- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
-
Mobilarena
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imogen Combe
junior tag
Bármilyen elemet lehet használni.
A tölthető környezetudatosabb és gazdaságosabb.
Már a kilencvenes évek elején áttértem a tölthetőekre.
Egy analóg faliórám megy róvidebb ideig.
Az érintésmentes lázmérő és a vér oxigén mérő nem indult el.
Minden más rendben működik, 30+ eszközről van szó.
A Recyko+ technológiával készültek valóban sokáig nem merűlnek le.Az újabbak már 1,3 V felettiek.
A legújabb távirányítókban már eleve akkumulátor van ami nem cserélhető.
-
olajbogyo
aktív tag
Azzal használom minden kütyümet, de mivel "Imogen Combe" fórumtárs szóba hozta, így elmélkedtünk rajta.
Sokat számít az a 0,6V(2db ceruzánál) különbség is, amit egy sima ceruza elem tud, mivel a teljesítmény egyenesen arányos a feszültséggel, és az áramerősséggel, ha nő a feszültség, azonos áramerősség mellett, a teljesítmény is nő. -
kezo0
addikt
Na, most újra megtörtént: pár hétig nem volt bekapcsolva a lejátszó (egy Duo Base 4K), erre a My Collection megint elfelejtette az összes filmes mappa beszkennelt tartalmát. „Nincsenek filmek a mappában.” – írja, közben pedig vannak. Ha a Forrásokhoz navigálok, minden mappa elérhető, ott van bennük a sok-sok film, és bármelyik elindítható, megnézhető. De a jukebox üresnek mutat minden mappát…
Legutóbb segített, hogy ráfrissítettem saját magára a legutolsó elérhető firmware-t – most ez sem segít. Nincs ötletem.
Rég nem ez az elsődleges lejátszóm, inkább csak biztonsági tartaléknak van, ezért is telnek el időnként hetek két bekapcsolása között, de azért bosszantó ez a dolog, és valahogy a neten sem találok megoldást rá. -
kezo0
addikt
OK, megoldódott. Írtam, hogy a legutolsó elérhető firmware volt rajta, ráfrissítettem ugyanazt, és tadaaammm... Újra ott figyel az összes filmem a jukeboxban (és még csak újra sem kellett szkennelni a mappákat)!
Nem teljesen világos, hogy tud megsérülni/elromlani a fw, miközben vagy egy hónapig be sem volt kapcsolva a játékos, mindenesetre most megint flottul működik, ahogy kell... -
dh66e
veterán
Ez már nagyon nem Dune téma többet nem tudok hozzátenni.
Kodi alól megfelelő eszközzel mehet az 1080-as felbontás ha elérhető, egy fire tv 4k sticken szoktam lesni ha olyanom van,de természetesen a minősége a korlátozott sávszél miatt nem fog megeggyezni egy 1080p lemezével.Ebből a szempontból a Netflix sokkal jobb ha valakinek online streaming szolgáltatás kell. -
dh66e
veterán
A különböző tartalmak különböző felbontásúak 720p-től Full HD-ig, az adott stúdióval kötött megállapodásnak megfelelően. Az HBO GO automatikusan az ön sávszélességéhez és képernyőfelbontásához igazítja a lejátszás minőségét. A körülményektől, a hálózattól és a készüléktől függően a képminőség elérheti a HD-minőséget is.
Forrás: hbo go help center....
-
Laszlo733
aktív tag
Jött Beta frissítés a Dune HD Base 3D - re is két év után
-
-
-
solaris7
tag
De mire való a remux?
A remux egy minden felesleges dologtól mentes érintetlen képpel rendelkező mkv.Gondolok itt a kb 6 hangsávra portugál,lengyel francia stb.+ 16 feliratNekem például nincs rá szükségem és zavaró is Elég a angol és a magyar Így 25-30Gb egy film.Nem 50-es iso.Na de kinek mi tetszik
Én 2010 óta használok média lejátszót 4 éve Dune303D-t de még nem találkoztam lejátszhatatlan Remuxal! -
Downsampling
senior tag
Én már le sem szedem az eredeti BD-hez hasonló méretű remux mkv-t, hanem egyből a BD iso-t. A Dune is elboldogul vele, és az Oppo is. Ráadásul már nem egy remux-szal találkoztam (véletlenül szedtem le ket), amik állandó, fix (magas) bitrátával rendelkeztek és emiatt nézhetetlen volt (pl. a teljesen fekete képernyő, vagy a végén a stáblista is ugyanolyan magas, 30 mbit/s bitrátával ment).
-
djnice
veterán
A Neo 4K és a Neo 4K Plus nagyon drága ahhoz képest, hogy a 100 Mbit LAN miatt 4K remuxokra gyakorlatilag használhatatlan lesz hálózaton keresztül. Az USB-s Gigabit LAN adapter lehetősége szintén kilőve az android miatt. A Plusban lévő S905D amúgy tudja alapból a gigabitet, de kihagyták.
-
dh66e
veterán
Nem túl fényesen indul ez az android vonal ez jól látszik a visszajelzésekből is.Sajnos a Sigma teret veszített így a Dune kényszerpályára került.
Az a nagy kérdés mit tudnak ebből a fúzióbol kihozni.
A leírásban van egy mondat ami megütötte a szemem.
"így a Dune HD is kénytelen az elsősorban az androidos mobilok világából ismert HDR-képes processzorok közül választani, és ezek köré saját hardvert építeni."
Nem tudom hogy a hardverben mi szerepe van a Dunenek,de nagyon kíváncsi lennék rá. -
musicbox.
csendes tag
Win10 friss telepítése után,ha valakit szívat az SMB akkor itt a megoldás.Nekem segített,jelszó nélkül működik minden..Köszönöm kezo0!Gépen láttam a Dune hdd-t és fájljait,de a Dune-n nem tudtam megnyitni a winen lévő megosztott mappát.Már a registry-t is átírtam,de nem lett jó.
-
Downsampling
senior tag
(nem mondom, hogy ugyanez a pár szó nem fordult meg a fejemben, de ne legyünk gonoszak, ma egészen értelmesen ment az eszmecsere...
)
#4520 nfsu17 : ...elég jól megismerte a topik ezt a kis Dune-t, meg a környezetet, amiben használják, ennek egyik oka, hogy lényegében mindenről, mindig fagy, random... de már ki lett cserélve gariban, de az új is ugyanúgy fagy...
-
dgyuri0123
nagyúr
Lehet hogy a Connect Box "fekszik ki" időnként, de azt nem kellene észlelnem egyéb fennakadások bekövetkezése miatt is? Mert ha kifekszik, akkor internetem sem lenne, sem telefonom, vagy ha annyira leesne a sávszél, a lányom sikítva kirohanna ki a szobájából, hogy nem megy a YT, vagy a Spotify. Ilyesmiről szó nem volt jó ideje már. De mondom, lehet hogy igazad van.. Viszont nem szívesen ruháznék be olyasmire, ami nem is biztos, hogy szükséges.
-
Downsampling
senior tag
Nem tudom, van-e rá módod (elég hosszú kábel, stb.): de mi lenne, ha összekötnéd a Dune-t a PC-vel direktben, router és switch nélkül. Ne aggódj, menni fog. (Én NAS-sal és Oppo-val csináltam ugyanezt, hogy kiszűrjem, a routerem szarozik-e a sebességgel.) Én kíváncsi lennék, így mi lenne a teszt eredménye oda-vissza?
-
nfsu17
veterán
szerintem meg egyértelmű, de mindegy.
pc-ről indítom, dune-re másolom (még mindig).
total commander, vagy windows "alap" crtl+c + ctrl+v tök mindegy neki, ua. a sebesség.
mint ahogy dune-ről indítva is. ha nagyon szigorúan nézem, akkor esetleg 1MB/s-el lassabb dune-ről indítva.
ez még 10% eltérés sincs, tehát ua.
de tényleg nekem aztán tök mindegy, így is úgy is qrva lassú, de alap esetben nincs többszörös eltérés csak azért, mert innen-meg onnan indítom ki a parancsot. -
nfsu17
veterán
"de esetleg mások is kipróbálhatják"
-
gyeniko
őstag
Na végre, már nem tudtam hová lenni kínomban, azt gondoltam, hogy nem hiszel nekem...
Nagyjából azt lehet mondani, hogy a Dune-re/ról másolás hálózatban (SMB) és USB-n is 17-19 MB/s. Lehet, hogy vannak sokkal gyorsabban másoló készülékek is, de ez a sebesség azért már nem szégyenteljes. Nehezen hinném el, hogy önmagában ezért választ valaki másik készüléket! -
Downsampling
senior tag
Oké, akkor viszont én azt gondolom, hogy teljesen rendben vannak a sebességeid, ezek a berendezések ezt tudják, sok-sok éve többféle készülékkel én ezt tapasztaltam. Ami nálad elérhető sebesség, az már a felső határ körül mozog, hidd el. Tudom, hogy ez nem sok, de ez van.
-
gyeniko
őstag
Én nem szeretném bemagyarázni, hogy mi a különbség oka, de az általános logika az, hogy legelőször a különbözőségekben érdemes az okokat keresni. Én utoljára gondolnék arra, hogy a készüléked hibás, persze kizárni nem lehet. Különbség esetleg lehet egyes beállításokban is.
-
Lacielvtárs
nagyúr
ez csak az én véleményem, de szerintem szoftveresen van limitálva a másolás, hogy ne "akadozzon" a pufferelés miatt a lejátszása egy filmnek.
de ez csak én agyam szüleménye, de tény hogy az ilyen "lassú" másolási eredmény nincs hatással a lejátszásra.
ettől függetlenül ha igazam is volna, akkor sem értem miért nem a felhasználóra bízza a gyártó annak az eldöntését hogy miként használja az adott playert -
gyeniko
őstag
Én azt a számot gondoltam leírni, amelyet a képernyőn olvastam a másolás közben. Ez nyilvánvalóan ugyanaz a mértékegység, amely a Te esetedben, hiszen a készülék ugyanaz. Most ellenőriztem újra, valóban MB/s-et ír, így tényleg kb. 3x gyorsabb a másolás mint nálad. A kábel nálam is CAT5E, nekem is van aközben egy gigabites switch, a különbség a NAS vs. PC, esetleg a router (nálam Asus AC68U) illetve a winchestereink különböznek még (bár nem hiszem, hogy ebben rejlik a különbség)
-
Downsampling
senior tag
-
-
djnice
veterán
Rövidítve:
- A stock Android alá írtak egy új launcher-t
- A Dune HD Neo 4K, Dune HD Neo 4K T2 és a Dune HD Neo 4K T2 Plus alkalmatlan lesz a 4K remuxok lejátszására NAS-ról a 100-as LAN miatt
- Az 1GB RAM-os készülékekkel kínszenvedés lesz használni az Androidot
- Az S905X-es és S905D-s készülékekre, ha engedik, akkor mindenki LibreELEC-et fog telepíteni, hogy használható legyen, igaz így nagyon nem érik majd meg a felárat
- A Dune HD Pro 4K esetében a Realtek adja az SDK-t a legújabb player appal együtt, ugyanaz lesz mint a Zidoo X9S csak optimalizált Kodi nélkül és drágábban -
Multibit
nagyúr
A HDD beépíthetőség csak mókusvakítás! Ezek az eszközök hálózatos használatra lettek kitalálva. Nem kell másolgatni, az eredeti helyéről lehet lejátszani a fájlt. Éppen ezért nem fordítanak kellő figyelmet az eszközök háttértárkezelő képességére, ezért ilyen szánalmas a performancia.
-
Alfajiri
tag
Próbáld ki, hogy hálóról menyivel tudsz a lemezekre másolni.
10 MB/s alatt jellemzően 5-7 MB/s volt.
Állandóan kiszeded a lemezeket, vagy azt tervezted, hogy az egyikről a másikra másolod, és csak egyet kell fizikailag mozgatni?
A 19 MB/s USB-s sebességnek is kevés, 75 GB egy óra alatt siralmas.
(A telefonom WiFi-n gyorsabban másol másik eszközre.)
Ezért is írtam korábban, hogy csak hálóról használom, pedig egy SSD ebben is elférne.
(Nem a készülék tömege számít, olyan technológiai váltás van szinte minden évben, mint amikor a csöves-tranzisztoros készülékek helyett bejöttek az integrált áramkörösök. Egyre kisebbek a méretek nagyobb tudással, és persze kisebb tápegység is elég hozzá.)
-
kezo0
addikt
Mivel a korábban leírt kis ajtóhiba miatt ma egy másik példányra cserélték a Duo BASE 4K-mat, kézenfekvő volt, hogy ismét megpróbáljam az új lejátszónak azt az IP-címet kiosztatni a DHCP-tartományban, ami a régi Smart D1-esé volt – és lám, ezúttal már tényleg szabad volt ez a cím, és egyből meg is kapta az új Dune.
Viszont némi csalódással tölt el, hogy a behelyezett két merevlemez között mindössze 19 MB/s sebességgel megy a másolás, ami enyhén szólva nem az a tempó, amire számítottam... (Egy 4 TB-os WD Red és egy 4 TB-os WD Green van a két fiókban.) Ez vajon normális, vagy csak nálam ilyen?
-
nfsu17
veterán
routere válogatja, de van egy úgynevezett "lease" time, amit a router addig nem oszt ki (IP címet), amíg ez le nem jár.
ez sok helyen azért 24 óra, de lehet nálad 1 hét, ki tudja.
vagy csak bugos a routered ezen része.
lényeg: ha lejárt a lease time, nincs hozzárendelve az IP cím MAC-hez, akkor a routernek kutya kötelessége kiosztani azt a köztes IP-t is.
én azt csinálnám, hogy törölném egy ideig a MAC rendelést és rábíznám a routerre, hogy adjon neki egyet.
nem baj az, ha a sor végéről kap ekkor IP-t.
utána valahogy megint meg kellene oldani, hogy kikapcsolni a dune-t, akár több napra, ha nem vagy otthon és mikor haza érsz, akkor újra online-á tenni...ha már nincs lease time gond, akkor a sorban lévő IP-t kellene kapnia -
Alfajiri
tag
Szerintem senki nem akar belépni a hálózatodba.
Pont a hetekben derült ki, hogy a legtöbbet használt WiFi titkosítás törhető. Könnyű kiolvasni, hogy milyen MAC címeket engedélyezel. Még nekem is van olyan programom, amivel tetszőleges MAC címet tudok adni az eszközeimnek (pl. amiket engedélyeztél a hálózatodban).
Ha valami mások számára is értékes információ van a hálózatodban, azt hagyományos kényszerítő módszerekkel sokall egyszerűbb megszerezni, és akkor „önként” adod át.
Hozzám legfeljebb azért lenne érdemes betörni, hogy valaki szórakozásból törölje a csak számomra értékes anyagokat. Ezek viszont Off-Line tárolókon is megvannak.
-
kezo0
addikt
Na, úgy néz ki, csak a régi Dune IP-címét nem akarja sehogy sem megkapni az új lejátszó, hiába vettem ki azt az eszközt a hálózatból, és töröltem a fix IP-hozzárendelést a MAC-címéhez. Gyanakodtam rá, hogy az lehet a baj, hogy a router a háttérben esetleg még mindig nem felejtette el ezt a társítást, és ezért nem akarja a szóban forgó IP-címet az új eszköznek kiosztani.
Szóval végül megnöveltem a DHCP-tartományt 1 db új címmel, amit még nem birtokolt korábban más eszköz, és ezt az új kiosztható címet persze azonnal megtalálta és megkapta DHCP-vel a Duo BASE 4K.
Innen kezdve most már látja a netet (frissítettem is rögtön a fw-t), és látja a hálózati megosztásokat is.Most már csak az a problémám, hogy így keletkezett egy „lyuk” a DHCP-tartományomban, ami a régi Dune-hez korábban hozzárendelt IP-cím. Ezen a címen most nincs eszköz, amit azért nem szeretek, mert eddig úgy volt megoldva a hálózatom, hogy szigorúan csak annyi címre volt korlátozva a DHCP-tartomány, ahány eszközöm van, és minden eszköz MAC-címéhez fixen hozzá volt rendelve egy IP-cím. Így (talán?) egy kicsit nehezebb egy idegen eszköznek felcsatlakoznia a hálózatra. Most pedig van egy rés ezen a bástyán...
-
Alfajiri
tag
Nem adok fix IP címeket, csak ahová feltétlenül kell (pl. telefon FTP kapcsolatához, de ott se létkérdés). MAC szűrést se használok. A Dune SMB kapcsolódásánál se kell fix IP cím, elég a számítógép neve A példában kicsi a betű, a Dune átírja kicsire a nagy A-t, de ezek szerint nem számít.
(A Dune elérése nem szempont, mert csak hálózatról használom. Próbáltam beletenni SSD-t, de olyan lassan másol rá hálózaton keresztül, hogy semmi értelme.)
-
-
arn77
aktív tag
Nem szokott lenni sajnos. És még nagyon alkudozni se tudsz. Én a Bartimex Audionál vettem egy Duo Base 4K lejátszót. Akkor még 142900 Ft volt és 4% kedvezményt tudsz szerezni ha új regisztráló vagy, vagy ha feliratkozol hírlevélre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kompakt vízhűtés
- The Legend of Zelda - Megvan a film két főszereplője
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Kerékpársportok
- Valami baja van a tápomnak
- Autós topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Google Pixel 7 Pro 128GB
- Beszámítás! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest