- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
Új hozzászólás Aktív témák
-
ReAm1
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #286 üzenetére
Köszönöm szépen!
Ez így elsőre nagyon bonyolultnak tűnik, főleg , hogy nincs meg hozzá a megfelelő tudásom
Találtam ebben a témában egy fórumot , olvasgattam, de még mindig nem jött át, hogy mi is az a DIV . A DIV-ről eddig még csak nem is hallottam.. csak a div align -ról , ami az igazítást szolgálja. Gondolom köze sincs ehhez a div-hez. Az Ajax-ról szintén fogalmam sincs, csak annyit tudok hogy valami programnyelv, ,java nyelv.Külön kösz , hogy megemlítetted az IFRAME hátrányait és használhatatlanságát, az lett volna a következő amivel megpróbálom megoldani a problémát
Gondolom az is járható megoldás, hogy csinálok egy sima 1 részes lapot (se frame,se iframe,se div se semmi). És minden lapra átmásolom ugyan azt (menüt, bannert mindent).
És minden menüre kattintásnál betöltődne újra a menü, banner , nem csak az aktuális tartalom. Ez a scroll problémát is megoldaná, csak nyilván lassabb lenne az oldal mert a menüt stb is mindig be kellene töltenie újra.Tehát megéri a div, ajax komboval foglalkozni, vagy jó ez az 1 részes honlap is szerinted?
Üdv: R1
Ui: Az oktató html lapért extra köszönet, ha elküldöd.
-
ReAm1
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #284 üzenetére
Üdv!
Tudtam, hogy ez lesz a vége.
Beírtam a Weblap készítés topikba a problémám, annyit írtak vissza , hogy nem lehetséges a teljes scroll és kerüljem a frames oldalakat..
Ezzel nem vagyok előrébb...
Ha tudod a kérdésemre a választ kérlek segíts... Nem szeretnék még napokig ez után kérdezősködni. Ha megkapom a választ igérem többet nem látsz itt ebbe a topikbaVégül is miről kéne itt beszélni? Ez egy honlapszerkesztő program, szerintem bőven szóba jöhetnek a honlapos kérdések. Főleg hogy én is ezzel csinálom a honlapot
-
ReAm1
csendes tag
Értem, kösz!
Lenne még egy kérdésem, lehet az se ide tartozik.
AZ a probléma ,hogy ha a böngészőt kis méretűre veszem vagy valaki kis felbontásba nézi, akkor ugye megjelenik egy scroll oldalt. De ,nekem csak az alsó frame mellett jelenik meg a scroll, felül nem.. Ez egyrészt csúnyán is néz ki, hogy csak a lap felétől van scroll kb, másrész így az alsó rész el is csúszik oldalra a felőhöz képest. Mert mind a kettő középre van igazítva , ha alul bejön a scroll akkor ahoz képet igazítja középre, felül meg marad ugy ahogy volt. Meg lehet ezt oldani , hogy mind a 2 frame mellett végig 1 egybefüggő scroll legyen? -
ReAm1
csendes tag
Kösz Fire!
Azt szeretném még megoldani HTML-be , hogy pl vannak egymás alatt személynevek és amikor ráhuzom a kurzort egy névre, egy adott helyen megjelenjen az ember képe és alatt valami szöveg. És minden ember képe ugyanazon a helyen jelenjen meg felváltva, feltehetőleg egy táblázatba vagy egy belső rétegbe.
Flashbe ezt meg tudom csinálni csak az a baj hogy akkor nem jelölhető ki a szöveg meg a nevek. Ezért HTML-be szertném kódolni..
Köszi!
Üdv: R1 -
ReAm1
csendes tag
Tiszteletem!
Csinálgatok egy honlapot, de akadályokba ütköztem.
Ez a honlap: http://www.tagclan.extra.hu/Az oldal 2 frame-ból áll. A problémám pedig az , hogy hiába is küzködök (pixelre pontosan beállítottam a felső frame méretét), mégse illeszkedik össze a 2 objektum (táblázat és flash), ott van közötte az a pár pixel nagyságú fehér sáv. Másik , hogy felülről és oldalról sem illeszkedik rá a honlap a böngésző oldalszegélyéhez , ott is van pár pixelnyi fehér sáv.
Hogyan lehet ezeket megoldani, hogy egymáshoz és a böngészőhöz is illeszkedjen a 2 frame rész?
Előre is köszi!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Milyen monitort vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Vezetékes FEJhallgatók
- One mobilszolgáltatások
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest