- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Macrodroid
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jackal2
senior tag
válasz
molnigee #24370 üzenetére
Az érdekem? A kérdést sem értem.
Bevágtam a print screent és ennyi, azt akartam szemléltetni, hogy lementek az árak. De ha a DJI hirtelen adna pénzt (szugerálva nézem a telefonom, hátha megcsörren
), mert látta hogy bevágtam a konkurenciát, akkor természetesen vegyetek DJI-t
Mondjuk amit írtál, az alapján a Xiaominak kell(ene) pénzelnie
-
Jackal2
senior tag
válasz
molnigee #24335 üzenetére
Egyébként az emelő erő a feszültség emelkedésével nem arányos. Tehát egy 3S akksihoz képest egy 4S nem 25%-kal emel többet hanem vagy 50 vagy még több, ezért sem lehet ezt így megtippelni. Meg kell mérni, aztán csókolom. Azt lehet, hogy egy mérlegre valahogy felszereled és acroban max gáz akkor elvileg kijön, mennyit tud emelni (lenyomni
)
-
Jackal2
senior tag
válasz
molnigee #24335 üzenetére
Teljesítmény/súly arányt szoktunk számolni. A racerek 4:1 - 12:1 aránnyal rendelkeznek kb. A legkönnyebb racerek akksival 450-500 grammosak. Persze a véglet már nagyon drága, 150.000 körüli, de 500 grammra jut 6 kiló emelő erő és majdnem kontrollálhatatlanok
Nem tudom, hogy az Eachine 4S-el mennyit emel, szerintem max 5-6:1-hez az arány, de egy kicsit nehéz is a gép.
-
fape
senior tag
válasz
molnigee #24346 üzenetére
Ha már BG, forrás:
Our plan for 10th Anniversary:
8th August: Play Game&Get Coupons
15th August: Olympic Equipment(Home&Outdoor)
17th August: Back to School(Fresh Fashion)
22th August: 3C Geek Device(Phone&Accessories)
24th August: Top-Selling Toys(RC Drone&Hobbies)
29th August: Hottest Electronics(Best Tools&Gadgets)
31st August: Grand Brand Feast(All Original Brand)
1st September: EU/US Direct Sale(Fast Shipping)
8& 9th September: 50% OFF for All Products on Banggood
Az a 50% OFF ALL-ra kissé hihetetlenül hangzik... -
Teréz Atya
senior tag
válasz
molnigee #24320 üzenetére
Najovan, szolok Charpu-nak bontsa fel a szerzodeset a Lumiener-el, mert tok folosleges, ha van XK X251.
Ne menjunk mar le a "szakmai" topikok szintjere, ahol erzelmek es masodkezbeli infok alapjan gyalazzak a masikat, csak mert ilyen-olyan tabor tagja.
Nem rossz az xk xk251,senki nem mondta. Nagyon jo kezdo brushless gep. Az x1-nek nagyobb a nyomateka, ez teny. Egy rendes racer meg korberohogi, ez is teny. -
Jackal2
senior tag
válasz
molnigee #24320 üzenetére
Én a saját gépemről nem nyilatkoznék, de volt kint velem vagy 8 ember az elmúlt két hétben, majd ők megmondják, érződik-e a különbség. Volt kint néhány gép, ami brushless:
- JJRC X1
- XK Stunt X350
- Emax Nighthawk
- Eachine Falcon 250
- Ogre Mark I
- meg egy csomó kamera platform, de az nem számítDe egyébként biztosan erősebb a racer, egy okból kifolyólag: a cella kevesebbaz XK X251-nél, vagyis sokkal kisebb a feszkó
Jah hétvégén, ha megyek tesztelni, csinálunk pár Punchout videót majd egy rakat Emax géppel meg az Eachinnel.
-
medvegy
aktív tag
válasz
molnigee #24308 üzenetére
Hétvégén átállítottam, hogy a throttle 75 helyett tényleg 100% legyen. Nincs rá jobb szó: odabasz!
Kár hogy most pihen a hiányzó anya miatt
Jut eszembe anya. Voltam ma két helyen. Egyik csavarboltba M5-től fölfele volt balmenetes, a másikban nem volt. Holnap megnézek még három boltot hátha.
-
-
qqzs
őstag
válasz
molnigee #23404 üzenetére
Had szoljak bele mert en is pont azzal szemezek.
A nekem eleg ha a gpst a follow me meg a helyben tartas miatt rakjak bele.Ezt miert irjak bruseless dronhoz?
This RC drone is equipped with coreless DC motors, continuous using with different batteries is not suggested.Most vettem eszre hogy a hubsan taviranyito oldalan van video glass socket. az milyen kimenet akar lenni es mit erdemes radugni?
-
csmat
senior tag
-
szacsee
nagyúr
válasz
molnigee #23156 üzenetére
Leírom, hátha másnak is tanulságos lehet.
Szóval XK Detect X380 szoftvere nem akaródzott elindulni, alkalmazáshibával leállt Error 0xc0000142 hibaüzenettel.
Telepítettem az SI labs drivert is, kínomban az NI szoftvercsomagot is letöltöttem, de akkor sem indult.
A végén bemásoltam a hibakódot a gugliba, mert a barátom és az első találatra ezt találtam:" I decompressed the files and got that error because of the chinese characters, rename the subdirectory with no chinese characters and should work, tested on win10" -forrás rcgroups
Szóval a könyvtár nevéből száműztem jobbra-ballra dőlő házakat @ kínai karakter és egyből jó lett.
-
Jackal2
senior tag
válasz
molnigee #23151 üzenetére
Azért annyira ne irigyelj, mert pl. múltkor beszoptam emiatt a vámot+a DHL árát, plusz elég sok munka és kötelezettség jár ezekkel (ami tök jó lenne egy 50 rongyos gépnél, de egy 7000-nél annyira nem nagy business
).
Sok mindenről lehetne cikket írni, de vannak olyan dolgok, amik már hónapok óta a fiókban fekszenek és nem haladok velük. Racerekről azért nem akarok írni, mert egy csomó prekoncepcióm megdőlt amióta a Falcon és a Nighthawk megvan és az újakat meg egyáltalán nem ismerem.
De én azt mondom, hogy:
- RTF-ben Kingkong GT 210-et venném
- ARF-ben meg a Nighthawk Pro valamelyikétA Falcon Pro-k egyébként sem kaphatóak és nincs róluk még elég infó.
vagy vegyél egy Storm TBS editiont Powercubbal 600 dollárért
Jah egyébként akarok építeni valami akadálypályát kis és nagy gépek számára, kellenének ötletek, hogy miből csináljam meg. Bútorok, hullahop karika, hinta ilyesmiben kéne gondolkodni, mert már unom a saját videóimat is, ami azt jelenti, hogy mások már 10x annyira unják
-
mobbo
senior tag
-
csmat
senior tag
válasz
molnigee #23045 üzenetére
Én pont azon hüledezek, hogy hogy meritek elküldeni több km-es távolságokba ezeket a gépeket!
Még a 686-ot sem merem a hatóváv végéig elküldeni, mert félek, hogy elfújja a szél, ráesik valkire/valamire, nem találom meg, stb... Egy ilyen kis hatótávú pont arra jó, hogy ha nagyon belezavarodik az ember, visszajöjjön, vagy tegyen egy 400m-es sugarú kört, ami azért már nekem elég lehetne, ha tényleg nem ilyen gyenge motor lenne benne. El tudom képzelni, hogy egy kicsi széllel szemben már nem tud mit tenni.Bár ha ennek is meg lehet tervezni az útvonalát, akkor lehet messzebre is el lehetne küldeni? DJI-k is kimennek a hatótávból nem?
-
Jackal2
senior tag
válasz
molnigee #23029 üzenetére
Nem, de abból is lesz V2, hanem erre.
3 féle vezérlő: CC3D, NAZE 6DOF, SP Racing F3
- új led az elejére
- végre kivágták az oldalát és hozzáférsz a dolgokhoz, plusz van még egy csati amihez van hozzáférés az USB mellett
- új motortartó bakok
- ledek lekerültek a karról
- ESC 12/18A-ra silányodott és valami más típus, nem a Fairy
- kivették a VTX+kamera+töltő kombót isLátszik, hogy DIY kit lesz belőle, hibajavítással. Ha az ESC-t nem kukázták volna ki, akkor jó lenne, így jöhet a V3 verzió
jah és ezzel jó eséllyel elvesztette a 4S képességét is, szopacs.
Mellékesen a PRO szó nem emlékeztet a konkurencia egyik termékére?
Remélem a tesztem miatt változtattak a dolgokon
-
-
Allien
veterán
válasz
molnigee #22909 üzenetére
Nem én írtam, hogy túl gyenge.
Sőt! Az X251 után, még úgy is brutál, hogy az X251-hez már van megfelelő távom, ami kitolja 100%-ban! Alap helyzetben az X251 távja is 75%-ra van állítva!
Gondolom azért, mert már eleve így is brutál. Eddig 2x reptettem beltérben, nem erre való, ez tuti.
Kicsit elmászik, akkora turbulenciát kelt maga alatt a levegővel.
Tegnap kimentem, zárt kert, 4 emelet magas ház mellett. Totál más, mint az X251, pedig azt is élveztem már. A legfeltűnőbb, hogy ha felnyomom maxra a gázkart, AZONNAL reagál, és maga alá tol annyi levegőt, hogy még zuhanásból is szinte azonnal befékeződik, míg az X250-nek ehhez legalább 3x ekkora hely kell.
Másik, hogy sokkal kisebb a yelo a kamerán.
Amiben igazán más, mint az X1 (szerintem), az az akksi elhelyezése. Az X251 egy kis kosárban tartja az akksit, ami leszerelhető, és ezért tőlünk függ, mekkora akksit rakunk alá.DJGABI, pl lábon. Illetve, az X251 alap helyzetben drágább is egy kicsit.
-
Pikachu24
aktív tag
válasz
molnigee #22624 üzenetére
Szintén(csak nem szokásom használni), K-index app fent az értesítési sávon ki írja a kindexet. Ez 4 vagy inkább fölötte nem ajánlott a (GPS-es) reptetés.
Ha meg szél meg stb-t is szeretnéd látni uav forcecast.
Ha zavar az hogy a k-index kivan írva az értesítési sávban akkor k-index lite való neked(nyilván net spórolásra találták ki, de valakinek ez jobban tetszik).
A windgurut anno sárkányozáshoz használtam de már bő egy éve elő sem vettem a sárkányt. lehet el kéne adnom egy sunnysky motor áráért.
LOL már alapból két sunnysky motorért adják.
Vagy is vétel ár fölött eladhatom.
-
szacsee
nagyúr
válasz
molnigee #22620 üzenetére
Köszi, az gondolom a headless mód lenne...
Akksi - gimbalnál nem lehet hogy fordított polaritással dugta fel valaki?
Illetve a gépen a csati anyaga fos és a bedugásnál a két tüske összeér a gépben (nincs betakonyragasztózva esetleg) és zárlat miatt hal le valami?GPS repülésre alkalmas-e az idő azt hol szoktátok nézni?
App vagy hasonló van rá? -
-
TromF
tag
válasz
molnigee #22575 üzenetére
Majd lesz, aki meghackeli. Ha kapok egyet, rajovok hogy kell
Kesz a "bogaram", otthonfelejtettem a sztahanovista tablettaim es megcsinaltam munkaidoben.
A Flysky vevok antennai nem csatlakozosak, forrasztani kell oket, ugyhogy maradt az eredeti. Viszont kapott +1 reteg, designban passzolo zsugorcsovet. A tartok vastag kotegelok, azokhoz kicsi kotegelokkel rogzitettem az antennakat. Mindenhol lazara van hagyva, hogy ki tudja mozogni. Tudom, hogy messze a 90 foktol, de most ez igy sikerult, megnezzuk hogy muzsikal. Irodai kornyezetben problema nelkul veszi a hatraejtest.
E mellett kapott extra vedelmet a vevo kabelkotege is es kapott egy uj csipogot. -
Pikachu24
aktív tag
válasz
molnigee #22420 üzenetére
A hc-vel szerintem az a baj hogy nem 5.8 ghz-s fpv van és telefonon nézed.
Ezzel az a baj hogy ugyan azon a frekin van a köt cucc, nem biztos hogy bezavar, de én nem használnám egy ilyennél.
Amúgy én teszteltem a kopteren a kamera wifi-t, és nagyon kicsi a hatótávja és rettentően sokat késik = használhatatlan!!!!
-
Allien
veterán
válasz
molnigee #22370 üzenetére
No és mit kezd a sok felesleges cuccal?
Speciel, nekem a 6040-s 6030-s jöhetne szóba, abból meg kevés van EU raktárban. Van 3 féle, az is színben különbözik.
Nemzetközi már más, de a postaköltség "jelentős" lehet, mert súly kérdése, az alapján számol.
Ergo, érdemes lehet előre kiszámolni, hány darab fér bele 99 grammig.
-
szacsee
nagyúr
válasz
molnigee #22339 üzenetére
Leírom mi a szitu:
6:00 akció kezdete
6:05-kor frissült kb az akciós rublika a kezdőlapon
6:07 körül már be is hozta az oldalt, mert gondolom le volt terhelve
6:10-kor már backorder voltTegnap óra 20-ra elfogytak nagyjából az értelmes vázak eu-ból.
9 után még volt x525 és sk450, de dél körül már kiürült a készlet.
Kíváncsi leszek mit adnak fel belőle és mit mondanak vissza.
XK-t még féláron is megvettem volna, csak fontosabb dologra kellett a kesh múlt hónapban.
Lehet nem olvasom a topikot és a hk oldalát nem nézem egy hétig, akkor nem idegeskedem rajta addig is. -
Allien
veterán
-
Nestor16
senior tag
válasz
molnigee #22268 üzenetére
Az enyémben (JJRC H22) vajon van?
Még mindig nem az igazi az irányíthatósága, még mindig húz egy kicsit és yt-n a srácnak simán megáll a levegőben egy helyben, nekem nem. Hogyan lehet?Viszont az meg pozitívum, hogy 10-15 perc után már világít a piros pont a töltés során, hogy feltöltött. Elvileg tele van ilyen hamar, bár nem tudom hogyan, amikor 45 perc van megadva.
-
medvegy
aktív tag
válasz
molnigee #22202 üzenetére
Ja, lehet az lesz mert nem találok. Igazából olyanra gondoltam, amihez nincs kábel, csak az 1 apa + 2 anya csati egyben. Valami ilyesmire. /Nem teljesen jó példa, mert ez nem elosztó, csak átalakító./
-
elszabi
tag
válasz
molnigee #22191 üzenetére
youtube: arról beszéltem, h maga az oldal eleve botrányos minőségben mutatja az eredetitől kisebb felbontást. pl., ha felrakom full hd-ban, akkor a 720p-s is sokkal rosszabb, mint valójában lenne.
60fps: gyors mozgásoknál sokkal folyamatosabb a képe. elég, ha csak körbenézel egy 360-as fordulat erejéig. vagy bármilyen gyorsan változó kép van: pl. lefele néz a kamera és úgy mész nagyobb sebességgel. pluszban: a 60fps-ben felvett anyagot jobban tudsz lassítani.
ha melóból csinálod, akkor valóban jobban eladható a 4k. de ne feledd, hogy az már más minőség engedélyeztetési szinten is.
bár most jött meg a vecsésiek levele is, teljes kavarás szerintem:
"Hivatalunkhoz 2016. év június hó 21. napján beérkezett megkeresésével összefüggésben a pilóta nélküli légijárművel (a továbbiakban: UAV) végrehajtandó, ellenszolgáltatásért és egyéb, nem hobbi céllal végzett, illetve köz- és magánterületen történő hobbi célú reptetés vonatkozásában az alábbiakról tájékoztatom:
A kérdéses területet érintő jogszabály hatálybalépéséig - a vonatkozó jogszabály megalkotása folyamatban van - az átmeneti időszakban ún. egyedi engedélyeket adunk ki.
Az UAV-val történő műveletek végrehajtásához egy tevékenységi, és - a munkaterület függvényében - egy eseti és/vagy korlátozott légtér-engedély szükséges.
Az engedélyezés normál ügyintézési határideje 21 nap. Ez az időtartam lehet rövidebb, amennyiben Önök minden szükséges feltételt teljesíteni tudnak, de lehet hosszabb is, mivel alapvetően a légtér engedélyek kiadása egyéb szakhatósági állásfoglalásokat, biztonsági elemzéseket is igényelhet a kérelmezett légtér típusának függvényében.
A műveletek végrehajtásához mindkét engedély egyidejű megléte a feltétel.Mellékelten küldöm az UAV tevékenységi engedély kiadásához szükséges dokumentáció vázlatos összefoglalóját."
-
elszabi
tag
válasz
molnigee #22188 üzenetére
a youtube keresztül-kasul tömöríti a dolgokat. szóval el tudom képzelni, hogy a legnagyobb felbontásban még jól, alatta már látványosan rosszabbul adja vissza a képet. ezt külön kéne megnézni, nem csak így váltogatva...
hiába van 4k, ha csak 30fps-ben tudja. sok esetben a full hd 60fps-ben sokkal hasznosabb, folyamatosabb lesz a mozgás. viszont, amit sokan elfelejtenek - gyakran én is -, hogy különböző fps-hez különböző zársebesség dukál. igazából a 60fps igényli a fényt is. ellenkező esetben az iso megy fel az egekbe, ami szintén nem szerencsés.
25fps = 1 / 50
50fps = 1 / 100
30fps = 1 / 60
60fps = 1 / 120
24fps = 1 / 48
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest