- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ejelhar
senior tag
Használat:
Ha az útvonalbeállítással is megvagyunk, akkor csak egy jobb klikk az elmentet progira, majd a felugró menüből a "Run with Powershell" pont választása.
Vagy akár paracssorból is indíthatjuk, ha az jobban tetszik:
Start menü> Mjad a keresés mezőben beír: powershellEgy enter után előugrik a parancssori ablak, ebből is indítható.
Maga a script futás közben kiírja éppen melyik könyvtárban dolgozik, a végén pedig bezárul az ablak ha kész (első módszer), illetve visszaadja a parancssor ha befejezte a futást (második módszer).
Amit csinál: végignézi a könyvtárakat, majd ha azokban talál mp3 vagy ogg vagy flac kiterjesztésű állományokat, akkor generál egy lejátszási listát abban a könyvtárban 00playlist.m3u néven.
Nem tudom mennyire volt szerencsés a mai első beírásom, most egy kicsit széttört a programkódot a weblap, most itt alant beillesztem programkódként is, hátha úgy jobban kimásolható:
$BASEDIR="\\Dune\DuneHD1\Music"
$PLAYLIST="00playlist.m3u"
foreach ($mappa in Get-ChildItem -Path $BASEDIR -Recurse |
where {$_.Attributes -eq 'Directory'} | % { $_.Fullname }) {
$mappa
Get-ChildItem -Path "$mappa\*" -include *.mp3,*.ogg,*.flac |
FT -HideTableHeaders -Autosize Name |
Out-File "$mappa\$PLAYLIST" -Encoding "utf8"
(Get-Content "$mappa\$PLAYLIST" | Select-Object -Skip 1) |
Set-Content "$mappa\$PLAYLIST"
If ((Get-Content "$mappa\$PLAYLIST") -eq $Null) {rm "$mappa\$PLAYLIST"}}
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest