- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
szabjan
tag
-
Nkboy
senior tag
Szia!
Elvileg, mi kéne ahhoz, hogy ezek a wifi eszközök annyit tudjanak, mint ami rájuk van írva? Vagy legalábbis az elméleti érték közelébe legyenek. Az addig rendben van, hogy nem tudnak annyit, de akkor miért ezek az értékek vannak megadva? Bocs az offért, de kíváncsi lennék rá.
-
VGYke
addikt
Köszönöm válaszod. Nem tudtam kideríteni, hogy a TP-Link milyen chipseteket használ, mert nekem ez lenne a fontos és az információkat a neten sehol nem találom.
Az n-es szabványt 2009.09. 11-én fogadták el, ez előtt mindenki gyártotta a saját szakállára ("draft korszak"), az előzetes szabványtervezet valamelyik változatán alapuló cuccokat. Csak azt garantálták, hogy 2 eszköz (pl. router és wifi adapter) akkor 100%-ban kompatibilis, ha azonos a gyártó.
Ez nálam 1:1-ben kijött. A TV-ben Samsung WIS09ABGN adapter van Ralink chipsettel. Előző DIR655 routerem elromlott és amég kicserélték egy másikra, kaptam kölcsön egy TP-Link APointot. Azon a PC-AP-TV WiFi hálózat olyan volt, hogy a PC-ről a TV-n simán le tudtam játszani 720p-s filmeket. Aztán megjött a kicserélt D-Link Dir655 routerem. Most mp3 fájloknál akad a lejátszás, tehát hiába "n"-es minden eszközöm, mégsem úgy kommunikálnak ahogyan kellene. A laptomonban szintén külső Ralink chipes USB adapter van, eleve 150M-el csatlakozik, letöltésnél a kapcsolat leesik 80Mbpp alá is, igaz ez nem zavar, mert jelenleg 30M elérésem van. Ezt az adaptert eredeti és SMC honlapon található "friss" driverével be sem tudtam rendesen üzemelni, PC bekapcsolásnál nem volt hajlandó csatlakozni a DIR655 WiFi-hez, nem "kapott" IP-t. A Ralink oldalról szedtem hozzá drivert, azóta OK.
Olyan gigaibetes routert keresnék, ami Ralink chipsetes és az ár annyira nem érdekes, mert a méregdrága Dir655-t becserélnék nekem bármire, hiszen alapvetően egy nagyon jó cucc.
Van javaslatotok? -
VGYke
addikt
TP-Link TL-WR941ND 300M router
Köszönöm válaszod. A 80/25 sebességgel sincs baja akár wifin sem?
Igazából azért keresek routert, mert van ugyen egy aranyárban kapható D-Link DIR655 routerem amivel alapvetően nincs bajom azon kívül, hogy kifejezetten útálja a Ralink Wifi vevőegységgel rendelkező cuccokat, pl. a Samsung TV-ben egy ilyan USB n-es adapterem van és a net sebesség 46kbps, azaz 0,368Mbit/sec, (egy YouTube 5 perces videót, 20 perc alatt játszik le) a TV-hez viszont csak 1 féle adapter kapható, tehát azt nem tudom kicserélni.
Szóval ezért érdekel a router csere. -
zodo
nagyúr
Igazából szinte mindegy is a választás, mert a 30 és 80-as csomag közt csak egy ezres a különbség és akár melyiket is választva, nagy előre lépés lenne számunkra.
Jelenleg egy 2 megás csomaggal is elvagyunk, két gépen.
Ezért gondoltam, hogy bőségesen elég lehet nekünk a 30-as is.Router kérdésben a 941nd és a 1043nd közt is kb. három-négy ezer forint a különbség.
Az említett olcsóbb típusokat 741nd ill. 841nd is néztem, de biztos ami biztos alapon, inkább a 941nd-re gondoltam.
Szerintem, maradunk a 30-as csomag / wr941nd párosnál.Köszönöm a kimerítő válaszod és ubbconfig-nak a megerősítést!
Szerk: Most nézem a "Milyen routert? " topikban is te segítettél.
-
k.soma
senior tag
-
cannyon
aktív tag
nem a net sebessége itt a lényeg hanem hogy ezek gyenge routerek azért is szakad a net énis jártam ebben a cipöben lecseréltem a routert és megszüntek átmenetileg a problémák vettem egy drágább routert az is kb 1 évig birta aztán az is elkezdett ilyeneket csinálni most már linksys Wrt320n nél tartok ezzel nem csinálja ezeket eddig kop kop
-
McLaca
őstag
Mondtam, hogy rossz napom van...
De a többi átszámítást nem írtam el.MATEO6600: és akkor mi van, ha fél éve van piacon? Attól még ugyanaz az alja LAN vezérlő lehet beleintegrálva, mint a nagy többségbe... 900Ft-os egér is van fél éve piacon, mégse csúcsmodell.
DHT : ja, hogy az a DHT... magyar trackerről töltve nem tanácsos bekapcsolni, mert egyrészt nem jól fogja küldeni az adatokat a tracker felé, másrészt meg trackeren kívül is tölthetnek tőled. Csak public torrentnél van értelme, a lényege nagyon leegyszerűsítve az lenne, hogy tracker nélkül is egymásra találjanak a peerek, de ha van tracker, akkor minek...Üdv!
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fujifilm X
- Milyen lézer nyomtatót vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen processzort vegyek?
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- IBM Thinkpad T42 15" IPS + Dock II +tartalék alkatrészek
- Precision 7550 15.6" FHD IPS i9-10885H RTX 3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVME SSD! GAR/SZÁMLA!
- XPS 15 9520 15.6" FHD+ IPS i7-12700H RTX 3050Ti 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX8 - prémium garanciával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest