- One mobilszolgáltatások
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android szakmai topik
- Angwatt CS1 - akár jó is lehetne
- Huawei P50 Pro - emlékkép
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
radio100jozs
őstag
Borítékolható volt mind a Voda, mind a Digi tekintetében is, erről írtam már több alkalommal is.
Mind a két cégnek két dologra is szükséges ez a sáv,
Mobilinternetre az alsó párosított sáv megfelelő, a felső sáv meg felhordó hálózatra.Ráadásul hamar meg is kaphatják, nem egy hosszú pályázati folyamat, így szerintem optimálisan őszre várható a Digi beüzemelése ennek tudatában.
-
adman
tag
lehetőség a gerinchez:
-
törölt tag
A 60as előhívó kinek lett kiosztva, kinek van tartalékolva? Lemaradtam valamiről? A 450es Westel 13 évvel ezelőtti megszűnése óta szabad.
Az 50es előhívó meg a személyhívó cégeké volt, ott is az utolsó szintén 13 éve húzta le a rolót.Ha ZTE lesz, ebben az esetben akkor vélhetően olyan RRUk és kabinetek lesznek, mint a Telenornál, ha csak nem másik szériából vett a DIGI.
Mondjuk logikus már abból a szempontból is, hogy a vezetékes hálózatuk is homogén ZTE. -
Attila 1
tag
válasz
LacekHUN #885 üzenetére
Szélesebb mint a 800 mhz-es antenna, de mivel az MVM nem telepít panel tetejére 450 mhz-et. Ezt rosszul tudod !
Nálunk Vodafone mellet van telepítve 10 emeletes ház tetején MVM 450 mhz.
Mellette 8 emeletes ház tetején lesz telepítve DIGI antenna valamikor ha elkezdi 1 szer a DIGI. -
Sayuar
senior tag
Diák66 #855
Ennek nagyon kicsi a valószínűsége, mivel Romániában nagyon ráálltak a telepítésekre (a 2100-at pedig nem bontják vissza ott ahol lesz 2600 mivel az 38-as band, és így nem tudja kiváltani a 2100-at), vagyis nincs "felesleg". 2016 végére a több mint 20.000 lelket számláló városok (szám szerint 100) le lesznek fedve TDD 2600-zal. [link]trec12 #868
egyértelmű volt az előhívó szám, mivel a 10 és a 60 egyéb okokból ki van lővekovlaj122 #872
ZTE, én is így tudom.trec12 #880
Egyértelmű a roaming....ha lehetne 2*5 MHz-en szolgáltatni, akkor a másik 3 se nem vett volna jó drágán frekvenciát.kovlaj122 #882
Ha nem sikerül megegyezni piaci alapon, akkor majd az EU-s roaming fog "segíteni".
2016.06.15-ig egy roaming nagyker árcsökkentési javaslat fog születni. -
LacekHUN
csendes tag
Megjegyzem, tegnap szakadt az eső, ennek ellenére estére már ott voltak az antennák!
Szélesebb mint a 800 mhz-es antenna, de mivel az MVM nem telepít panel tetejére 450 mhz-et, kizárásos alapon valami hasonló típussal oldották meg a Digisek: [link] -
LacekHUN
csendes tag
A feljebb említett tetőn tegnap estefelé is dolgoztak ketten, úgy látom a kábelcsatornák készültek el. Antennák még nincsenek.
-
törölt tag
Tippelni nem szeretnék, de továbbra is kétségeim vannak mind üzlet mind műszaki szempontból, hogy ekkora kapacitással mihez kezdenek, itt vagy korlátozott szolgáltatás lesz, vagy kevés ügyfél, más megoldása nálam nincs a történetnek. A bérléssel meg az a baj, hogy nincsenek rá hatósági maximum árak, ezáltal az drága játék lesz, úgy meg nem tud olcsó árakkal kijönni.
-
törölt tag
válasz
bwin.party #874 üzenetére
Cella max a börtönben épül... mobilhálózatnál a cella az nem egy fizikailag létező dolog, tehát épülni sem tud, maximum bázisállomások telepítéséről lehet szó.
Az Agrokernél meg a legkézenfekvőbbre nem gondolsz, hogy annak az M1-es kiszolgálása lesz a feladata, nem kilőni a jelet a határba. Mindegyik szolgáltatónál prioritás a nagyvárosok és az autópályák lefedése. Az antennák egyelőre csak felszerelve vannak, vélhetően az irányt és a dőlésszöget a végén fogják rajtuk beállítani, na az lesz a cellák kialakítása.
-
4Grider
nagyúr
válasz
bwin.party #876 üzenetére
Szolgáltatófüggő, hogy az összes cellájuk helyzetét megadja-e. Általában nem szokták, a netmonitor alkalmazások pedig a pillanatnyi térerő, gps pozíció és TAC/LAC alapján ilyenkor találgatnak. A munkahelyemen és az otthonomban is ezért totálisan fals helyzetet mutatnak a legközelebbi cellára.
-
-
4Grider
nagyúr
válasz
bwin.party #874 üzenetére
4G cellák általában a TAC (Tracking Area Code), ECI (E-UTRAN Cell Identifier ), eNB (eNodeB Identifier), LCID (Local Cell Identifier), esetleg PCI (Physical Cell ID) adatokat szolgáltatják.
-
bwin.party
aktív tag
válasz
#71835392 #870 üzenetére
Valóban, 1800-on nem fog csak úgy kiérni, pedig örültem volna neki. Az Agrokernél megnéztem: az egyik árbócra szerelt antenna páros valószínűleg Marcalváros (Domus udvar) irányából jön. A másik, amit Diák66 fotóján is láthatunk Kismegyer felé vannak irányítva. Talán ott lőhetik ki Nyúl irányába. Viszont zöld mezős toronyra is szükségük lehet ebben az esetben. Győrben látható épülő cella? Másik: milyen alkalmazással lehet csekkolni milyen adatokat árul el magáról a cella egy netmonitor appban?
-
LacekHUN
csendes tag
Székesfehérvár, Gáz utca
Múlt héten még nem volt ott az a 3 árbóc. -
törölt tag
Azt az infót kaptam, hogy a Digi románia 4G hálója ZTE hálózati elemekből áll, ebből adódóan nagy az esélye, valamint logikus lenne, hogy itt is ZTE hálózat kerülne telepítésre. Arról nem is beszélve, hogy a kábeles hálózatukat is ZTE eszközök alkotják.
-
törölt tag
válasz
radio100jozs #864 üzenetére
MVM csak az AH saját tornyaira, ingatlanhaira, illetve pár állami tulajdonú MAGAS épületre lesz/van telepítve, nem lesz "zöldmezős" telepítésük. Sok állomás amúgy sem kell, mert a 450nek piszok jó a terjedése, és messze elszól.
A GSM-R toronyok pedig állnak már 1es és 10es vonalon ha már Győr és környéke, az összes MÁV ingatlanon van, vasútállomások közelében, ott nem lesz városban panelházra felrakott antenna, főleg mert irányított antennák, a vasutvonalak lefedése a dolguk.
-
törölt tag
válasz
bwin.party #861 üzenetére
Aranyos az ötleted, csak mosolyogtatóan naív: a DIGI leendő cellái NEM 900on fognak menni, hanem 1800on jóval kisebb hatótávval, Győrből nem fog Nyúlig elszólni a jel, minimum egy, de leginkább két állomás kéne közbe. Amúgy nincs mivel ellőni a jelet városon kívülre, mert nincs mikrójuk és a mobilhálózatnál nem működik a relé elv, mint a műsorszórásnál, mindenhova gerincet kell odavinni.
-
törölt tag
-
trec12
addikt
válasz
radio100jozs #867 üzenetére
Ez nem lehet kint régen mert eddig ez nem volt itt....
Amúgy egy régebbi cikk:
50-es előhívóval hívhatjuk a Digi mobil előfizetőit -
Diák66
őstag
válasz
radio100jozs #864 üzenetére
MÁV Zrt 216-99 és már kijelölt. Agrokeres antennákon semmi változás.
-
radio100jozs
őstag
Azért ne feledjük, hogy a vasút mentén kiépített, és jelenleg izzítás alatt álló GSM-R hálózat is mobilhálózat, önálló 06-38-as számtartománnyal, meg gondolom önálló hálózatazonosítóval. Persze itt most a bázisállomások terén nem erről van szó, de a 450 MHz-s MVM LTE hálón kívül ez a GSM-R is egy külön mobilhálózat.
-
Diák66
őstag
Amúgy 2015.12.04-èn kijelölésre kérték a 216-03 Mobil hálózati kódot (MCC+MNC) Az NMHH adatbázisa szerint ""Kijelölésre kért" jelenleg. Mennyi ideig tart ennek az elbírálása?
-
bwin.party
aktív tag
Ha van eszük az Agrokertől kilövik Nyúlra, onnan pedig Pannonhalma Főaapátságba és lefedetté válik a terület. Plusz onnan esetleg a tarjánpusztai toronyra is mehetne a jel és a bakony aljáig kb. Győrasszonyfa határáig / Bakonypéterdig eljutna a hálózatuk.
Most már csak azt kellene tudni, hogy övék-e a hálózat és hol lehet jelentkezni tesztelőnek?
-
Diák66
őstag
válasz
bwin.party #859 üzenetére
Amúgy jut eszembe.... reggel 7:10 körül láttam egy kis fehér renault autót úgy 9-12 kis apró antennával a tetején. Húzott maga mögött egy nagy utánfutót üresen. Korábban is járt erre ez az autó, csak utánfutó nélkül. Talán a digi mérőautoja lehet? Bár elég pici autó.
-
bwin.party
aktív tag
8:20 körül a pannonhalmi buszról láttam, de sajnos nem volt lehetőségem fotózni őket.
-
Diák66
őstag
válasz
bwin.party #857 üzenetére
Reggel pontosan mikor? Én 7 körül megyek el minden reggel az Agroker előtt. Hazafelé megnézem történt-e változás. Amúgy még nem biztos, hogy digi. Lehet akár MVM is, de az RRU majd elarulja. Több hasonló bázisállomás van Győrben. A távolságuk 1,5 - 2 km.
-
bwin.party
aktív tag
A győri agrokernél én is láttam most reggel voltak ott páran az antenna körül.
OFF: biztos, hogy a Digi cellái volnának?
-
törölt tag
Na akkor már csak azt kellene kideríteni, hogy ott melyik cég kütyüjeit használják ott és akkor meg is lenne a talány a "nagy kérdésre", hogy milyen márkájú RRU tartozik a Digis állomásokhoz.
Ha mákunk van, akkor NSN, arról egyértelműen beazonosítható lesz, ha mondjuk ZTE és olyat raknak fel mint a Telenornak van, úgy már nehezebb lesz Digis tornyot vadászniNincs itt valakinek Erdélyben élő ismerőse, aki Digis toronynál az antenna mellett/mögött/alatt/felett lévő RRU-ról illetve a torony tövénél rackszekrényről lőne egy közeli képet és berakná ide? Szerintem nemcsak én lennék hálás érte.
-
törölt tag
válasz
radio100jozs #848 üzenetére
3,5GHz csak mikróra jó, azzal nem fognak lefedettséget csinálni: a 2600as frekiket is minimálisan használja a másik három és nem is nagyon fogja egyelőre a szar terjedése miatt, holott nem kevés pénzt fizettek érte. Akkor gondolj bele a 3600as sávnak milyen a terjedése...
Aktív témák
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Meta Quest 3 128gb - Garanciás 2025.10.16-ig
- Eladó! Azonnal indítható Sugar Daddy társkereső az angol piacra Készen áll a pénztermelésre
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest