- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
CarrGomm
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #295 üzenetére
Amit leírtál, azzal végül is ugyanazt lehet megcsinálni, mint a site létrehozásánál a dream-be, csak itt utólag csinálod meg a mappákat, amikor mented a html-t. Ilyenkor a hiba mondjuk tényleg nem lesz. De akkor se értem miért nem működik ez rendesen benne, hogy miért nem azt a mappát választja, amit én akarok. Másik verziónál jó volt.
Na mindegy. Azért kösz!
Egyébként van másik ilyen topik is, nem tudod? -
CarrGomm
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #293 üzenetére
Asszem félreértettük egymást. Egy teljesen új oldalt akarok csinálni és én úgy tudom (gyakorlóvideokban így mutatták, de szerintem másképp nem is megy), hogy ezt a new site dolgot alapból meg kell csinálni, vagyis dreamnek meg kell mondani, hogy hova mented a vinyón az oldal képeit, html fájljait stb. De konkrétan itt egy kép mire gondolok: Kép
Nem akarom feltölteni sehova, csak gyakorlás. A képen levő ablakban a jelölt helyeken választja mindig az azelőtti mappát, mint amit én akarok. És kicsit idegesítő, amikor nem veszem észre rögtön, hanem csak akkor, amikor keresem a fájljaimat és nem ott vannak, ahova elvileg pakoolni akartam, hanem egy mappával előtte. -
CarrGomm
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #290 üzenetére
Köszönöm! Meglesem...
-
CarrGomm
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #288 üzenetére
Hello!
...és tudsz ajánlani valami olyan css és dreamweaver training-et, amiben pontról pontra elmondják, h mit hogyan kell csinálni? Mert vannak ezek a lynda.com-os tutorialok, amik egész jók, csak az a gond velük, h "in medias res" -ként tanítgatja a dolgokat. Vagyis van egy kész oldal, amin bemutatja, hogy kell javítgatni, szerkesztgetni a már meglévő dolgokat.
Az a vicc, hogy ugyanattól az emberkétől van két dreamweaver cs4-es video tutorial (konkrétan: Dreamweaver CS4 Essential Training, Dreamweaver cs4 CSS, mindkettő James Williamson munkája), de mindkettőben ugyanazzal a módszerrel jár el. Vagyis semmi alap, hanem van egy kész oldal, amin bemutatja a dolgokat. Ott van egy csomó kész css rule, amiről fingom nincs, hogy micsodák és miért kellenek és miért úgy vannak.
Photoshop-al megcsinálom az oldalt, bevagdalom, és néhány dolgot el is tudok helyezni, de elég sok problémába ütközöm, meg hát ugye az nem az igazi. Inkább a css-el kéne formázni a dolgokat és nem ps-ból beillesztgetni.
Szal ha tudnál valamit ajánlani, azt megköszönném! -
ReAm1
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #286 üzenetére
Köszönöm szépen!
Ez így elsőre nagyon bonyolultnak tűnik, főleg , hogy nincs meg hozzá a megfelelő tudásom
Találtam ebben a témában egy fórumot , olvasgattam, de még mindig nem jött át, hogy mi is az a DIV . A DIV-ről eddig még csak nem is hallottam.. csak a div align -ról , ami az igazítást szolgálja. Gondolom köze sincs ehhez a div-hez. Az Ajax-ról szintén fogalmam sincs, csak annyit tudok hogy valami programnyelv, ,java nyelv.Külön kösz , hogy megemlítetted az IFRAME hátrányait és használhatatlanságát, az lett volna a következő amivel megpróbálom megoldani a problémát
Gondolom az is járható megoldás, hogy csinálok egy sima 1 részes lapot (se frame,se iframe,se div se semmi). És minden lapra átmásolom ugyan azt (menüt, bannert mindent).
És minden menüre kattintásnál betöltődne újra a menü, banner , nem csak az aktuális tartalom. Ez a scroll problémát is megoldaná, csak nyilván lassabb lenne az oldal mert a menüt stb is mindig be kellene töltenie újra.Tehát megéri a div, ajax komboval foglalkozni, vagy jó ez az 1 részes honlap is szerinted?
Üdv: R1
Ui: Az oktató html lapért extra köszönet, ha elküldöd.
-
ReAm1
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #284 üzenetére
Üdv!
Tudtam, hogy ez lesz a vége.
Beírtam a Weblap készítés topikba a problémám, annyit írtak vissza , hogy nem lehetséges a teljes scroll és kerüljem a frames oldalakat..
Ezzel nem vagyok előrébb...
Ha tudod a kérdésemre a választ kérlek segíts... Nem szeretnék még napokig ez után kérdezősködni. Ha megkapom a választ igérem többet nem látsz itt ebbe a topikbaVégül is miről kéne itt beszélni? Ez egy honlapszerkesztő program, szerintem bőven szóba jöhetnek a honlapos kérdések. Főleg hogy én is ezzel csinálom a honlapot
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #276 üzenetére
Értem, köszi. Az is jó, ha tudnál adni valami linket tutorialokhoz vagy ilyesmihez. Szeretnék weboldalt készíteni és ezzel akár később foglalkozni (igaz a php még pár félévvel odébb van az egyetemen) de azért szabadidőmben ezt is tanulgatnám úgy mint a photoshopot és after effectset tanulom már egy ideje.
Eddig xml-t tanultunk csak, arra oxygen-t használtunk. Nagyon rég gimiben még eclipse-ztem is, tetszik az a progi is csak a dreamweavert komolyabbnak gondolom. Eddig 2 dolgot töltöttem amúgy le php-vel kapcsolatban:
PHP 24 óra alatt és php feketekönyv. Ezeket olvasgatom de még a legelején vagyok, ezért is kérek tanácsot, hogy hol kezdjem? -
Dyingsoul
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #274 üzenetére
Hátnalol! Nem értem egyszerűen hogy lehettem ennyire figyelmetlen, ez nagyon nem jellemző rám! Megcsináltam átnevezéssel valóban remekül müködik mostmár a dreamweaver! Köszi a segítséget!
Már csak annyi van hátra, hogy megtanuljam használni!
Valami tutorialt php-záshoz dreamweaverben nem tudsz? Vagy vmi segédanyagot. -
koxes
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #264 üzenetére
2 GB RAM van benne amiből 40MB-ot eszik
de a procit stabilan 49-50%on szívja le.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macska topik
- Linux kezdőknek
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Eredeti játékok OFF topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mesterséges intelligencia topik
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest