- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
The DJ #12163 üzenetére
Melyik csatlakozod van? T-plug vagy Banana plug?
Itt lesd meg. -
Pikachu24
aktív tag
Szerintem itt topicon belül vesszünk össze. SJ JOBB!!! Szerintem az sj jobb, bár sajnos nem tudom hogy pl. 0:35-nél milyen színű valójában a víz.
Talán a Yi szinei jobbak az SJ meg részletesebb.
-
Turbobacsi
senior tag
a pöcökkel indítod a felvételt, de le is kell állítani!
kuksizz be a kezedben tartott kopteren levő kamerába: látod mikor felvételt indítasz megváltozik a led színe, ha leáll újra visszaáll (most nem emlékszem hogy milyen a led szín ha vesz fel, próbáld ki.)
én nem használom a propvédőt, teljesen felesleges, a leszállást gyakorold be nagyon! könnyű "földhözvágni", időben kell belebegtetni, majd finoman letenni. Ha van kérdésed csak kérdezz nyugodtan.
Ja a töltő: iMax B6-ra esküsznek sokan, én is valószínű fogok venni. Most 2 akkum van. -
cerb
tag
nekem ugyan pont ugyan ilyen gépem nem volt, hanem jjrc h8c. Ott berendeltem egy csomó propellert, de sosem kellett cserélnem rajta. Aksit nagyon érdemes venni. Ha teheted vegyél többet, és hozzá aksi párhuzamosító kábelt, így egyszerre tudod bedugni az aksikat, nem kell cserélgetned 1-2 óránként őket.
Ha válthatóü a távodon a MODE1 és a MODE2, és csakis az utóbbit ajánlom. Első kopterem egyes volt. Megtanultam vele menni, de a kettes quadcopternél annyival értelmesebb, hogy a második gépemen már azzal rendeltem, és sosem néztem vissza. MODE1 talán inkább merevszárnyas gépeknél (gy.k.: repülőknél) használhatóbb.
Ha kamerát akarsz, nézd majd meg a mobius, és a runcam, esetleg a foxeer legend kamerákat is. Sokkal könyebbek, és olcsóbbak a gopro koppintásoknál. Gyengébb a képük is, de cserébe tovább tudsz a levegőben maradni a gépeddel.
-
Jackal2
senior tag
Szia, több verzióval szoktak kamerát rögzíteni:
- velcro, ez egy ilyen tépőzár szerű anyag, általában a fektetett kamerákra szokták rakni (Keychain, Mobius action cam)
- gimbalra szerelik, ez egy elektromechanikus stabilizátor, amin van egy "hám" általában ezt húzzák át a kamera optika gyűrűjén, amit megszorítanak hátul, ez fixálja a kamerát VAGY
- a drágább és az egyedi megoldásokhoz gyártott tartóknál a kamerába is lehet furat, ami rögzíti a kamerát vagy van egy beszorító keret, ami fixálja. Ezt a beszorító keretet szokták stabilizálni elektro motorokkal, ezt tartja szintben a gimbal
- a nagyon drága megoldásoknál (Inspiron 1) a testbe integrált karra rögzítik a kamerát, így 360 fokban körbe tud fordulni
- sufni tuning: duck tape, kétoldalú ragasztó, gyors szorítóA Syma X8 esetében a G verzión van 8MP-s kamera, tehát ők azt valahogy felfogatják, de szerintem ez nem kompatibilis mással (élőben még nem láttam), de a képeken keretes megoldásnak tűnik, utána kell nézni, hogy tartót lehet-e külön kapni és hogy milyen méretekkel. Ha nem, akkor külön kell venned hozzá vagy veszel egy gyári kamerát.
A probléma, hogy ettől még a kép remegni fog...Szóval el kell döntened, milyen jó minőségű képet akarsz csinálni.
Itt egy MJX X101 egy 20MPs kamerával, ezen is holder van. Szerintem ez már elfogadható minőség egy 20.000 forintos kamerától.
-
SpydeR3412
aktív tag
X8C-m még nem volt, de ha hasonló anyagból vannak a propellerek, mint az x5c-x5sw-n akkor külön művészet tönkretenni őket. Rengetegszer odavágtam, de a legnagyobb probléma akkor volt, amikor egy hatalmas széllőkés, nagyon odavágta egy fához és láttam, hogy tövig visszahajlott az egyik prop. Már fogtam a fejem, hogy ennek vége, de a gépnek semmi, a propnak még annyi baja lett hogy vissza kellett hajlitani.
Nem törik, bár az x8 nagyobb. És mivel cseréd is van, szerintem ráérsz venni. -
vegyszer
addikt
Azt a folyamatot, ami azt eredményezi, hogy az elemelkedés után ne húzzon egyik, vagy másik irányba a gép, trimmelésnek hívják. Alapértelmezett a mode 2. Itt a jobb oldali kar melletti pöcköket kell a távon beállítani. (digitális kapcsoló mind, az egyik az előre hátra úton jár, a másik a jobbra balra úton)
De előtte érdemes egy vízszintes felületen (pl asztal) a giroszkóp kalibrációt megejteni. (mindkét joy-t a jobb alsó sarokba húzni, és ott tartani 3 másodpercig)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Autós topik
- World of Tanks - MMO
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Milyen légkondit a lakásba?
- Futás, futópályák
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Hegesztés topic
- További aktív témák...
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- Duotts C29 elektromos kerékpár
- Eladó használt XIAOMI Vacuum MOP Pro robotporszívó!
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest