- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Yettel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Teljes a kép a OnePlus Nord CE5-tel kapcsolatban
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Peaceliker #67364 üzenetére
Mi az hogy kicsúszott a tengely? Mindenhol azonosan szorul amúgy. Tuti nem görbítettem el mert mint egy hímestojás toltam rá.
Most vettem észre hogy a másik motornál meg a tengely alul kicsit jobban kilóg és be tudom nyomniMi a töcs??
-
Directors
senior tag
válasz
Peaceliker #67347 üzenetére
Akkor most melyik legyen ? M80 vagy a b03 pro ? :D A kettő közt mi a különbség ?
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Peaceliker #67343 üzenetére
Szólítottál?
Directors (#67342)
Ugyanilyen cipőben jártam 12-14 hónapja. Az fpv freestyle ragadott meg, de nem akartam/nem mertem sok pénzt kiadni érte kezdésnek, ezért rendeltem egy ehhez nagyon hasonló Furibee F36-ot. Sőt utána még szemüveget és egy AIO nano kamerát is hozzá. Nos, ez totális mellékvágánynak bizonyult, mert számomra annyira érdektelen volt és nehéz volt irányítani, hogy pár reptetés után már rendeltem is az 5 colos rendes gépem, Böszme alkatrészeit. A pici Furibee azóta is csak porosodik, én meg közben építettem egy 3 colos vadorzót, vettem egy 85mm-es Trashcan-t és mindjárt ideér a Sailfly-X-em is.Szóval el kell dönteni, hogy mi a végső cél és már az első lépéseket is annak megfelelően megtenni.
Mrbig:
Van egy véletlenül kapott elég masszív nagy step-up-step-down konverterem bg-ről, azzal nem lesz gond :)
Tegnap maxra töltve kivittem a Pro58-cal felszerelt EV800-at repülni (a ProDVR rajta van, de egyelőre kikötöttem). Végig 1 csík akksit jelzett (gondolom a Pro58 sok ampert szív és ezért rosszul jelzi ki), aztán kb fél óra után lement nulla csíkra, de még zölden. Olyankor le szoktam tenni, mert fosok, hogy hamar kikapcsol. Ez még az eredeti 2000mAh 1S akksival volt. -
molnigee
aktív tag
válasz
Peaceliker #67317 üzenetére
Erősebb, de 2 ágú prop miatt is valószínű, illetve magasabb kv motor.
Viszont a lárva a 3 ágú proppal kezesebb, nem olyan idegbeteg. Jobban passzol egy ilyen parkba.
Súlyra ugyanaz, a cubeba kell még vevő is!
Mindkettő 50g pontosan. -
Blizzardking
őstag
válasz
Peaceliker #67312 üzenetére
2s kell neki.
-
válasz
Peaceliker #67297 üzenetére
Ez az AC verzió hol lelhető fel? Nem találom.
#67299 DJGABI:
Isten vagy! Ezt a kábelt kerestem!Már csak akkor lennék még boldogabb ha találnék ilyet XT60-as csatival.
-
Blizzardking
őstag
válasz
Peaceliker #67272 üzenetére
Peaceliker, Johnny_vT és mindenki;
Délután végigpróbálgattam egy rakás variációt 1/4, 1/2 alul felül verziókban, sőt, volt egy 1/1 konfig is próbából.
Nekem az jött be egyértelműen, hogy 1/2 hullámhossznyi vezeték felülről ráforrasztva a kontrollerre, elöl oldalt kivezetve a canopy alatt, és azon hátravezetve. Ferdén függőlegesen kiegyenesítve mégjobb volt, de féltem hogy könnyen beleakad valamibe pl a saját propjába. Ezt a kis kompromisszumot bevállaltam, a lényeg hogy megint el tudok vele repülni a kert minden pontjára, oda is ahová a baleset után nem tudott.
De hogy mitől zakkant meg, rejtély.
Mindenesetre köszi -
Johnny_vT
senior tag
válasz
Peaceliker #67272 üzenetére
Whoopnál és normál mini vevőknél is 1/4 vagy 1/5 hullámhosszú antennákat használnak a kis helyigény miatt. Wiki azt mondja, h 2.4GHz-en a legnagyobb gain-t 5/4 hullámhosszal lehetne elérni.
-
Blizzardking
őstag
válasz
Peaceliker #67266 üzenetére
Nyilván eddig sem pont 62.46mm volt. Elég vastag vezetékből csináltam,abból nem tört le semmi. Vagy az elvezetéssel lesz valami, vagy a forrasztással. Amúgy ha pár mm-rel hosszabb, akkor az lerontja a hatásfokát? A gyári szerelésű whoopokban hol megy a vezeték?
-
RevoneX
csendes tag
válasz
Peaceliker #67245 üzenetére
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #67233 üzenetére
Alapvetően 2 fajta van. A vastag és a vékony lapos, de van különbség a csipeknél is.
-
Blizzardking
őstag
válasz
Peaceliker #67194 üzenetére
"ilyen elven működnek a telefonokban a rezgő motorok "
szemléletesDJGABI - bármilyen propnak meg lehet állapítani a forgásirányát szemre. Képzeletben (vagy rendesen akár) ráteszed az ujjad a felületére, elkezded valamerre forgatni, és vagy emelni fogja az ujjadat vagy leengedni. Arra kell forgatni, hogy lefelé menjen az ujjad.
-
DJGABI
addikt
válasz
Peaceliker #67194 üzenetére
késő volt már, nem akartam ledarabolni mind a 8at (csavarboltban ilyen 15mm hosszú volt csak M2-esből), gondoltam közel van a tengelyhez, csak nem ráz be annyira... arra mondjuk nem gondoltam hogy pár tízezret azért forog
ha csak ennyi lesz a hiba akkor ez a legkevesebb. szerencsére nem járattam így sokáig, 2* armoltam, remélhetőleg nem lett belőle baja
-
RevoneX
csendes tag
válasz
Peaceliker #67188 üzenetére
Semmi errort nem ír most sem.
Csak disarmol
-
RevoneX
csendes tag
válasz
Peaceliker #67184 üzenetére
Mindegyik működik és nem forró egyik sem, langyosnak se mondanám. De 15-20-as RSSI az normális?
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #67150 üzenetére
Én éreztem a különbséget a Sailfly és a RD között. Nem volt egetverő, de nekem az hiányzott a Sailflybólm
-
Peaceliker
addikt
válasz
Peaceliker #67139 üzenetére
Jah és rd ben eos2 van amit nem szeretek
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #67120 üzenetére
nem biiirom magam ravenni hogy 100 ejroert vegyek vmi szemetet
repulok 2 kort azt vmi befosssa magat
keresgéltem már a tovénél letört motort a fuben(reddevil?)
vagy ott van a HX vaz....
igy legyen 5-som a lotton ahogy megjosoltam ez hol fog torni!ja nekem is a fogpiszka 1102 max 50g-ot jelent es nem tobb mint 2S csak hogy konnyu maradjon..... 3S-el mar tori a vazat mint a ropi....oda kell jobb moci... az erosebb vaz... a combosabb FC 10/12A..... nol a suly etc.... ez már mem ropi csak hype-os lehuzás.... na es az 5 collos fogpiszka?
mikor a rendes vazak is torhetnek mint a ropide elobb utobb valamit majd beszerzek
-
RevoneX
csendes tag
válasz
Peaceliker #67109 üzenetére
Tudsz segíteni hogy milyen vázat? Ezek a motorok? [link]
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #67105 üzenetére
jaja.....
de 2204/3000KV.... az már nem alap! az már extra
kijon 30 ejrobol a 4-5db motor?
2207
nem 200gramm lesz a gép.. felakasztok vmi combos propot?
nyugodt szivvel nem merném max 25A val hajtaniezért jo az 5' mert van jo sok budget megoldás
alapgép occcobb mint a hype-lt most menonek számito kisebb gépek -
RevoneX
csendes tag
válasz
Peaceliker #67101 üzenetére
Még tényleg (nagyon) kezdő vagyok. És nagyon köszönöm a segítséged, még akkor szétnézek, mert van 300 fajta választék.
-
RevoneX
csendes tag
válasz
Peaceliker #67099 üzenetére
-
RevoneX
csendes tag
válasz
Peaceliker #67097 üzenetére
Egy másik drónból maradt, csak azt szétszedtem, És power inkább a lényeg.
-
Danielo
csendes tag
válasz
Peaceliker #67092 üzenetére
A gimbal nem veszteség, mert a kamera jól stabilizál. A lebegés nagyon nem létszükséglet, de a lassú repülés igen. Láttam pár videót a YT-n volt egészen lassú repülés is. Nekem az bőven elég volna. Láttam olyan kamerát, amelyik SD-re rögzít és a képet 5,8 GHz-en tólja nem Wifin. Onepa 2000 ha jól rémlik., de az adó rész USB-s volt, tehát elvileg a Q6 is tudhatja. Ezek csak gondolatok, véletlenül sem szeretnék okoskodni!
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #67089 üzenetére
Nemtom mi legyen.
Mert ez nagyon jó díl így, viszont túlságosan nagy bennem a vágy, hogy inkább beépített vevővel vegyem az fc-t, a szopásmentesség érdekében.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #67086 üzenetére
Supra7 fc és ex1103
A 8kkv jobb lenne?
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Peaceliker #67086 üzenetére
Nálam X9 Lite, R9M Lite Pro és XM+ is kifogyott a raktárból. Most nagyon bosszankodom, hogy legalább egy hónapig nem tudom talpra állítani a Kéket emiatt. FlySky vevőt csakazértse rendelek újra
Ami alternatíva, hogy lemondom mindhármat, rendelek egy X9D+ Taranist (2019-es ACCESS változat, kb 150EUR), meg egy 25 euróért antenna nélküli R9M modult egy helyi üzletből. Addigra megjönnek az R9MM vevőim, de viszont 60-70 euróval drágább lenne a vége. És továbbra sem érzem semmi szükségét a nagy Taranisnak.
Viszont öröm az ürömben, hogy Böszme tök korrektül repül akciókamera nélkül. Teljes gázt nem merek adni a ratyi akksik miatt, de amúgy nagyon stabil, jól irányítható és fák magasságáig fürge is. Nagyon megmámorított a 1407 ereje, el ia felejtettem milyen móka az öreg Böszmével repülni
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #67078 üzenetére
Már meg is jött?
Én ma majdnem rendeltem, de 20 napos feldolgozást írt.
Viszont találtam 51$-ért fc-t meg 4motort.Nekem az fc-k sülnek meg, bár nemtom a 10kkv miatt van-e.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Peaceliker #67081 üzenetére
Írd meg, hogy milyen, ha már kipróbáltad!
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #67044 üzenetére
Jah, hát az aksi tépőzár is BetaFPV, a propp meg Avan, vagy Racerstar szokott lenni.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #67041 üzenetére
Igen, írtam is, hogy átalakított. FrankenDevil (Sailfly váz, RedDevil motor, Trashcan fc, hx100 canopy és kamera, Diamond vtx, a propp most épp szintén RD)
-
hundai
aktív tag
válasz
Peaceliker #67021 üzenetére
Sajnos csak RP-SMA csatim, és hozzá egy 3dbi bot antennám van itthon, sima SMA csatim nincs :S
Köszönöm a segítséget -
hundai
aktív tag
válasz
Peaceliker #67018 üzenetére
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Peaceliker #66969 üzenetére
"Pedig kinéz egy idegbaj még"
Hát ehh...Na jó viccen kívül. Úgy érzem már átnéztem és átolvastam az internet egészét R9M és Crossfire közötti összehasonlítást keresve. De egyszerűen nincs konkrét válaszom rá, hogy tényleg annyival jobb-e a CRSF mint amennyire túlárazott. És nem csak az egység árát kell nézni, hanem az egész platformot a vevőkkel együtt. (Antennát is említeném, de ha az nincs a csomagban, akkor úgyis a lengyelektől rendelek, ami olcsóbb és elvileg hasonló minőség.)
A cél ugye a long range, de földi állomást nem akarok létesíteni, így nyilván a 800-1200mW-os VTX 5.8G jelerőssége fogja a korlátot jelenteni.(#67004) RevoneX
Turtle V2-ből nagyon szép eredményeket lehet kihozni -
DJGABI
addikt
válasz
Peaceliker #66996 üzenetére
pont veled beszéltük, cinecan a definitív váz már, nem?
de ja, ha nem cinewhoop a cél ez a sailfly átépítés 10/10 ár/értékben, már ha él még rá a kupon. szerk: de akkor látom nem
reddevil is jó lehet alapnak, de épp arra sincs kupon
-
válasz
Peaceliker #66999 üzenetére
Szívesen fogadom!
Amúgy HX100-al 65mm proppal, 350-es 2S akkuval 5 percet lenyomtam vele, pedig az 1103 8000kv. Okok, nem volt végig th, de azért mentem vele.
Sailify-X már nem akciós sajnos, lejárt a kupon.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker #66981 üzenetére
Ha mehet a drágább ($25-37), akkor Runcam Racer Nano, Foxeer Nano Predator 4, CADDX Kangaroo.
Ezek közül akarok választani én is...Egyelőre a Predator 4-re hajlok.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Peaceliker #66974 üzenetére
Ipex van nem forrasztás. A napokban épphogy csak repülni volt időm, nem tudtam foglalkozni vele alaposabban. Újraforrasztom a rádió antennacsatlakozóit és felteszem a vevőt a váz tetejére vagy az egyik karra, hogy messzebb kerüljön minden zajtól. Ez az egyetlen éa utolsó dolog amit tehetek, de baromi furcsa, hogy fokozatosan romlik a teljesítmény, nem pedig binárisan (jó/nem jó)...
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Peaceliker #66972 üzenetére
Újabb nap, újabb teszt. A hatótáv 50 m alá csökkent, felszállástól fogva tizedmásodperces késedelem az irányításban.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Hát kösz a bizalmat
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Lesz egy 09.09 is
Régebben a 11.11 volt a jobb, de pár éve már inkább a 09.09 a jobb deal. Kivéve 1-2 dolognál, amik 11.11 tényleg brutál akcióban vannak. -
Johnny_vT
senior tag
válasz
Peaceliker #66964 üzenetére
Nincs k€dv€m már most átállni FrSky-ra és R9M-re, az továbbra is jövő tavaszi projekt. Hacsak fel nem idegesítem magam rajta még egyszer...
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Peaceliker #66945 üzenetére
Nekem háromállásún van, de fel-és leszálláshoz sima acroban vagyok, meg amikor rizikósabb helyen repülök először proximity-t, akkor is inkább kikapcsolom mert többet árt mint segít egy koccanás idején. Rendes freestyle-hoz viszont tényleg elengedhetetlen.
-
fape
senior tag
válasz
Peaceliker #66945 üzenetére
(#66941) SP!T: Szerintem az lesz amit sketchifun is írt. Mert túl merített 2S-nek hiszi a gép a 4.3V-t, látszik is a képen.
A BF képlet: cella szám = egészrész(mért fesz / max fesz) + 1
Szal vagy a vbat_max_cell_voltage nagyobbra pl ahogy korábban is írták 4.4-re vagy
vagy van már bf 4.0.0 felett erre is config force_battery_cell_count néven ezt állítod 1-re. De nálad bf 3.5.0-van szal marad az első megoldás. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #66940 üzenetére
Köszi! Ott kerestem először, csak akkor még nem árulták de most már igen
Mobula v3: nekem van vázam, ami már 6-8 hónapos. Tényleg nagyon bírja.
-
molnigee
aktív tag
válasz
Peaceliker #66937 üzenetére
Így gondolom én is. Ha nincs fű, le, fel tudsz szállni.
Ha van fű, le beleejted, fel meg mindegy.
Amióta van air, használom fixen, még kapcsolon sincs, nem rémlik hogy bármikor is gondom lett volna vele.
De amúgy meddő vita, ki hogy szereti. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #66924 üzenetére
Nekem iFlightból van 16x16os torony, abban a vtx adta meg magát amúgy minden rendben vele.
Am a forrpadok nekem egyikről sem jöttek le.cd334: a Nameless-t néztem ki, sok lehetőség már nincs.
-
cd334
tag
válasz
Peaceliker #66912 üzenetére
Igen a speedybee-ben lehet a PC-s verzióban nem találtam.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #66912 üzenetére
A (nagyon) régi bf-ben is lehet motor forgásirányt állítani bheli nélkül, meg Speedybeevel is megy (bár abból nekem is új verzióm van).
Régen nem próbáltam soha, mivel mindenki azt mondta, hogy bheli kell hozzá. Úgyhogy maradt a kabel csere. Aztán egyik barátom, jó pár hónapja simán csinálta bheli nélkül. Szerintem ez fc függő is. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #66898 üzenetére
Tessék odavágni néha, aztán lesz feláldozható propp.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #66896 üzenetére
Én úgy vettem észre, hogy a 2 toll mindig kevesebbet eszik és többet tol, mint a 4toll. Ellenben viszont könnyebb vele manőverezni, vagyis fordulékonyak. Ezért állapodtam meg régebben a 3tollnál.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #66894 üzenetére
Arra kíváncsi leszek, elvileg a 48mm-esnél marad még hely. Talán befér az 51mm.
-
DJGABI
addikt
válasz
Peaceliker #66803 üzenetére
nnna, megrendeltem aliról a motorokat, [link] ex1102 lett végül, ne azon múljon. a 9000kv változat remélem nem lesz nagyon gyengus. Meg nem tudom mennyire számít, a 1.5mm hubosat választottam (valami rémlett korábbról hogy a keskenyebbek korábban kopnak vagy mi).
most már csak propeller kéne (meg csavarok hozzá). az avant szerintem berendelem, melyiket lenne még érdemes szerinted? [link] ez a csavar jó hozzá? vagy ilyet vajon helyben csavarboltban is kapok?
[link] ezt a videót néztem, ő is 4,5-5 percet ír 450es akkuval, 1103 moci, 11.000kv... nem 6 perc, de közel van hozzá. simán hihető cd334-féle buildnél [link] akksiból nekem is arra esett a választás. majd később esetleg megnézem nagyobbal.. egyelőre érjen ide minden meg működjön
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #66865 üzenetére
De haverom amúgy meg belül feszített a rugón valahogy.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #66865 üzenetére
Hol? Nekem nem tűnt fel.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #66863 üzenetére
Ezen sztem nem volt, legalábbis nem láttam (bár nem is kerestem).
Xlite-on belül van, t16-on is. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #66861 üzenetére
Lehet, soha nem szedtem szét.
-
syler123
veterán
válasz
Peaceliker #66855 üzenetére
+1
Pont erre gondoltam. De Blizzardking rettentő okos... Nekem van T12, tudom hogy hulladék, kicsesztem magammal hogy ezt vettem, szeretném ha más nem járna így. Konkrétan így ha vennék Frsky-t elbukom a 30eFt-ot, meg még meg kell vennem az Frsky-t, pont ezért érdemes kihagyni a Jumpert.
Blizzardking: Hagyjuk már a Jumper hall senzorát... A Flysky I6 többet ér a Jumpernél. Én hülye eladtam, de lehet veszek másikat, azzal sosem volt semmi gond.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #66841 üzenetére
Nem is azt írtam, hogy nem kened neki, sőt. Csak annyit, hogy 2s-el operálsz, nálam meg a 70-es limittel is simán gyulladna az fc/motor 3s-en.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #66839 üzenetére
2s-en állítólag bírja, 3s-t meg 70%-os th limittel használják gond nélkül. Az már más kérdés, hogy szerintem nekem simán megsülne, de nálad úgy is csak a 2s játszik. HunWhoopba kérdezd meg, van pár arc aki már a kezdetek óta hajtja a MobHD-t.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #66828 üzenetére
Az alkohol mindenre megoldás.
-
Blizzardking
őstag
válasz
Peaceliker #66828 üzenetére
A szomorú tulajt
epicsepi - beírtam egy keresőbe. [link]
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Peaceliker #66797 üzenetére
Pár hete volt szerencsém megtapogatni egy Q X7S-t és egy X-Lite-ot. A Q X7(S) mérete miatt szerintem továbbra is határeset azoknak akik pinch-elve repülnek, de nagyon masszív és jó minőségű volt érzésre.
Az X-Lite (nem tudom melyik alváltozat volt) még erre is rátesz egy lapáttal. Gyönyörű ránézni, isteni érzés megfogni. Ez viszont a formája miatt alkalmatlan pinchelésre.
Nagyon kíváncsi lennék még egy X9 Lite-ra is ezek után. Azt mondják bazári műanyag és kevesebb a gombja is, de a beltartalma első osztályú és a mérete tökéletes. Plusz az már tudja az új ACCEESS protokollt.
Q X7 sima
+ normál méretű modul bay
+ sok kapcsoló és potméterek
+ tekerős menügomb
+ könnyű lipo-sra alakítani
- nagy (a szélétől relatív messze vannak a gimbalok)
- pár év múlva vadászni kell hozzá az ACCTS vevőket, ha tényleg elterjed az ACCESS (vagy venni kell egy multiprotokoll/long range modult bele, ami további haszonnal jár majd) (jön már az ACCESS változat drágábban)X-Lite
+ műalkotás
+ könnyen hordozható, alig nagyobb egy Xbox kontrollernél
+ rejtett belső antenna
+ a bele megegyezik a nagyokéval
+ 2x 18500 vagy 2x 18650 akksiról működhet ami elég sokáig elmegy
- kisméretű modul bay, csak ronda nagy adapterrel fogadhat nagyméretű modult (pl Crossfire, R9M)
- a modulokhoz extra akksinak nincs hely a hátulján, hogy rögzítsd
- MirkoFPV érvelése alapján a sima verzió annyival butább az S és Pro változatoknál, hogy inkább a drágábbat kell venni
- csak ACCTS (jön már az ACCESS változat drágábban, vagy ugye külső modul)X9 Lite
+ jó form factor, kényelmes
+ jelenleg a legolcsóbb, belepő szintű rádió
+ a beltartalma első osztályú
+ tudja az ACCESS-t
- kisméretű modul bay
- mindenhez kell egy kis barkácsolás (USB töltés, nagyobb akksi, nagy modul)
- viszonylag kevés gomb, de ez pilótától függ, hogy számít-e
- ócska anyaghasználat -
Johnny_vT
senior tag
válasz
Peaceliker #66787 üzenetére
Volt az mindenhol IS bekapcsolva
Másik vevő nincs itthon, esetleg kioperálom Böszméből az iA6B-t és azzal teszek egy próbát. (Ellenben egy ugyanilyen bontatlan Mamba van itthon, de azt most hótziher, hogy nincs kedvem bekötni
)
-
DJGABI
addikt
válasz
Peaceliker #66777 üzenetére
Néha nem is írtok olyan hülyeségeket
Kipróbáltam ahogy írtad floss nélkül a kk propot. Tényleg teljesen jó így, talán még kevésbé is eszi az akkut mint a gyári 4 ágú. Mondjuk a gyári 2esre vágva is elég takarékos volt. 3 percet karcolgatta, úgy h a szél picit fújdogál.
Köszi
-
DJGABI
addikt
válasz
Peaceliker #66765 üzenetére
Pont az volt amivel a fentit elkövettem. Azt mondod az nem repül le? Hnap lehet megpróbálom mod nélkül...
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #66759 üzenetére
Csak attól is eltörik ha ránézel.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #66738 üzenetére
Úgy emlékeztem, hogy ez is 350es.
-
mrbig
csendes tag
válasz
Peaceliker #66721 üzenetére
Nem ugyanannyi sort használ a PAL és NTSC (PAL: 576, NTSC: 486)
Az OSD beállításoknál ki tudod választani melyiket használod, és akkor nem fogja rossz helyre tenni a feliratokat.
-
RevoneX
csendes tag
válasz
Peaceliker #66695 üzenetére
Akkor működnie kell a FS-i6-al bármi másik vevő megvétele nélkül, ugye?
-
DJGABI
addikt
válasz
Peaceliker #66686 üzenetére
Pont ezen is gondolkoztam miért is nem azt húztam be anno (dehogy nem tudom, magasabb lett vna a beugrós költség nyilván)... oké az 1s akku olcsóbb tc esetében, de így sokat nem ér, ha feleannyit van levegőben egy hasonló kapacitású akkuval...
Ugyanitt trashcan eladó
-
DJGABI
addikt
válasz
Peaceliker #66683 üzenetére
sima ur85 (oké motor mondjuk pont nem jó belőle) 22k kuponnal. és akkor lesz váz, tartalék fc-m, kamerám, vtx vs 4db motor 10k-ért...
akartam is kérdezni ez a KV-méret-fogyasztás dolog hogy van.. magasabb kv-vel jobban megy de jobban is eszik, ugye? mert akkor bőven elég lenne nekem is az alacsonyabb... így is a 80% scale felét használom ki kb. kint is
ezekhez a csavaros propellerekhez a csavarhoz mi a kulcsszó? csak mert ahogy látom se motorhoz se propihoz nem adják...
-
DJGABI
addikt
válasz
Peaceliker #66681 üzenetére
Na majd ennek az eachine változata lesz az én gépem
De szerintem inkább maradok a cd334-féle UR85-re átépítésnél... Félek a töréstől, a whoop keret szimpibb. Csak az a motor ne lenne olyan drága
(#66680) vandor01 azért kérdeztem anno ezt a mantis85öt [link], 20e volt. Jó mondjuk látszik régebbi model: nem ez a divatos toothpick, hanem még racer kialakítás... Magasabb kv-s motorok, 85-ös méretben van akkora súlya mint pl ezeknek a 100as toothpickeknek... Ha jól veszem ki hasonlít az ELF-edre. Átépítés szinten lehet érdemes lett volna foglalkozni vele.
-
válasz
Peaceliker #66671 üzenetére
Lehet jobban megéri csak vázat venni, és minden más alkatrészt meg belepakolni. Csak a furatok nagyon speckón ehhez az FC-hez vannak tervezve.
-
DJGABI
addikt
válasz
Peaceliker #66653 üzenetére
pont tegnap olvasgattam, ez a jóember tesztelt kettőt
[link] reddevil
[link] sailfly-x
az az eos2 nem az igazi, azon kívül eachine-nél a csomag ajánlat a pozitívum (propok, hordozó szütyőke)TH FS-nál nekem az a bejövős hogy már csavaros a propeller, a fentieknél szokásos mód szerettek lepotyogni így review-k alapján
amúgy a héten szétkaptam a szemetest, bő fél óra volt a darabokra szedés, ahhoz képest először csináltam kb forma1-es tempó.
mondjuk nettó fél perc múlva újra dzsuvás lett... sok értelme nem volt. nem tudom a rossz idő beálltával mi lesz, a 2s beltérre szerintem sok, a gyári 300as akkuval 1s-en alig repül valamit, tényleg ilyen 1 perc. valamit muszáj lesz kitalálni
-
válasz
Peaceliker #66653 üzenetére
Jó könnyű az a sailfly. Meg jó ronda is
Eachine vonalat meghagyom másnak.
Betafpv hx100 nem lehet rossz, legalábbis súly és motor alapján, viszont ha sérülékeny akkor nem pálya, 3-4S gépekből már elég a balance töltögetésből.
Fullspeed toothpick sem tetszik.
Geprc phantom faszántosan néz ki, de tényleg nagyon súlyos lehet.
iFlight az kb eachine "minőség" nálam ez olyan mint a Tesco value.
Larva az egy súlyban van a TH Freestyle-al, és nem is rossz a kinézete sem
Diatone Cube jó lehet, látom van 8/10kkv-s változat, rendesen megindulhat és az legalább minőséget szokott adni.(#66655) SP!T: "Hoppá! Valami hiba történt."
-
válasz
Peaceliker #66651 üzenetére
Nem nézegettem a többit, nem tudom mik vannak.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #66648 üzenetére
Videókon nagyon 2s-esnek tűnik sebesség alapján. Szóval szerintem tuti hasít.
-
válasz
Peaceliker #66644 üzenetére
Rohadtul tetszik, pedig nem egy vadállat. Egy 3"-os gép bőven kenterbe veri 3S-el, de ez olyan kicsi aranyos, simán lehet vele tolni egy parkban. Kíváncsi lennék egy TH S vs TH FStyle kinti versenyre.
-
Blizzardking
őstag
válasz
Peaceliker #66630 üzenetére
Azt azért linkeltem be mert azt mondta a csávó hogy ezekkel a beállításokkal ez a legjobb toothpick kamera. De csomó összehasonlító videó van fent. Az Eos2 kb mindegyikben szerepel. De úgyis tudod
Johnny_vT - de ennél sokkal gyorsabb, ugye?
-
mrbig
csendes tag
válasz
Peaceliker #66609 üzenetére
Peaceliker: nekem az ott tanultak nekem sokat segítettek, hogy a nem lináris gázreakciót kisimítsam. Főleg egy relatíve nagy tolóerő/tömeg arányú quadnál hasznos.
Az expo erre nem való, mert nehéz pontosan oda állítani ahol szükséged lenne rá. Ráadásul ellapítja az ereszkedési sávot is, amire viszont megint nincs sok szükséged.
De ez csak az én tippem, mások meg leírják, hogy nekik mi segített, aztán mindenki tanul mindenkitől
-
válasz
Peaceliker #66581 üzenetére
Viszont a kamera lehetne jobb, meg a vtx mondjuk 200-as.
(#66614) Peaceliker: Nekem nagyon tetszik ez az emax gép, kezem a vásárlás gombon. De megvettem a TinyHawk S-t is. Nekem volt Happymodel Snapper6-om, nem szerettem.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Peaceliker #66601 üzenetére
Ma mentem egy kört az új GNB 350-es akksikkal. Nagyságrendekkel jobbak az eredeti "URUAV" átcímkézett akksinál. 3,5 perc repülési idő simán megvolt.
Kiegészítés a kondenzátor elhelyezéshez: bár a propeller elvileg elfér, gyakorlatilag mégse. Szóval mivel terepen voltam simán letörtem a kondit a forrasztásról (így a baromi rövid lábakból még rövidebb lett
) és anélkül repültem. max gázt talán nem is adtam, mert félek, hogy nem bírná az ESC, szóval csak közepes és nagyobb sebességgel krúzolgattam és így lett meg a 3,5 perc repülési idő.
-
cd334
tag
válasz
Ez a hirtelen gáz jelenség szerintem kicsit motor és prop függő. 1S-n a se0703 19kkv motorokkal, gyári snapper 3 águ proppal egészen normális, viszont a 3br 0802 18kkv nagyon megvan ez az effektus.
Viszont a SE1102 10kkv motor avan proppal, nincs ilyen nagyon szép egyenletes. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Attól az aksitól én is féltem.
A motorok meg... Szerintem ezeknek ez az üzemi hőmérsékletük.Nálam bírták, pedig tudod, hogy bánok gázzal. Bár az is biztos, hogy 2p fölött nem igazán mentek. Viszont nem is vártam aksi cserénél semmit.
-
Blizzardking
őstag
válasz
Peaceliker #66597 üzenetére
Pont ez benne a szép, hogy egyszerre lehet fejlődni műszakilag és pilótaként, egymásra építve a tapasztalatokat, tudást. Eskü nem tudom hogy nekem a gázon van-e expó. A távon tuti nincs semmi, ott minden lineáris. De ha jelenleg bf-ban sincs, és jobban esne úgy repülni, gond nélkül ráraknám. Azt elhiszem hogy ahogy egyre gyakorlottabb valaki, egyre kevesebb időt csesz el ilyenekre, mert pontosan tudja mik a jó beállítások számára. Pont Stingytől láttam egy ilyen rate-es pid-es videót, ő pl 3 tonna expót rak az irányokra. Majdnem vízszintes a középső rész.
Aki igazán hardcore arc, az meg nyomjon mindent lineárba, az alatt papírsárkány -
válasz
Peaceliker #66581 üzenetére
Tehát magyarul a th limit nem befolyásolja a gáz adagolását? Csak szimplán 70% feletti értéket az FC nem veszi figyelembe? Olyan megoldás nincs, hogy elnyújtja? Azaz a 70% érték nekem a stick felső állásában 35% pedig csak valósan valahol 50% körül?
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #66558 üzenetére
A Trashcan canopy bírja, ha megtéped, a Mobula7 viszont nem.
Nem hinném, hogy súlypont probléma, legalábbis nem csak az. Én rendesen meghúzom az aksit is, durva borulás kell, hogy kiessen.
Állítólag propout-al jobban fordul a gép és amit észrevettem, hogy nem a kamerába vágja a füvet.
-
Blizzardking
őstag
válasz
Peaceliker #66556 üzenetére
Én nemrég álltam át propout-ra. Őszintén szólva semmi különbséget nem látok.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker #66502 üzenetére
Én JÓL meghúzom a csavart és bírja a durva eséseket is.
-
válasz
Peaceliker #66543 üzenetére
Enyém flysky-os. Gugliztak orba szajba de semmi ertelmes info.
-
válasz
Peaceliker #66541 üzenetére
Azt is próbáltam! Semmi... Nem reagál a távra.
-
Blizzardking
őstag
válasz
Peaceliker #66506 üzenetére
Én szedtem szét eos2-t. Ha mindkét csavart kicsavarod, lejön a ház az optikával együtt, és ott marad a nyákon a szenzor csupaszon. El tudom képzelni, hogy ha a 2 csavart kilazítod, és tologatod az optikát jobbra balra, vándorol a kép a szenzoron. Illetve ha nem tökéletesen párhuzamos a képkör síkja a szenzorral, úgy viselkedik mint egy tilt-shift objektív. Ez okozhat asszimmetriát. Lehet hogy érdemes kilazitani a 2 csavart, felvenni a szemcsit, és mozgatni az egész optika boxot.
"Kis kocc és el is mászott bárhogy tépem meg a csavart. Ti hogy oldjátok meg?"
Nekem van alatta egy széles fejű csavar, addig kitekerve ameddig kell, azon egy szivacs kocka, és azon támaszkodik az obi. Ha odab@szom, finoman rányomom a kis tartójára és kész.
Szerk - volt egy kamerám ami ferde volt, és mindig kúszott a gép oldalra. Aztán szép lassan rájöttem hogy én kúsztatom amikor ki akarom egyenlíteni a horizontot
-
mrbig
csendes tag
válasz
> Mintha egyik irányban szűkebb lenne mint többi, másikba meg több...
> de nem tudtam megfigyelni, mert küzdöttem végig.Éppen tegnap álltam neki összehasonlítani a runcam nano kamerákat, és eléggé ledöbbentett, hogy a racer legalább 10 fokban "balra hord".
Próbáltam rákeresni, hogy előfordult-e mással is hasonló, de eddig csak itt-ott random kamerákkal találtam ilyesmit.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Úgy, hogy mindig visszaállítom
Tegnap munka után kimentem a szokott füves területre, de olyan szél fújt (google szerint kb 20 km/h plusz széllökések), hogy a kukával kábé nyélgázon közlekedtem végig el ne fújja
A Kéket meg sikeresen felraktam a fára kb 7 méter magasra
Nagy szerencsémre pont tegnap voltak ott a helyi drónegyesület tagjai is (most találkoztam velük először) és egyiküknél volt kötél. Szóval Kék megmenekült, csak az ND filternek veszett nyoma
(Videó ma délután a csatornámon a hangulathoz illő zenével. A fán töltött 11 percet kivágtam belőle persze
Reklám off)
-
Blizzardking
őstag
válasz
Peaceliker #66487 üzenetére
Ha a propot fogselyemmel rögzítenéd, a csavarokon foghatnál pár grammot. Shutterbug esküszik rá, azt mondja sose jön le neki.
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #66487 üzenetére
na es ezek a propok jok ide a 43 grammhoz! 2" AVAN 4 levél....
nevetseges de babyhawkhoz ami 90+gramm ezt adják... elég fos! -
Blizzardking
őstag
válasz
Peaceliker #66475 üzenetére
Idén még ki akarom tolni 1s 75-ön. Aztán jön a tél, szimezés, lakásautomatizálás
és jövőre tavasszal nyitok egy 2s 85 1102 vassal. Még most rendelek 4 mocit a 3br-ből, és még ősszel azt és a mostani 4 happymodelt gallyra teszem, és ezzel bye bye 75 szerintem. Addigra az aksik is kifinganak kb.
Kamera, kontroller mehet abba, váz, moci, prop, aksi kell majd. Minden mást (kontroller, töltő, táv, szemcsi) összeszedtem már. Még kap egy külső vevőt, és ezzel szerintem jövőre el is leszek. Most ilyen takarékosba nyomom.szerk - amúgy a 85-ös váz aio cammal annyi mint a 75-ös az eos+vtx kombóval.
-
Blizzardking
őstag
válasz
Peaceliker #66472 üzenetére
K_vvára unom már hogy 2 naponta elgörbül egy 0802-es motorom 1mm-es kis ratyi tengelye. Annyira koccantam neki a mászókának hogy "shh".
Azt az eretnekséget fogom csinálni, hogy 85-ös vázban fogom hajtani 40 milis proppal. Gyűrődési zóna for the pipöll!
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #66468 üzenetére
ohhh ez nagyon gáz.....es egy vagyonert
nos ez ingyen se kéne
mint az elodje se!
igaz nagyon massziv vaz volt de ez nem dron ez egy repulő mokus ágyvolt regen ez a vaz.... nos a vazak is reinkarnálodnak uj motorokkal
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Eladó használt XIAOMI Vacuum MOP Pro robotporszívó!
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Gyeon Q2 autó kerámia bevonatok TOP Áron! + ajándék
- Xiaomi Electric Scooter 4 Lite 2nd Gen elektromos roller
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest