- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kriszbon
őstag
válasz
vandor01 #54801 üzenetére
Nekem már volt ilyen gondom hogy a kép megmaradt, de az OSD eltünedezett.
Sajnos nem emlékszem hogy mit kellett máshonnan etetnem delejjel, de az volt a hiba oka.
Az a gond hogy én legtöbbször MinimOSD-t használok, és azt jobb külön etetni, így nem tudom mit kellene neked máshova kötnöd. -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
vandor01 #54769 üzenetére
Előtte sehogy, mivel múltkor ezt is vittem, de képtelen volt felemelkedni, mert borulgatott.
Az újra bootolást meg lehet az szüntette meg, hogy az idle értéket feljebb vittem. De az is lehet, hogy nem, mert azóta 7-ről vissza engedtem 5-re a 4.5 helyett.
Nem is érdekel, mert most már a lakásban vittem kicsit, és nem volt rendellenesség.
Az, hogy az FC mitől fordult el?
Már az érkezésekor elforgattam, hogy az ESC csatlakozó hátra kerüljön, így az nem volt útban a RC Swift 2 micro kamerának. Ezt BF -ben rögzítettem is, de az újra bootolgatás miatt BF-et frissítettem, és ezt elfelejtettem újból beállítani.
És most elkezdem összerakni a majdnem Lizard95-ot is -
-
Jagi
tag
válasz
vandor01 #54440 üzenetére
A linkelt motorokat engedd el, mert nem golyós csapágyasak és nincs rajta zégergyűrű se, lecsúszik hamar a harang.
Én már megjártam velük, gagyik.
Én is berendeltem egy másik ESC mert tarcsinak azért kelleni fog [link]
Vagy 6A variáns sem sokkal drágább [link]
Egyébként meg egy kicsit nehéz a gép maga nem?
Enyém "csak" 29g pedig a kábelek nagyon cefetül vannak rajta még nem vágtam őket méretre -
Jagi
tag
válasz
vandor01 #54435 üzenetére
Nem hiszem, hogy a motorok adták volna meg magukat, de kösd át a másik kimentre és ha ott jól forog akkor nem motor hiba.
Nekem is felismeri a BLHeli, de szerkeszteni nem engedi a beállításokat, ha írni akarom akkor egyből eldobja őket, de csak hiba után, elötte teljesen rendben ment.
Nekem 57mm proppal van hajtva 1S-en sunnysky 12000KV.
Szedd szét a tornyot és fotózd le és nagyítva nézd meg nincs valami fizikális gond rajta. Én innen ESC-re tippelnék első körben. -
Jagi
tag
válasz
vandor01 #54433 üzenetére
Milyen ESC van benne?
Nekem is ilyen 16x16 van 4A, valamiért elcsúsztak rajta az ellenállások és azért rángatózott és fűtötte a motorokat vagy nem is forgatta. Visszaraktam őket, most működik, de BLHeli nem engedi flashelni, nem tudom, hogy a downgrade vagy ez miatt.
Nagyítóval érdemes átnézni a lapot, vissza varázsolhatóak az ellenállások, csak jó szem és hegyes páka kell -
vandor01
senior tag
válasz
vandor01 #54429 üzenetére
bofosott a project repult 2x1 percet azt elfosta magat vmi....
valszeg a minimeretű ESC.... jobb hatso moci rangatozi
a ball első neha neha....
a 2x1 perc alatt motorok tuzesre forrosodtak es a gépbol is
csepegett kifelé a belerakott takony... nem jo ez koncepcio
varni kell a jobb megoldasra..... -
kriszbon
őstag
válasz
vandor01 #54380 üzenetére
És (#54381) Peaceliker :
Köszönöm a válaszokat.
Nem egészen oké amit írsz, mert hogy nem veszek AIO kamerát az tuti biztos, mert van másik sima FPV kamerám, meg egy ócska Eachine 200mW VTX.
Így már bukott is az [FC] 5V 1A mert az kevés lesz, mert OSD azért kell rá.
A Receiver meg [ilyen] van pár darab.
Meg ugye etetni kell a kamerát meg VTX-et, hátsó RGB ledet is, így már szerintem nem elég az 1A.
Azért akad olyan Bec itthon ami csak 1g körül van, és ad simán 2A-t, tehát az nem egy katasztrófa, viszont azt nem tudom ez az FC alkalmas vagy sem egy primitív gép összerakásához. -
twine
veterán
válasz
vandor01 #54316 üzenetére
Az van...e010 a fiókban sok aksival...annál most már kicsivel többre vágynék
(#54318) ezoltan:
Nézem nézem,, köszönömbent vannak ők is a kedvencek között a GT-R90 videókkal... Csak ők ha jól emlékszem pont nem RXSR-t használtak...
De persze nincs gond... Az internet végtelen,,, csak próbálkoztam,hátha valaki megdob szájba egy sült galambal
-
Peaceliker
addikt
válasz
vandor01 #54204 üzenetére
elvileg az egy jobb fajta esc. de ezeket a motorokat már megvetted?? mert azt olvastam, hogy gyengébbek mint az eredeti, leégnek meg esc et sütnek meg... 1000et meg az eredeti emax tol, ez nemtom tudja-e
valami 3000kv 1806 jó lehet vagy esetleg racerstar 2205 3000kv stefi81 kolléga méregette, nem evett olyan sokat. persze vmi jó szolíd proppal kell(#54206) syler123
falcon most 4 colon is van olyan nehéz tán
-
stefi81
tag
válasz
vandor01 #54189 üzenetére
A beüzemelt eleketronikáról pár kép.
Itt az én próba vázam ami egy aksivédő karbon lapon négy kar.
És ezzel az aksival repültem több mint 6percet. Kb. 100 töltésen is túl van és már 10töltésnél pufi lett mert ezzel tesztelem a újra tervezett gépet első alkalommal és többször az aksi kapta a legnagyobb pofont eséskor.
Miért nem dobom ki a kukába? mert a belső ellenállása jobb mint más aksinak. Szerintem egy aksi nem töltések számától függő hogy meddig él hanem a használatától. Én nme engedem repülés közben sem 3,6v alá, mivel az károsítja az aksit. -
stefi81
tag
válasz
vandor01 #54177 üzenetére
Én pont tegnap akartam beépíteni a full speed fc/esc-t a 2205-ös mocikhoz, csak rövidek a motorokon a kábelek és nincs mivel meghosszabbítani.
Repülés közben a max felvétel 65A a br2205 3000kv-nak.
Az fc-re már rápakoltam minden elektronikát és így 20g. Már csak a motorok meg a váz kell hozzá.
Full speed f3 + 20a esc, buzzer
XM+
Caddx s1
vtx03
Tegnap rádugtam 4s aksira és megy eddig, igaz mocik nélkül.Én a helyedben ha ilyen 200g körüli gépen gondolkozol akkor ezt a vázat venném.
-
Peaceliker
addikt
válasz
vandor01 #54177 üzenetére
13xx sztem megdöglik 5 col alatt gyorsba, 14xx tán elbírja, de küszködik. 18xx et meg az az esc tuti nem bírja ki. Ráadásul 90g marha sok ultra könnyű géphez. Elvetném ezt az ötletet.
más:
megjött Diatone M3 Plus váz. Kicsit nehezebb, mint ígérték, de nem vészes. Ami nem tetszett, hogy motor tengely alatti lyukak tele vannak carbon porral, igazán kifújhatták volna őket, hogy ne a vevőnek kelljen szarozni vele...piti dolog és nem is szoktam kínai vackok nyűgjein felakadni, de sztem ez egy nem olcsó váz, ennyit elvárhat sztem az ember.
A másik, hogy bukókerethez túl hosszú csavart küldtek (ami vázhoz fogja), de "szerencsére" olyan retek minőségű, hogy fogóval méretre lehetett vágni...
De még mindig marhára tetszik -
AMDaZERG_1
senior tag
-
Peaceliker
addikt
válasz
vandor01 #54031 üzenetére
Engem is meglepett, hogy diatone m3 csak 12mm re van fúrva (tegnap került kezembe a plus váz), bár ők is 14xx el adják, mondjuk én is azt rakok rá, úgy volt eleve tervezve ...
Amúgy goflyrc falcon e colon hány gramm? Bár valszeg az is van 20g körül, nagyon gáz higy 3 colra nincs vmi könnyű váz. -
Peaceliker
addikt
válasz
vandor01 #53831 üzenetére
Ha 8000kv mellé vetted akkor sztem igen xD
Kisebb KV ra jó lehet, csak utána kell nézni melyik motor mit művel vele. Sok 1104 bírja de 15-16a t ha megeszik akkor számomat semmi értelme hogy 2p et se repüljön. Amúgy nekem is 3 colos 1106 3s lesz, de az 4500kvJackal2
Sunny 1106 6500kv t sajna nem mérték 2s el pedig úgy lett volna értelme. 8000kv nak 3 colon 2s el sztem is kéne 250et tudni.
-
Jackal2
senior tag
válasz
vandor01 #53831 üzenetére
Nem, dehogy csak alternatívákat keresek, tartsátok meg. Csak arról polemizálunk, hogy egy nagyon könnyű setup 2S-en milyen lehet. De arra persze lehet tenni 3S-t is, semmi nem akadályozza ezt meg
Peaceliker: persze, benne van a táblázatban
Ezért mondtam, de egy jól kigrammolt, alu vagy titáncsavaros, vékonyabb vázú gépen szerintem jók lehetnek ezek a 250 grammot emelő gépek. Akkuval 2S-en belefér 120 gramm alá egy ilyen gép, akkor 1000:120, az 8,333-as arány, és olcsó hozzá az akku.
Nekem tetszik ez a felállás
-
twine
veterán
válasz
vandor01 #53752 üzenetére
és tényleg....
Emlékszem mikor megvettem, és szó volt róla, hogy rossz lesz télen az idő, amugy sem tudok majd repülni,,,
már akkor tudtam, hogy az anyagiak miatt is lassanként szedem össze az alkatrész eket,,,
de hogy tényleg ennyire kitavaszodik mire repülhetek vele....ezt nem gondoltam...Cinkék bec0pják, mert a postaládámban szoktak költeni,,,oda meg mostanában elég sok kínyai boríték érkezik
de olyanok is aikről azt sem tudom micsoda...legutóbb hozott a nevemre címemre szépen megrajzolt kínai borítékot a posta....
valami szemét nagy karbon lapok 3külön csomagban, mindegyikben egy egy kis csapággyal...
a borítékon 1db töltőfej, és egy 1db töltő kábel feltüntetve....
Egyiket sem rendeltem, és a borítékon egyik szám sem hasonlít egyik rendelésem semmilyen számára sem....
ez meg mijaf...(#53753) SpydeR3412 :
egysrészt köszönöm,
másrészt megnyugtatóbb az általad vázolt intervallum... -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
vandor01 #53739 üzenetére
Gondolom ezek nem Gearbest rendelések, mert az én QAV-R 130mm vázam valahogy se nem ilyen csomagolásban, se 11xx furattal nem volt ellátva, vagyis nem volt megnyújtva a furat...
Mondjuk azon kívül már csak egy oszloppal gyűlt meg a bajom, mert a menet rossz volt benne, ja, meg az, hogy full kamut kaptam (megszoktam).
Mellesleg, ha már így szóba hoztam a GB és BG rendelést...
Nem rég említettem, hogy van egy megrendelésem hónap elejéről (megint úgy volt jelölve, hogy raktáron), amiben a termékek a mai napig is folyamatos dátum kitolással vannak. Ezt észlelve múlt héten megrendeltem Banggoodról is, mert jó lenne, ha ide is érnének. No, azok már két napja tranzitban vannak, míg a gearbest hazudós csapata csak tologatja a raktárra érkezés dátumát. -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
vandor01 #53580 üzenetére
DE!
Elég hosszú! Vagy nekem ráadtak +1mm -t
A kamerát forgathatom vissza. Pedig valamelyik kamerámat át tudtam forgatni... Ja, megvan, bármely kis olcsót át lehet forgatni... Pl az eredeti kameráját a Leader120-nak, és a Lizard95 gyárija is forgatható.
Ebbe azért belenyúlhatna a RunCam... Fenébe! -
Raffi_CA
újonc
válasz
vandor01 #53568 üzenetére
Leader függőleges panel távolság nálam 18 mm, ettől függetlenül többen sikeresen beraktak jobb kamerát (először szétlazítva a vázat). Van aki kivette a vízszintes távtartót, van aki nem, és van aki belecsiszolt a runcam vázba, hogy minél nagyobb szöget lehessen nyitni.
@Jackal: Fighter 130 vázat én is néztem, de mintha azt olvastam volna, hogy a függőleges váz még szűkebb mint a L120 (arányaiban képről is kisebbnek tűnik a nyomtatott kamera tartó), tehát még nagyobb bonyodalom betenni valamit.
Mindenesetre kár, hogy nem adnak részletes méret dimenziókat meg a webshopokon a vázakhoz.
Jó lenne tudni hogy egy 3 szintes torony milyen 130-as vázba fér be
pl Geprc 20x20mm Stable Flytower -
rroar
csendes tag
válasz
vandor01 #53534 üzenetére
Ez a legfrisebb verzió elvileg, 28A
-
stefi81
tag
válasz
vandor01 #53530 üzenetére
A GB oldalát már látni sem akarom, mert ott minden valótlan és hazugság egy igazi csaló banda.
Felraktam a legújabb SP F3 Mini BF 3.25-öt és belassult az fc és a gyorsulás érzékelő sem ment.
Majd 10.-ik próbálkozásra felraktam a Omnibus-t és azzal jó is lett...Másik:
Itt is árulják azt a fc+esc kombót és itt a esc már csak 10A!!!Jah és itt is 2-4s-nek van írva szóval az igaz is lehet.
-
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
vandor01 #53406 üzenetére
És egyre több termékhez alkalmazzák ezt a módszert, ami nem elég, hogy randa, de még nem is tartós.
Unokaöcsém nyomtatott nekem egy konyhai dolgot, de az valahogy egészen más érzetet biztosít. Sima a felülete és jobb az anyaga. Persze valami jó drága masinával csinálta és gondolom nem szar műanyagot használt. -
Jackal2
senior tag
válasz
vandor01 #53388 üzenetére
Pont erről beszélek én is. De amikor vettem a 90-95-ös gépeket, nem voltak még tapasztalatok 120-130-as gépekkel, csak az Eachine 130-nak nevezett ványadt fos volt, arra meg ne alapozzunk
Szóval én is azt akarom, amit te mondtál:
- a 90-es gépek technikáját 130-as platere rakni, a 2035-öket eldobni és 2840, meg 3 colos propellerre átrakni alacsony feszültségen (2S)Így olcsó az akksi, tök könnyű terepen is tölteni, és nem kell kihánynom a meglévő alkatrészeket. Ezért is kerestem vázat.
-
Jackal2
senior tag
válasz
vandor01 #53379 üzenetére
Az A-max-szal az a baj, hogy nem spacerek tartják a felépítményt, hanem egy keret. Tehát ha nem férek bele, szívás, ha törik szívás, ami előny, hogy a hátára lehet tenni minikamerát. Az Atlas viszont jobb váznak tűnik és valóban végig van fúrva a teljes kismotor csavartávolság, illetve a felépítményt lehet emelgetni. Szóval nálam is nyer az Atlas, csak eddig nem tudtam hogy létezik
Ráadásul nem is drága.
Peaceliker: nekem mindenféle gépem van, most adogatok el párat, mert túl sok. Viszont arra jöttem rá, hogy a 130-as build 90-100 mm-es technikával nekem tökéletesen jó. Van egy csomó gépem, amit át lehet pakolni, két Arfun roncsai - motor, esc, vezérlő - a Furibee Q95 roncsai. Ez három gép, szóval az utánpótlás igazán bőséges, akkor miért ne építsek arra a méretre, ami a legjobban tetszik?
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
vandor01 #53361 üzenetére
Úgy érzem egyenlőre... De tévedjek!
Remélem nem süllyed le GB szintre! Tegnap a nagy akkuhisztériára reagálva Randy kuponnal akartam még akkukat venni, de amikor megláttam mennyiért akarja küldeni GB meggondoltam magam. A kedvezményt felülbírálja a szállítási költség. Inkább kockáztatok, vagyis várok. Mellesleg a GB tréfamentes rendelés nem működik RunCam Split esetében... Így kénytelen vagyok kockáztatni (már megint). Miért rendeltem onnan, miközben BangGood is forgalmazza?Imádom a kihívásokat
twine
De végül kifizették különösebb ökölharc nélkül a hangulatjavítás díját!
Olvastad a GB Leader120 akcióm. Hamis szar, baromi lassan jött és még a teljes összeget akarták leverni rajtam, persze az akkori árát! Ismerve mit kaptam még az $50 is sok. (saját vélemény)BangGoddal még nem nagyon kellett viaskodnom, bár lehet számít a besorolás, a rengeteg BG creditnek köszönhetem. Nem tudom. Lassan eltelik 180 nap esik 9000 pontot, de még akkor is bőven VIP5 maradok.
-
twine
veterán
válasz
vandor01 #53361 üzenetére
én egy ideig kardoskodtam a BG mellet, GB ellen, de elengedtem ezt az egészet...szvsz egyik kutya másik eb....
BG:
Mint a múltkori infinity aksis "szállítmányom"...
XT30-al rendeltem, kaptam JST csatist....
érkezés után ránéztem, nem is volt már nekik készleten XT30-al!
Nekem ebből az jött le, amikor kifogytak a készletből, valszeg pont leszarták mivel rendeltem, csomagolták JST-vel...
Gondolták vagy nem szól a paraszt ,vagy majd egyezkedünk -
twine
veterán
válasz
vandor01 #53354 üzenetére
Semmi baj a görbével...tökéletesen lehet "illeszteni" imádják,,,ezt több visszajárós "ügyfelem" is bizonyítja...
A bébi répát kevésbé csípik....de a méretes kígyó ubinak tök mindegy merre görbe,,azt szeretik
Bfff elnézést....csipem az efféle "zöldséges" témákat..nem tudtam kihagyni -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
vandor01 #53305 üzenetére
Körülbelül. De legalább sikerült lealkudnom $50. Még így is $25 többet fizetek, mint amennyire elsőnek beáraztam GB-nek... Nem is értem miért nem írják bele a nevébe, hogy "Full Speed style". Ahogy kellene a külön megvásárolható FC-nél is, ami szintén nem eredeti náluk.
david335
Ezzel
Az arany színűn kívül mindből vettem. -
Peaceliker
addikt
válasz
vandor01 #53241 üzenetére
Sokan megijednek ilyesmitől, de szerencsére a fizika nem így működik, elég nehéz lenne mindig össze hozni akkor szabit és motort.
szóval a fogyasztó a motor, az "szabja meg" mennyi amper kell, mennyit kér. A szabi ezt szolgálja ki, nem úgy megy hogy beküld 20a t ha kell ha nem
szal az a szabi 20a t tud adni max és majd annyi fogy amennyit a motor kér.
De amúgy azokkal a mocikkal lesz vagy 150g a gép, kell vagy 700-800as akku, úgy már kb 250g lesz és 3 colon 2s el irtó fika lesz sztem. Rs1306 húz tán 350g ot 4s el ha jól remlik, ez annyit sem fog szal nemtom. Megvan már a motor vagy csak terv? Én nem venném meg. -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
vandor01 #53243 üzenetére
Én imbuszost használok 2 és 3mm méretben, de eddig nem volt vele gondom. Persze még annak idején vettem jobb minőségűeket. A műanyag csavartokkal meg nem tudom mi lehetett a tervük. Talán a súly csökkentése? De akkor a motorkábelek miért olyan indokolatlanul hosszúak? 220-as vázhoz tervezték?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest