- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
Aktív témák
-
válasz
Gabonetta #470 üzenetére
Igen, ezért is kérdeztem, hogy mi lesz az AVDH megszűnésével. Az ingatlanügyek egyelőre (határozatlan időre) haladékot kaptak.
De a DÁP igazából nem tud az AVDH helyébe lépni, hiszen messze nincs mindenkinek, és még jó ideig nem is lesz. Egyrészt, mert eleve baromi nagy a vele szemben tanúsított ellenérzés, másrészt, mert sokak számára egyáltalán nem olyan triviális elzarándokolni a kormányablakba (pláne, ha az három településsel odébb van) -- még akkor sem, ha egyébként nem elvből DÁP-szkeptikus.
Én a munkám során egy csomó ügyet azért tudtam megoldani, mert az ügyfeleknek egyszerű volt AVDH-val számomra elfogadható nyilatkozatot tenni és azt hozzám időveszteség nélkül eljuttatni. Holnaputántól borítékolhatóan bejönnek a komoly szívással járó, esetleg ténylegesen megoldhatatlan helyzetek az AVDH hiánya miatt.
MaCS
-
Az eSzemélyis tanúsítványhasználat megmaradásáról/megszűnéséről van konkrét információ?
Az én szakmai környezetemben ez ezekben a hetekben nagyon aktívan tárgyalt téma, és december 20-ai okmányirodai információink szerint nincs erre utaló hír.
Illetve: pontosan mit tudunk biztosan a holnap megszűnő AVDH utódjáról?
Köszönettel: MaCS
-
+1
A kettő nagyon nem egy kategória. Több szempontból sem. Én személy szerint egyébként kimondottan örülök annak, hogy regisztrálják az ujjlenyomatomat. (Annak meg még jobban örülnék, ha az ehhez kapcsolódó bizalmam az államban is maradéktalan lenne...)
Egy ügyfelem egyébként éppen most kényszerül rá, hogy felhagyjon az okostelefon-használattal, miután a legelső lehetőséggel élve lett DÁP-os.
Ő akkor mit tehet?
Köszönettel: MaCS
-
válasz
Janika(1982) #419 üzenetére
Kár, hogy semmi relavanciája... Értelme sem sok.
MaCS
-
A "tanúzás" jogi eredménye az, hogy akárcsak a saját kezűleg írt vagy ügyvéd által ellenjegyzett okiratok esetén, a két tanú aláírásával ékesített irat is teljes bizonyító erejű okirat lesz. Márpedig ezt a szintet a minősített elektronikus aláírás is hozza, így tehát okafogyottá teszi a tanúzást.
Nagyon kevés az olyan okirat, amelynek az érvényességéhez kimondottan tanúk kellenek -- és ilyenkor a tanúkhoz és a tanúzáshoz is extra feltételek szoktak járulni. Pl. végrendelet.
MaCS
-
válasz
Donki Hóte #299 üzenetére
Persze, működik az ÜK+ is, de azért valamivel kényelmesebb a DÁP-pal belépni. Szerintem...
MaCS
-
válasz
T0mBd1gg3R #295 üzenetére
Az elkerülése (nem használata) szerintem elég jó elkerülő módszer.
MaCS
-
A fax nyilván nagy segítség volt, sőt, nélkülözhetetlen eszköz. De az email egy pillanat alatt tette okafogyottá, de értelmetlenül sokáig élte túl a reménytelen elavultságát.
És ez számtalan más műszaki megoldásra is igaz. Én közel húsz éve folytattam elég reménytelen vitát egy kormánytanácsadóval az elektronikus/digitális azonosításról, hitelesítésről. Négyen voltunk: ott volt még a NetLock és a Microsec embere is. És emberünk büszkén döngette a mellét, hogy ő bizony mindent megtesz a PKI-s aláírás bevezetése ellen, mert az korszerűtlen, és a user/password a korszerű. És ezt a NetLock és a Microsec szakemberének magyarázta valami egészen elképesztően lekezelő módon úgy, hogy saját bevallása szerint nem értett az informatikához. Aztán pár év múlva ugyanazon a fórumon ott vigyorgott, hogy milyen igaza lett, mert sikerül elérni, hogy az ügyfélkapu a hülye elektronikus aláírás helyett sima jelszóval működjön.
MaCS
UI: Olyan nagyon fiatal sajnos már nem vagyok. Sok ezer faxon vagyok túl, és a PC-s életemet még 5,25-ös floppy-val és Windows 3.0-val kezdtem...
-
Japánban meg a 3,5"-os floppy-któl búcsúznak lassan el, amint ez az USA valamelyik közműszolgáltatójánál is érik...
A fax egy számomra felfoghatatlan életpályájú megoldás. Sokáig hiteles dokumentumforrásként kezelték. Volt is olyan ügyem, amelyben egy szemmel láthatóan is nagyon bénán három részből összerakott faxot (látszottak és ferdék voltak az illesztések, eltért a betűméret) hiteles nyilatkozatként fogadott el egy bank, ami pont elég is volt egy hagyaték kiürítéséhez.
Persze, emlékszem, hogy amikor a Panasonic faxgép fejlécét át akartuk íratni, eredeti kamarai végzést kértek, és nem voltak hajlandóak elhinni, hogy ügyvédeknél nincs kötelező aláírási címpéldány. Miközben a modemhez adott faxprogramon simán lehetett bármilyen feladót beállítani.De tőlem rendőrségi előadó még tavaly is kért faxszámot, mert ő inkább úgy küldené át az ügyiratokat...
De a legszebb az volt, amikor azzal találtak meg, hogy az általam küldött fax túl jó minőségű, tehát biztosan számítógépből küldtem, amit nem fogadnak el.
Aztán volt még a kilencvenes évek végén is olyan, tengeren túli, informatikai nagyvállalati (!!!) ügyfelünk, aki nem tudott emailezni, úgyhogy faxolgattunk. Havi több millió forintért!
MaCS
-
Meglátjuk!
Nekem konkrétan volt olyan ügyem, amelyben a bíróság utasította vissza az elektronikus aláírással hitelesített dokumentumot. Fű alatt besunnyogtam az ügy intézőjéhez, és jeleztem neki, hogy törvény írja elő azt, hogy ezt bizony el kell fogadnia, és a hiánypótló végzése jogszabályellenes. A válasz: ő erről nem tud, de ha így van, akkor fellebbezzek, és megnyerem -- de sokkal jobban járok, ha benyújtom kézzel aláírtan, ő úgysem tudja ellenőrizni, hogy miről szkenneltem, és akkor még aznap kiadja rá az elfogadó végzést.
De konkrétan a múlt héten is ment egy kis bíróság előtti balhé, amelyben a választási törvényre hivatkozva (amely felülvizsgálatra valamiért minősített aláírást ír elő
) hivatkoznak egy AVDH-s irat orvosolhatatlan hibájára.
És ilyenkor nagyon erősen sejlik fel előttem az az 1997-es kalandom, amelyben bírókat és közjegyzőket próbáltam felvilágosítani az elektronikus aláírás jövőbeli érkezéséről és működéséről. Hát, nem voltam éppen népszerű... Volt, ahol a jogi szakma árulójának neveztek!
De abban szinte mindenhol egyetértettek, hogy az irat az mindig papírra fog íródni, és a saját kezű aláírás az egyetlen hiteles és jogilag korrekt és szép megoldás.
MaCS
-
Senki nem propagálta a személyi igazolványhoz kapcsolódó elektronikus aláírást. Olyannyira nem, hogy maguk a kezelő és elfogadó hivatalok sem tudtak róla.
Mi anno 2021-ben családilag ezt kértük -- a következő eredménnyel:
- Extra menetek a kormányablakokhoz, mert ezlsőre azt hitték, hogy tévedésből kértünk tanúsítványos személyit, másodjára pedig elrontották az adminisztrációt, mert saját bevallásuk szerint nem tudták, hogyan kell csinálni -- mivel arra számítottak, hogy senki nem fogja kérni. És lőn, mi voltunk az elsők abban a hivatalban.
- A feleségemé sosem működött. Ha időbélyegzőt is kért, szerverhibát kapott vissza. Másfél évig küzdött a 1818-cal, nem tudták megoldani -- sőt, egyszer be is vallották, hogy fogalmuk sincs arról, hogy mit is kéne csinálniuk.
- Az enyém működött, de a vele aláírt dokumentumot hivatalos fél nem fogadta el. Közölték, hogy nem érdekli őket a jogszabály mindaddig, amíg nem kapnak hivatalos eligazítást arról, hogy mégis mi ez és hogyan működik.
- Amikor idén meg akartam újítani a tanúsítványomat, nem lehetett. Szolgáltatóváltozásra hivatkozással új személyit kellett kérnem -- amit ingyen meg is kaptam.
Pedig az elmélet jó lenne.
MaCS
-
Az, hogy a jogosítvány személyazonosításra is alkalmas, szerintem jó dolog.
Az ugyfelkapu.gov.hu eltérése a magyarorszag.hu-tól szerintem sima figyelmetlenség eredménye. Mélyebb filozófiai (informatikai, biztonsági, pedagógiai, balneológiai, stb.) magyarázatát legalábbis nem látom.
MaCS
-
A helyzet egy kicsit összetettebb.És hangsúlyozottan a gyakorlatról van szó.
Tény, hogy jogellenes megszüntetésnél jár az anyagi kompenzáció. Az viszont nagy kérdés, hogy ez az életre szóló, de legalábbis nagyon hosszú távú következményeket semlegesíti-e.
Már önmagában egy jó állás elveszítése is nagyon durva problémákat okozhat, de az is reális kimenetele lehet egy ilyen kalandnak, hogy az illető ki tudja milyen időtartamra teljesen kizárja magát az állami szektorból -- a versenyszférában meg hatalmas hátrányból indulhat.
MaCS
-
Ezzel mint elmélettel tökéletesen tisztában vagyok, így, harminc éves tárgyalótermi tapasztalattal a hátam mögött.
A baj lényegét a következő (szerintem zseniális) bölcsesség írja le:
"Az elmélet és a gyakorlat elméletben megegyezik, gyakorlatban tök eltérő lehet."
Nem biztos, hogy érdemes arra építeni, hogy állami alkalmazottak nagy számban dobnák el a karrierjüket azért, hogy ellenállhassanak a DÁP-programnak, és esetleg legyen egy szépen bekeretezett, az igazukat kimondó bírósági ítéletük a budi falára akasztva.
MaCS
-
Ez valamilyen speciális tantervű iskola volt? A orosz nyelv ugyanis az általános tantervnek része volt, másik idegen nyelv oktatása mellett is.
Egyébként sosem értettem, hogy mi a gond vele. Az, hogy mennyire ideologizáltan tanítottak, persze egy más kérdés, de maga a nyelv teljesen rendben van. Én nagyon szerettem -- miközben angolul és németül is tanultam mellette.
MaCS
-
válasz
Foglalt név #195 üzenetére
Inkább az oroszt, mint a kínait. Oroszul valaha tudtam...
MaCS
-
"A kinai rendszer (amit a jelenlegi kormanyzat megvasarolt Kinatol),"
Erről lehet tudni valamit? Esetleg van forrásod? Én kérdezősködöm a tűzhöz közeli ismerőseimnél, de egyikük sem hallott ilyesmiről. Pedig van köztük, aki nagyon abban érdekelt, hogy ne titkolja az ilyesmit...
MaCS
-
válasz
lomposfarkas #156 üzenetére
Jó, de mi a válasz a kérdésemre? Mi a probléma az oldallal?
MaCS
-
válasz
lomposfarkas #153 üzenetére
Pontosan mi a probléma, illetve sírni/röhögni való a linkelt oldalon?
Az Ügyfélkapu földhöz csapását sem igazán értem. Nem igazán lesznek alternatív lehetőségek. Arra, hogy az általuk megfelelőnek minősített okostelefon hiányával hogyan lehet majd megbirkózni, mondjuk én is kíváncsi vagyok.
Lesz itt fogaknak csikorgatása, meg választások is másfél év múlva -- nem irreleváns a kérdést tekintve.
MaCS
-
Eddig Budapesten a Margit körúton és Balatonfüreden intéztem a forgalmis ügyeimet. Az utcáról beesve mindig simán ment.
De fel nem foghatom, hogy ezt miért nem lehet ésszerűsíteni. Nagy kedvencem az útvonalengedély. Vajon mi a fészkes fenéért lehet kizárólag személyes megjelenéssel intézni? Ha van olyan ügy, amelyhez nem kell ott lenni,az ez...
MaCS
-
Ez az időpontfoglalás egy csoda!
Gondoltam, kipróbálom. Pénteken kértem egy időpontot forgalmiengedély-ügyintézésre.
November 20-ától ajánlott időpontokat!!!
Úgyhogy lesétáltam a kormányablakhoz, és tíz perc várakozás után sorra is kerültem.
Ez mégis mi a fészkes fenére jó?
MaCS
-
válasz
morcosharcos #144 üzenetére
+1
-
PSti, D1rect: így van, ez történt. Közölték vele, hogy nem arra köteles, hogy a telefonjára telepítse az appot, hanem arra, hogy rendelkezzen azzal. Nincs olyan kivétel, hogy csak kompatibilis okostelefonnal rendelkező személyek számára lenne kötelező.
A munkaügyi per pedig egy köz-/kormánytisztviselő számára nem éppen a karrier folytatásának a záloga.
MaCS
-
válasz
Hieronymus #127 üzenetére
Még a kilencvenes években ment nagyot egy történet, amelyben egy bank egy lopott személyi igazolványra leürített egy bankszámlát.
A két személy távolról, karakterében sem hasonlított.
Aztán amikor a számlatulajdonos érdeklődött a pénze felől, közölték, hogy ők csak azt tudják ellenőrizni, hogy az igazolvány nem hamis-e, arra nincs kötelezettségük és az alkalmazottaiknak képzettsége, hogy az arcokat összehasonlítsák. Az aláírások pedig kielégítő mértékben hasonlítottak.
És mindezt teljes komolysággal vállalták, hangsúlyozva, hogy őket nem terheli felelősség, a pénzt jogszerűen fizették ki, márpedig egy összeget kétszer nem lehet felvenni, tessék azon követelni, aki először jelentkezett érte egy érvényes személyivel.
MaCS
-
És ennek így van értelme.
De én csak egy kis jogalkalmazó/oktató vagyok, nem szólhatok bele a nagyok dolgába.
De nem ez az egyetlen contra legem joggyakorlat -- és őszintén szólva többségüknek még örülök is. De a jogbizonytalanságnak nagyon nem. Személyiségi jogi / adatvédelmi jogi területen, ahol eléggé elmosódottak a határok, legalább egyértelmű fogalmakra lenne szükség.
MaCS
-
Pontosan ez volt az én ellenvetésem is, de szerinte ez csak az olyan arcképekre vonatkozik, amelyek kifejezetten olyan minőségben készültek, hogy az gépi azonosításra alkalmas legyen. Szerintem meg egy alapszintű MI egészen jó hatásfokkal megoldja a dolgot.
Egyébként, bár kétségtelenül sajátos figura, egyáltalán nem idióta, és tényleg ott van az alkalmazott adatvédelmi jog élvonalában.
MaCS
-
Az arckép mint biometrikus azonosító:
Szerintem is az. Aztán tavaly továbbképzésen ezt felvetettem a professzornak, aki ennek a nagy szaktekintélye. Egy félmosollyal közölte, hogy nem az, mert egy rendes arcképfelismerő rendszert nem lehet így manipulálni.
Szerintem meg definíció alapján az az arckép biometrikus adatként különleges személyes adat, amelyet ugye főszabályként tilos kezelni. (Kivéve, ha....... jogos érdek....), ráadásul igenis vissza lehet vele élni biometrikus azonosítóként is.
MaCS
-
Az AVDH még a jogszabállyal sem volt kompatibilis, de kétségtelenül működött a maga módján.
Ezzel egyébként maga a jogalkotó is tisztában volt, és legalábbis tavaly ilyenkor azt ígérték, hogy az elektronikus földhivatali eljárás bevezetéséig meglesz a tökéletesített utódja. Az pedig itt van, és decembertől kötelező is lesz.
MaCS
-
Pedig nagy volt az esküdözés, hogy a központi nyilvántartást teljesen rendbe tették.
A dr. (és néhány társa) komoly homokszem a gépezetben, én a mai napig rendszeresen szívok vele, mivel a D-betűnél tárolódik a nevem, egy csomó hivatalos kliensprogram ráadásul csak szó elejére keres.
Külön kihívás a dr. / dr / Dr. / Dr megkülönböztetése.Talán már eljutottunk odáig, hogy a születési névben már nincs benne a dr., bár értem én, hogy az igazi zsenik már eleve így születnek.
Én egyébként viszonylag rendszeresen kérek le adatokat (a munkámmal jár), és sokat javult a helyzet.
Egyébként meg azt kell mondanom, hogy még ennyi hibával sem a vert mezőnyben kullogunk, számos, sokkal előttünk járó ország van ezen a téren messze lemaradta tőlünk.
Az állam kíváncsisága, beavatkozási késztetése már egy másik téma. Egy adatvédelmi rémálomszerű rendszerben is működhetnének tökéletesen a szolgáltatások -- sőt, logikusan az lenne az elvárás vele szemben.
MaCS
-
Az ügyvédi aláíró kártya más rendszer, mint a személyi. Ezért aztán a két kártyához két olvasót kell használni.
A rendszer egyébként botrányos. A minap egy jogsimegújítási tortúrát néztem végig (miközben az én személyiigazolvány-cserémmel küzdött az ügyintéző már több mint egy órája, mivel ő nem tudta kezelni az okmányiroda egyetlen kártyaolvasóját, úgyhogy szerinte másnap vissza kellett volna mennem új sorszámot kérve ahhoz az ügyintézőhöz, aki ismeri a kártyaolvasót). Az áldozatnak az orvosa feltöltötte az alkalmassági igazolását a rendszerbe, de az ügyintéző szerint rossz rendszerbe töltötte fel. Felhívták az orvost, aki próbálta elmagyarázni az ügyintézőnek, hogy neki egyrészt az általa használt rendszerbe kell feltöltenie, másrészt csak ahhoz van hozzáférése, az ügyintéző szerint megfelelő rendszert el sem éri. Nem mellesleg eddig ilyen probléma még nem volt, tehát olyan nagyon rossz helyre ő nem töltögethet. Az ügyintéző viszont közölte, hogy ő csak az általa kért adatbázis alapján fog hosszabbított jogosítványt kiadni.
Egy orvos barátomtól adatkorrekciót kért a rendszer, mivel a dr.-t rosszul rögzítették központilag. Ő eleget tett a kérésnek, elindította a kijavítást. Azt viszont felfüggesztette a rendszer, mivel rossz volt a név a nyilvántartásban -- az a név, amelyet éppen ki akart javítani. Erre egy másik eljárást kértek, azt viszont elutasították, mert éppen függőben levő eljárás van folyamatban -- ugye maga az az eljárás, amelyet ki akartak mozdítani a felfüggesztésből.
MaCS
-
Értem, és köszönöm.
Én meg úgy tudom, mégpedig a témában erősen naprakészen járatos iskolatársamtól, hogy ez a DÁP-ba bejelentkezés már nem oszt, nem szoroz. Ha akarnak valamit Rólad, csak egy egészen kicsit leegyszerűsíti a dolgukat -- az én életemet viszont jelentősen kényelmesebbé teszi.
MaCS
-
válasz
tordaitibi #70 üzenetére
Engem többször is operáltak -- vélhetően álmomban besettenkedve, mivel nem emlékszem egyik esetre sem...
MaCS
-
válasz
tordaitibi #75 üzenetére
Az MVM egészen botrányos. A múlt hétig három személy voltam náluk (két mérőhelyre...). Végre sikerült egyesíteniük önmagammal, de az egyik énemet nem tudják elektronikus számlázásra átállítani, úgyhogy a papíron megküldött villanyszámlát a banknál bepötyögve kellett átutalással kifizetnem.
De az sem gyenge, hogy a még három évig érvényes személyi igazolványomat azért kellett lecserélnem, mert a tanúsítvány szolgáltatója cserélődött, és az újszolgáltató tanúsítványát a meglevő igazolvány nem tudja fogadni...
MaCS
-
Köszönöm! Ezt jó tudni.
Az érzéseim mindazonáltal vegyesek.
Az egyik oldalról: a sima felhasznó/jelszó belépés egy ilyen jelentőségű rendszerhez szerintem is kevés, mégpedig legfőképpen a felhasználó potenciális hülyesége miatt. Rengetegen adják át másoknak a belépési adataikat, mert ugye mi történhet.
A közelmúltban magyaráztam ezt el valakinek, hogy a kedves haverjai AVDH-val alá tudnak írni okiratokat a nevében, márpedig nem tűnt éppen makulátlanul megbízható társaságnak.
Tehát ez nagyon sokaknál egy időzített bomba -- és még csak nem is az informatikai sebezhetőségről beszélünk.Másrészt viszont a 2FA/OTP nagyon sokaknak jelenleg megugorhatatlan akadályt jelent.
Mert a facebookozás, tiktokozás ugyan már készségszinten megy, de egy email olvasása még az alap Gmail-kliensen is rakétatudomány... Tudom, látom, ijesztően sokaknál.
Úgyhogy (amint írtam) még email, de főleg SMS útján reálisnak tartom a 2FA OTP-t, de egy MS/Google/NISZ authenticator használatát már erősen korlátozott körben látom reálisnak. (Pl. a közvetlen környezetemben két diplomás, nem hülye polgártársunk is lepattant róla...)MaCS
-
"kikapcsolás közelében van a hagyományos ügyfélkapus bejelentkezés"
Erről mit tudsz? Nekem tavaly év végi információim vannak , amelyek szerint az Ügyfélkapu+ kötelező bevezetése belátható időn belül nem megoldható, mivel az állampolgárok nem kötelezhetőek (és reálisan nem is várható el tőlük), hogy ehhez szükséges műszaki megoldásokat használjanak. Ergo még egy egyszerű email fogadása sem várható el, holott az értelemszerűen előfeltétele az ügyfélkapu-használatnak, és megoldható lenne vele egy 2FA belépés.
Egyébként agyrémnek tartom a sima jelszavas belépést, és az Ügyfélkapu fejlesztése során a szakmai egyeztetések során is többedmagammal hangot adtam ennek. (Bár akkor az alternatíva az elektronikus aláírás volt, ami sokaknak valóban megugorhatatlan feladat lett volna.) Az egész pikantériáját az adta meg, hogy döntéshozói szinten volt egy figura, aki ugyan saját bevallása szerint nem értett az informatikához, azt viszont biztosan tudta, hogy a user/password ellenőrzéses belépés KORSZERŰBB, mint az elektronikus aláírás használata...
MaCS
-
Ennek semmi köze a tényleges, torrenten mint eszközön keresztül megvalósított jogszabálysértéshez.
Kismillió országban működik az a gyakorlat, hogy kamu alapon pénzt követelnek és a címzett bekapja a horgot, megijed vagy egyszerűen csak olcsóbb fizetnie. A németeknél az volt ebben a vérlázító, hogy ügyvédek álltak bele ezekbe a követelésekbe, miközben tudniuk kellett, hogy erősen vitaható a jogalap, miközben nyilvánvaló volt, hogy a német szemlélet szerint az ügyvédek korrektek.
Ennek nálunk az Intrum Isutitia volt az élharcosa. Három követelést kaptam tőlük hét számjegyű összeggel -- és semmi közöm sincs egyikhez sem. Bepróbálkoztak, nem kevés esetben sikerrel.
Az állampolgári appról: én rögtön az elején regisztráltam, és amint lehetett, aktiváltam. Szerintem ez a jövő, nem is értem, hogy hogyan lehet ezt megkérdőjelezni. Az persze már más kérdés, hogy milyen a kivitelezés -- és egyelőre elég szerény.
Azt pedig végképp nem értem, hogy miért gond az, hogy az idősebb generáció számára ez kihívást jelent. (Én is közelítek a hatvanhoz...) Nem kötelező a használata.
MaCS
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Gopro Hero 10 Black edition sok tartozékkal!!
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- Simrig eladó PS5/PC kompatibilis. (olvass leírást.)
- Ryzen7 2700X/ RTX2060/ 32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia / ingyen foxpost
- Eladó Fanatec szimulátor szett - Komplett, kiváló állapotban, azonnal használható!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged