- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Macrodroid
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Bemutatkozott a Fairphone 6
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
dm1970
aktív tag
válasz
laccy88 #2985 üzenetére
Köszi!
Valószínű megrendelem, de még holnapig rágódok rajta. Aztán ha nem azt kapok amit vártam, majd megy vissza, s utána szétnézünk külföldön.
Már volt a bolttal kapcsolatban reklamációm, eddig nem volt velük gond. Az ár sem annyira gyanús, ha a BG-ről 15-ből kijön, van aki megelégszik kevesebb haszonnal. -
Minstrel
senior tag
-
jozsi252
veterán
-
maj-viktor
őstag
válasz
laccy88 #2780 üzenetére
http://www.banggood.com/Contact-Us_hi111
Cservice@banggood.comAmúgy türelem... ja és a banggood egy shop (nem eladó)
Ha feladátál küldenek e-mailt... 1hét türelem alapból...Mit vettél!?
A termék lapon jelzik... "usually dispatch 5-10 days" és hasonló -
Teréz Atya
senior tag
válasz
laccy88 #2777 üzenetére
Ez akkor fordul elo ha a cucc idokozben elfogyott a raktarrol. Nekem 3 het utan kuldtek egy levelet h sry nincs a v959 motor, akarom-e vissza a zset. Irtam nekik h ja. Kb. 2 nap utan a szamlamon volt a penz.
BTW ezen keresztul tudod veluk felvenni a kapcsolatot:
http://www.banggood.com/Contact-Us_hi111 -
-
cris78
őstag
válasz
laccy88 #2751 üzenetére
Ezzel én is így vagyok. Még a H8-ra sincs időm reptetni. Ismerősők mondták, hogy a gyereknek akarnak. Mondtam, hogy jó árban van ez a kicsi. Erre ők, hogy a 8 éves gyerek nagyobbat akar, ez a kicsi vicc. Hát nem tudom. Egy 8 éves gyerek kezében aki először próbál ilyet, főleg egy nagyot, szerintem az már fegyver.
-
vegyszer
addikt
válasz
laccy88 #2558 üzenetére
Én azt zárnám ki első körben, hogy nem-e a távirányító eleme gyenge. Könnyű kivitelezni a cserét, de ha nem segít, akkor is az elem készleteknek helye lesz...
Nekem a Syma X5C volt legutóbb olyan, hogy 30 m magasan villantott egyet, mint mikor merül, és a következő villanás vége már fele olyan magasan érte.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
laccy88 #2201 üzenetére
Szerintem hatótávot alapvetően a földön érdemes tesztelni
Gép letesz, távirányítóval elmegy jó messze, megnéz hogy fel tudja-e pörgetni a motorokat. Ha igen, még messzebb, stb... Egyrészt így biztos nem fog elszállni a gép, másrészt pontosan le is lehet mérni a távolságot. Levegőben hatótávot mérni elég merész dolog szerintem.
-
zsiz
őstag
válasz
laccy88 #1932 üzenetére
a külföldi rendeléses topik összefoglalójából idézve:
Szükséges "iratok":
Az alábbi igazolásokat kell egy email-ben elküldeni, melynek tárgya a Csomagszámunk, ha már megkaptuk az ajánlott levelet akkor a levélben található Iktatószám legyen, címzettje pedig a postaimport@posta.hu legyen.
-paypal igazolás (pdf , print screen,)
-email visszaigazolás a webshoptól / eladótól
-elektronikus számla (ha van)
A fenti dokumentumokat szerintem a legjobb PDF-é alakítani és úgy elküldeni. -
-
vegyszer
addikt
-
BeryBp
csendes tag
válasz
laccy88 #1617 üzenetére
WLtoys V686:
Még csak háromszor volt alkalmam próbálgatni, de én nem ajánlom. Az FPV-je jó és ezzel minden pozitívumot el is mondtam. Sokkal instabilabb, mint az X5C és kevésbé jól manőverezhető. A Return to home egyszerűen nem működik, a headless módtól teljesen instabillá válik, bár valószínűleg erre megoldás az indulás előtti, kissé bonyolult kalibrálás. Láttam teszt videót, ott is többször próbálták a Return to home funkciót, ott sem működött, bár olvastam hozzászólást a webáruház oldalán, ott volt, akinek működött, de pontatlan volt, ami nem csoda, hiszen nem GPS alapú, hanem a sebesség/irány alapján számolja, hogy hová kell visszamennie. Képességeihez, élményszintjéhez mérten drága (nekem 34 ezerből jött meg), bár nyilván a saját FPV monitor és a wifi kamera nyomja meg az árat. A kamera kb az X5C minőségi szintje, szóval tényleg csak a minimum várható tőle. A repülési idő rövid, bár nem mértem, de kevesebbnek tűnt, mint az X5C 7-8 perce. Az FPV hatótávolságát nem teszteltem még. Szerintem nem egy jó quadcopter. Nekem óriási csalódás volt
-
kazmerr
aktív tag
válasz
laccy88 #1662 üzenetére
- távirányító lcd-je (ez sajnos típushiba) http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=31668028&postcount=1523
- motor problémák (relatíve gyors elhalás), de ez lehet felhasználói hiba is.
- gyári akkuk közül is voltak hibásak.
de ezek bárhol előfordulhatnak csak úgy reklámozták mintha jobb lenne a minősége mint az syma X5-nek. Nem az, csak más -
kazmerr
aktív tag
válasz
laccy88 #1617 üzenetére
Szerintem ha nincs reakció, akkor itt nézz körbe:
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2325987
úgy látom vannak típushibái... -
laccy88
senior tag
válasz
laccy88 #1609 üzenetére
X5SW, X8W helyett esetleg WLtoys V686? Erről bárkinek vélemény? FPV-s, monitorral...a minőséget nem firtatnám, de kezdőnek, kipróbálni szerintem megfelel. Csak az érdekelne, mennyire megbízható, mennyire igaz, amiket írnak róla.
Headless Mode,One Key to Return stb. -
kazmerr
aktív tag
válasz
laccy88 #1611 üzenetére
Csak telefonon lehet rögzíteni. Rosszabb mert a wifi vétel is beleszól a minőségbe. Plusz van késleltetése képkocka kiesés, így szerintem csak a kamera kép alapján nem lehet vele repülni...
Ha kamerázni szeretnél, akkor inkább X8C mert az X5C csak nagyon csücskösen bír el bármit. Az X8C sem tökéletes erre a célra, de jobban lehet rá használni. Szerintem rendelés előtt nézz körbe neten jobban.
-
kazmerr
aktív tag
válasz
laccy88 #1609 üzenetére
Jelenleg még csak tippelgetik hogy ugyanaz a kamera lesz az X8W-ben, mint az X5SW-ben. Ha ez igaz, akkor
nem lesz benne sd kártya hely. Csak az a kép van amit a mobilra átlő. Az pedig kívánni valót hagy maga után. Youtubeon keress rá.Ha kicsit visszaolvasol, akkor lesz egy táblázat, nagyságrendileg honnan milyen áron lehet rendelni (asszem X5C-re van de az arányok stimmelnek).
A symatoystore a gyártó, de máshol lehet olcsóbban is vásárolni, plusz tőlük kb 3-4 hétre mire ide ér, és esélyes hogy fenn akad a vámon, és akkor már nem annyira olcsó...
-
kazmerr
aktív tag
válasz
laccy88 #1564 üzenetére
Arra figyelj majd, hogy a tökéletes hatáshoz azt is ki kell egyensúlyoznod:
4:15-től: https://www.youtube.com/watch?v=-vakWrc86xE
Németeseknek: https://www.youtube.com/watch?v=BZzWLIw4lO4(Ha nem menne az angol/német: a tengelyre felrakod egyesével a csavarokat és ha nem mindig ugyanaz az oldala van fent akkor jó. Ha nem jó, akkor az alsóból reszelj mindig egy kicsit. Az angol még a középső részek egyensúlyozását is mutatja, ami szintén fontos.)
Tényleg, ha valakinek van rá kedve szerintem lehet hogy jó lenne ilyen magyar tutorial videókat csinálni. Azoknak tuti nagy segítség lenne akik nem beszélnek angolul/németül
-
Sipiiii
csendes tag
válasz
laccy88 #1453 üzenetére
Az akkuk polaritásával volt probléma, kicsréltem a készülék csatlakozójában a kábeleket, és megoldódott a gond. Szerencsére mind a kettő gépem működik! Köszönöm a gyors válaszotokat, igen jó kis közösség alakult itt ki, rengeteg információhoz jutottam az itt kommentelőknek köszönhetően! Sziasztok!
-
jozsi252
veterán
válasz
laccy88 #1467 üzenetére
Nem tudom hogy milyen töltőd van, de egy 20-30 ezres töltőtől se várd el hogy megmutatja a pontos feszültséget.
Szóval ameddig nem egy kalibrált multiméterrel méred meg a feszültséget, ami tegyük fel hogy 0.05 vagy 0.015%-os pontossággal bír, addig a töltő által kijelzett feszt ne vedd alapul.Amúgy ez töltő függő hogy mennyire tölti fel. Mármint függ attól hogy a töltő hogy van kalibrálva. Ha meg a valós érték 16.78V az teljesen jó. Az a 2 század volt maximum pár mAh kapacitást jelenhet ami mondhatni semmi. A gond akkor kezdődik amikor túltölti az akksit. Azzal a pár század volttal meg nem foglalkozzál szerintem.
-
jozsi252
veterán
válasz
laccy88 #1465 üzenetére
Szia!
Először is a legfontosabb kérdés, hogy jól van-e a fesz érzékelő bekalibrálva a Naza szoftverbe? Szóval amikor fullra töltöd a 4 cellás akksit, akkor az olyan 16.8V lesz. Akksit csatlakoztatod a géphez, és megnézed hogy feszre mennyit ír ki a gép. Ha eltér akkor írd át 16.8V-ra, és akkor már jó is lesz.
Régebben már kérdezték ezt a FLP SLP-t, bemásolom ide.
"Valamint, mit jelentenek a figyelmeztető beállításoknál a No Load, Loss, Loaded értékek?
No Load - csak lebegés
Loaded - repülés közbeni érték
Loss - itt tudod megadni hogy a Loaded érték mennyivel legyen kevesbb mint a No Load értékA First Level Protection azt jelenti, hogy ekkor a Naza-M V2 vezérlő visszajelző ledje, csak szimplán elkezd villogni hogyha eléri a beállított feszültséget.
A Second Level Protection pedig azt jelenti, hogyha eléri pl. a te esetedben terheletlenül a feszültség a 14.8V-ot, akkor a gép elkezd leereszkedni. Loss-ra én 0.3V-ot állítottam be, de én 3 cellás akksival használtam a Phantom gépemet."Illetve az fesz jelző mennyire pontos? Inkább mérjél rá multiméterrel hogy valójában hány V van akksiban.
-
GeryGreyhoun
tag
válasz
laccy88 #1162 üzenetére
Ezt örömmel hallom. Nekem a CX20 GPS-ét egyáltalán nem zavarta a kamera, lehet, hogy jobban le van árnyékolva, vagy nem tudom... Lényeg, hogy megy.
@(#1161) rollaz / Gsx-rr (#1160)
Naza-t nem ismerem, de az Ardupilot (ami olcsóbb) elvileg tud ilyet.
Kérdés csak az, hogy 2015-ben miért akar valaki papír számlát használni?
-
laccy88
senior tag
megrendeltem az sj4000-et, megérkezett. A kamerával maximálisan meg vagyok elégedve(eddig), minőséggel sincs problémám. Fel is szereltem a gépre, egy kínai "cnc" gimbal-lal. Minden ok, jól működik, bár a gimbal néha el el mászik egyik másik irányba, de nem vészes.
Viszont valóban zavarja a kamera a gps vételt! Teszteltem, megvártam még a Naza megtalálja az összes műholdat(csak zölden villog), majd ekkor kapcsoltam be a sjcam-et. Ekkor azonnal elkezdett a naza visszajelző 2x vagy 3x sárgát villanni és csak nagyon nehezen lelte meg újra az összeset.
Kicsit utána olvastam ennek a problémának, és jó ötleteket találtam, az elvet lemásoltam, így egy vékony alu lap(vastag fólia) alkalmazásával a gps vevő(antenna) alá közvetlenül a probléma elhárult. Talán kicsit nehezebben találja meg a műholdakat, de azután stabil, és a kamera sem zavar be! -
rollaz
tag
Tökéletesen kivitelezhető, ha a kamerának van megfelelő portja.
Az SJ4000-nél nem tudom mi a megoldás, de Sony kamerán megoldható, hogy a multi portra tesz az ember egy composite kábelt, amelynek csatlakozóit levágva rá lehet kötni az FPV adóra és van videó jel gond nélkül.
A GoPro kamerák esetén pedig eleve gyártanak ilyen kábelt, némelyik gimbalhoz (pl.: Tarot T-2D) adja a gyártó, a dolgod csak annyi, hogy bedugd a kamerába valamint az adóba és mehet a móka. -
jozsi252
veterán
Szia
Mivel F550-ről van szó, így a teherbírással nincsen gond. Én azt tudnám ajánlani hogy FPV-re vegyél egy külön kamerát, mondjuk egy Pixim-et. Felvételre pedig egy Mobius-t, vagy SJ4000, már ami az olcsóbb kategóriákat érinti. SJ5000-nek már egész jó a white balance, igaz kintről rendelve nem olyan sokkal drágább mint az SJ4000.
-
Drónérjöttem
újonc
Igen, köszönöm! Lassan megrendelem én is akkor tőle.
Mivel javarészt a minik közül a Cheerson CX10-et emlegettétek eddig, gondolom az a legjobb abban a kategóriában. Azt hiszem ő lesz a másik befutó akkor. De érdekelnek arról is a tapasztalatok. Nem akarok ebben sem mellényúlni.
-
Turbobacsi
senior tag
(gondolom) a piros és a fekete a táp, a sárga meg a start/stop jel
UPDATE: ezt találtam: The red and black wires connect to the positive and negative of the 3.7 volt battery. The yellow wire is to control the camera mode. Touch the yellow quickly to the black wire and the camera goes into stills mode. Hold the yellow wire against the black for two seconds and the camera goes into Movie mode (red Led flashes slowly) Touch the yellow to the black again will stop the video
-
jozsi252
veterán
Én a 3 cellás 2.2Ah akksikat 3.75-3.8V-ig merítem csak le. Akkor jön ki belőle olyan 1700-1800mAh. Szóval 20%-ot benne hagytam mindig az akksikba, így elősegítve hogy sokáig jó legyen az akksi. De ez a 20% amolyan íratlan szabály. Jót tesz az akksinak ha nem veszed ki belőle az összes kapacitást.
Amúgy volt olyan akksim ( Turnigy ) amit 3.7V-ig merítettem, de akkor már kijött belőle 2.2Ah. Szóval a 3.2V/cell az olyan akksiknál megy le annyira, amik már jó régiek, nagy belső ellenállással.
-
jozsi252
veterán
Szia
"Hogyan működik az akku fesz kalibrálás? Honnan tudom, hogy valós értéket mér-e?"
Megméred az akksi feszültségét egy multiméterrel, és kézzel beírod a programba. Így tudni fogja hogy épp hogyan áll pontosan az akksi. Ezzel amúgy általában nem szokott gond lenni. De az is jó ha az akksit feltöltöd teljesen, belerakod a gépbe, és beírod hogy pl. 16.8 Mert ugye annyi 4 cella töltés utáni feszültsége. Legalábbis ha a töltőd pontos."Valamint, mit jelentenek a figyelmeztető beállításoknál a No Load, Loss, Loaded értékek?"
No Load - csak lebegés
Loaded - repülés közbeni érték
Loss - itt tudod megadni hogy a Loaded érték mennyivel legyen kevesbb mint a No Load értékA First Level Protection azt jelenti, hogy ekkor a Naza-M V2 vezérlő visszajelző ledje, csak szimplán elkezd villogni hogyha eléri a beállított feszültséget.
A Second Level Protection pedig azt jelenti, hogyha eléri pl. a te esetedben terheletlenül a feszültség a 14.8V-ot, akkor a gép elkezd leereszkedni. Loss-ra én 0.3V-ot állítottam be, de én 3 cellás akksival használtam a Phantom gépemet. -
maj-viktor
őstag
SJ4000 GPS problem-ek:
http://prohardver.hu/tema/sj4000_fullhd_action_cam/keres.php?stext=GPS
&
SJ4000 Sport Camera (GoPro Clone) GPS problem #01
https://www.youtube.com/watch?v=B6HstTpR8Mo -
rollaz
tag
Bocs, rosszul értelmeztem a kérdésed.
Adott esetben hosszabb üzemidőt is elérhetsz egy 4 cellás akkuval.
Mivel a LiPo akkuknál érdemes 30-40% töltöttséget benne hagyni ezért van jelentősége a dolognak. Amennyiben támogatja az ESC a 4 cellát, akkor legfeljebb az szól a 3S mellett, hogy némileg (10-15 EUR) olcsóbbak. -
GeryGreyhoun
tag
Irányításra semmiképp nem használnám az SJ4000 WiFi-t, nekem 1 másodperces lag túl sok. Ráadásul a WiFi hatótávja kb 10, jó esetben 20 méter, ami nem sok.
Érdemes rendes FPV-transzmittert venni, van az SJ4000-hez olyan kábel, amin kiküldi rá a videójelet. De a legjobb egy igazi FPV-re szánt kamera, pl a Fatshark TVL-600, ilyenem van nekem is, teljesen realtime messziről is. Itt egy összehasonlító tesztvideó GoPro-val, Mobius-szal és SJ4000-rel: https://www.youtube.com/watch?v=p03xsDZwq1Y
-
Grougon
tag
Szerintem menj be ide: http://www.zenn.hu
segítőkészek, én ott szoktam szervízelni a gépemet.
Jó pár cuccot meg is lehet nézni, + segítenek választani hogy mi lenne a megfelelő neked és össze is raknak neked egy csomagot az alapján. Összeszerelve is lehet kérni ha nem akarsz bíbelődni vele.
-
Gsx-rr
veterán
-
AeSDé Team
őstag
Biztos ment volna még magasabbra, de nem hagytam neki, egyenlőre nem szeretném a határait feszegetni.
Szerencsérre a JJRC esetében jól megoldották a lemerülési problémát. Legalább 10 másodperccel a fordulatszám esés előtt elkezd villogni minden led, és bőven hagy időt arra hogy letegyük, vagy legalább leszállásra alkalmas terület fölé irányítsuk a gépet mielőtt elkezd magától ereszkedni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest