- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Magisk
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
CarrGomm
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #295 üzenetére
Amit leírtál, azzal végül is ugyanazt lehet megcsinálni, mint a site létrehozásánál a dream-be, csak itt utólag csinálod meg a mappákat, amikor mented a html-t. Ilyenkor a hiba mondjuk tényleg nem lesz. De akkor se értem miért nem működik ez rendesen benne, hogy miért nem azt a mappát választja, amit én akarok. Másik verziónál jó volt.
Na mindegy. Azért kösz!
Egyébként van másik ilyen topik is, nem tudod? -
CarrGomm
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #293 üzenetére
Asszem félreértettük egymást. Egy teljesen új oldalt akarok csinálni és én úgy tudom (gyakorlóvideokban így mutatták, de szerintem másképp nem is megy), hogy ezt a new site dolgot alapból meg kell csinálni, vagyis dreamnek meg kell mondani, hogy hova mented a vinyón az oldal képeit, html fájljait stb. De konkrétan itt egy kép mire gondolok: Kép
Nem akarom feltölteni sehova, csak gyakorlás. A képen levő ablakban a jelölt helyeken választja mindig az azelőtti mappát, mint amit én akarok. És kicsit idegesítő, amikor nem veszem észre rögtön, hanem csak akkor, amikor keresem a fájljaimat és nem ott vannak, ahova elvileg pakoolni akartam, hanem egy mappával előtte. -
CarrGomm
aktív tag
Először is: van másik ilyen topik is, ahol fel lehet tenni dreamweaver-ös kérdéseket? Mert ez eléggé halott?
A kérdés: miért van az, hogy ha új oldalt akarok csinálni és meg akarom adni az elérési útvonalat a mappájához, akkor mindig az egyel előttit vesz annak? Ugyanez igaz a képek mappára is. Pl: itt van az oldal a vinyón: c:\dreamweaver\Weboldal\www\index.htm Tehát a www mappán belül. De amikor meg akarom adni az elérési útvonalat a "new site" ablakban és belelépek ebbe a www mappába és mentés, mindig a weboldal mappába akar menteni. Ugyanez a képekre: itt lenne: c:\dreamweaver\Weboldal\www\images és itt is hiába választom ki az images mappát, a www-be akarja tenni a képeket.
Mindig be kell hogy írjam kézzel az utolsó mappát, amibe tényleg akarom tenni a dolgaim.
Ez valami beállítási hiba lenne, vagy mi? Mert amikor először raktam fela dreamweavert akkor nem volt ez a hiba, ez most egy másik verzió.
? -
CarrGomm
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #290 üzenetére
Köszönöm! Meglesem...
-
CarrGomm
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #288 üzenetére
Hello!
...és tudsz ajánlani valami olyan css és dreamweaver training-et, amiben pontról pontra elmondják, h mit hogyan kell csinálni? Mert vannak ezek a lynda.com-os tutorialok, amik egész jók, csak az a gond velük, h "in medias res" -ként tanítgatja a dolgokat. Vagyis van egy kész oldal, amin bemutatja, hogy kell javítgatni, szerkesztgetni a már meglévő dolgokat.
Az a vicc, hogy ugyanattól az emberkétől van két dreamweaver cs4-es video tutorial (konkrétan: Dreamweaver CS4 Essential Training, Dreamweaver cs4 CSS, mindkettő James Williamson munkája), de mindkettőben ugyanazzal a módszerrel jár el. Vagyis semmi alap, hanem van egy kész oldal, amin bemutatja a dolgokat. Ott van egy csomó kész css rule, amiről fingom nincs, hogy micsodák és miért kellenek és miért úgy vannak.
Photoshop-al megcsinálom az oldalt, bevagdalom, és néhány dolgot el is tudok helyezni, de elég sok problémába ütközöm, meg hát ugye az nem az igazi. Inkább a css-el kéne formázni a dolgokat és nem ps-ból beillesztgetni.
Szal ha tudnál valamit ajánlani, azt megköszönném! -
-
CarrGomm
aktív tag
Olyan problémám van, hogy nem tudok kiterjesztéseket telepíteni dreamweaverbe, konkrétan a Lorem and more-t és phatfusion-t, de gondolom mást se. Win 7-et használok és épp ezért az Exension Managert rendszergazdaként futtatom (mert simán először a photoshopba se akart telepíteni semmit), de mégse épül bele. Egyébként azt írja, hogy sikeresen telepítve van mindkettő, de mégse tudom elindítani őket, mert egyszerűen nem találom őket sehol...
Valamilyen más úton nem lehet valahogy beleerőszakolni? Vagy esetleg valami a beállításokban nem stimmel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Nintendo Switch 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- Linux kezdőknek
- Filmgyűjtés
- Hardcore café
- iPhone topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest