- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #60581 üzenetére
Szerintem elég erő van a 07xx-es motorokban, csak ne menj 25g fölé.
Amúgy van 08xx és 09xx motor is már.csmat: Persze, érdemes megreklamálni.
Én ezt a proppot venném, mert ez nem törik. -
Peaceliker
addikt
válasz
Peaceliker #60577 üzenetére
De egyébként értelmes motor kéne. Mert ezek a 07xx ek elég fikák, 11xx meg nehéz már hogy értelme legyen meg kv sem túl acélos bennük.
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #60573 üzenetére
merre merre? hol vannak a 2S BL boardok?
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #60573 üzenetére
Ha már kivételesen a whoop a téma....
Csak nem bírt magával ez a bwhoop váz sem és ugyanúgy a 3. reppenés alkalmával ez is eltört. Vajon mitől?Persze mindent hoztam a nyaralásra csak zsugorcsövet nem.
Úgyhogy most kénytelen vagyok így "taknyosan" repülni egy hétig. Már ha túléli a hetet.
Üdvözlet Fonyódról. -
rokarudi
aktív tag
válasz
Peaceliker #60551 üzenetére
Igazából is-is. Megnéztem a blackboxot is, és igaz, hogy nem annyira értek hozzá, de nem tűnik annyira tragikusnak, és ahogy az előző motoros repüléshez hasonlítgattam, nem volt akkora különbség. Ha rakok fel pár blackboxos képet, azt meg tudod nézni esetleg? Vagy betaflightos gyrohullámot, amikor megy a motor?
-
rokarudi
aktív tag
válasz
Peaceliker #60535 üzenetére
2 olyan motor volt a négyből, ami bizonyos fordulatszámon azért rázta a gyrot. Az egyiknél hallatszott is, hogy abban pillanatban rázza a motort is a vibráció. Akkor már csak az a nagy kérdés, hogy lehet-e ezzel kezdeni valamit. Gondolom lehet soft mountolni az fc-t és a motorokat is, csak kérdés, hogy a rázkódás kinyírja-e a motort előbb, még akkor is, ha soft mountolt. Vagy esetleg a gearbestnél lehet-e reklamálni, hogy a motorok ennyire ráznak?
-
rokarudi
aktív tag
válasz
Peaceliker #60530 üzenetére
Sajnos, már ez a lehetőség is kilőve, azt mindig szoktam tenni bele, már az elején :-(
-
rokarudi
aktív tag
válasz
Peaceliker #60527 üzenetére
A csavarokat néztem, de az emax úgy csinálta meg a motorokat, hogy van egy rés, ahol meg lehet nézni, és egyik sem ér bele a tekercsekbe, se alul, se fölül. A p meg a d értékekkel kísérleteztem, most kb 25 körül van mindegyik tengelyen mindkettő és sajnos semmi nem változik. Az fc+4in1 esc pedig egy 28 amperes hglrc f428, elvileg annak elégnek kellene lennie.
Az nem lehet, hogy a 3 cella sok ezeknek a motoroknak? Még talán a motor soft mountolást megpróbálom, de amúgy meg úgy vagyok vele, hogy nem akarom szétrázatni a motorokat, inkább eladom őket, és veszek kisebb kv értékűeket. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #60517 üzenetére
Van az elsőből is hv verzió.
(#60518) defy456: Annyit tennék még hozzá az antenna tuninghoz, hogy ha nem közvetlen fű fölött repülsz, mint én, akkor érdemesebb lefelé kivezetni az antennát és akkor nem takar be az fc.
-
rokarudi
aktív tag
válasz
Peaceliker #60523 üzenetére
Jó lenne ha az lenne, de szerintem valahol máshol lehet a gond.
Amúgy itt a dvr:
A másik dolog, hogy az elején nagyon melegedtek a motorok, azt némi PID állítással sikerült megoldani, viszont gázadásnál nagyon leszívja az akksit, ha megnézed 25-30 másodperccel a kezdés után a gázadásra lemegy 10.2 voltra.
Lehet, hogy az előző Furibee 6000 kv nem volt csak kevesebb, azért nem volt problémás, ez viszont nem bírja a 3 cellát. Csak az a baj, hogy két cellás akkum nincs, hogy ki tudjam próbálni.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #60476 üzenetére
Én meg azt hittem elsőre, hogy IRX4...
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #60407 üzenetére
És had kérdezzem meg, ez tapasztalatból jött?
Itt egy összehasonlítás.
Talán akkor lenne zavaró, ha nagy tempóban néhány méterenként elhelyezett slalom kapukat kéne kerülgetni.
Én nem tapasztalom hátrányát, pedig van, hogy fákhoz közel fordulok. -
ezoltan
tag
válasz
Peaceliker #60289 üzenetére
A második márpedig tutira az
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Peaceliker #60298 üzenetére
Kiszámoltam, 45C simán elég a mostani konfigurációval. Hát akkor asszem 4-et berendelek kezdésnek
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Brutál leárazás HobbyKing-en!
A Dronetest.com akksi guide-jában ajánlottként tüntetik fel a márkát. Van vele tapasztalatotok?
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
A BG nagyon nyomja a ZOP Power és Max Power nevű világmárkákat és pl. 17 euróért 1800mAh 65C 4S kapható. Akkor azt mondod jobban járok egy 1300mAh-s, de minőségi darabbal?
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #60283 üzenetére
Nem esik be a fesz, repülés közben sem.
Köszi, akkor gondolkodom tovább. Bár most már egész jó a hatótáv, mert pár napja használok egy TerézAtya álltal, long range-hez ajánlott antennát a Jumperen. De ezért zavar a dolog, hogy miért csökkent le a hatótáv a gyárival. -
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #60270 üzenetére
Ha valakinek 476430 eladása van, és 97.3%-os, akkor könnyen ki lehet számolni, hogy hány ezer embert vert át. Az bőven elég bevétel. A nagy trükk az, hogy a feladási határidő nem egy vagy két nap, hanem mondjuk ad egy dátumot, kb két héten belülre. Aztán ad egy kézbesítési dátumot, ami a feladási dátumtól nem tűnik soknak (ebayes szinten) de mindenképpen több, mint 60 nap a megvásárlástól. És ha átléped a 60 napot, az ebay automatikusan sikeresnek jelöli meg a tranzakciót. Tehát fel sem adja, és/vagy ad egy fake tracking numbert. Ha szívózol azt írja, hogy ha a határidőre nem kapod meg, írj nyugodtan, majd visszatéríti a zsét. Persze nem fogja, mert letelt a 60 nap. Ha a feladástól számítva egy héten belül nincs valid tracking numbered, el kell kezdeni ütni a vasat úgy, hogy annak nyoma legyen az ebayen is. Ez nem nehéz, mert az üziváltás eleve belső körben zajlik. Ha a tag megpróbálja magánlevelezésre terelni a dolgot, az eleve gyanús. Szal ha nem tud adni tracking numbert, vagy amit adott az fake, akkor azonnal kell egy panaszt nyitni az ebaynek és szólni kell, hogy nincs valid tracking number, valszeg át akar verni a tag. Onnantól már sinen vagy.
-
ezoltan
tag
válasz
Peaceliker #60270 üzenetére
Hmm azért olvastam már nemegyszer hasonló esetekről (nem feltétlenül quadkopter témában),és olykor meglepő hogy mennyire aprólékosan kimunkált a háttér.
Legutóbb a totalcar-on egy virtuális terepjáró és nemlétező tulajának,eladójának meséje képesztett el.(Látszólag) még a wikipédiában is helyeztek el a hamis adatokat a személyére vonatkozóan,igazolván valódiságát,hihetőségét. -
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #60268 üzenetére
Előbb felfuttatják. A másik megoldás, hogy mást küldenek. Egy másik ügyben valahol olvastam olyan panaszokat.
szerk.: 697 értékelés igen kevés.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #60249 üzenetére
4500 van a másik gépemen, ami szintén Alfa váz, de a nagyobb X3-RS és Split kamerával szereltem, azon a 4500 kicsit öszvér így 6000kv után. Persze az étvágy is érezhető!
A 7500... na az ezen a téren sajna biztos bukó, ha hajtani is akarod. Ezt amúgy itthonról vettem használtan. Ami érkezőben van szintén 4x4500kv Könnyű gépben nem eszméletlen sebességhez jó lesz. -
szacsee
nagyúr
válasz
Peaceliker #60173 üzenetére
Azt tettem fel én is, elsőre szimpi.
Láttam még 2-3 ingyeneset, ezért kérdeztem több szem többet lát alapon.
Drónkereső menüt kerestem, de megtaláltam közben. -
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #60194 üzenetére
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Peaceliker #60197 üzenetére
Propik el sem indultak, de az akkukat már elkapták a fináncok, hogy romolna meg a főzelékük!
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #60194 üzenetére
Nekem is rekordot döntöttek! 3 hét után indították el a csomagot...
szerk:
Ja, vásárláskor "raktáron" opció volt. -
szacsee
nagyúr
válasz
Peaceliker #60153 üzenetére
Megkérdezhetem, hogy milyen fw-t használsz a pro58-al?
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #60135 üzenetére
Nem, mert a szemüvegben bármelyiket keresem mindegyiknél nagy szórást mutat.
Ráadásul vegyes antennákkal is megnéztem, vagyis egyiken habverő, trident, furious.
A szórás mindegyiknél jelen volt.
Én az EWRF vtx direktbe kötöm az akkura, és arról táplálom a kamerát is, és szűrőt sem használok. Persze lehet szerencsésen kifogtam néhány jót. -
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #60092 üzenetére
Mivel kérted? Priority mail?
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #60073 üzenetére
Ez jó, és életszerű
Mondjuk az a gép arra jó lesz, hogy elképzelés alakuljon ki mitől is emelkedik fel egy négymotoros. De amint a kamera rákerül már megutálja. Én addig nem jutottam el, hogy rárakjak kamerát, mert eladtam bazi nagy bukóval. Annyiért adtam el +5 akkuval, mint maga a gép (3000). Bár én tényleg csak bolondkodni vettem a sok egyéb mellé. -
Johnny_vT
senior tag
válasz
Peaceliker #60073 üzenetére
Valamire el kell költeni a pénzt, nemde?
-
aviator
tag
válasz
Peaceliker #60030 üzenetére
Köszönöm, megnyugodtam.
Közben kiegészítettem a hsz-t arra is van egy jó tipped?
-
Egy-két
tag
válasz
Peaceliker #60011 üzenetére
4 az alap dron vezérlés, utána 1 az arm-ra, 1 a módválasztóra, és a maradék nálam úgy van, hogy 1 a led kikapcsoló, néha los-ozok néha meg fpv ahova az nem kell, 1 a csipogó kapcsolója, 1 a teknős mód kapcsolója, és még be van programozva a vtx pit(?) de az nem támogatott a vtx-em által
Szóval kell a 8 csatornamellesleg egy Flysky fs-i6x-et használok, szerintem nem rossz táv, és félteni se kell
// szedtem már darabjaira mező közepén mert homok ment a joystick alá(?); sőt mindenféle aggodalom nélkül belemoddoltam egy li-ion cellát áramforrás gyanánt
imádom emiatt
örök élet azóta az üzemideje
-
ezoltan
tag
válasz
Peaceliker #60011 üzenetére
Ezt én is kérdezni akartam.
Szerintem arm/disarm,stab/buzzer/acro bőven elég (racer-re!). -
ezoltan
tag
válasz
Peaceliker #59995 üzenetére
Annyira nem,hogy nekiálljak szenvedni vele.
Viszont felmerül a kérdés hogy mondjuk az x6b antennáira kicserélhetőek-e?
-
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #59931 üzenetére
Elég fax egy méret, ezt aláírom. A 18650 sokkal elterjedtebb és kapacitásra is jobb/több.
-
atus72
őstag
válasz
Peaceliker #59906 üzenetére
Asztali konfigurálás közben merült le, nem figyeltem, amikor ránéztem még 13-14 volt körül volt utána meg belefeldkeztem és már csak azt vettem észre hogy minden villog és megbolndul az FC akkor mértem rá és
konstatáltam hogy cumi van.
Már balanszoltam az akkut, majd kiderül hosszútávon hogy kuka lett-e vagy sem. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #59872 üzenetére
Köszi, az oké csak arra számítottam, hogy 2 jól fog forogni.
Gondolom a bf zavart be, mert ez a 6os bl fc-je.
Meg kell még ezt szokni. -
wazo
aktív tag
válasz
Peaceliker #59825 üzenetére
Rendeltem, akkor még csak geekbaying-on volt. Egy hónapja vamoljak (sajnos) ha minden jól megy jovoheten érkezik.
-
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #59856 üzenetére
"200g körüli racerre 3000kv t úgy felteszik mint a rongy, mint ahogy én is tettem "
-De itt nem erről volt szó, hanem a 1806-os motorokról.
.
A repidőről annyit, hogy a B3 2s-en dög nehéz vázzal, mindennel felpakolva, Firefly 7s kamerával nettó 12 perc videót csinált. Csak a 7s kamera 70 gramm.
Ez kamera, nagy lábak, prop védő nélkül kapásból 20 perc volt. 3s-en AIO kammal, 3-as proppal, rövid lábakkal, prop védő nélkül eléggé veretve negyed óra volt. De majd kiderül, ha már kapható lesz és lesznek review-ek is.
Szerintem hihető, de ahogy írtam, ha csak 5 percet tud nyelezve, az sem rossz.
-
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #59854 üzenetére
1806-ban nem igazán divat (kell?) a nagyobb kv. A lényegesen nehezebb bogarakat a lényegesen kisebb Kv értékű motorok 3s-en úgy viszik, mint a rongyot.
A Bugs 5-nek 1500Kv-s mocijai vannak, de a Hubsan H501S H501A H501C X4 RC stb mocik is csak 1650Kv értékűek. Ebben a kategban az Emaxnak 2250Kv-s az egyik legnagyobb mocija, és úgy általában a piacon én nem láttam 2850Kv-nál nagyobb 1806-os motort. (BH) Ez nem az a kategória.
.
A sok repidő relatív. De semmiképpen nem mondanám kevésnek egy 5"-os "racerra" a 9 percet.. Na meg aztán kb 800-as akkuval mérték ezt a repidőt, ami egy 5"-os gépre nem egy nagy akku. Bár 4s-en ha a könnyű súlyt is meg akarod tartani akkor bőven jó, főleg ha ilyen vagy ehhez közeli repidőd maradna. De ha ezt megfelezem a 4-5 perc is csapatós tempóban igen jó érték lenne.
Én csupán az árát sokallom.. Valami akcióban 120 euró körül megfontolandó lenne. Ráadásul kétfajta vázzal van. Van egy könnyebb vázzal is ugyanez. Ami unibody, azaz két részből áll az a könnyebb.
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #59845 üzenetére
ahhh az semmi 1108! szinte már kötelező volt hogy kijojjon!
mutatok én még jobbakat is! most hogy keresgéltem találtam pár érdekest!
a kiindulás a 2S kefés 48g+17g(aksi)=65g
ezt szeretném kefementesre ugradelni!
ugyhogy vezetési elmény sebesseg ne csokkenjen!probalkoztam 0703 es 0705 -el sunnysky-al..... LOSZAR....
BAT100 33/35g+17g=52g (0703/0705)
ok az aksit lehet 13g 450-es HV-re cserélni akkor 46/48g
a sulyt jobban csokkenteni nem kivanom mert a vegen egy lepkefing is elfujja!
szoval kicsit nehezebb moci konyebb aksival de az 50 koruli sulyt tartanám!na most a 0703 nagyon messze a 0705 messze van ehhez!
pl 70% gazon emelkedik meg es kb 80-85%-on van a szintentartás
marad 15% gyorsitasra..... a 2S kefes ehhez képest RAKÉTA!
ennek a mini kefementes mociknak az 55m-es prop sok!
ezek whoop mocik max 48mm-es proppal!
raadasul mint kiderult.. sunnysky torik mint a ropi! mar 4db a kukaban! -40euro!eddig ez zsakutca! érzésre kicsit nehezebb moci kéne hogy
legyen nyomaték! Kefés 5g.... akkor a mentesbol kene 3,5-4g koruli???
ezért szar nekem a 0703/0705! mert csak 2,5/3,0g..... foleg a sunnysky!
nem sok kéne hozza!! lehet azaz occco 0706 elég is lenne! TALÁN?
0706 egyenlore csak 1S-ben 15000KV suly 3,5g! erosebb haranggal mint a sunnysky!ahogy nézem a 08xx-es motornál lesz a valtas azaz propeller ugyileg!
0804
csavaros prop kell mint a 11xxnel.... es kell neki 6-12A szoval a 16x16-os torony es bat100 mar kevés neki kozben pedig 3csavaros az alja! milyen vazra tekeri fel az EU-s paraszt a kinai szerint? BAT100-ra??? szoval ehhez meg vaz sincs! talan a whoop szekcioban??na de nezzunk masik 08xx-et! 0802 de megint csak 2grammos whoop moci!
aztan par ujfejlesztesnek kinéző darab:
T1408 T1106 1404a kinaiak is csak eszetlenul fossak a kulonbozo motorokat vazakat propokat hogy talán még a gyarto se tudna megmondani hogy mi a legjobb konfig egy-egy motornal.... ??
nekunk meg marad a probálkozas.... es a cumi
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Peaceliker #59841 üzenetére
"És szólt az Úr, mondván: »Húzd ki a Szent Biztosítószeget, majd azután számlálj el háromig. Se többet, se kevesebbet. Három legyen, ameddig számolsz, s ameddig számolsz, az háromig legyen. Négyig ne számolj hát ezért, sem pediglen kettőig – hacsak nem folytatod a te számolásodat háromig. Az ötöst szádra ne vedd. Midőn a hármashoz érsz, mely sorrendben a harmadik leszen, eldobandod te az Antiochiai Szent Gránátot a te ellened felé, ki – mivel nem kedves nekem – megdöglend.«"
https://www.youtube.com/watch?v=TpvY2STNAJ0 -
belakiraly
tag
válasz
Peaceliker #59839 üzenetére
Na ja, de ha már fel voltak töltve, akkor csak nem merítem vissza nullára
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #59835 üzenetére
Köszönöm.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #59831 üzenetére
Igen az eddigi videók 0603/19kkv, 31mm-es proppal voltak. Azért szenvedek mindig a súllyal, hogy legyen teljesítmény, ne csak a gyári.
Azt tudom, hogy a 0703 elvan a 40es proppal, úton van egy olyan gép is. Csak ha a kisebb motort teszem alá, akkor nyerek 3.2g-ot, ami nem kevés ebben a méretben. Ha meg nem jön be, akkor jók lesznek cserének a 6os whoop-ba.
Szóval akkor a motornak bírnia kell? -
belakiraly
tag
válasz
Peaceliker #59825 üzenetére
Nekem is úton van egy, de taktikai okokból én már korábban berendeltem a 18500-at gearbestről, úgyhogy már a szekrényben csücsül.
A jelenlegi úton lévő mindenféle eu-s shippinges cuccaimat elnézve viszont én annak is örülnék, ha idén megjönne.. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #59827 üzenetére
Az oké, csak jó látni is.
Meg akkor bedobnék egy szakmai kérdést:
Tudja valaki, hogy a 0603as motor bírja-e a 40mm-es propellert?
Nem tudom mennyit számít ezeknél a motoroknál. Vajon leégne?
15kkv-val láttam videót, hogy elmegy, de vajon 19kkv-val is?
Mert ha nem tudom csutkázni a gépet, akkor nincs értelme számomra. -
ezoltan
tag
válasz
Peaceliker #59822 üzenetére
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Peaceliker #59771 üzenetére
A bronz persely porózus, olajban főzik, lényegében önkenő. A nagy kérdés az, h a WD-40 kioldja-e.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #59765 üzenetére
Köszi! Rosszabb már nem hiszem, hogy lesz.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Peaceliker #59765 üzenetére
Igen, igen. a BL, BD motorok vízállók. Régi autós mánia volt víz alatt bejáratni a kefés mocikat.
Én meg már mostam ki RS2205-öt, eddig pöcc-röff az összes megy.
Ellentétben az FC, jajj! -
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #59733 üzenetére
-
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #59736 üzenetére
Az a helyzet, hogy ha átlépi a hangsebességet, akkor nem lesz propfüggő, hanem a rezonanciától mindegyik prop el fog durranni..330m/sec. A cumi, hogy a vége előbb lépi át, mint mondjuk a tengelyhez közeli része. Ezért szakad le a vége a propnak.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Peaceliker #59708 üzenetére
Nincs valami teszt a neten, ami megmutatná, hogy mekkora fogysztáskülönbség van különböző kV, de azonos RPM mellett?
Lehet hülyeség, de én azon filózom, hogy az RSII2306 mocikból nem 1900kV-t, hanem 2400kV-t vennék, csak a throttle curve-ot mókolnám, hogy feljebb jöjjön meg az erő. Így lényegében sokáig tudnék krúzolni, de ki is tudnám nyomni a szemét, ha rámjön az ötperc.
Pawel ebben a buildben TBS Endurance mocikat használt. 2206 / 1450kV. A hét perc repidő impozáns, de ilyen tempóban a harmadik percnél vágnám földhöz a távot és hazamennék Kvékezni. -
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #59708 üzenetére
ja mondjuk az ilyen kis ugribugrikra nem tolok full puncsot mert elszáll mekkaba
csak fel-fél gázon sem tolom....
a minimum cell 3,3V jelzes 3,4V azt mire az aksi lenyugszik 3,6-3,7V-re áll be! akkor lehet a 1104 vs 1106? a nagyobb kicsit nehezebb is? több elektron kell pörgetni?
csak kapu es fak köruli ugri bugri.... semmi extra nagy puncs.... csak nyugger menet
leader 2S-en 2840-el 4perc 1104 7500kv [link]
leader 3S-en 2840-el 4,5perc 1104 7500kv [link] -
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #59704 üzenetére
ebben nem volt semmi hosszan kihuzatod mint állat!
vagy felkuldod es megporgeted mint a disznot!
sima 1x-rű használat kis ugri bugri a fak korul....
ilyenbol 450GNB -vel 3S-en 3 collal 82-87 gramm+aksi val
a 6000KV tud 6 percet 7500KV 5 percet!
felkuldom acrobatikazni?? na akkor minus 2 perc!3 coll alatt nemigazan hasznalom neha neha 2840-el
ott a 7500kv kapu korul ugri bugri 4-5 perc....
fent kergetve minus 2 perc... -
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #59704 üzenetére
milyen proppal? 3collal?
kisebb proppal meg tobbet zabalhat!nalam is ez a tapasztalat ecsin 6000kv 1 perccel tobbet repul
mint a leader 7500kv..... 3 collon!de én erzem hogy a 6000kv kicsit kelletlenebb
megy az is 1000x-el de a 7500kv valahogy finomabb! -
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #59699 üzenetére
ja mondjuk nalam 1104-es KV7500 -as leader moci van!
a 04-es kicsivel dietasabbak! lehet azért nincs gebaszom veluk?
meg azért a szemét sem tolom ki! -
szacsee
nagyúr
válasz
Peaceliker #59699 üzenetére
2s 2840-el yt videóban 18A-t evett.
Az már gondolom sok a 12A-es esc 15A max limitjéhez képest is.
2345 triblade-ről nem találtam infót, de azzal gondolom nem lesz probléma.
Attól tartok tetű lomha lesz. -
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #59693 üzenetére
Sajna...
.
-
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #59678 üzenetére
Szerintem, ha a 0703-at egy másik vázba bele lehetne rakni, ahol kapna egy nagyobb, de kettes propot, lényegesen halkabbak lennének, mint ezekkel a kávédaráló szerkezetű gyári propokkal. De még egy kisebb szögállású, hármas-nagyobb proppal is sokat halkulna..
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #59672 üzenetére
a sunnysky bol kb 20 percnyi repulés utan eddig 4db-ot törtem el!
semmi nagysebesseges lezuhanas... 1x-ruen csak landoláskor atfordult kb zero kozeli sebesseggel de az 55mm-es prop miatt olyan erőkar lepet fell hogy a motor harang tetelyen a "Y" merci jel eltort... viszlát kuka 10 ejro/db 3 repulés utan!a happy modelnek jobb hangja van mint a sunnynak
de teny és valo hangosabbak mint a kefés motorok!
kefementesek visitanak! a kefések meg suhognak!
valoszinuleg a nyitott es a zart(kefés) technikai megoldas miatt!a technikai problémák és nekem gyenge teljesitmény miatt még maradok a 2S kefésnél! talán fél év mulva lesznek jobb es stabilabb kefementes megoldások ... talan akkor upgrade!!
-
belakiraly
tag
válasz
Peaceliker #59660 üzenetére
Gyártótól biztosan. Én a sunnysky-nak írtam és küldtek tengelyeket. Csak ez már nem ingyenpostás történet..
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #59654 üzenetére
Első körben azt akartam, de addig töketlenkedtem, míg elfogyott
Aztán úgy voltam vele, hogy van most használatban egy szett 6000kv és 4500kv EMAXom, és a 4500 is épp elég vehemens, így az is elég az eachine motorok lecserélésére. A 1104 eachine egytől egyig hulladék.
Sorra esnek le a harangok, és a mágnesek. Oda több tartalékot nem veszek. Elhasználom amik vannak, de már nem ragasztgatok, hanem azonnal szétbontom és kuka. Az E zéger ami használható belőle -
válasz
Peaceliker #59589 üzenetére
Miért kellett refund? Nem rendelhető EU-ba, vagy vmi hasonló? Eléggé megtetszett nekem is
Én még a Phantomnál vagyok leragadva, az 1.1.1-em van, de nagyon megvagyok elégedve vele
Ha gyenge az elem a távirányítóban, akkor az hatással lehet a hatótávra? Igaz addig küldtem fel a picikét amíg már nem is láttam, és jött hazafelé, mert már nem volt jel, viszont nem értem el még a felhő alját
-
thenameless
tag
válasz
Peaceliker #59567 üzenetére
Jah és nekem a kamera nehéz... Valami régi 6gramm körüli aio-ból van... De már úton a kisebb.
Amit SpydeR ír az is jó, sőt jobb megoldás már mint egy egybe AIO, nekem a rögzítés sosem jött be, takony megolvadt, ragasztó meglazult stb. Nagyon forróak ezek az egybe cuccok. VTX03 pl szinte hideg az lst-s2-vel össze hasonlítvaMás: valakinek nincs véletlenül pár HV akkuja Bp környékén? Nekem 4-re esett vissza az állomány és sos jó lenne pár darab...
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #59565 üzenetére
Ezért használom én a külön aio+vtx-et.
Én nem szoktam elszigetelni őket egymástól, mert akkor nem lenne megfelelő hűtésem. Én a vtx-et az aksitartó tetejére szoktam taknyolni és így marad hely közte és az fc között.
-
thenameless
tag
válasz
Peaceliker #59565 üzenetére
Gyártó szerint:
3,3g a váz (kisebb az akku tartó ezt vegyük hozzá) boldclash elvileg 3,9
2,5g az FC +farkinca
Az én nem feltétlen szuperpontos konyhai mérlegem szerint meg 24-25g között ingázik a kijelző akku nélkül. Motor 716-os. -
thenameless
tag
válasz
Peaceliker #59562 üzenetére
Igen, így ezerszer könnyebb a canopy alatt elférni és rögzíteni és hűtés is jobb szerintem.Sőt akár lehet lowprofile gépet építeni, kamerát betenni a előre a vázhoz taknyolva. Boldclash alatt is elfért, ha kicsit a motor csatikat kijebb hajtogattam a forrasztás újramelegítésével, de betafpv frame alatt sokkal több a hely.
Kép a vtx-ről -
Allien
veterán
válasz
Peaceliker #59535 üzenetére
Ok pontatlanul fogalmaztam. Nem redbull nap volt, hanem slager radio, vagy retro radio, nem emlexem. Bessenyei repult az emberek felett a Hosok terenel. Nem 50 meterre, hanem sokkal alacsonyabban. Ha ott elveti, akkor meszeltek egy csomo embernek. De ugye ilyeneket gyakorolnak a Pro pilotak. Az amatorok meg ugye csak mennek neli a vakvilagnak sokszor. Kiveve Mi, ugye...
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #59541 üzenetére
Valami csak kell legyen, mert érezhető volt a gépen a meleg hatása, és növekedett az érték, vagyis nem úgy tűnt, mintha ezt kitalálná, mint repülés végén az összegzésben az akkuból kiszedett "mA"
Persze nem állítom, hogy valós volt, de nekem annak tűnt. -
atus72
őstag
válasz
Peaceliker #59535 üzenetére
Jó de akkkor a rendőrségi drónokat sem szeretném a tömeg felett látni, vagy azt lehet mert ők a rendőrök?
Pedig jelenleg szinte mnden nagyobb tömegrendezvényen (különösen tünetésen) ott vannak.
Sehogy nem jó ez... -
Allien
veterán
válasz
Peaceliker #59520 üzenetére
Azert vegyesfelvagott a dolog. Voltam kint redbull napon a Hosok teren. Besenyo pista bacsi repult. Na az, ha leesik, par szaz embernek annyi. Megis, Ő profi ugye. Míg ugye egy profi dronos leesik, azt akasszuk fel? 😁😁😁 Persze mas egy amator dronos aki berepul tomeg fole. Azt tenyleg koppintsak fejbe es vegyek el a dronjat a picsbe. Me azert aki pro, az igenis aggodik a tomeg miatt. Egy amatornek meg felvagosdi.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Nem volt értelmezhető az átvitt értelem, inkább egy utólagos szépítés. "jogosan" szó benne volt. Ezen nincs mit szépítgetni. A tömeg feletti repkedés viszont részemről is egy olyan dolog, hogy kockázatos. De az is kockázatos, ha valaki autóba ül, és kiered a forgalomba. Mindenben meg lehet találni a kockázatot, bármit is csináljon az ember.
-
atus72
őstag
válasz
"Ha egyszer pl valaki miatt komoly baja esik pl az én gyereknek akkor kivégzem..."
hmm... érdekes mentalitás, gondolom fordítva sem lenne gond ha te okoznál valami kárt akkor neked kampó a gyereked meg árván nőne fel, szép világ lesz ha ez a mentalitás terjed el -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #59505 üzenetére
Teljesen jogosan szedik le, persze, ha nem attól esik rá valakire!
Aztán meg jogosan pofán kell vágni! (ezt nem!) Bár te ezt jogosnak tartod, ugye?!
Bár van eset, amikor tényleg közelebbről kell elbeszélgetni a delikvenssel. De azért is megérdemeltem volna a pofán vágást, mert senki nem volt a közelemben, már kicsit abszurd! Nemigaz?! -
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #59438 üzenetére
..sokkal nagyobb baj, amikor nem hozza vissza a gps és 5 házzal arrébb leesik a gyerekekre, akik az udvaron játszanak a homokozóban.
. Hasonló az összevetés azzal, amikor az FCC-t itt Eu-ban nem engedik és ezáltal már kis távon is megbízhatatlan lesz a gép, mer' a júzer azt olvasta, hogy a csodamasina 10km-ről 64k-s képet ad és addig el is repül, aztán meg amikor a spark beleesik a Dunába (szerencsés esetben) az ürge meg csak néz, hogy mivammá. Minél hülye biztosabb lesz valami, annál kevesebb baj lesz. A hülye meg akkor is vesz egy racert, ha nem tud vele biztonságosan repülni, - és ami fél kiló és 160-al dönget be a szomszéd udvarba. Én személy szerint eddig kb 3 embernek nem adtam el drónt a közelünkben, mert pontosan tudtam, hogy mit várhatok el tőle. (Vagy éppen mit nem). Természetesen mindenkit nem tudok kiszűrni, de ha a tulaj nem százas, akkor legalább a drónok legyenek egyre okosabbak. Meghagyva a lehetőséget az olyanoknak is, mint te. Aki épít egyet, amit testre szabhat. A degenerált úgysem épít magának, hanem vesz egy készet. Ami lehet már okos. te meg olyat építesz, amilyet akarsz.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Peaceliker #59433 üzenetére
Senki nem nyom el semmilyen PID-et szűrőkkel. Sőt, inkább a D fasságait szűrik, hogy ne füstöljön el a motor.
Egész egyszerűen azért nem csinálok PID tuning videót / cikket mert:
- Teljesen átírták a PID controllert a CF 1.XX - BF 2.9 - 3.0 - 3.4 között
- Az alap BF PID-ek teljesen jól repülhetőek. Ha nem olvasol utána, akkor inkább csak elbaxod a PID-eket.
- A 10 dolcsis kínnyai minden egyben lapokon ótvar, hamis gyro-k vannak. MPU6000-et már nem is gyártanak, mégis jönnek ki az új lapok.
- Az előbbiek miatt valakinek nem repül jól a gépe, hármat lehet találni kit fognak privátban zargatni.A PID egyre kevésbé fontos a gyorsuló gyro-k és PID loop miatt. A szűrés most a fő szempont, hogy a gép ne valami fantom mérésekre reagáljon. BuF - Kalmi filter, BF - Dynamic filter, notch filter elhagyása + kvázi Klami filter, iNAV - D filtrálás javítása.
1. Tehát azt akarjátok, hogy nyomozzak uána, hogy épp aktuálisan hogy működik a PID.
2. Aztán teszteljem le, tényleg úgy működik-e. (JB egy farmon lakik, de nekem vannak szomszédaim, helló!)
3. Aztán biztosítsak személyes PID tuning supportot
4. Ingyen+1 - jön KaiotEch és nemtetszését fejezi ki a helyesírás miatt.
De, ha valaki ír egy cikket a PID tuningról vagy csinál egy videót, bármikor felrakom a blogomra, YT csatornámra, FB falmra. Komolyan!
-
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #59416 üzenetére
-
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #59413 üzenetére
Tök mindegy. Ha a szopóroller másik oldala megtalál, teljesen mindegy, milyen módon kérted. Nekem a priority mail majdnem 6 hét lett. Megkérdeztem őket, hogy ebben mi a priority, no meg hogy miért fizetek valamiért, ami nincs? Itt a az elsőbbségi státuszra értettem. Nem beszélve arról, hogy már rég megjött a tartalék váz a cucchoz, amit meg simán, minden opció nélkül rendeltem közben. A sokadik levélváltásnál és a full zéró közeli értékelés után egy őszinte levélben az egyik staff leírta, hogy az a helyzet, hogy minden attól függ, melyik raktárból kapod a cuccot. A legtöbbször ott csesződik el a dolog, hogy amikor leokézol egy terméket, a front end alatti készletet egynek látod, holott nagyon nem az. Mondjuk 20 db esetén lehet, hogy 17 különböző helyen van a termék. erre rájön az, hogy neked és a frontendnek is azt jelzi az adatbázis, hogy készleten van, holott nem minden esetben van így. Lehet, hogy amit visszaigazoltak, az még nem is létezik az adott készleten. Ez igen sokszor tetten is érhető. Nem mellesleg, ha megnézed az apró betűs részeket, olvasható, hogy az egy dolog, hogy optimális esetben mikor ér ide egy prior mail, de annak is van egy max intervalluma, ami mondjuk majd két hónap. Ha ez eltelik, és nem jön meg a cucc, akkor tudsz pénzt visszakérni. Én már rég nem harcolok velük, hanem ha nem utalnak, már írok is a paypalnak. Mivel ez kb már igen sokszor előfordult, mostanában nem is jutunk el a paypal-ig, valami oknál fogva fürgébbre vették a dolgot.
.
Amúgy a 18500-as akkut is rendeltél hozzá? Multi modult használsz, vagy csak frsky? Long range-t nem próbálod ki?
(Megint másik modullal)
-
belakiraly
tag
válasz
Peaceliker #59405 üzenetére
Az jó, mert feliratkoztam készlet beérkezésre és nem sikerült küldeniük még semmit.
A Priority Direct Mail is vámcsalós, vagy csak a European? -
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #59312 üzenetére
Biztos, hogy van, de nem ezekből az alkatrészekből.
Nem akarok senkit meggyőzni. Én nagyon szeretem a silverware-s gépeimet. Nem tudom meddig fog jutni a történet, de gyanítom, hogy lesz itt még komoly felület, OSD, stb.
-
syler123
veterán
válasz
Peaceliker #59306 üzenetére
Megkérdezhetem melyik az a lap amit rendeltél? Most már nekem is kellene nézni valami normális flysky vevős lapot a silverszar helyett.
A Beecore 2.0-n gondolkodom, de az most pont nincs flysky verzióban.
Bár ez is drága ahhoz képest, hogy ilyen 10-15$ környékén vettem az Omnibus F4 v2 fc-ket. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #59279 üzenetére
Azt ismerem. Csak azt nem tudom, hogy melyik pontokat kell mérni és miért.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #59264 üzenetére
Nah az nagyon adja, az már nem sok érte
-
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #59245 üzenetére
Néhány érdekesség.
-A Xiaomi Mitu 88 gramm (!!). 2-es 76.2mm-es propok vannak rajta. Nem ez a poén. Hanem hogy 920-as akku van hozzá és teljesen mezei 8520-as kefés motorok hajtják meg.
. Ha azok elbírnak ekkora tömeget ekkora proppal, akkor neked nem nagyon kell aggódni.
-A 40g-hez: A QX95S asszem all in 43g. Már a régi QX90 is forrpontos volt 2s-re, azaz ha akartad, egy forrasztással 2s-es géped lett.
. Teréz tudna sztem mesélni, hogy az ólomverebe meddig bírta így, a sima 8520 motorokkal.
-A snapper7-hez nem jöttek meg időben az akkuk, így kénytelen voltam a 260-as 45c-s E011 akkuit befogni a beállítgatásokhoz, teszteléshez. Abszolút nem volt szignifikánsabban szarabb a repidőm. Sőt, nagyon fel sem tűnt, hogy éppen sokkal kisebb akkuval repülök. Még jó, hogy nem rendeltem be az 550-es akkukat. Bőven elég a 450. De egy marék 260-as is ott lesz a közelben mindig. Gondolom, az E011 és társainál még kevesebb a difi a repülésnél a 716-os motorokkal, mert az még érzékenyebb a súlyra. Nem néztem meg még a 716-os szettet a 450-es akkuval, de tartok tőle, hogy amiért rajta a kam is és a canopy, nem örülne még a 450-es akkunak pluszban.
.
Annak viszont örülök, hogy a Snapper7-nek a kamját sikerült megcsinálni, így már nem 5m a vtx hatótávja.
. Nem megy el addig, mint az E011 az LST V2 HD-vel, de már tűrhető a hatótáv. Nagyjából 30-40m-nél jönnek elő a csíkok.
. De onnan 10m és már semmit nem látok.
.
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #59235 üzenetére
-
belakiraly
tag
válasz
Peaceliker #59235 üzenetére
Tervben van, de még a nyomtatóval küzdök
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #59203 üzenetére
Huhhh, de hosszú az a gnb. Jo hogy nem mellette döntöttem.
-
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #59207 üzenetére
A gemfan GF30353P-vel 4s-en 454g, a gemfan 30354P-vel 489, és a Gemgan GF31423P-vel 538g-t emel. Utóbbival a legtöbbet. Tehát 3"/4S-en..a 1407/3600Kv. A motorok 14grammok, nettó. Kompletten, csavarral, kábelekkel 15.6g.
Tesztpadon is mérték, ott a 3040x3-al 4S-en emelt 497g-ot, 18.2 amper mellett.
4"-on már eszement lehet.. Mekkora az a minimum váz, amibe belemegy a 4" esetleg? 145mm még necces nagyon?
-
Peaceliker
addikt
válasz
Peaceliker #59210 üzenetére
... Hacsak nem túl nagy árammal töltött... Na akkor csinálok hozzá mérő kábelt. De ha kapcsoló szar és 2c vel töltött és azt nem bírta az akku az szégyen
-
syler123
veterán
válasz
Végre valaki akinek mind2 van, majd a repidőt figyeld meg, hogy jobb-e a GNB. Megéri-e azt a felárat. Az tuti hogy a Charsoon sokkal jobb méret, a GNB nagyon hosszú.
-
Saccco
nagyúr
válasz
A Charsoon ducibb, de rövidebb.
-
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #59197 üzenetére
A 14xx-re nem osztom minden esetben azt, hogy minimum 4100kv...
Lehet, hogy lesz egy valóban disznó géped, de nem a repüléssel, hanem az akkucserékkel megy majd el a legtöbb időd...
A 3600kv-s mocik 3"-on fél kiló felett emelnek. Ha ez nem elég., akkor nem tudom mi.. Cserébe azért nem kajál annyira, mint a 4100kv-s mocik.. Szerintem.. Ismerősöm épített gépével mentem, azon voltak ilyen 3600-as motorok. Sok mindent lehetne rá mondani, de azt hogy nem cefet, azt nem.
.
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #59201 üzenetére
igen igen..... ez volt a 2 evvel ezelotti "modi" a 3collon
de azota sok minden fejlodott
pl a 3collra megjott a 11xx motor
a 4collra meg a 14xx motor -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #59182 üzenetére
Randy-nel most akciós a Taranis. Valami 67$, csak nem szállítanak eu-ba.
-
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #59182 üzenetére
Ha a csehekre gondolsz, ahhoz jön még hozzá néhány hoppá, itt kollégával kiszámoltuk és hát közelebb van a 160-hoz, mint a 140-hez.
.
-
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #59179 üzenetére
BG-n 111 euró lenne, ha lenne, de ugye még nincs. Gondolom, ha majd lesz, akkor megakciózzák 212-ről 149-re.
.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #59135 üzenetére
Nekem ilyen konfiggal még nem sikerült elfogadható teljesítményt kicsikarnom whoop-ból. Pedig a Beta85-re is a létező leggyorsabb motort raktam.
Saccco: Köszönöm.
Hogyhogy erről még nem hallottam....Geller72: Jogos.
Peaceliker: Már rég megcsináltam a 2s whoop-ot.
Nem igazán repült jól, kevés volt a power. Gondolom a proppok miatt.Jackal: Azért eg, pár furat, majd elkél rá....
-
belakiraly
tag
válasz
Peaceliker #59132 üzenetére
Tiny 7x nem 820-as? Vagy egy kis határozottsággal belemegy a 8520 is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mini PC
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- Apple asztali gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Formula-1
- PlayStation 5
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest