdezni csak ha a Beállítások-Egyéb-Renszermemória menüpontba belépsz és elindítod a "Rendszermemória létrehozása"-t.Ezt ajánlott egyébként mielőbb megtenni mert akkor nem a flash memóriát fogja szemetelni amikor elkezdesz pluginokat,appokat meg szervizfájlokat telepíteni.
Végülis egy 2TB WD Red lett a HDD - formázásnál felajánlotta ext1, ext2 és NTFS opciókat: van valamilyen hátránya, ha NTFS-re formázom?
Amennyiben csak filmnézésre fogod használni a vinyót akkor maradhat NTFS.Minden más esetben ajánlott valamelyik ext rendszerre formázni.
Van valami előnye, ha NFS-t is beállitok?
Erről majd a hálózat guruk referálnak neked.
Van egy külső bd iróm, elképzelhető, hogy azt is meghajtja?
Ezt neked kell kipróbálni attól függ hogy mennyi az usb-n az áramfelvétele .Nézd meg.
Jóóóóó cucc
Igen az,legyen benne sok örömöd.
-
Beraktam a belső USB-re egy pici USB pendrive-ot (fizikálisan pici, amúgy 16 GB), ezt tervezem majd system storage-nak használni. Ha majd rákérdez, biztos ki lehet választani.
Végülis egy 2TB WD Red lett a HDD - formázásnál felajánlotta ext1, ext2 és NTFS opciókat: van valamilyen hátránya, ha NTFS-re formázom?
Hálozati beállitásra nem volt szükség: SMB-n keresztül látszik a laptop-ra kötött 3TB HDD, szépen tolja a BD50 iso-t.
Van valami előnye, ha NFS-t is beállitok?
Eddig nagyon elégedett vagyok, szép a képe (Pana p42g20), jó a hangja (Sony MDR-DS7500, NAD T757 PolkAudio monitorok és center, Dali Sub).
Van egy külső bd iróm, elképzelhető, hogy azt is meghajtja? (ez nagyon csak kiváncsiság, van BD lejátszóm)
Jóóóóó cucc, megboldogult Netgear NeoTV 550-emmel is elégedett voltam, de ez egyértelműen jobb eddigi tapasztalataim alapján.
Köszönöm az eddigi és jövőbeli segitséget (gondolom az app-oknál majd értetlenkedek...)
-
Dorian
félisten
"A hot swap funkciót nem terveztem kihasználni, de gondolkozom, hogy egy HDD-t beletennék: Western Digital 3,5" Caviar Green 2TB 64MB IPOW. SATA3 - ez megfelelő?"
Médialejátszás teljesítményét bármelyik vinyó teljesíti tehát igen. Nálam, D1-nél a melegedés sosem volt probléma, esetleg a H1 nem fix vinyóhelye miatt kevésbé vonhatja el a hőt, de sztem nem lesz semmi gond, erre van tervezve."Külön USB stick kell hozzá - mekkora, van valami specialitás?"
4GB-ot érdemes. D1-ben a vinyó helye alatt van egy belső USB csati, oda is dughatod a rendszer USB-t. Itt arra kell figyelni, hogy a stick tokozása minél kisebb legyen, egy bazi nagy (hossz és vastagság) stick nem fér bele."USB 3.0 is működik?"
Visszafelé kompatibilis.A többit majd mások.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen autót vegyek?
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gyúrósok ide!
- Azonnali fotós kérdések órája
- BestBuy topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest