- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Netfone
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Allien
veterán
válasz
kriszbon #34266 üzenetére
Jackal2 IS írta, meg többen is írtuk, hogy csak óvatosan! Én is, írkálom az árakat, amit venni akarnék, és csak akkor repülök rá, ha TÉNYLEG jobban jönnék ki belőle, mint pl februárban.
Osztogattak rengeteg kupont, -15%, -12%, meg hasonlóak. De természetesen, a jelenleg akkciósokra NEM lehet alkalmazni, a normál ár jelenleg többnyire magasabb, mint akár 3 hónappal ezelőtt. De, van, ami tényleg jobb áron beszerezhető.
Ja, és ugye a megnövekedett szállítási időkről ne is beszéljünk... -
Jackal2
senior tag
válasz
kriszbon #34157 üzenetére
Szerintem ez már nem rossz.
Nullás kategóriába esik az itt lévők felének majdnem az összes gépe. Syma X5-ök, mini verseny gépek, pici brushlessek. Én mondtam, hogy nagy király a Walkera Rodeo 150, lehet feltörni rá a malacperselyt1-es tipikusan a Phantomok és a Yuneecok kamerás platformjai. AZ e-learningel nagyon egyet értek és helyes. Amennyi balfasz van az utakon, az is fájdalmas pedig azok 3499 kilogrammos, 200-al menő kisteherautókat is vezethetnek, mégis kaptak jogosítványt...
2-es na ilyenje itt a fórumon talán ha 3-5 embernek van. Az épített gépek 90%-a nem lesz 2 kiló, még az én 450-esem is simán elfér alatta. A gond a regisztráció, vagyis hogy mi alapján teszi ezt meg valaki például egy épített gépné, plusz hogyan adja el? Ki regeli át? az eladó vagy a vevő?
3-as kategória: szerintem ilyen egy sincs a fórumon. Talán egy embert ismerek akinek lehet ilyen gépe, az a profi Airfilm, a Váradi Ádámék, a 30.000 dolláros Hammer drónjukkal (de lehet az sincs 25 kg). De az ilyeneknek meg legyen is felelősségbiztosítása.
Szerintem elég korrekt a szabályzás, sokkal jobb, mint eddig.
-
szacsee
nagyúr
válasz
kriszbon #34157 üzenetére
2kg vállalható. 250grammal az összes rep modellező szívott volna.
Már lassan kisebb váz és motor felé kacsinthattam, de így jó lenne.
E-learning nem rossz ötlet, legalább akinél rezgett a léc illegalitás felé és nem eget rengető összeg az is legalizálhat.
Reméljük az EU tervezet nem kerül elfogadásra, mert átvéve azt orbitális cumi lenne. -
Jackal2
senior tag
válasz
kriszbon #33946 üzenetére
Az a bajom ezekkel, hogy nálam az Eachine szó, kezd össze forrni az olcsó de szar kifejezéssel. Amennyi rossz Eachine cuccot láttam, azzal már Dunát lehetne rekeszteni. És itt nem csak arról van szó, hogy nem működik, mert sokszor működnek, csak hülyeségeket mérnek, vagy nem úgy működnek vagy nem azon a csatornán adnak stb.
Szóval ha összeszámolom azt az időt, amit ebbe belefeccöltem, akkor simán eljutunk oda, hogy ha megvettem volna a drágábbat, akkor is előbbre lennék. De ezt magyarázhatod a magyar átlagnak mert vagy:
- úgy sem hiszik el
- úgy sem értik meg
- és a legszomorúbb: elhiszik és megértik, de nincsen másra pénzük. Sajnos... -
Jackal2
senior tag
válasz
kriszbon #33896 üzenetére
A DVR-ek, különösen az olcsó kivitelek egyik sajátossága a frame drop. Nekem a 30.000 forintos Eachine monitorom is csinálja, ami hiper idegesítő, amikor szeretnél csinálni egy jó videót.
Tehát óvatosan a DVR-es szemcsikkel/monitorokkal, nehogy meglepi legyen.
Mellékesen megint egy Eachinnel van baj, tipikus...
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
kriszbon #33907 üzenetére
Köszi! Én addig gondolkodtam rajta az akcióban, hogy vége lett. Akkor még nem voltam benne biztos, hogy fog-e nekem ilyen kelleni.
Csak most már rendelni sem érdemes, mert soha nem fog megérkezni, a szállítás körül kialakult káosz miatt.
Valamit ki fogok találni rá, hogy rögzíteni tudjam a kis gépeim fpv képét.Az jutott még eszembe, hogy egy felvevős kamera bemeneti jelére, a monitort kötöm rá valahogy és azzal veszem fel a képet.
Lát ebben valaki rációt? Csinált/hallott már valaki ilyet?(#33906) akos86: Nézd meg, nem-e szakadt le egy vezeték a távban. Illetve, már találkoztam olyan távval, ahol ha nam toltad izomból fel a bekapcsoló gombot, akkor nem kapcsolt be.
(#33908) AcCEsS: Létezik tuningolt motor is hozzájuk. Sőt, most már a tuningolt motornak is van tuningolt változata.
Bár az kétséges, hogy ezek tovább tartanának ki, ellenben kétségtelenül jobban húznak.(#33914) Baku: Érezhető lesz a változás, a motorokon. Ha vezérlőt cserélsz, akkor pedig a vezérlőn.
Jobban fog húzni fölfelé, nem ejti annyira le magát. Előre is jobban fog menni picivel, de ahhoz már fc csere kell, hogy jobban dőljön pl.(#33922) Tszkr: Részvétem!
Délután, az új motorokkal?
A 250 sem az.
Az már kintről is látszik, hogy a kamera kiszakadt. De még nem szedtem szét.(#33937) Arti: Egy maximum 4g-os kamera gondolatával játsz el, és akkor még lehet sikerélményed.
(#33927) Saccco: Ez is nagyon baba váz!
Én is nagyon kivancsi vagyok rá.
-
SpydeR3412
aktív tag
-
Jackal2
senior tag
válasz
kriszbon #33889 üzenetére
Ez érdekes amit írsz, nekem is voltak vele ilyen gondjaim. A baj az, hogy mit vegyünk helyette? Én is ezt keresem most, hogy a Quanum V2-m kontaktos lett és nem igazán érzem a kedvet a 12 kábel átnyálazásához.
Legyen benne:
- diversity vevő
- DVR, ami ne frame droppoljon felvételkor
- állítható lencse
- legalább 800x400 (vagy mi az ami most trendi?)
- ne legyen túl nagy
- kényelmes legyenNa ez kb. megint oda vezet, hogy Fatshark...
Valakinek valami ötlet?
-
Geller72
veterán
válasz
kriszbon #33621 üzenetére
Gondolom, neked biztos jobb lesz az, amikor itthon meg fogják veled ezeket fizettetni, vagy ha nem, akkor bírság formájában akár a többszörösét is rád verik. És miután kiléptél a határon, ezt minden országban külön megfizettetik veled, és/vagy végigtolatják a protokollt, költségekkel együtt, Mi lesz a jobb, egy egységes, átfogó, azonos EGYSZERI vizsga, éves - kiszámítható -díjakkal, vagy minden EU-s országban ugyanez x-szer? Szerintem Te nem gondoltad végig a kommented. Mert tutira le fognak húzni minket, otthon legalábbis. mennyivel olcsóbb és egyszerűbb lenne egyszer, mint mindannyiszor?
Amúgy fuss már neki kérlek megint. Akkor talán láthatod, hogy pont a zsebkoptereket hagynám a falaxba.. de ezt is leírtam.. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
kriszbon #33389 üzenetére
Amugy kezdek rajonni, h a runner nem egy rossz gep. Ugyanis nem racer, de szorakozni, felfedezni a kornyeket kivalo. Sztem ott szabtak el a marketinget h racernek probaltak eladni, amire jott az anyazas egy rakat helyrol h nem tartos meg nehez meg nem lehet egy centivel a fold folott reptetni.
Ez mind igaz, de az is hulye aki egy utcai sportkocsival megy LeMans-ra es bizik a gyozelemben.Amugy az NH280-asom is ilyen lesz, ha elkeszul. Persze kifujja az orrat a Runnernek mikozben raver par kort, de ahhoz az kellett h az alapgep arat megegyszer rakoltsem, nem szamitva a munkaorakat. Hajjaj....
-
twine
veterán
válasz
kriszbon #33160 üzenetére
az egyszer biztos, hogy számomra teljesen más fényben tünteti fel az ottani jogalkotást, és az ezekkel a szerkezetekkel rendelkező tulajokhoz való hozzáállást...
Meg úgy általában, valahogy emberibb a dolog:
Készült felmérés a szabályozás előtt, létrehoztak egy honlapot, olyan apró videókkal, amiben egyértelműen bemutatják mit csinálhatsz, és mit nem...(még ha ezeket a józan ész is simán diktálná)
Lista a regisztrált/certifikált üzleti szereplőkről...
Stb..stb...Érted, egy honlap a drone közösségnek/közösségért...
Itthon mit kaptunk?!
Nyálazgathatom a Magyar közlönyt, hogy vajon melyik passzus vonatkozik rám...
Kb. ennyit, meg egy nagy lóf...t!
Nekem ebben a pillanatban úgy tűnik,össze sem hasonlítható az itthoni helyzettel, a témához való hozzáállásuk...Viszont mivel tök hülye vagyok egyelőre a sztorihoz, a tévedés jogát fenntartom...
-
vandor01
senior tag
válasz
kriszbon #33154 üzenetére
ha jol megnezed a VR D2 es hossza 150mm
mig az UFO V3 170mm vagy a proszto VR007 176mmszoval aki kozelre nem lat jol annak minden mm szamithat! esetleg vmi uszoszemcsi vagy kvarc szemuvegbe/re aplikalt sajat szemuveg lencsevel hasznalva talan jobb lehet? de lehet neked Quanum Cyclops jatszana eleg nagy es szeles... szemcsi belemehet??
Meret
Quanum: Dimension: 187(L) x 179(W) x 121(H)mm
VR D2: Dimension: 150 X152 X96 -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
kriszbon #33008 üzenetére
Szia!
Igen, megjött. De még nem próbáltam (és lehet nem is fogom), mert nincs mire. Amik meg úton vannak: cm-en ilyen van, KingKong-on is hasonló, a tx-et meg eladom szerintem.
A hibridemre még érdemes lenne talán, nyernék vele 0.6g-ot. De azt meg szerintem nem fogom használni, mert iszonyat homályos, meg szar a képe és +aksi is kell neki az üzemeléshez. Ha meg most lecserélem, attól félek nem fogom látni, ha van különbség.Bár holnap lesz időm, úgyhogy lehet bepróbálom.
De amúgy, a Realacc 4levelű (ami szerintem a tx+eken is van) nagyon jól bírja a strapát! Meghajlítanom kicsit sem sikerült az ágait, ellenben az ef antennájával, ami attól is deformálódik, hogy csúnyán nézel rá. Sőt, volt amelyik már gyárilag úgy érkezett, hogy alig tudtam "kibogozni". Hétvégén ráesett egy nihui egy tx-re, de akkor is csak tőből hajolt egy kicsit.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
kriszbon #32188 üzenetére
Hat, kivancsi lennek egy statisztikara h ezekbol a kickstarteros cuccokbol mennyi az atveres. Dronokbol ez a masodik atkuros szelfidron. Aztan ott a Lily. Talan egyszer valaha kijon. A formaja mar lassan unalmas, annyian koppintjak, kovetni meg mar Hubsanok is tudnak, pedig azok is kestek eleget.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
kriszbon #32092 üzenetére
Repültem olyan x251el is, amin nem volt kamera (meg látom őket folyamatosan), de nem vélek különbséget felfedezni. Kis sebességnél is stabil.
De a gépek is különbözhetnek és a meglátásunk is. Szóval, mindenki döntse el maga. Szerintem egy próbát megér, persze csak ha nincs kéznél mini kamera.Kimista: Az e010 board, baromi jó lesz a KK vázon, kamerával.
Az 55mm, azok az x100 proppok?Egy "negatívumot" is megjegyeznék a q100-as kapcsán. Eddig is láttam a problémát, de annyira elbűvölt a váz, hogy átsiklottam felette, de már kezd idegesíteni. Nevezetesen, ahol az aksi középen van, ott nem lehet felgumizni, mert ferde a váz, beljebb meg zárt. Eddig 2 gumi fogta, egy ez elején, egy meg a hátulján, de mindkettő épphogy csak. Ezért én csináltam egy mini tepőzárat, amivel oda tudom fogatni az aksit a belső részhez. Pont mint a nagyoknál.
-
vandor01
senior tag
válasz
kriszbon #32079 üzenetére
nem olyan nehez az.... 5g kamcsi 12g aksi meg a maradek
kb annyi mint a gyari fekete kamera 22g a lagnagyobb bajom hogy
igy nem birom beletenni a taskajabade mar uton az uj haz a karbon talpak addig ez tokeletes gyakorolni
volt mar parszor bukfenc FPV-s landolaskor... de a kamcsinak hajaszala sem!
funkcionalisan tokeletes hulye es kamcsi biztosmegjon az uj haz! ezt a gombocot megcsinalom adapter szeruen!
kis ketoldalas tape-el felragasztani majd 2db kotegelovel fixalni...
vege a mokanak leveheto mehet vissza a taskaba!de hiaba is oltoztetem ez pupos gyerek marad nem lesz
"Eachine Assassin 180 V2 FPV Racer" es meg tobbe is van -
Arti1
aktív tag
válasz
kriszbon #31910 üzenetére
Jó kép, de nem úgy volt, hogy gépben tölteni az akksit veszélyes?
Vagy csak ha magára hagyjuk?Vettem két ilyent. 3 eFt körül jön ki darabja, rokonságba, fa alá (egyik a meglepi, másik a titkos pótalkatrész
)
Ha alkatrészeket vettem volna a második helyett, kb. a 4 motor ára már kiadja a teljes új gépét... -
kriszbon
őstag
válasz
kriszbon #31915 üzenetére
Nahh.. nagy nehezen felmászott, benne van a rövid kis második része is a felvételnek [Walkera Runner 250 Advance_Return To Home]
Bocs hogy elcsesztem elsőre.
Végre van egy gépem amiben működik is ez a funkció, nem csak bele van "hazudva". -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
kriszbon #31892 üzenetére
Ha döntve vannak érdemes venni egyenes motorvédőket is, eldöntendő neked melyik jön be jobban.
Azt mondják a hozzáértők, hogy döntve gyorsabb a gép, de akrobatikára kevésbé alkalmas így és fordítva.
A Runneren (mint első race gépem) nincsenek döntve a motorok, ahogy az átlag koptereken sem. A Falconon viszont gyárilag igen. Nekem nagyon tetszett, hogy ment magától előre, nem kellett vele foglalkozni. Lebegni is lehet vele, kicsit hátrafelé kell húzni. Mondjuk ilyenkor nem előre néz a kamera, hanem kicsit felfelé. Ezt szokni kell. Mindenesetre hiába van egyenes tiltem is, nem cseréltem le. Aztán volt a géppel egy pár hónapos kihagyásom, többek között az micro kamera, e010, x100 miatt. És mikor újra repültem vele, már nagyon nem tetszett a dolog. Le is fogom cserélni. Megszoktam újra, de idegesítő már. -
koko 959
csendes újonc
válasz
kriszbon #31786 üzenetére
Most hogy ismet megneztem a videot beugrott hogy ilyen zavart lattam mar regebben amikor tobb kilometeres 5,8gigas analog video kapcsolatot csinaltam. A tapasztalatom az volt hogy ha a sugarzas iranyat megvaltoztattam megszunt a zavaras. A masik lehetoseg pedi az hogy megnoveled a kisugarzott teljesitmenyt. Ezt az antenna nyerese
g novelesevel lehet legegyszerubben. A masik lehetoseg hogy frekvencia valtassal olyan csatornat keresel ahol nincs zavar. Elvileg ha csak a vevod van bekapcsolva es korbe fordulsz vele akkor is latnod kene ezeket a vizszintesen futo csikokat. Ez a digitalis adatatvitel jellemzo megjelenese, akkor is bezavar ha egy szomszedos csatornan adnak ha nincs vele szemben egy tisztessegesen nagy analog sugarzott jel a kameradrol. Remelem helyes a tippem, a jovo heten talan kiprobalom en is az atvitelt, hameg tudom venni a cuccot.
-
kriszbon
őstag
válasz
kriszbon #31788 üzenetére
Nehezen de megoldódott, de csak véletlenül jött össze [ebből] indultam ki.
De nem kellett módosítani a fájlt csak a Wint, de igazából most sem ismerte fel az USB portot csak telepített fájlokat, közben elindítottam az FT Progot, de nem látott semmit, kihúztam az USB kábelt majd vissza, és akkor kiolvasta a régi adatokat.
Viszont nekem letöltve bin fájl volt nem rom, így ezzel nem tudtam felülírni, de elindítottam ezzel a programmal együtt a FlyConfig-ot is, és kaptam benne egy új com portot ami előtte nem volt.
Kiolvasta a régi Firmwarét, és felül is tudta írni.
Elég érdekes hogy nem tudja rendesen azonosítani a Win a dolgokat, valami olyant olvastam hogy nem eredetiek a chipek azért van gubanc. -
kriszbon
őstag
válasz
kriszbon #31786 üzenetére
Bocs csak most mászott fel a Walkeras videó, így azt is mutatom a képhibával [link].
Más.
Walkera tulajoktól kérdezem, miért nem tudom frissíteni a Firmwaret a Runner 250-en, úgy próbáltam mint ami videók vannak fent?
Egyszerűen hiába dugom össze a géppel, nem csatlakozik.
Win 10 van fent nekem, ilyesmit ír ki: A számítógéphez csatlakoztatott USB eszköznél hiba lépett fel, és a Windows nem ismeri fel.
A Walkera oldalról szedtem le és raktam fel mindent.
Ha valaki tudna segíteni, azt nagyon megköszönném. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
kriszbon #31767 üzenetére
Nekem volt gagyi gombaantennam a vevon ami ugyanilyen csikozodast okozott. Mint kesobb kiderult el volt torve a kozepe, pedig az FPV szemuvegre nagyon vigyaztam.
Aztan a NH280 pro hiresen hulyen kivezetett adoja is megtort az SMA dugasznal. A kocsog csak akkor csikozodott, amikor nagyobb gazt adtam vagy forgasoknal. Mar kezdtem azt hinni h az ado betapja a gond, de szetszedesnel kiderult, h a NYAK van megpattanva az antennanal es a razkodastol hol jobb a kontaktus, hol szarabb. Megforrasztottam, most jo, de asszem majd valami mast kell kitalalnom. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
kriszbon #31763 üzenetére
Ez tényleg elég pocsék közvetítés. Gondolom 200mw-al volt.
Nekem 25mw-al sincs ilyen. Látóhatárnál is csak mákosodik.
A képet gyorsan elemezve, én megnézném a kamera antennàjának azt a részét, ahol a vekony(belső) vezeték csatlakozik a levelek felső találkozásánál.Vandor (31764): mindegy hova rakod, alulra vagy felülre.
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
kriszbon #31460 üzenetére
Melyik oldalt gondolod elmeroggyantnak?
Aki a hobby dolgokat igyekezett többféle felhasználásra is alkalmassá tenni, hogy ne kelljen mindenhez új gépet is venni, vagy aki megoldotta Neked,hogy a filléres drónodnak filléres lehessen a kamerája is?Btw, nem nagyon akarod te azt a kamerát megvenni.
CCD-s is, DVR-es is és Walkera is, az ennek megfelelő árcimkével. Ráadásul FPV-re rosszab a képe, mint a sima 800TVL-esnek. Szerintem a lag is nagyobb. -
_X10Dead_
aktív tag
válasz
kriszbon #31457 üzenetére
Hadd idézzek magamtól:
"De ez csak a Walkera saját 1080p-s kamerájával fog működni alapból, mindenféle fis-fossal nem."U.I.: Az olcsó fosok tigger portján kint van egy konstans 3,3V-os feszültség. Ha megnyomod a kamera gombot, egy pillanatra rövidre zár, azt "érzékeli" a kamera.
A Walkera meg hobby kategóriáshoz méltóan, sztenderd módon kezeli azt a csatornát. Rakhatsz rá kamerát, szervót, mittudomén, mindennel működni fog, ami fel van rá készítve. Rakj rá egy Runcam2-t, vagy egy Legendet, azok fogják érteni, hogy mit akarsz.
Ne akarjuk már a gombhoz varrni a kabátot... -
kriszbon
őstag
válasz
kriszbon #31303 üzenetére
Akkor most szeretnék segítséget kérni tőletek vásárlás ügyileg.
Múltkor említettem hogy télen építgetnék valamit, és ehhez szeretnék venni pár dolgot.
Kellene Flight Controller javaslatként itt ezt ajánlották ha jól emlékszem [1-es] én még néztem ezt is [2-es] itt melyik változat jó?
Na meg még ezeket is nézegettem [3-as] [4-es].
Ha van jobb, vagy hasonló olcsóbban kérlek benneteket azt is írjátok meg.Akkor még kell Power Board abból ezeket néztem [1-es] [2-es]
Ha itt is van jobb kb. hasonló áron, akkor javasoljatok egyet.
Azt kihagytam véletlenül, hogy 2S aksival indítanék, tehát jó lenne ha tudná azt is.Kellene még valami Receiver amiről fogalmam sincs hogy mi lenne jó, annyi biztos hogy a Devo 7 vagy az XK X7 távval szeretném használni (jó lenne 2 antennás változat), persze hogy illeszkedjen a többi dologhoz is.
Amit szeretnék még, hogy illeszthető legyen hozzá későbbiekben OSD ami kijelez feszültséget+egyebeket, esetleg még GPS is illeszthető legyen hozzá.
Ha kérhetem akkor konkrétan írjátok le hogy 1-2-3-as vagy más, mert az nagy segítség lenne.
Köszönöm előre is, és bocs hogy zaklatlak benneteket ezekkel, de sajnos nem igazán értek hozzá, most szeretném tanulmányozni építgetés közben. -
vandor01
senior tag
válasz
kriszbon #31311 üzenetére
értem... köszi
szoval erre az 1306-os mocira a "szabvany" propi rakhato fel
5" colos jatszik es a 45/46 emelkedésre képesezekbol a propikbol kell ra válogatni ami lehet 2es 3as levelu
es akár Bullnose-os aztan probacseresznyena en ezt alkottam az x100-al...
tudom dirrektbe lehetne a kamerat felgumizni vagy akar dupla oldalu tape-el
felragasztani a gépre.... és ez most igy extra suly...de proba....
- külön csati a kamerának nem forrasztas
- nem a kamerát forszirozom a gumival könyebb a tartot felgumizni
- ha dönteni kell a kamérát akkor nem az alá épitek hanem a tartó ála..
- alulra gumival lehet a nem gyari meretű aksit felfogatni -
kimista
aktív tag
válasz
kriszbon #31077 üzenetére
nemcsak elfogadható, hanem kb ez a legolcsóbb, ettől olcsóbb nem lesz ez az esc.
Hogy mi kell még? nos,pár dolog:
Frame
Flight Controller
Propellers
LiPo Battery
FPV Camera
FPV Transmitter / Receiver
FPV Antenna
FPV Goggle / Monitor
Recording Camera
OSD (On Screen Display)
Voltage Regulator / Power Filter
meg a többi:
LiPo Battery Charger
Soldering Iron / station
Battery Straps
Heatshrink
Gold Bullet connector
Power Distribution Board
Power wire
Loctite glue
Liquid electrical tape
LED lights (strip)
Radio Transmitter / Receiveride lehet jönni a lehetőségekért
-
kriszbon
őstag
válasz
kriszbon #31026 üzenetére
Meg is néztem tüzetesebben, és még annál is rosszabb a véleményem mint előtte volt erről a felhasított megoldásról, főleg ha nem eléggé rugalmas anyagból készítik.
Csak a toll hegyét nyomtam bele picit, ki is tágult, viszont úgy is maradt.
Kicsit még kitágítottam, és mérgemben nyomtam bele pár szilikongumi "pogácsát" amit bőrlyukasztóval készítettem hamarjában, időleges megoldásnak jó lesz.
Kicsit jobb megoldásnak találom pl. az Imax B6 csatlakozó megoldását.Ja igen, ha a vége összenyomott állapotban van, akkor szemre kissé kúposnak tűnik kifelé, sajnos ott belül rámérni nem tudok.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
kriszbon #31007 üzenetére
Én egy csavarhúzóval szoktam kitágíani az xt60 apa részét.
Ha túl jól csinálom, akkor még nekem is csak nehezen sikerül kihúznom a csatlakozót.
De a gondok legelején, volt hogy csak összeszigszalagoztam a csatikat.Baku: Bocs, hogy beleszólok (nekem nincs ilyenem), de szerintem valamit benéztél ezzel kapcsolatban.
A headless mód szabadszemes reptetésre van, fpv-ben viszont (amit ez a gép is kínál) nem veszed hasznát. -
molnigee
aktív tag
válasz
kriszbon #31007 üzenetére
Hasonló problémába ütköztem én is, a gyári falcon aksival random módon lepottyantam, a többivel meg nem. Elkezdtem mozgatni a xt60 körül és kiderult hogy bizony kontaktos, nem szorul bele elégé. Nem csúszik ki, úgyhogy a kiesés gátló nem biztos elég lesz, egyszerűen kicsit elmozdul és már nő power 1mp-re aztán vissza, de ezt pont elég volt arra hogy padlót fogjon.
Megoldás nálam annyi volt hogy az xt60 csati apa belső részét lehet hajlítani, így újra szépen rászorult. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
kriszbon #30990 üzenetére
A kreten szomszed mar parszor "lelotte" a gepem a rotacios kapajaval. Hazilag taknyolt motor, a gyujtas meg olyan zavart kelt mint egy EMP granat. A rakemberes videomban is ott sunyit.
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
kriszbon #30290 üzenetére
Klassz. Mit szedtél szét?
Küldök egy sírva röhögőset.
Mint már korábban említettem, nem tudok a VR D2-re fókuszálni. Alapvetően nem szar a szemem, nincs egy éve, hogy lézerrel faragták, de úgy tűnik öreg, és/vagy a D2-höz kapott freshnel gyenge.
Volt itthon egy rakat cuccom, de nem tudtam olyan kombót csinálni, ami megoldotta volna a problémát.
Gondoltam arra is, hogy meghosszabbítom a csövet, ami megoldás, de a gyárilag kompakt fejes hirtelen nagyon órmótlanná és orrnehézzé válik, illetve a mozi is kicsi lesz.
Aztán elmentem a madaras teszkóba olvasószemüvegekért, hátha találok elég erőset. Nem találtam.
A képeken látható műtárgy egy 4-es és egy 3.5-es kombinálásával készült, egyedi kialakítású, már már rusztikus darab (Igen, ilyen erős kellett...). A rögzítést a lencsék beállítása után a kölyök 3D ceruzájával oldottam meg. A második képen látható, hogy milyen igényes, organikus kialakítást lehet elérni vele -
Arti1
aktív tag
válasz
kriszbon #30196 üzenetére
Inkább FAT32
NTSC inkább amerikában használt szabvány, PAL meg európai
Ha a monitor mindkettőt tudja, akkor mindegy (és érdemesebb a PAL, mert pár sorral többet tud)
De ha digitalizálod őket, akkor már mindegy lesz, akkor már úgyis avi lesz belőle és bármi lejátssza.
AsszemSzerk:
Vertigo18:
Kupon a szövegben pirossal:
20% OFF Coupon Code: bgu807, special for u807 quadcopter -
kriszbon
őstag
válasz
kriszbon #30151 üzenetére
Úgy néz ki megoldódott, rcgroups oldalán találtam "pár" infót róla, mert nem csak én kínlódtam azzal hogy levágja a képet és így hiányzik az OSD menü egy része.
Hónapok óta ment a cirkusz/kínlódás miatta ott az oldalon.(#30158) fape: Sajnos nem az volt a gond, nagyon egyszerű lett volna ha csak annyi a bibi.
Mindegy hogy melyikre van rakva, most ugyan úgy megvan a kép alja az OSD menüvel. -
kriszbon
őstag
válasz
kriszbon #30027 üzenetére
Sziasztok!
Akkor erre más ötlete nincs senkinek sem hogy miért hiányzik a kép alja?
Már volt Firmware frissítés is, de nem változott semmi.
Összehasonlítottam tartalomra a szemüveg és a DVR felvevő Firmwarét, méretre egyeznek, de tartalomra különböznek azért.
Gondolkoztam hogy rá próbáljam-e a szemüveg Firmwarét, vagy inkább ne tegyem mert tönkremehet? -
molnigee
aktív tag
válasz
kriszbon #30019 üzenetére
Dugd rá a dvr-re a másik kábelt felülre, amin video és audió kimenet van, azt meg dugd be egy tv-be pl.
A középső gombot hosszan nyomva jön be a menü, ahol már be tudod állatni a felbontást.
Én is ma csináltam meg
Azért sokat nem várj tőle, nem sokkal lett jobb a minősége... -
Jackal2
senior tag
-
qqzs
őstag
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
kriszbon #29943 üzenetére
Nem, nem azért mutatom, nem is (csak) Neked címeztem.
Hanem azért, mert a 22mm-es osztályban kb ez az etalon, és most 2 db-ot lehet kapni egy áráért.
Olyan ez mint az imént említett HS1177 vagy a PZ0420-as az FPV kamerák között.
Aki tartalék motor begyűjtésén gondolkodik, az most prémium cuccot kaphat egy sztenderd áráért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Filmvilág
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- VPN topic
- További aktív témák...
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest