- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
E300TD
tag
válasz
djxp01 #43297 üzenetére
Én is ebben a cipőben járok, bár már úton van a C7-em. Most egy D-link 636L-t használok (csak 2,4-es) a Digi-s router (optikai) mögött.
Ez van kábelen:
és ez Wifin:
Próbáltam kábelen is használni, szerintem kiugró különbség nincs az általános használat során a ~400 Mbps és a 100 között.
Hogy ki lehessen használni a max-ot, kellenek AC-s ezközök vagy legalább 450-et tudó N-esek. Nekem csak intel 5300-as kártya van a laptopomban meglátjuk mit tudnak majd együtt. Aztán jöhet a fejlesztés, ami max virtuális megelégedettséggel jár -
Tommyboy86
csendes tag
Hello!
Nekem pl az van 1043nd....
Csak dícsérni tudom, eddig hibátlancascada (#9107): Az enyém (sajátkezű restart miatt)
nline Time: 1 day(s) 04:54:06
cascada (#9109): Megnéztem ezt is:
Firmware Version:
3.12.2 Build 100820 Rel.41891n
Hardware Version:
WR1043N v1 00000000Üdv
- Használd a szerkesztés gombot! Egy hozzászólásban több embernek is válaszolhatsz.
[ Módosította: Ndruu ]
-
brd
nagyúr
A következő a helyzet:
Maga a DIGI-s net egy ún. PPPoE protokollon keresztül működik, ennek csak annyira van szüksége a hálókártyára, hogy fizikailag azon keresztül megy a jel, de semmilyen protokoll nem kell neki, mert az a gép számára a PPPoE-be csomagolva működik. Ezért ha a hálókártyán nem tiltod le az egyéb (a win-be épített PPPoE használata esetén az összes, mert az nem jelenik meg a hálókártyán kikapcsolhatóan) protokollokat, akkor lesz ún. helyi hálód is a switch-en keresztül. Ez azt jelenti, hogy ugyanúgy akar IP-t kérni a géped egy DHCP servertől, ugyanúgy fog működni a névfeloldás a helyi (az összes szomszéd gépe rajta lesz, aki veled egy DIGI-s switch-en van) hálóra, ill. ugyanúgy fogod látni az olyan eszközöket, amelyeken ez szintén nincs kikapcsolva. A szomszéd valószínűleg hozzá nem értés miatt a router-t switchként használja (a DIGI-s kábel is, és a gépe hálókártyája is a router "belső" részére van dugva a WAN helyett), és az OS-e tárcsázza a PPPoE kapcsolatot, emiatt a te géped számára is ugyanúgy látszódik, mintha a te géped is oda lenne kötve. Így ugyanúgy kér a te géped is IP-t az ő router-étől. Tehát, ha ez neked nem jó, akkor keresd meg a hálókártyádat az eszközök között, és az összes pipát szedd ki, így megszűnik a helyi hálód az adott kártyán, és csak a PPPoE-n keresztül fog "kilátni" a géped a hálózatra. -
ubbconfig
aktív tag
Itt kali a router procijára gondolt, feltételezem
Amúgy tényleg nem mindegy, hogy egy routerben milyen "vas" van, mennyi memória, mekkora NAT táblát tud kezelni stb. MIkor bekötötték hozzám a 30/20-at, a régi edimax routerem egyrészt nem bírta a sávszélt (alig a harmadát-felét hozta wifin), másrészt torrent-nél ha sok kapcsolatom volt (kb. 50 felett), akkor a böngészés döglött, lassú volt (pedig a net sávszél nem volt kihajtva!). Azóta cseréltem N-es tp-linkre és full le és feltöltés mellett több száz torrent kapcsolattal nomálisan böngészek...ennyit jelent, ha nem izzad a proci -
a wrt120n felejtős, nem is teljes n szabványos router, nem 300-as router a wifi tekintetében - meg amúgy sem tudná átvinni a 80/25 netet, még vezetéken sem, wifi hálózaton meg pláne nem!
gigabit képes router kell ekkora nethez! az olcsóbbak közül ezek már jók; linksys wrt320n vagy tp-link tl-wr1043nd -
Atapi
senior tag
a 10/100-at a vezetékes hálozati részére értik, a 300mbps meg a wifi részre vonatkozik. de ez igazábol mindegy is. korábban már többen irták, és egyet is értek velük, ha biztosra akarsz menni, csak gigabites hálozattal rendelkező routert vegyél ekkora nethez. néhány ilyen modellt ajánlottak már korábban, olvass vissza kicsit, és meg fogod találni.
-
syler
aktív tag
-
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Lenovo LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- ASUS Dual RTX 4060 OC 8GB GDDR6/Garancia 26-07-27/
- Eladó Intel i7-6700 Processzor Hibátlan Működés!
- Eladó Panasonic DMC-TZ80EP-S fényképezőgép
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest