- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android szakmai topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
Pille99
tag
Se híre, se hamva a Digi szupergyors optikai internetének.
Kacsa volt? -
p2pp
őstag
Volt egy érdekes beszélgetés (Hws média1 podcast) amelyben azt jósolták, h a 4ig elengedi a mobil ágazat kezét. Érdemes végighallgatni.
De ha az enyém lenne, bérelnék frekvenciát, de van is még szabad freki tudtommal.
Cserébe kapna a Telenor 1 kis Vezetékes Száloptikai rendszert. Bár vhol olvastam, h ők a 140MHz 3500-al is szeretnének TV és Net szolg adni.
Kellene még vagy 800.000 Digi. Mobil előfizető minimális díjemeléssel és máris nyereséges lenne.
Nemtom mi a terv.
De remélem nem akarják a kukába dobni a Digi. Mobilt! -
ACE-
addikt
Valaki akinek van tapasztalata, Telekom-tól hordoznék számot a DIGI-hez. Nincsenek gondok az SMS-ek fogadásával? Főleg banki és egyéb azonosítók küldésére gondolok, akár Facebook azonosítás, vagy Viber, egyéb.
-
dementor
senior tag
A link szerint dolgoznak a Digi hálózat építésén: [link]
-
Nah ma voltam a Digi-nél nincs még és nem is tudják mikor lesz 2,5/10-mbites net.
Azt tudom, hogyha a saját Xiaomi ax3600-os wifiroutert akarom használni, Bridge módba kell kérni a szerelőtől. Azonkívül van még valami dolgom, vagy onnan felismeri és megy tovább a mostani adatokkal? Most T-s net van. -
válasz
gabor9991 #36797 üzenetére
Csak te LTE-vel nézed, ő pedig GSM-en. Ezért a különbség. Én azt tapasztaltam, hogy cellmapperen GSM-en teljesen más jelerősségek vannak, mint LTE-vel ugyanazon frekvencián.
A látottakból ítélve én biztos vagyok benne hogy menni fog a Digi. De nincs rá hűség szóval ki lehet próbálni veszteni való nélkül.
-
fanci
tag
válasz
gabor9991 #36797 üzenetére
Az - 51 dBm szerintem sem lehet valós, próbáltam több helységből és a szabadban is de az- 51 dbm nem változik. Próbáltam vodára csatlakozni (ezen a tornyon van a digi antenna), - 83 dbm-et mértem, márpedig az ugye valószinütlen hogy a digi antenna erősebben sugároz mint a voda. Holnap még megnézem másik településen de az igazság csak úgy fog kiderülni ha beújítok egy digis sim kártyát.
Köszönöm mindenkinek a segítséget. -
dchard
veterán
Nem véletlenül nem járok ide, de évente egyszer egye fene.
Szóval, a pillanatnyi állapot:
Digi: Ref.sig=17, P-b=0 ,1 TX ágon ~5 watt, 2 TX ágon 10 watt, (3MHz).
Összehasonlítás képpen a többiek 1800-on ezt tudják:
Voda: Ref.sig=15, P-b=0, 1 TX ágon 15watt, 2 TX ágon 30 watt, összesen 15MHz sávszélesség.
Telekom: Ref.sig=15; P-b=0, 1 TX ágon 20watt, 2 TX ágon 40 watt, 20MHz sávszélességen.
Telenor: Ref.sig=17; P-b=1, 1 TX ágon 20watt, 2 TX ágon 40 watt, 20MHz sávszélességen.
Ezek pillanatnyilag az egyes hálózatokból kiolvasott értékek.
-
p2pp
őstag
-
Szia!
Megnéztem az általad feltöltött képeken szereplő cella azonosítókat és nagyjából mindegyik szolgáltató tornya azonos helyen van a településen.Én úgy gondolom a kép alapján, ha a Telenor B3 1800 MHz (4G+) 2-es "pálcikával" működik akkor a Digi Mobil is működni fog legalább 1-2-es "pálcikával" biztosan, mivel vagy azonos tornyon található a bázisállomásuk, vagy nagyon közel vannak egymáshoz.
Tehát a Telenor térerőjéből kiindulva működnie kell a Diginek is.
-
fanci
tag
válasz
gabor9991 #36782 üzenetére
[kép] linkNos talán valami sikerült, egy kis segitséget kérnék az értelmezésben. Az első kép az alaphelyzet két sim kártyával.A 2-3. képen a sim kártyák már át vannak állítva a digi toronyra. A cellmaper csak egy másadpercre írja ki szolgáltatónak a digit de az alacsonyabb jelszintből arra következtetek hogy a telekom/telenor provider ellnére még mindig a digi torony adatait látom. Amit nem tudok eldönteni hogy akkor most 51 vagy 77 dbm a jelszintem.Az 51 az mire lehet elég? Ami még furcsa hogy telenor 106 dbm 2-3 pálcika,digi 51 dbm 5/5 pálcika.
[kép] [kép] [kép] -
csernak75
senior tag
Igazából a DIGI saját térképe eléggé pontos. Ahol tart a kék szín ott legalább 5/1-2 csíkos jelerősség lesz kültéren!
De van olyan ahol szerintük már nincs jel de kültéren még éppen működik, szóval még inkább pesszimista is a térkép.
Példa: (Saját mérési pontok Galaxy A51 autóban haladva, folyamatosan szakadás nélkül ment a messenger hívás)
-
gabor9991
addikt
Cellmapperrel sim nélkül is tudsz jelszintet nézni.
Elindítod az alkalmazást, a telefon menüjében manuális hálózatválasztással megpróbálsz csatlakozni a digi hálózatra ami nem fog sikerülni de a közben már futó cellmapper appban látni fogod a jelszintet mert közben a telefon magára a hálózatra a segélyhívás miatt mégis csatlakozik.
Ezt fogod nagyjából látni -
fanci
tag
válasz
csernak75 #36780 üzenetére
Néztem a linket, érdekes hogy nem körkörös hatósugárban sugároznak a tornyok. A digi térképe szerint lefedett területen lakom, de ha a linket nézem akkor az adótorony hatósugara kb 200 méterre a lakhelyemtől végett ér. Úgy másfél-két kilóméterre lehet a legközelebbi adó. Ebből a távolságból (vidéken, egyszintes családi házakkal körbevéve) lehet még esélyem jó jelminőségre beltéren?
Nincs valami (pl egy app) amivel meg lehetne mérni a jelerősséget digi kártya nélkül? -
fanci
tag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne, talán tudtok segíteni. Jól értelmezem hogy a digi mobilra mostmár egyéb digi szolgáltatás megléte nélkül is előfizethetek? Digis sim kártya nélkül hogyan tudnám ellenőrizni hogy milyen térerő van a lakhelyemen? -
válasz
w751230 #36769 üzenetére
Az NMHH szabályozása szerint van valami minimum díj az SMS végződtetésre és a szolgáltatók kénytelenek ennyiért számolni. Vagyis leginkább a DIGI kénytelen, mert a többi “leírná” amúgy is nyereségbe ugyanazon az áron ha olcsóbb is lenne. Mint ahogy a percdíjakon is történt: olcsóbb lett a szolgáltatók költsége, erre díjat emeltek az előfizetőknek. Majd jött a Digi a 4 forintos percdíjjal.
-
válasz
w751230 #36759 üzenetére
Nincs semmilyen információ még csak arról sem, hogy egyáltalán marad-e vagy megszűnik a Digi Mobil. Megvan az esély rá hogy az új tulajdonos egyszerűen megszünteti a mobilt és ezzel a 06 50-es szolgáltatót.
Ha nem így lesz (reméljük) akkor viszont nyilvánvaló hogy nagy fejlesztések várhatóak és országos lefedettséget fognak kiépíteni.
-
takitibi
tag
Sziasztok!
Helyszín: tanya ; van egy DiGi-s SIM kártyám.
DiGi-s kérdésem lenne. Tudtok ajánlani jó árban olyan 4G (LTE) modemet, amelynek van RJ45 aljzata, és UTP-vel be tudom kötni a rendes Routerem WAN portjába?
Köszi előre is a tapasztalati válaszokat! -
törölt tag
En úgy hallottam, hogy a Digi hálózat ebben a formában nem fog sokáig működni. Mivel viszonylag új, modern Ericsson hardverek vannak beépítve… vagy valamelyik hazai mobilcégbe olvadnak bele, vagy lekapcsolás után eladják majd a modern hálózati elemeket, akár a konkurenciának is, mivel ezekre van már működési engedély is.
-
A214
aktív tag
Sziasztok,
Diginet aktív 50 sím kártya milyen routerrel működik gond nélkül ? -
EnemyEnergy
csendes tag
Sziasztok. A kérdésem az lenne, hogy a Digi Mobil lefedettsége még fog-e bővülni egyáltalán?
Az igazság az, hogy elég sok lefedetlen település (akár város!) van; lehet-e számítani lefedettség bővítésre ezután is (mivel hogy a 4iG-hez került a Digi)? -
-
törölt tag
Digi, foglalkoztattak száma:
2020: 2379
2021: 2479
2022: 2211
Hm.... -
vmarci21
tag
válasz
mikk2000 #36708 üzenetére
Miért kéne átlag embernek bitrátát meg codecet állítani?
Beállítja a Digi a VoLTE-t meg VoIP-t is tudó alkalmazásában, átlag embernek csak annyit kell tennie, hogy Play Áruházból letölti a Digi Telefon alkalmazást és alapértelmezett telefon/Call/Dialer alkalmazássá teszi.
Onnantól kezdve pont ugyan olyan lesz telefonálni, mintha a Google Telefon, vagy Xiaomi Dialer, vagy talán Samsung telefonokon is saját alkalmazás van alapból. Annyi a különbség, hogy ezt az alkalmazást nem a telefon gyártója vagy a Google adná ki, hanem a szolgáltató, és ennek megfelelően tudna szolgáltató-specifikus dolgokat is.iPhone nehezebb helyzet, mert ott tudtommal nem lehet az alapértelmezett call alkalmazást lecserélni.
-
pollack
csendes tag
válasz
mikk2000 #36706 üzenetére
Szerintem ez a 4 kártyás korlátozás az egy kábeles Digi szolgáltatáshoz kérhető kedvezményes kártyákra vonatkozik. Ezen felül nem kedvezményesen (1500.- / hó/db) vehetsz még több kártyát is. Ha másként nem akkor feleség vagy gyerek nevére. Legalábbis én így értelmezem.
-
mikk2000
őstag
Más téma, most olvasom hogy egy lakcímre max 4 digis SIM kártya kérhető. Ennek a korlátozásnak mi értelme? Mondjuk 6 tagú családnál, kettő muszáj hogy mondjuk vodefonos legyen?
Megjegyzem, nekem a vodafone kártyán amit próbakép vettem, heteken át (azóta nem is néztem) nem tudott 4G-re kapcsolódni, nem méghogy egyáltalán volte és hasnolók... a topikjában azt mondták hogy igen, ismert a probléma, külön kell könyörögni érte. Na ennél aztán tényleg beszélhetnénk a 4G only korlátozásról és csak volte, mert azzal az életben akkor telefonálni nem tudnék
-
-
MadMancs
veterán
válasz
ElektrikusDE #36685 üzenetére
Gyors kipróbáltam. Kb 1 mp szóval nem zaklattam őket feleslegesen.
Digivel megy 112 VoLTE, vodával azonnal levált 3G-re. -
leo81
aktív tag
válasz
Renwick #36674 üzenetére
Ha a Digi (4iG) piacot akar szerezni akkor muszáj olcsónak maradnia. Az olcsóság feltétele az optimális freki vásárlás/felhasználás. Csak ki kell számolni, hogy a 3 nagy mennyi sávhasználati díjat fizet /hó az államnak a rengeteg (több tíz milliárdért megszerzett) frekire, ha kihasználja, ha nem. A Digi-nek egyértelműen szüksége van a 2x5MHz 700-as frekvenciára a vidék fedésére, de a városi kapacitásnövelésre a 2600-as maradék sávra alapozhat, ami szinte fillérekért megszerezhető és a sávhasználati díja is aprópénz. A három nagy is csak lokálisan használja fel az összes megszerzett frekit. Pl Zalaegerszegen (egy 60 ezres városban) a Telenor szinte csak B20-szal szolgáltat, amire ugye a Telekomosok is felmehetnek. Igaz ráférne egy ráncfelvarrás a hálózatra, de még használható, mobilos böngészésre elegendő. 5-20 Mbit. A Digi is mintha ennyit adna a jelenlegi 3Mhz-es sávszélességén, amit elvileg áprilisban 5Mhz -re tud növelni. A jelenlegi piaci helyzetben meg nem lesz olyan drasztikus előfizető szám emelkedés, hogy SOS több 10MHz frekvencia kelljen....
B3: 3Mhz vs B20: 20MHz: -
válasz
Avayasoft #36662 üzenetére
A Telenor 25%-át el fogják adni szerintem. A cseh tulaj nem hajlandó további részeket értékesíteni, így nincs értelme megtartani a 25%-ot se. Az abból kapott pénzből, plusz a "közbeszerzésekből" bejövő adóforintokból a most megszerzett Digit fogják fejleszteni.
Szerintem. -
Avayasoft
aktív tag
válasz
domper2015 #36653 üzenetére
Akkor az ugye most úgy néz ki, hogy az Antenna Hungária tulajdonos a Telenorban és a teljes Digi is az övé lesz?
-
bzolika10
aktív tag
válasz
Kronos3000 #36650 üzenetére
Van 2*5 Mhz a 700 Mhz-es sávban szabadon még, mert valamelyik hivatal bejelentkezett érte., és ezért az nem került aukcióra. Gyanítom, hogy az a hivatal hamarosan mégse tart majd igényt arra a frekvenciára, talán még peren kívül megegyeznek a "digivel", kárpótlásul odaítélve a "diginek" azt a 2*5 Mhz-és blokkot
-
mikk2000
őstag
válasz
domper2015 #36653 üzenetére
Fúzió... teljesen más az árképzése (és a minősége) a Diginek és a Telenornak, most akkor az egyik drágul a másikhoz, vagy a másik olcsósodik az egyikhez?
-
domper2015
senior tag
A 4ig Albániaban megvett 2 mobilszolgáltatót ( ONE és ALBtelecom, ha jól értelmeztem.
Ott is 2 szolgáltatós lesz a piac.
Illetve a volt Telenor érdekeltségek 4ig által tanúsított felvásárlási kedve alapján, várható egy magyarországi Telenor-Digi együttműködés és utána fúzió. -
-
BlacKSouL
addikt
- Meddig van nyitva a Digi ügyfélszolgálat irodája?
- 4iG(vagy vótmá?)
-
viktorhu
veterán
válasz
zelikocc #36603 üzenetére
Az Antenna Hungária nem állami társaság, nemrég privatizálták. A 4iG tulajdonában van a biztonságkritikus kormányzati kommunikációt biztosító MVM Net (vezetékes + mobil) szolgáltatóval együtt, amit átneveztek AH Net-re.
Szóval gondolom az AH Net-et fogja összeolvasztani a digis netszolgáltatással.
-
kw3v865
senior tag
válasz
djsunstealer #36643 üzenetére
4 Ft/perc a hívásátirányítás a Diginél.
-
DevKiller
senior tag
-
trec12
addikt
válasz
gabor9991 #36622 üzenetére
Nem kétlem de sok-sok másik helyen meg több tíz Mbit-eket mérni vagy még többet - ha már a sebességeknél tartunk. (Azon persze lehetne filozofálni szükséges-e a több 10 Mbit-es sebesseg?) Én is vagyok olyan helyen ahol a Digi vastagon leveri a Vodát de ez nem általános.
-
válasz
sfdrakex #36630 üzenetére
Azt hiszem ha nem csak önállóan van a mobil előfizetés a DIGI-nél, hanem van más DIGI előfizetés is, akkor az EU-ba való telefonálás is beleszámít a 200 percbe.
Legalábbis én is ingyen hívok bármilyen EU-s számot már jóideje (amikkel teszteltem: román, német, svéd).
Aki csak önálló mobil előfizetéssel rendelkezik annak is csak 4 Ft/perc úgy tudom. -
DevKiller
senior tag
-
válasz
Diák66 #36617 üzenetére
Nézd csak meg a voda korlátlan netjének mi a legnagyobb elérhető sebessége? 10 Mbit/s-re van mindenki korlátozva
Az a baj hogy a saját lakhelyed alapján általánosítasz.
Sokszor volt már szó róla hogy a Dunántúlon nem feltétlen használható a szolgáltatás, de a Dunától jobbra nagyon is használható akár elsődleges kártyaként is.
Így egyáltalán nem igaz általánosságban az amit írsz, maximum a te lakhelyedet tekintve. De ugye nem ott él az egész ország ahol te.A Dunátol jobbra inkább az az általános, hogy a főutakon/autópályákon sokkal jobb lefedettsége van a DIGI-nek, mint bármelyik másiknak, mert a DIGI az egyetlen aki telepakolja a főbb közlekedési útvonalakat is tornyokkal, hogy sehol se szakadjon meg a net.
Nyilván a Dunántúlon is így nézne ki, ha eljutottak volna odáig. Nem frekvenciával, hanem tornyokkal/bázisállomásokkal. -
trec12
addikt
válasz
szaszyka #36618 üzenetére
Mivel párhuzamosan használom a Vodát és Digit azért még többször át kell kapcsolnom a Vodára a mobilnetet (hangra csak vodát használok mivel korlátlan). Majd ha ez a sokszor ritkára változik lesz jó nekem főkártyának (meg ha lesz flat csomag legalább hangra). Ha ki sem mozdulnék a lakhelyemről akkor megélnék a Digivel is használhatóság szempontjából. Ettől függetlenül a 30 GB miatt (meg ami a vodához van net) bőven megvagyok a nettel mindenre is elég. Viszont vannak szituk a Digivel mikor egy -egy youtube köhög, vagy pl. az otthoni media fájlokat vagy IP kamerákat ezzel lehetetlen stabilan elérni. Ezért is gondolhatott Diák66 fórumtárs a 30/10 Mbit/s-es netre. De ne legyen 30 hanem 10-15 de az szinte mindenhol és stabilan. Összességében jónak tartom a Digi Mobilt remélem a 4iG úgy és azt hozza ki belőle (és nem leépíti vagy drágít fejklesztés nélkül) amit itt mindenki elvárna.
-
kw3v865
senior tag
válasz
Diák66 #36617 üzenetére
A 30/10 Megabit telefonra nagyon nem átlagos igény. Az átlagfelhasználó számára jóval lassabb net is megfelelő, ha telefonon netezik. Magyarországon a Duna-Tisza közén és a Tiszántúlon alapvetően korrekt a lefedettség (Dunántúlon még azért van hova fejlődni). Nyilván aki tanyán lakik vagy gyakran jár ilyen helyeken, annak lehet vele gondja, tehát nem mindenkinek jó megoldás. Ugyanakkor, én utazás közben sem tapasztaltam problémát, az M5-ösön is simán tudok netezni, a főutak, autópályák többnyire le vannak fedve. Városokban is rendben van, és a falvak is többnyire jól le vannak fedve. Nem gyors a net, de mobilon megfelelő.
Azért a Telekomos feltöltős kártyámat megtartottam (át is van irányítva a Digis számom, ha nem elérhető), de nagyon ritkán kell igénybe vennem. -
szaszyka
senior tag
válasz
Diák66 #36617 üzenetére
Melyik az az applikáció, ami igényli a minimum 30/10mbps netkapcsolatot, folyamatosan? Komolyan kérdezem. Annyival nem "rosszabb" a Digi mobilhálózata, mint amennyivel olcsóbb, és annyiszor nem jobbak a többiek, mint ahányszor drágábbak. A munkahelyen alig van telekom, és telenor térerő, a Vodafone jó, mert ott a torony a szomszédban, második meglepő módon a Digi. Simán működik a Digi fő kártyaként, ha olyan a lefedettség, de ugyanúgy sz.rozható a többi szolgáltató, ha épp a környékeden nincs térerő...
-
kw3v865
senior tag
válasz
trec12 #36583 üzenetére
A Digi jelenleg Magyarország legjobb távközlési szolgáltatója. Hogy miért? Azért, amiért a WizzAir Európa legjobb légitársasága. Igen, nem tökéletes, ahogy a WizzAir is néha másik reptéren tesz le vagy nem viszik el a feladott poggyászodat. Van ilyen, de ritkán. Ugyanígy a Digivel is vannak néha problémák, kicsit lassabb, mint a Telekom (néha nincs térerő), de összességében, ár/érték arányban a legjobb. Az átlagfelhasználó számára a legjobb választás telefonálásra és netezésre. Nyilván, ha üzletember lennék, valószínűleg nem ezt választanám (ahogy inkább a Lufthansa business osztályán repülnék a fapdaos WizzAir helyett), de 1000 Ft-ért szinte ajándék. Egy kisebb pizza ára, szinte ingyen van. Azért még megtartottam a Telekomos kártyámat is, ha esetleg nincs térerő, akkor átirányítódik arra (az utóbbi 2 hónapban nem is volt rá példa).
-
válasz
juve600 #36610 üzenetére
Itt nem a tetszés - nem tetszés a kérdés (nekem természetesen nem tetszik, amit a Digivel műveltek, aljasok, de ez nem új). Hanem itt találgatások folynak. Most nem a hol épül új torony a kérdés, hanem, hogy mi lesz a "szeretett" szolgáltatónkkal. Csak ennyiről szól a dolog. Ebből pedig bizonyos elemeket nehéz kihagyni. Köszönhetően annak, ami megy ebben az országban.
-
válasz
zelikocc #36603 üzenetére
Tökéletesen egyetértek. Értem Bubo miért kéri a politikai vonal befejezését, de az egész, ami most a Digivel történik, az nagyrészt politika. Egy az adófizetők pénzén felkapaszkodott cég (4iG) a te, az én, az adófizetők pénzéből megvesz egy magánvállalatot (Digi). Csak, hogy tisztában legyünk vele, Jászai Gellért nem egy Bill Gates szintű üzletember, mint ahogy Mészáros Lőrinc sem az, még akkor sem, ha ő (Lölő) ezt állítja.
Gyakorlatilag itt az a kérdés, hogy az adónkból megvett Digivel mit akarnak kezdeni. Felemelik és megtartják a jó árakat vagy szétverik, szétszakítják és tönkreteszik. A magyar távközlési piac szempontjából nagyon nem mindegy, mit akarnak, mert ezen múlik, hogy visszatérnek e a messze túlárazott, lehúzó percdíjjak, drága mobilinternet csomagok. A felfelé torzuló, lehúzó árazás azért javult az elmúlt évtizedben, mert a Digi belépett a piacra. És ha abból indulunk ki, hogy minden eszközzel, gátlástalanul próbálták ellehetetleníteni a Digit, semmibe véve az ügyfeleket, sajnos nem jók a kilátások. Eddig nem érdekelték őket (államot, fidesst), hogy az ügyfelek jól járjanak (nincs benne semmi meglepő).
Most, hogy kiüldözték a Digit az országból, nem tudni a hátrahagyott céggel mit akarnak kezdeni és amíg nem derül ki, itt is menni fognak a találgatások. A jó hír, hogy jönnek a választások és talán addig úgy cselekednek, hogy rosszul ne járjunk. Kérdés utána mi lesz. Akkor is, ha ezek maradnak, akkor is, ha mások lesznek. -
válasz
Dr Bubo #36598 üzenetére
2022 első negyedévében apportálja a 4iG Nyrt. az Antenna Hungária Zrt. -be (ami egy állami társaság) a DIGI Kft. és a többi felvásárolt céget is.
Nem tudjuk milyen módon, milyen néven, milyen stratégiával, milyen akarattal.
Ha ezen tény mentén kialakult beszélgetés politika, akkor talán az egész topicot törölni kellene. -
Én úgy gondolom hogy nem sokat javítana az alacsonyabb frekvencia a jelenlegi bázisállomásokon. Nem azt mondom hogy nem javítana! Hanem hogy nem olyan számottevően. Nyugat Magyarországon pl semmit sem jelentene, mivel egész nagy területeken nincs semmi.
A megoldás egyszerre két dolog: alacsony frekvencia ÉS kiépíteni a hiányzó bázisállomásokat - és szerintem utóbbival érhető el a legérezhetőbb változás
Ha most egyik pillanatról a másikra minden bázisállomáson lenne 900 MHz az nem lenne olyan nagy változás mintha egyik pillanatról a másikra minden szükséges bázisállomás ki lenne építeve a jelenlegi 1800 MHz-el.
Lesz azért még bőven dolga ezzel a 4iG-nek vagy Antenna Hungáriának bárki alá is kerül ez az egész. Én csak abban reménykedem, hogy nem kukázzák ki az egészet mindenestől, hanem felfejlesztik.
"de már számban nincsenek sokkal lemaradva a három másiktól szerintem."
Én nem ehhez viszonytanék, a DIGI Romániában is jócskán több bázisállomással rendelkezik mint a másik 3. És itt is úgy lett kiépítve a jelenlegi hálózat hogy jócskán több bázisállomásuk lesz mint a másik 3-nak. -
Én úgy gondolom, hogy azért de, kellene még nagyon sok torony, csak a fővárosban pl a jelenleginél 2-3x több és sűrűbb bázisállomások kellenének. Nem azért nincs térerő a belvárosban sok helyen, mert magas a fekvencia, hanem mert nincs a közelben bázisállomás. Az 1800 MHz az városi frekvencia, ha kellően sűrűen vannak kiépítve a bázisállomások akkor igen jó lefedettséget lehet vele elérni.
(Korábban is írtam már itt, hogy tessék összehasonlítani a bázisállomások sűrűségét a fővárosban a szolgáltatók között - látszik hogy minimum fele annyival rendelkezik csak a DIGI mint a többiek - és a kapacitás problémát az alacsonyabb frekvencia sem oldaná meg, ha egyszer kevés a bázisállomás - illetve a többi szolgáltató is jellemzően az 1800 MHz-re alapozza a városi szolgáltatását)
Egyébként ha számokban nézzük, 2300 db bázisállomásról beszéltek az eladáskor ami nem kevés és ha ehhez viszonyítunk akkor valóban nem kell már túl sok 3-4-500 db kb. és máris más lesz a helyzet.
De természetesen elhanyagolhatatlan az alacsony frekvencia is a normális szolgáltatáshoz.
Én az ország középső részén továbbra is elsődleges SIM kártyaként használom (használjuk* a családban 4-en) és sokat utazva is ritkán fordul elő térerő hiányos hely. De ez elmondható Kelet Magyarországra is. Azt pedig én is aláírom hogy nyugaton nem feltétlen használható elsődleges SIM-nek, de máshol igen is lehet.
-
Avayasoft
aktív tag
válasz
Lajosnagy17 #36579 üzenetére
Szerintem most egy ideig nem lesznek torony építések. Korábban írtátok, hogy román rendszámos Digi autósok építették a tornyokat. Ha most kivonulnak, akkor szakikat kell keresniük stb. Meg kérdés hogy vásárlás után van-e elég pénzük még....
-
Lajosnagy17
senior tag
Vaskút, Szalkszentmárton és Kardoskút voltak az utolsó fejlesztések a DIGI-től.
-
levin70
tag
[LEZÁRULT A DIGI TULAJDONOSVÁLTÁSA] 4iG oldala
-
-
rin33
senior tag
Ha jól értem a mostantól 4iG a 100%-ban a tulaj tehát Digi márkanevet/névhasználati jogot is megvette? Mert ha nem akkor tegnaptól más néven menne...
-
Foremi
tag
Szerintem nem várható komoly áremelés.
Az előfizetők csaknem 100%-a az ára miatt választotta a Digi-t, és ezt az új vezetés is tudja. Akiknek több a pénze, ők a másik három szolgáltatónál vannak. Szerintem nagyon valószínű, hogy ezt a fórumot is olvassák (kb. kizárt, hogy figyelmen kívül hagynák az itt írtakat).A gond (vagyis nekünk ügyfeleknek szerencse), hogy több választható szolgáltatás is van. Én már meg is találtam az újat, persze picit drágább a Digi-nél, de ha a Digi árat emel, akkor már nem lesz olyan nagy az árkülönbség. A másik csomag 3000 Ft lenne, azaz jelenlegi ár duplája (de havi 3000 Ft még teljesen elfogadható a számomra, így nyugodt vagyok). Mivel viszont a számomra teljesen megfelel a jelenlegi csomagom a jelenlegi áron, ezért nem váltok (amíg a körülmények meg nem változnak). Egyébként a minősége nálunk nagyon jó, a teljes városban használható, a sebességgel sincs gond, szóval ha békén hagyják, garantáltan maradok.
De csak gondolat szintjén tételezzük fel, hogy 2000 Ft-ra emelik az árat. Akkor már csak 1000 Ft az árkülönbség (kb. egy szelet pizza ára). Azért a +1000 Ft-ért viszont sokkal jobb lefedettséget és magasabb sebességet kínál a másik szolgáltató, tehát ha havi 500 Ft-ot emelnének a díjon (ami nem sok), már érdemes lenne elgondolkoznom a váltáson. Noha fentebb azt írtam, hogy a 3000 Ft elfogadható ár a számomra, de cserébe már nagyobb lenne az elvárásom, amit teljesítene is a másik szolgáltató. Így viszont egy minimális 500 Ft-os áremelés miatt komolyan elgondolkoznék a váltáson.
Tehát nem árt alaposan átgondolniuk, hogy emelik-e az árat, és ha igen, akkor mennyivel (nem az a cél, hogy elveszítsék az előfizetőket, sok kicsi több, mint néhány nagy).
Amit elképzelhetőnek tartok, hogy a jelenlegi csomagokat lezárják, azaz a jelenlegi áron, a tovább használhatjuk, amíg nem mondjuk le. Az új előfizetők pedig más árban más csomagokat kapnak (ez egyébként bevett gyakorlat). Ha úgy érzem, hogy jobb árban kapom a szolgáltatást, mint mások, az többet ér minden hűségnyilatkozatnál.
Egy másik szolgáltatónál van ilyen csomagom (nem internet), egy akció keretén belül kötöttem meg, és amíg nem mondom le, addig a kedvezményes áron kapom. Így viszont garantáltan nem fogom lemondani, amíg ők a legolcsóbbak és a szolgáltatás minőségével is elégedett vagyok. Az pedig, hogy az új előfizetők mennyit fizetnek, engem nem érint és nem érdekel (még azt is garantálják ebben a csomagban, hogy nem lesz áremelés). -
Wovbagger
tag
válasz
INGJOKE #36535 üzenetére
Igen, csak nem mindig. Amikor legutóbb hosszasan kellett várakoznom az ezzel kapcsolatos hibabejelentés miatt, akkor ránéztem az ÁSZF-re, és ezeket találtam benne:
5.6. A DIGI jogosult a szolgáltatást szüneteltetni. A DIGI Online folyamatos üzemeltetése kivételes esetekben a DIGI szándéka ellenére is megszakadhat, amely hiba elhárítását a DIGI a lehető legrövidebb időn belül megkezdi.
5.7. A DIGI nem felelős az információ vagy a műsor esetleges időbeli csúszása, vagy elvesztése miatt.
Értsd: ha működik akkor működik, ha nem, akkor vagy szüneteltetik éppen, vagy épp' hibaelhárítanak, amit a lehető legrövidebb időn belül elkezdtek, de hogy mikorra fejezik be az az ő dolguk, Neked nem lehet semmilyen elvárásod ezzel kapcsolatban.
Ja, és ez még mindig digionline, nem 4igonline
-
válasz
INGJOKE #36533 üzenetére
Egyelőre semmi. Tavaszra van ígérve a gigabitnél gyorsabb sebesség. Az ígéret is ügyfélszolgálat által történt, magyarul még az sem biztos. A tulajdonosváltás miatt senki nem tudja mit akar a 4iG pontosan. Egyelőre csak a diginonline kibővítéséről volt egyértelmű mondat.
-
Hali
Olyan kérdésem lenne, hogy lassan lejár a hónap végén a T-s hűség és a tv után a netet is a digihez vinném. Nálunk a házba már 1000 mbit/s van az oké. Volt róla szó, hogy lesz budapesten 2500 és 10000-es is. Decemberben még a XI-ben a diginél semmit nem tudtak erről. Van már erről hír? -
Lacarr1
csendes tag
Végre eltakarították a román vezetést, digi hanyatlása az ő megjelenésük után kezdődött az állandó anyag hiány és növekvő tartozások....
-
Avayasoft
aktív tag
-
n00n
őstag
Telekomnál én nem tapasztaltam ilyet. Pont olyan helyzetben vagyok, hogy 2019-ben kivezették a csomagomat és azóta hívogatnak, hogy váltsak egy új, kedvezőbb díjcsomagra. Váltanék én, ha tudnék, de nem tudok. Ha ugyanolyan tudású csomagra akarnék váltani, mint a mostani, akkor hűséggel (!!!) együtt 2x annyiba kerülne, mint a mostani. Hülye meg nem vagyok... Viszont félek, hogy előbb-utóbb valahogy erőszakkal rávesznek a váltásra, ezért is volt jó menekülő út a Digi, egészen eddig...
-
zoltan6
addikt
Minek kellett ennyire kapkodni átírni a topik nevét 4ig-re? Ennyire be kell hódolni?Tudtommal a digihez fizetjük a számlákat.Elég akkor átírni majd ha jön a levél a digitől,hogy mostantól a 4ig-nek kell fizetni az előfizetéshez tartozó számlákat.Meg ha majd a digi.hu a 4ig-re irányít át.
-
leo81
aktív tag
válasz
fornettisuti #36510 üzenetére
Ennyi erővel a Telenor topic is lehetne PPF topic, mivel a tulajdonos a PPF, de a márka maradt Telenor (igaz már nem sokáig). Viszont egy szó sem esik a márkanév sorsáról, lehet marad még jó pár évig DIGI, ahogy a Telenor is velünk maradt. Nem tudom mennyire lenne sürgős egy új márkanév bevezetése a 4iG-nek.
-
dzf007
senior tag
Nekem most vacakol a Digi Mobilnet. Ott ahol eddig jó, sőtt kiválló volt beltérben (Nyíregyháza, Derkovits utca) a 4G, most szinte semmi térerő.
-
MadMancs
veterán
válasz
djsunstealer #36493 üzenetére
E tekintetben nem várható szerintem változás. VoWifi működése vagy nem működése eddig se a digin múlt hanem a készülékgyártón. Aki akarta eddig belepakolta szoftverébe a normálisan működő profilt, egy névváltás miatt nem valószínű hogy belefogja aki eddig nem tette.
Aktív témák
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell notebook topic
- Battlefield 6
- Építő/felújító topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- SSD kibeszélő
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3065, 100% Akksi
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Mini 64GB / 12 hó jótállás
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest