- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- Yettel topik
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Minstrel
senior tag
válasz
GeryGreyhoun #1395 üzenetére
Amúgy van rajta magnetometer? Mert nekem 2.6-van és már azon sincs, viszont a mission planner az accelerometerrel is úgy jelzi a mozgást, mintha iránytű lenne. Csak a vezérlőt tedd usb-re és körözz egy mágnessel körülötte, ha mozog akkor is akkor van iránytű, ha nem akkor csak accelero.
-
Minstrel
senior tag
válasz
GeryGreyhoun #1388 üzenetére
Nem tudom biztosra, mert még nem láttam a hk féle verziót, de nem a két kis érintkezőt kell elvágni? [kép]
-
Gsx-rr
veterán
válasz
GeryGreyhoun #1163 üzenetére
Meg te amugy nem papir szamlat kapsz barhol ha vasarolsz altalaban? E szamlat nem mindenki fogad be es allit ki.
-
Gsx-rr
veterán
válasz
GeryGreyhoun #1163 üzenetére
Lehet akar egy szallitolevel vagy igazabol barmi.
Nem gondoltam semmi konkretra, ennyi erovel mondhattam volna 10 deka parizsit is!
De pl speciel en gondoltam arra hasznalhatnam, hogy elkuldom a dront a sajat telepemre ami legvonalban kb 2 km (nincs lakott tetulet)es megnezhetnem ,hogy megerkezett e a szallito es megy-e a rakodas.
Vagyis valoszinu nem hasznalnam ,mert nincs szukseg ra ,de biztos kiprobalnam.
Amugy kp-s egyszeri szamlanal meg eleg gyakori a szamlatomb hasznalata.Most jut eszembe! Pl multkor az egyik kepviselonk elfelejtette vinni a gyarbelepojet ami 1-2 km. Ilyenre erdekes lenne hasznalni neha!
-
DrojDtroll
veterán
válasz
GeryGreyhoun #1056 üzenetére
Erre pont nem gondoltam volna, sokkal inkább valamelyik 3d-s vagy cad progira.
-
DrojDtroll
veterán
válasz
GeryGreyhoun #1046 üzenetére
Milyen programmal készül a drón?
-
LógaGéza
veterán
válasz
GeryGreyhoun #908 üzenetére
Az az igazság, hogy még a főnök se tudta eldönteni, hogy neki pontosan milyen kell. Gondolom ha elbír egy DSLR-t, akkor egy GoPro se lesz neki probléma
Viszont el kellene indulnom valamerre, konkrét magyar webshopokat tudnál ajánlani, ahol szétnézhetnék? Sajnos országunk termékeire kell hagyatkoznom, mivel magyar számlás árak kellenek (elszámolható kell, hogy legyen)...
Árakkal nem akarok nagyon elszállni, kell egy alap, egy maximum, és közte egy ideális - úgyis az utóbbi lesz választva, amennyire ismerem a vezetőséget
Egyáltalán merre kellene elindulnom? Gondolom a quadcopterek már kicsit ilyen alkalmazáshoz...
-
rollaz
tag
válasz
GeryGreyhoun #837 üzenetére
Végre valaki betömte ezt a tátongó piaci rést.
Nálad sem a szomszéd a hülye! -
szasza0802
tag
válasz
GeryGreyhoun #526 üzenetére
Köszi Gery, igazából majd kicsit fejlesztgetni szeretnék a gépen (talán idővel) és nem akarok fél-egy év múlva új kamerát venni. Ezért kérdezgetek ennyit, hogy esetleg ha a meglévő v353-ast milyen módon tudom kicsit turbózni.
-
vizimento
senior tag
válasz
GeryGreyhoun #501 üzenetére
JJRC H8C leírásában is ott van ez a mód. De hiába nyomom meg a jelölt gombot a távon, nem működik, mindig arra száll amilyen irányba áll. Másnak van ilyen gépe itt? Próbálta már? Neki működött?
-
szasza0802
tag
válasz
GeryGreyhoun #506 üzenetére
Videózásra használnám a gépet, Wltoys V353-as. Gyári motorokkal (melyek paramétereit nem tudom) 4 db csere motor van hozzá. A gép alkalmas a saját márkás kb. 30 gramm súlyú kamera emelésre, de egy sjcam sj4000-es már közel 100 g szóval ha nem 3 percet akarok vele repülni akkor kellene erősebb motor, Akksiból van egy 750 mAh-os és egy 1000mAh-os LiPo.
Nem akarok egy új motort tönkre tenni, akrobatikus mutatványok annyira nem izgatnak. Szóval ilyen célra kéne új motor.
Esetleg tippek, trükkök, ajánlatok? -
Gsx-rr
veterán
válasz
GeryGreyhoun #501 üzenetére
Értem! Köszönöm!
-
MJX F645
újonc
válasz
GeryGreyhoun #431 üzenetére
Ahh bocs, utánanéztem a kettő egy és ugyanaz.
Valószínüleg ezt a megoldást kerestem. Az Arduinoval tökjól elboldogul a Raspberry PI-is.P.
-
MJX F645
újonc
válasz
GeryGreyhoun #431 üzenetére
AZ APM miben különbözik az Ardupilot -tól ?
Sajnos nem vagyok tisztában a fogalmakkal, nem vagyok naprakész ennyire.P.
-
MJX F645
újonc
válasz
GeryGreyhoun #427 üzenetére
Nekem egy olyan feladat jutott ahol meg kellene oldani a GPS koordinátákkal meghatározott kb 8-10 perces útvonal lerepülését.
A google mission planner nem tudom mennyire megfelelő megoldás erre, nem ismerem.
Én arra gondoltam, hogy, azaz több dologra is gondoltam :1.) Ráteszek egy Raspberry PI-t a gép hátára saját gps-sel ami szépen elvezérli a megtervezett koordinátapontokat érintve a quadot. Nem tudom hogy tudnám megvalósítani.
2.) beszerzek egy open source gps-es vezérlőt, mondjuk ezt :
[link]
ennek úgy tudom, hogy van programozható felülete GPS koordinátákhoz.Amit Te mondtál a mission planner-es megoldás az nem tudom, hogy megvalósítható-e. A GPS-es cucc (Quanum LEA 6h-GPS) amit írtál valahogy túl olcsónak tűnik nekem ahhoz, hogy ezt meg tudja valósítani de nem zárnám ki elsőre.
P.
-
MJX F645
újonc
válasz
GeryGreyhoun #423 üzenetére
HKPilot Mega + Quanum Lea-6H GPS.
Ezeket miért teszed bele konkrétan ?
Mi a konkrét célod a beépített GPS-es vezérlővel ?
Esetleg konkrét megtervezett GPS koordinátákat fog végigrepülni ?P.
-
settenkex
tag
válasz
GeryGreyhoun #423 üzenetére
Kíváncsi lennék egy összehasonlításra ezekkel és a cheerson cx-20 quaddal...
Tudom kicsit más, de akik nem engedhetnek meg maguknak többszázezres gépeket, azoknak érdekes lehet, hiszem ezekbe elöbb utóbb mindenki belefut -
Minstrel
senior tag
válasz
GeryGreyhoun #420 üzenetére
Vezérlő alatt a repülésvezérlőre gondoltam.
Flight controller-re.
-
Minstrel
senior tag
válasz
GeryGreyhoun #397 üzenetére
Vezérlőt milyet vettél? Vagy a Cheerson-éval próbálod ki?
Nekem ma jött meg az FPV szett Banggood-ról
[link]Így kipróbálva jól működik, majd ha megjön a kijelzőm is akkor ráteszem a gépre.
-
settenkex
tag
válasz
GeryGreyhoun #398 üzenetére
Nem, ennek fix. Vagyis vannak csavarok a garimatrica alatt...
Ennek örülök és kiváncsian várom, a 450-nel én is szemezgetek, szóval kiváncsi vagyok
A felvételt amúgy irodából csináltam -
maj-viktor
őstag
válasz
GeryGreyhoun #363 üzenetére
Tudom... nem is az a célom, hogy egyedülállóan legyen "Drónos oldal", itt inkább ahogy írtam a totál amatőröknek írnék - írnánk a tapasztalatainkat... és a "saját megpróbáltatásaimat"!
Mint totál amatőr - kezdő! (azért is írtam más kaliber vagyok, mint az itteni egyes emeberek, akik már azért kicsit "profibbak" - jobban értenek hozzá)Ám amit linkeltél oldalt már jóideje lájkoltam.. szal nem újdonság! xD
(#366) atthany
A JJRC már megvettem, csak az a kérdés, hogy a SYMA-t is megvegyem-e ilyen "compare videó" keretébe...
Ám mindkettő mellet van "plusz érv", más inkább a SYMA mellett döntött... én inkább a JJRC, de nekem is nehéz döntés volt... a SYMA sem rossz darab! (A JJRC-nek jobb a "LED láthatósága"... de ha nézel videókat - olvasod más is mit írt róluk, akkor talán tudsz dönteni melyik a jobb neked... állítólag a SYMA-hoz olcsóbbak az alaktrészek, meg jobban vezethető... meg ahogy néztem a táv-ja is "komolyabb", a JJRC elvileg pár perccel továb repül) -
Gsx-rr
veterán
válasz
GeryGreyhoun #359 üzenetére
+1
korrektül kifejtetted!
-
abencsik
újonc
válasz
GeryGreyhoun #348 üzenetére
HD kamerával vennék. Nem gyerekjátéknak kell, a fiam már 18 éves, fotózik. Légifelvételeket is szeretne csinálni, ehhez kellene. Az árral mehetnénk feljebb is, ha megéri. Ezért kértem volna véleményeket, hogy milyet vegyünk ilyen (max 35000 Ft) árkategóriában
-
Gsx-rr
veterán
válasz
GeryGreyhoun #297 üzenetére
Mondjuk látom milyen kis diszkrét haszonnal árulod a Sj4000-et!
Ne vedd magadra csak poén volt ,mint nálatok a cipős!
Nekem mind dzsuva ahol nem lehet paypal-el fizetni!
-
settenkex
tag
válasz
GeryGreyhoun #297 üzenetére
Azon átsiklottam, de ha úgy vesszük egy-egy csónak jobb mint egy-két itthon kapható cipő... 😁
-
settenkex
tag
válasz
GeryGreyhoun #294 üzenetére
Szerintem meg a hobbykingre
-
Gsx-rr
veterán
válasz
GeryGreyhoun #289 üzenetére
Már bocs ,sose rendelnék onnan. Sok ismerősön járt így vagy pl úgy hogy az amúgy is valószínű kamu cipőn nem volt márkajelzés.
-
mm89
őstag
válasz
GeryGreyhoun #289 üzenetére
Király!
Ugye egy komplett építési videó lesz, linkekkel, alkatrészekkel, matekkal (mi mennyibe kerül)?!
Már várom!
Folyamatosan győzködöm magam, hogy nincs szükségem egy DIY quadra, de ki tudja meddig tudok ellenállni -
mm89
őstag
válasz
GeryGreyhoun #274 üzenetére
Hát kíváncsi leszek mit fog szólni a Symához. Kicsit el is vagyok keseredve, mert barátnőm kutyája viszont totál pszichopata a kis cx10-től, gyakorlatilag le akarja gyilkolni
Pedig az volt az elképzelés, hogy én reptetek, ők meg majd vígan szaladgálnak, játszanak, de nem fog összejönni, mert ha elkapja akkor ott vége is a mókának...A 2 v 3 ágú prop kérdésben pedig én azt olvastam, hogy a 3 ágúval stabilabb a gép, viszont lomhább is, ugye a nagyobb súlyú, nagyobb tehetetlenséggel rendelkező prop miatt. Ugyanakkor jobb a hatásfoka, tehát kényelmes, nyugodt repkedéshez elvileg jobb lehet.
Ezt csak olvastam, ráadásul angolul, szóval szívesen hallgatnék ilyen kérdésben tapasztalatokat -
Gsx-rr
veterán
válasz
GeryGreyhoun #276 üzenetére
Háááát én nagy különbséget nem látok a saját és ez a kamera között.
-
Minstrel
senior tag
válasz
GeryGreyhoun #253 üzenetére
A labda gyárilag járt a vázhoz, hogy tudni lehessen hol az eleje és egy ilyet ragasztottam rá [led] Azért volt szükség a fényre is, mert nyáron egy felhősebb estén sikerült jó messzire elmennem és már nem láttam merre áll szerencsétlen gép, ezért ment mindenfelé és többnyire a rossz irányba, de szerencsére megtaláltuk a susnyásban
[video] Összesen annyi történt, hogy elveszett egy szervókábel, gondolom beakadt egy faágba, de ezen kívül semmi sérülése nem lett, még egy propeller sem tört.
Nekem is kb. 50-60.000 Ft körül volt maga a gép, de persze kellett minden, mert kezdő modellező voltam és nem volt semmim, tehát akksi, töltő, távirányító, ilyen olyan kábelek stb. és mindenből érdemes venni plusz 1 darabot, pl. motor és szabályzó, propellerből pedig plusz 5-öt.
Amúgy idén szeretnék majd APM-re váltani, gps meg minden finomság, elég bonyolultnak tűnik youtube videókon nézve, de a kk2 is annak tűnt és minden simán ment.
Ezt meg most láttam és nagyon megtetszett
[HMF Totem Q250]
-
szasza0802
tag
válasz
GeryGreyhoun #257 üzenetére
Lassan 1 hete nálam egy WLtoys v353-as, de a kamera meg a stabilizátor hozzá még nem jött meg, így még 1 mp-t sem repültem vele. Nemtudom, hogy a szomszéd a gopro hero4 black edition-jét kölcsön adja e majd egy kis filmezésre...
-
laccy88
senior tag
válasz
GeryGreyhoun #255 üzenetére
épp most néztem az oldalad. csak így tovább!
Hogyan tudott ez így összetörni? Keményre esett? A Syma háza olyan puha műanyag, hogy el sem tudom képzelni, hogy törikBár kétlem hogy az általad tesztelt drón rosszabb anyagminőségű lenne.
-
settenkex
tag
válasz
GeryGreyhoun #209 üzenetére
Jó persze, nem pacsira van a free shipping, azt tudom
Csak arra gondoltam, hogy még így is jóval jobb feltételekkel lehet onnan csomagot küldeni, mint innen bárhová. Jó példa erre egy kínából rendelt levélcsomag (asszem 52-es CPL szűrő volt), bubis borítékban: max 70 Ft volt airmail-lel (rajta volt a bélyeg). Itthon ennyiért meddig viszik el? -
szasza0802
tag
válasz
GeryGreyhoun #209 üzenetére
Meg a vásárlónak is ... Egyébként megjött a V353-asom, ma este bontottam ki....
-
settenkex
tag
válasz
GeryGreyhoun #162 üzenetére
Nekem van egy DIMIKA kamerám, hasonlóan kicsi, ez is 38g... Ezzel is ki lehetne próbálni
-
EczkE
veterán
válasz
GeryGreyhoun #162 üzenetére
Pont egy ilyen kombora gondoltam en is. Megvarom mik lesznek a tapasztalataid veluk.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Fotók, videók mobillal
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Politikai mémek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óvodások homokozója
- Friss előzetest és fejlesztői videót kapott a Mafia: The Old Country
- Hobby rádiós topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest