- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Jackal2 #27228 üzenetére
Én ezt néztem ki, akkor ez nem jó?
Pooi1987: nálam semmi nem akciós.
-
-
Zoty4
őstag
válasz
Jackal2 #27213 üzenetére
Jo cikk, kulfoldi forumokon irtak h a 300mAh-s hks akksi is belemegy, es az most akcios, 2$ csak.
Egy dolgot hianyoltam a cikkbol, az x7-tel valo osszerendelest. En tegnap megprobaltam youtuberol (kinai gyerek eloadasat adaptalni), hat sajnos lyukra futottam vele. ( A kis kinai videojanak a vegen nem latod a kijelzot, lehet ott csinaltam mast, vagy passz)
Beallitottam 1-es pozicioba a gepet, t-curve, p-curveket, gyrot, mindent, de az istenert nem latja az x100at az x7. -
-
mobbo
senior tag
válasz
Jackal2 #26995 üzenetére
hát én nézegettem upairt a p előtt, de a kép/gimbal-stabilizáció elég rossz, viszont ami kiábrándító az a kijelző
[link] hát ez mi ez? 20 éve egy BW ipari kamera komolyabb OSD-t tudottha a minimum 80ezer ft-os árához hozzáadok egy elfogadható kamerát gimballel, meg a szoftver értékét ami dji-ban van, akkor nincs semmi értélme upairt venni p3standard helyett
-
válasz
Jackal2 #26947 üzenetére
Itt az a baj, hogy az lcd-ről veszi fel ami egy kalap fos. Még az én kamerámmal is sokat romlik a kép egy monitorról, hát még egy sport kamerával.
Majd karácsonykor kiderül. (Asszony hozza) És akkor már csak egy 251 és egyszer talán egy xk 500, de az nem vonz mert szinte teljesen 380
-
qqzs
őstag
válasz
Jackal2 #26976 üzenetére
A Firefly 6s az 4k az a 100ezresben van a 80asban mi van azt nem tudom, Yt tesztben is mondtak hogy 6s van benne es 500metert mertek kepvesztes nelkul
-
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #26961 üzenetére
Viszont a Hubsannak ótvar a távja. Legalábbis, kb olyan toy grade. Nekem azt jelentené a gps alapú, hogy van mondjuk egy app, amin be tudom rakni, hova menjen, vagy legalább követni valahogyan.
Nem pedig egy playstation táv, ami ugye jól néz ki egy MJX X800-l... Gravity üzemmóddal. -
kriszbon
őstag
válasz
Jackal2 #26961 üzenetére
Lehet zöldséget mondok, de az FPV meglétét kivéve(azért mert eleve van rajta), én így látatlanban csak tesztek alapján nem tartom annyira jónak mint az X251-et.
Az X251 már közelít a Racer kategóriához(néhol annak is írják) az X252-t meg inkább ilyen játékos, mutatványos bohóckodós kategóriának mondanám.
Persze lehet nincs igazam, de én így látom.Forever Walkera Runner 250 Advance: [link]
Főleg akku nélkül örökös lesz.
-
DJGABI
addikt
válasz
Jackal2 #26947 üzenetére
lol, még szerencse hogy nem vagyunk egyformák [link]
a felvett vagy az fpv-re írod? amit vesz sztem bőven jó, oké nem egy akciókamera/hubsan szint, de ilyen x5/kulcstartókamera minőségnél bőven jobb, plusz mindenegyben van, nem kell építgetni. jó mondjuk én se venném, utóbbi hsz-ekben amilyen óccó racerek vannak már...
-
kriszbon
őstag
-
kriszbon
őstag
válasz
Jackal2 #26947 üzenetére
Nos én nem tudom, de ha belenézek a szemüvegembe, kb. hasonló képet látok [ezzel] a kamerával, de lehet még pocsékabb a kép.
Na de 50K árban legalább van rajta kamera, én kiadtam 333 dodót egy gépre, és még aksit sem kaptam hozzá, igaz kamera van rajta csak nincs mivel beüzemelni. -
elszabi
tag
válasz
Jackal2 #26885 üzenetére
Írni kell nekik egy levelet, hogy itt van egy nagy vásárlói potenciállal megáldott társaság, akik hetente vesznek új gépet. szóval tegyék lehetővé - saját érdekükben is - a szállítást, kapish?
Szerk: Van nekik egy EU-s oldaluk is. De úgy látszik, nem vagyunk az Unio részei.
-
elszabi
tag
válasz
Jackal2 #26678 üzenetére
A H31-es akku még nem nyekkent meg teljesen, de nem lepődnék meg rajta, ha rövidesen erre a sorsra jutna. Valahogy a JJRC az olcsóbb gépeknél nem jeleskedik a gyári akkukkal. Pl. a H22-eshez kapott egyik már első repülésnél is csak 1,5 percet bírt. Tegnap este töltés után pedig meleg lett és szép kis duci is egyben. Rámértem és 4,55V-ot mutatott. Ejjj. Még jó, hogy nem aludtam el mellette.
Most fárasztom ki, aztán megy a "helyére". Mindegy. Reklamáltam már a múltkor és ígérték, hogy küldenek újat. A H31-hez is jön az 5-ös csomag és akkor mehet a mókázás rossz időben is. Már itt van a kanyarban vhol.
-
Sh@dowMAN007
tag
válasz
Jackal2 #26733 üzenetére
Sajna nehez lenne a tali, mert nemetbe vagyok mär.
A facen talältam pär napja egy csoportot.Hubsan X4 H501S & H502S
Ott elegge dicserik, ma jott egy uj firmware is. -
Sh@dowMAN007
tag
válasz
Jackal2 #26726 üzenetére
ÄÄÄ ertem, tenyleg sokkal jobb, de sajnos nekem az mär nagyon dräga.
200 € max 250 € plusz aksival,propellerrel a keret.
Amit szeretnek, hogy legyen benne:
minimum kb15 perc repulesi ido,
kamera,
FVP,
ne mini legyen,
lebeges,
GPS (bär ezt nem tudom pontosan)
jol iränyithato legyen,
minimum 200-300meter hatotav -
elszabi
tag
válasz
Jackal2 #26666 üzenetére
Én ma repkedtem vele, illetve tegnap is.
1. Szélre elég érzékenynek tűnt. A Mátyáshegynél küldtem meg egy picit tegnap, nem volt nagy szél, de úgy is vitte rendesen. Elég könnyű cucc, nem csoda.
2. A mai egyik repülés után elkezdett kerepelni. Vmi rámászott az egyik fogaskerékre és attól darált. Nem tudtam kiszedni, mert olyan pici trutymó ragadt oda, mégis nagyon bezavart. Itthon megoldottam. Utána felraktam a prop védőt, de úgy, h lecsippentettem róla a felesleget és csak a fogaskereket zárja kupakként alul.
3. Feldobtam rá előre egy pár Syma X5-ös piros propellert, mert nappal semmit nem látni a világításból. Így már valamennyire lehet tájékozódni vele.
4. Az egyik akunak elég hamar lett vége. Villogott (már amennyire látni lehetett nappal), aztán 10 másodperc múlva már zuhant is le. Mondjuk semmi baja nem lett.A vizes próbát majd megnézem vmelyik nap. És mivel azt ígérik, roncsolt proppal is megy, így majd azt is - van vagy 3 tucat Syma propellerem, egyiket feláldozom. Sőt, akkor már lehet, hogy rögtön egy egész készletet.
szerk:
+1 A spirálban pörgést (mindkét kar balra v. jobbra) 3-as fokozaton baromi jól csinálja szerintem. Ilyenkor elkezd szépen ereszkedni lefele, mint egy forgószél. Aztán a forgatásból vissza kell venni picit és akkor megint fel lehet vele emelkedni. Úgy látom másnak is tetszik a dolog: [link]
-
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #26602 üzenetére
Qrva drága játékszer.
Tenyérnyi, ami egy dolog, de APP irányítás?
Az infravörös érzékelő is érdekes lehet, mert ugye azzal érzékeli a környezetet. Szobába jól működhet, csak a TV-n ne válts csatornát közben?
Persze, ez nem olyan rossz, főleg pl beépített flight szimulátor is van benne.Na de 500 dodóért???
-
kriszbon
őstag
válasz
Jackal2 #26585 üzenetére
Na tehát a Német nekem sem megy sehogy, nem mintha az Angol menne.
A Gugli nekem azt fordította kb, hogy kompatibilis a rendszer 4S aksival, a kamera kérdéses maradt, mert nem tesztelték.
A kamera kompatibilitásról nincs véleményed esetleg?
Valóban könnyű aksit kell keríteni akkor, és gondolom 3S aksiból sem árt könnyebb.
A propellerre én azt silabizáltam ki a fordítóval mint amit te, csak még talán annyi, hogy azért 5x3-al, mert kijöttek a 2500KV motorok, ő meg 2100-al tesztelte.
Túl nagyot nem akarok rá, és elsőre valószínű csak 3S aksit veszek kicsit jobbat.
Esetleg 4S-ből egyet, ha ki szeretném próbálni legyen itthon, ne kelljen várni rá.
Ja igen, és 4S-ből mekkora C érték legyen, az amivel ő is tesztelte? -
qqzs
őstag
válasz
Jackal2 #26598 üzenetére
Nem te mondtad hogy egy tengelyt lehet? De nekem ugy is eleg ha nem lehet vezerelni mert szep amatorfelvetelt szeretnek az alatta elterulo tajrol nem a mennyaszony kacsintasat elkapni 50 meterrol
Egyebkent nem rejtegetek blogot de megis ugy gondolom ugyanazert mokazunk dronokkal csak te leirod en meg nem
-
qqzs
őstag
válasz
Jackal2 #26586 üzenetére
50 ezrest gimbalt vennek ha arra lenne szuksegem. Ha nem kepes a 13ezres elfogadhato amator felvetelt kesziteni akkor barmikor eladhatom 13 ezerert.
Ez nem szopasfaktor hanem tapasztalatszerzesa pohar felig tele van es egyre tobb lesz benne
A hubsan az elso egyebkent amivel a 3 eves fiam raerzett hogy a taviranyito pockei osszefugnek azzal ami repul a levegoben -
qqzs
őstag
válasz
Jackal2 #26565 üzenetére
Es akkor hol marad az utazas elmenye?
Lehetne Phantom 4-el is kezdeni de ez hobbi nem biznisz. Te miert veszel 25 gepet? Na azert veszek en is. Nem keresem a tuti megoldast mert az tudom hogy mi csak valasztottam egy kacskaringosabb utat es nem is biztos hogy az a vege.
Teszt alapjan 13ezres gimbal is jol mukodik. Miert vegyek 50 ezrest?
Mar mar a hubsannal is elveszett a fun mikor odaraktam a levegobe es ottmaradt. Hat mondom ez szuper csak uncsi. aztan szerencsere megtalaltam a manual modot
A sor veget mar kezdem eladogatni egyebkent.
Azt nem ertem miert baj hogy a kamera egy arban van a geppel. A teven nem a drone fog latszani hanem a kamera altal keszitett kep -
PNP
őstag
válasz
Jackal2 #26565 üzenetére
Ha már BG: The "48 Hour Sale” is 2 day only. The Sale will cover all categories and all hot products. A hot products mit takar? Nem az lesz, hogy kiraknak egy nagyobb válogatást kategóriánként, amiből élni fog az 50%? Valahogy nehezen hiszem el, hogy tömegesen jól fogunk járni
-
qqzs
őstag
válasz
Jackal2 #26555 üzenetére
12.5e gimbal + 70e yi 2 4k + x380 65.5e =148 az P3 advanced 273 amit mar ki is neztem de aztan gondoltam inkabb meg probalgatok kostolgatok
plusz a yi masra is kell
de ha nagyon megmarad a hobbi akkor majd kesobb lecserelem es mar lehet p4 ara is lemegy addigra
x380 videokon mintha zajos masina lenne. milyen az eletben? a hubsant egyszeruen nem veszik eszre ami kicsit csokkenti a huuu nezd ott egy drone effektust amitol nyugisabb az egesz
-
PNP
őstag
válasz
Jackal2 #26558 üzenetére
P3 nagyon érzékeny szerkezet. Nem kell odaverni ahhoz, hogy valami megálljon benne, gimbal sokaknál elkezd szarakodni. Ez garanciaidőn túl rossz esetben egy 100k-s kiadás, míg ha egy HAKRC megy tönkre, az kb. nem tétel.
Phantomom van és imádom, de meg tudom érteni, ha valaki modulárisabb gépre vágyik. Amúgy szerintem is egy Git2 arányosabb választás egy XK380-ra. -
kriszbon
őstag
válasz
Jackal2 #26462 üzenetére
Köszönöm a választ, és a részvétet is.
Tetszik a masina, és ezért hajlandó vagyok kínlódni is vele.
Az 5030 propot azért írtam, mert azzal próbálták 4S aksival.
Én elsőnek csak a gyári propellereket használnám 3S aksival, és ehhez keresném a megfelelő C értékűt.
Jó dolog az ha sokáig repül, az X251-el is az a bajom hogy mióta leterheltem az FPV cuccokkal, csak max 6 percig lehet a levegőben maradni.
Gyárilag is 2200-as van hozzá csak 25C-s, ebből lenne 2db mert egyet ajándékba adnának.
Még 2db-ot szeretnék venni amivel a gyári propellerekkel kicsit fürgébb lehetne majd.
A 4S aksi csak azért lett említve, mert más is próbálta már, de csak 25C 2200-al.
Ja és ez majd valamikor lenne, nem most, most a 3S akku kérdés a fontosabb.
Elsőre én is másik carbon lapokra gondoltam, de csináltak már hozzá középső elemet, ami szerintem jó lehetne, vagy készítek hozzá magam.
Az X251-el is úgy voltam, hogy mit is lehet ráaggatni, vagy módosítani, most ez jönne.A motorokról nincs valami infód hogy mit is bír, tud az a 2500KV-s ?
-
kriszbon
őstag
válasz
Jackal2 #26425 üzenetére
Őőőő... alapból ilyen motorral, ESC-vel és 3S aksival (25C 2.2)adják ki a a Runnert, de volt aki tesztelte 4S aksival is, pedig az 2100KV motor volt, és ha jól emlékszem Gemfan 5030-as prop(5x3).
Ez inkább mókagép lenne, mert a gyári aksival nem túl gyors(és nem, nem tetszik a Falkon továbbra sem hiába gyors).
Tehát azért szerintem nincs akkora zavar a koncepcióban.
Sajnos pontos adatokat eddig nem találtam a motorokról, de más is használja nagyobb C értékű aksikkal. -
qqzs
őstag
válasz
Jackal2 #26398 üzenetére
Take off weight: X380(945) , X380-C(1180g) tehat a gimbal+camera 235g , esetleg a camerat lemerned legyszi igy mar meglesz a gimbal sulya
Meg a gep alja milyen magasan van a foldtol?
A teszted a blogodon megyozott a geprol.
Gearbesten eu raktarbol az alapgep most 65.5e. (+9e szallitas de az megoszlik) ez mar eleg jol hangzik ha csak nem tudsz alternativat esetleg ujabb verziot azota ami lenyomta ebben az arban.
Gondolom/remelem a gimbal vezerles lehetoseg mar az alapgepben/tavban is benne van
Olvastam hogy tud korbe repulest. Waypoint repulest tud?ehhez az akuhoz mit szolsz? 10e az eredeti xk akkuhoz kepest ami 17e
-
qqzs
őstag
válasz
Jackal2 #26387 üzenetére
Megvolt az emeles teszt. nem birt felszalni fubol de kezbol igen. felment 20 meterre es toalett bowl ban lezuhant. Egy sony akciokamerat vitt fel ami sulyban egyezik a goproval amit yutubon siman emelnek. Erdekes hogy a sony felvetele kikapcsolt a mikor elindult a zuhanas. Ezt nem ertem.
Fube zuhant, 1db propeller guard kozepso szara torott meg elrepult egy gumibak szoval eleg jol birta, osszes suly vagy 600 gramm volt zuhant 20 meterrol egesz jo megusztam
Ma kiprobaltam a manual modot 16m/s megy mint allat
Magassagtartasnak menet kozben nem kene akcioznia? mert mikor szaguldok veszit a magassagbol egyebkent meg all mint a covek lebegeskor
(#26387) Jackal2
Ugy latom neked 381bol a C verzio van. Meg tudnad mondani a 2 axis gimbal sulyat? A x380 verziok kozti kulonbseg csak az extrak? tehat nagyobb valtozat nem kap erosebb motort peldaul? Mérted mar mennyit bir felelemlni ugy hogy iranyithato marad.
Mert akkor az alapvaltozat 80 ezerert egesz jo ha van mar 3axis gimbalom 160gr es egy 230gr(#26384) Sh@dowMAN007
En egy ilyen vettem , nemreg erkezett meg es probalok vele normalis kamerat emeltetni , pillanatnyilag a D terv latszik jarhato utnak a Firefly 6s/Git up 2 kamerak amiben gyro stabilizator van. Lejjebb linkeltem videot rola. Ha nem akarnak raeroltetni kamerat akkor az gep kivalocsucsszuper.
A pro tavironyito hatotavja nagyobb tobb csatornas amit ezen a gepen ugyse hasznalsz ki, ellenben kisebb a monitorja. Az alap tavra par ezezert van hatotavbovito -
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #26118 üzenetére
ugyebár szeretem én is a BG-t, de az MJX X102H a GB-n most CSAK $58.39!
-
Klaymen
tag
válasz
Jackal2 #26000 üzenetére
Én ma megpróbáltam demonstrálni egy 1S 800mAh akksival. Kivettem a gépből, letettem a csomagtartó szélére, elraktam a gépet, majd néztem, hogy miért nem akar lecsukódni a csomagtartó rendesen. Mivel tele volt ruhával, újra kinyitottam, nem láttam semmit, ami akadályozná, így indián erős, lecsapja csomagtartó. Lett kifliakksim, visszahajtottam, megy tovább.
Mondjuk egy 3S-4S esetén valószínűleg nagyobb erő kell a lecsukáshoz. -
molnigee
aktív tag
-
Zoty4
őstag
válasz
Jackal2 #25990 üzenetére
Tudod milyen cikket hiányoltam? Volt érintve a téma, de nem volt kivesézve, és ez egy igen fontos rész annak, aki kicsit fososabb, mint én
akksik tárolása-> lipos táskák, dobozok, egymás mellett lehet e tárolni, vagy külön, zacsik még bele egy pénzkazettába, mekkora akksiig nem kell foglalkozni a témával, hogy kell lemeríteni vagy mennyi feszen legyen tárolva, télen amikor nem vagy kevesebbet van használva mire kell figyelni egyáltalán. Kell e poroltó otthonra? Autóban való hurcolásnál mire figyeljünk. Képekkel , leírással, szájbarágósan, hogy egy laikus is megértse, bár ezzel nincsen gond, elég jó stílusban irkálsz
Ilyen know-how átadás jó lenne -
-
faresz5
aktív tag
-
mgy
senior tag
válasz
Jackal2 #25609 üzenetére
Az a vicces, hogy maga az órajel ugyanakkora az F1-F3 csipekben, csak az utóbbiban van egy extra, lebegőpontos számokkal számításokat végző rész is, így a törtszámokon végzett számítások gyorsabbak. Ez azért jó, mert a gyorsulásmérő adatainak feldolgozása roppant erőforrásigényes, a gyorsulásmérő meg kell az angle módhoz (amikor a gép magától vízszintesbe áll). Acroban mindegy, a gyro-pid-motorvezértlés egyszerű, mint a faék. Szóval ha valaki manuálban kezdene...
De tökéletesen jól repülhető gépeket lehet építeni F1-es csipre is! -
Arti1
aktív tag
válasz
Jackal2 #25240 üzenetére
Na, már a csúzlit is lelőtték előlünk, mint ötletet...
"Mini tömegű (2-20 kg): Ezt a tömeg kategóriát további két részre oszthatjuk. A 2-10 kg-os kategóriába tartozó UAV kézi indítása még végrehajtható. A 10-20 kg tartozó légijárművek indítását legtöbb esetben kicsi, néhány méteres indítóállványról gumikötél segítségével hajtják végre. Az indítóállvány elhagyása esetén még nem szükséges előkészített talaj a le- és felszállás végrehajtásához, de a gazdaságos üzemeltetéshez mindenképpen körültekintő módon kell kijelölni a starthelyet."
Ráadásul egy 2012-es folyóirat első számában...
Dudicukrász:
Szívesen segítek bárkinek Syma ügyben, ha tudok, én most kezdtem(szerk: 14:37, 14:40, 14:44) najó abbahagyom, de tényleg működik
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #25486 üzenetére
Az ARF igy is ugy is olcsobb. Nekem pontokkal majd 90 euro volt anno, most meg cca 70.
A vezerlo meg mar nem gaz. Este feldobom a blogomra cleanflight screenshotokat, beallitott PID-ekkel, etc. Az alapjan mar barki beallitja. Csakhat elotte vegig kellet szopnia valakinek, es en vallaltam az oralis oromoket. -
mgy
senior tag
válasz
Jackal2 #25480 üzenetére
Nem tudok szobában propvédő nélkül repülni. :-|
Ezek még csak nagyon kísérleti darabok, végtelenül vékonyak meglátjuk, hogy bírják majd a strapát. Az egyik nemsoká kap 2K ragasztóból egy kis plusz testet.
---Az akksid szétszedtem az az egy cella kuka, a másik háromból meg megpróbálok egy háromcellásat csinálni. Nem lesz egyszerű, a cellák sorbakötve hegesztéssel (asszem
) vannak, nem tudom, ,hogy tudom majd úgy megforrasztani, hogy bírjon ekkora áramot. Viszont ahogy szedtem szét, sikerült egy ollóm összehegeszteni nekem is. Pici rövidzár, szép ív, kukás olló.
Nem, nem volt ív, szikra is kicsi, nem is fosta szét magát a kérdéses cella, meg az olló is megmenekült, de röhögtem egy jót azért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Energiaital topic
- Háztartási gépek
- Honor 400 Pro - gép a képben
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Spórolós topik
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest