-
Mobilarena
Ajánlott szakirodalmak a teljesség igénye nélkül (a lista még bővülhet):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Annak idején itt írtam le, hogyan lehet egyszerű blokkot definiálni Drupal 7-ben, saját modulból:
http://drupal.hu/comment/69116#comment-69116Nálad a hook_block_info()-ban persze az if-feltételre nincs szükség, és itt, meg hook_block_view()-ban is cseréld le a "drupalchat_smileys" kulcsot a sajátodra. Utóbbiban a subject a blokk címe, a content kulcs magát a tartalmat adja meg.
Innen remélem, nagyjából egyértelmű, hogy mit cserélj le a sajátodra. Ha mégsem, kérdezz. -
Sk8erPeter
nagyúr
Státuszjelentésben nincs hiba, hibanaplóban nem szerepel kapcsolódó bejegyzés?
Ha megnyitod a konzolt F12-vel, majd a Console fülre kattintasz, akkor JavaScript-kóddal kapcsolatos hibát nem jelez ki pirossal?Szerk.: most látom a (#493)-at... "Am nem csak az én oldalom, pl a Raiffeisen bank direct net oldala sem megy most vele...mármint Chrome-l" - hát basszus, akkor ennek mi köze a Drupalhoz?
Töröld a szokásos dolgokat a Chrome-ban, ezt írd a címsorba:
chrome://settings/clearBrowserData
aztán "Böngészési adatok törlése"
de akkor a problémádnak semmi köze a Drupalhoz. -
Sk8erPeter
nagyúr
Ja, hogy erre gondoltál! OK, bocsesz, elsőre nem volt tiszta, már értem, mi a gond.
Ebben az esetben jogos a probléma. De igazából ezek szerint ez nem "kb. olyan mint a hotlink protection", hanem ez konkrétan hotlink protection. Most random kiszedve egyet:
http://fansshare.com/celebrity/photos/934_imogen-lo-jpg-zoo-456321085.jpg
ez aztán átvisz ide:
http://fansshare.com/cached/?version=celebrity/photos/934_imogen-lo-jpg-zoo-456321085.jpg&rnd=8952
és kiírja, hogy
"Click here for full resolution
Hotlink protection activated - The domain you are viewing from has been excessively embedding - max allowance 100GB"
De ez csupán egy scripttel ráhúzott réteg a képen.Más is ír erről, amit említettél:
https://productforums.google.com/forum/?fromgroups=#!topic/webmasters/x8CnRPITLg8
[link]
[link]
[link]Végül is .htaccess-szel tényleg át lehetne irányítani a kéréseket, ahogy sh4d0w mondta, de úgy, hogy azok nincsenek blokkolva, hanem átirányítod a közvetlen kéréseket saját scriptre, és Te is saját scriptedből ráhúzol egy réteget minden ilyen módon kiszolgált képre. Kész Drupalos megoldásról én személy szerint nem tudok, de érdemes rákeresni a "drupal hotlink protection" kulcsszavakra.
===========================================
(#392) sh4d0w :
nincs mit, jól választottál. -
Sk8erPeter
nagyúr
"Nah már most egy fórumon linkeltek egy érdekességet ami kb. olyan mint a hotlink protection."
Ezt most nem egészen értettem. A site:fansshare.com-ra való keresés már miért lenne olyan, mint a hotlink protection?Egyébként biztos, hogy a Google képkereső az oka?
A .htaccess-szabályozás meg nem biztos, hogy jó ötlet, mivel akkor kvázi azt mondod a Google keresőrobotjának, hogy vazze, neked nem adom a képet. Azt meg nem hiszem, hogy értékeli. -
-
Sk8erPeter
nagyúr
Aha, látom a választ, jónak tűnik, csak kár, hogy nincs tipp rá, hogy konkrétan vajon mi okozhatta, és miért lehet ez bármilyen összefüggésben a frissítéssel. Én legalábbis nem értem.
Lehet, hogy nem töröltél cache-t, miután frissítettél, és így átmenetileg a node-os címek látszottak Google barátunknak, de hogy miért, azt egyáltalán nem értem... az is lehet, hogy ez hülyeség, semmi köze a kettőnek egymáshoz, csak annyi mindent megold egy cache-törlés olykor, hogy már mindenbe ezt látom bele.
(Mondjuk többek közt JS-es parákat szokott okozni, pl. Get Locations modul nagyon érzékeny rá, ha nem törlöm a cache-t update után, akkor eltűnik a Google Maps-térkép.)
Amúgy ja, a hetek/hónapok is reális, tehát csak türelmesen, de simán lehet, hogy ennél gyorsabban is be fogja újból indexelni a Google az oldaladat.
Írd be ide még egyszer az oldalad címét, hátha, bár kétlem, hogy ez gyorsítja: https://www.google.com/webmasters/tools/submit-url?pli=1Amúgy bár tudtommal számít az alias SEO-szempontból, de ha tartalom szempontjából rendben van az oldalad, akkor szerintem nem kell félni drasztikus visszaeséstől a találatokban.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Majd jelezz vissza, ha lett valami!
A Global Redirectet viszont én még mindig átvizsgálgatnám, és lehetőleg ha az ajánlott fórumban felteszed a kérdést, azt is írd le, hogy ezt is használod, plusz a többi dolgot is, hogy esélyesebb legyen, hogy normális segítséget kapsz. -
Sk8erPeter
nagyúr
Nem vágom, akkor lehet, hogy a Global Redirect az oka, az abban eltárolt címek, én a helyedben megnézném, az mit tart nyilván. Más ötletem nincs.
Meg kellene kérdezned Drupal Answers-ön, az egy ezerszer szélesebb közönséghez szól, mint a drupal.hu aktív tagjainak és ennek a topicnak a látogatói együttvéve... -
Sk8erPeter
nagyúr
"Megcsinálta mi a readme-ben volt de semmi változás"
Itt a php runkit extension engedélyezéséről beszél: README.txt
ilyesmiket van engedélyed művelni a szervereden?
Tehát azt mondod, a core frissítése óta van ez a para, nem is csak sima modulfrissítés óta?
Még egyelőre amúgy nincs konkrét ötletem, csak puhatolózom: Global Redirect modul például fent van? Itt kicsit más problémáról írnak: http://drupal.org/node/422742, de mintha minimálisan kapcsolódna, bár lehet, hogy csak késő van. Ebből indultam ki: "I was so confident that Global Redirect would do the job of redirecting the "/node/x" to the porper clean url, but after testing I realize it doesn't." -
Sk8erPeter
nagyúr
Hali!
Láttam a kérdésedet ott is, csak nem igazán volt rá ötletem.
Publikus az oldal, megnézhetjük? Hátha feltűnik valami...
Hogyan látod, hogy milyen URL jelenik meg a Google-ben, az Analytics-en vagy Webmaster Tools-on keresztül, vagy pedig bizonyos kulcsszavakat beírva a keresőbe látod a node/123123 jellegű címeket?
Próbáltad újrageneráltatni az XML Sitemappel a linkeket? Most egyelőre csak tippelgetek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest