- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
-
nokiae51
tag
-
Dragon3000
nagyúr
Gondom nincs a jelenlegivel, attól meg nem félek, hogy előbb kapcsolnák le az fttb-t, minthogy bekötnék az újat. Változást nem várok, jelenleg is gigabites net van és rendben megy. Arra leszek kíváncsi, hogy ha mindenhol ftth lesz, akkor emelnek e a feltöltési sebességen, mert Romániában 1000/450 ugyanez a csomag, és torrenten kívül sokszor jól jönne a gyorsabb feltöltés.
-
Mauzes
addikt
Egyébként bridge módban jobban működik, mintha csak wifi router módban dugnád bele kábellel a saját routeredet? Vagy ez csak azért hasznos, hogy ne legyen felesleges wifi jele a Huawei-nek?
MÁS mindenkinek: ha egy bérelt lakásba szeretnék saját nevemre előfizetni, ahhoz mi szükséges? Kell az ingatlanra szóló lakcímkártya a nevemre? Vagy elég a bérleti szerződés? Vagy nem is kell semmi, mert ha beengedem őket, akkor bekötik?
-
Itt 1000/320 FTTH. Az okos és szerencsés ember internete. Okos mert jó áron nagyon jó szolgáltatásért fizet relatív kevés pénzt (Tv, telefon, internet 1000/320 6000 Ft). Szerencsés, mert egy olyan helyen lakik, ahol megteheti, hogy erre fizet elő. Sokan éveket várnak (mi is vártunk sokat) arra, hogy végre ne kelljen drágán az alacsony színvonalú, lassú szolgáltatást fizetni.
-
Én Telekomos vagyok mobilos szempontból. No meg Digis. Mobil esetében nincs bajom a Telekommal, tv-s szolgáltatómnak viszont sosem akarnám. Az OTP nem tudom hogyan jön ide. Évtizedek óta vagyok én is és családom is OTP-s. Sőt mondhatni több, mint fél évszázada vagyunk (én persze még nem éltem akkor) OTP-sek. Soha semmilyen gond nem volt. Alapból utálom a bankokat, de ha már mindenképpen ott kell tartani a pénzt, mert oda utalják, akkor az ország legbiztonságosabb bankja az OTP. Függetlenül attól, hogy ki az elnöke és, hogy róla mi a véleményem. Nagyon jó példa erre a legutóbbi cikk egy házaspárról, akik 51 milliót vesztettek el a saját hibájukból és kaptak vissza az OTP-től. A sok rossz közül a legkevésbé rossz.
De ez nem ennek a fórumnak a témája. -
JociJ8
friss újonc
Igen, jól dugtam akkor köszi.
Azt az oldalt néztem már, az a gond hogy semmi fogalmam nincs extra beállításokról. Minden routeremet net elérésig tudtam beüzemelni. Hogy ne legyen egy Router instabil, ahhoz soha nem értettem, nem nagyon látom át az extrább beállítások lényegét.
-
JociJ8
friss újonc
Szóltam a diginek hogy egy csatlakozó megpiszkálásával pillanatig volt sebességem, aztán visszavált . Szerintem a 10 éves bekötésükben több helyen is hiba lehet akkor már.
Internet 1féle csatlakozón megy be a net, a másik 4 Ethernet egyformából meg ki, így van ha jól tudom, nem ? -
woodworm
veterán
Egy viszonylag régebbi gépem van (G3220), ezen bizony böngészőben már nem lehet pontos eredményt mérni, se szelessav.net-en, se speedtesten. Viszont a windowsos és a parancssori speedtest alkalmazás ki tudja mérni. Ezért mondom, hogy jó lenne a szelessavnak is hasonló megoldás, mert az userek részéről pont az ilyen határeset gépeknél vannak problémák.
-
LEON_01
tag
Hali!
Nem azt írtam, hogy a call center-es jöjjön ki és hárítsa el a hibát, mert a személyes ügyintézésnél sem a hölgy jön és oldja meg a problémát, de legalább tudja miről beszél és azt is érti Én miről gagyogok. A többit meg már leírtam. Nekem ez a tapasztalatom, több szót nem is érdemel az egész.
-
-
TeeJay
félisten
Huawei OLT
16portos GPON kártyákkal
és ebből az OLT-ből van olyan is amibe 2x ennyi fér
meg persze van olyan OLT kártya is amin csak 8 port van
minden egyes "dugóba" megy egy optikai szál és ha azon 32 vagy max 64-es osztással lennének FTTH-n az ONT-k akkor számold ki egy ilyen kártyára mennyi előfizető tehető8 portosra 32-es osztással 256 előfizető max 64-es osztással 512
16portosra 32-es osztással 512 64-es osztással 1024Amikor 1024 végponton gigás net van és csak a fele használja akkor mi kapacitás kell az OLT-től a központ felé. és ez még csak 1 ilyen kártya, amikor van egymás mellett 8-10-16 ilyen kártya
-
Yamaha R1
tag
Nem az érdekel, hogy terjeszkednek-e 2030-tól Afrikában, vagy sem.
Azt lenne jó tudni, hogy a tőlünk 10 méterre lefektetett kábelnek és elosztónak mi lesz a sorsa. Húzzák tovább, vagy marad dísznek? Bármekkora fejetlenség is van a Digi-nél, azért csak rá lehet valahol kérdezni erre. -
Borisz76
nagyúr
Természetesen a cím alapján ellenőriztem.....azért is kérdezek a szolgáltatás minőségéről....
Az utóbbi időben olvasgatom a fórumot és sokan panaszkodnak, hogy nem a legjobb, nem a legstabilabb.
Könnyen lehet, hogy pont a "fejlesztés" miatt döcögősebb mostanában a DIGI.
Ezért érdekelne Hajdúszoboszlóiak véleménye, tapasztalata. -
-
vwpolopg
őstag
Egyrészt köszi mindenkinek
Másodsorban, úgy van ahogy írtam. A korábbi lakó, a tulajdonosok hozzájárulása nélkül kotott szerződést, mint tulajdonos. Így ugye nem kellett a tulajokkal alairatni semmit. Ez volt neki az egyszerűbb út, a tulajok át még nem érdekelte akkor, hogy lett net, nem ők fizettek.
A számlák pedig évek óta jönnek a volt lakó nevére és azok a csekkek vannak befizetve. Ugyintezniuk pedig nem kellett semmit az évek alatt.
-
Lehet közben már tulajdonosváltás is volt az ingatlannál. De ez teljesen mindegy, a lényeg, hogy az előfizetéssel kapcsolatban csak az előfizető jogosult intézkedni. Ha ő nincs, akkor az ingatlan jelenlegi tulajdonosa ki tudja onnan köttetni az előfizetést. A jelszót más nem fogja megkapni, még az ingatlan tulajdonosa sem.
-
-
Gondolom jelenlegi előfizetőt akartál írni. A DIGI szempontjából teljesen mindegy, ki a tulajdonos, más szerződéséhez nem fogja megkapni a hozzáférési adatokat. Ha pedig az előfizető nem elérhető, akkor az ingatlan tulajdonosa meg tudja szüntetni az előfizetést, illetve akár ő, akár egy általa meghatalmazott személy, köthet egy újat.
-
-
-
-
zsolt501
nagyúr
Rossz a fogalmazás nézz utána alaposabban, a 21-es átvihető más szolgáltatóhoz is de csak ugyan erre a szolgáltatásra vagyis 21-es körzetű nomadikusra pl. a digis nomadikus szolgáltatásból csinálhatsz MNC telekom szolgáltatást
-
ToBeY
nagyúr
-
ToBeY
nagyúr
Ott van mind2 az UTP kábel végénél az íróasztal mögött a kábeldzsungel közé behajítva,hogy ne legyen szem előtt...[kép]
*most a padlón van az íróasztal mögött,szóval ez sem tesz jót?
Mr. Janó Igen,van vezetékes telefon és régebben egy másfajta routerem volt amit az FTTH váltásnál lecseréltek erre a mostanira.
-
törölt tag
"Szóval nem értem, mert nekem az FTTB-hez soha nem volt Digis routerem."
Lehet, hogy a telefon miatt kapott anno egy HW Gateway-t a DIGI-től?
Régen ilyennel oldotta meg a DIGI, hogy 100 Mbit/s feletti Internet is legyen, meg telefon is ugyanazon a bejövő UTP kábelen.
ToBeY #72492: "Már November óta FTTH-n vagyok."
DE! Nagyon úgy néz ki, hogy most már FTTH-s csak kicsit furcsán (nem egyértelműen) fogalmaz a drótokat illetően.
-
Hol van az ONT, mert nem derül ki az UTP kábelből?
Szerintem is FTTB-n van a kolléga. Már korábban is gyanús volt, amikor írta:
A bejövő utp jön be az én szobában a sarokba a routerhez.szerk.: ja, látom Te is idézted. (Még reggel van.
)
szerk2: ebből is gyanús lehetett volna:
A koax bejárati ajtó mellett jön be(és innen megy jobbra-balra),a net a nappaliba a falnál. -
DonMaster
addikt
mi 3g-vel 400+ letöltésem van wifi-n mobilon.
csak nem tudom, hogy mire is kell egy mobilon ennyi mire tudnám kihasználni?
laptop más ott lehet torentezni, pc-n lehet torentezni, tv-n max filmezel az elmegy 100mbps-en is de mobilon minek? mire kellhet 400mbps ? ötletek?(#72481) ToBeY
c7 jo lehet ha sosbe kell ha ráérsz akkor mi 3g-t vennék ha kábelen nem akarsz 1-et sem rádugni, nem mintha nem lenne lan csatija, ha kell,
nekem a tv-men 94/94-et kipörgeti mivel 100-as lan van benne , wifi-n is próbáltam ott is bőven az elvárt felet van.- -
djsilas
tag
Volt már Digi-s hiba, nem is egy. Olyankor nem is volt net se. De amikor van, akkor ilyen "kis" számokkal még sosem találkoztam, a legkisebb letöltési sebesség >700Mbit volt, feltöltés meg mindig a névlegesen felül teljesít. Én sokkal több olyannal találkozom, akik WiFin várják a gigabitet és emiatt elégedetlenkednek...
-
Geth
veterán
Hasonlóképpen. Miért olvasnám máshogy?
Attól még lehet jó szolgáltatás, de a számomra fontos dolgokat nem biztos hogy áttalicskáznám alá.Mi lenne ha 500/300-at hirdetnének és annyi lenne a garantált is és nincs "akár" xxxx Mbit/s.
Mi lenne, mi lenne? Gondolom drágább lenne. Lehet ilyeneken gondolkodni ha valaki unatkozik, csak minek ugye? -
Brandynew
őstag
Kolléga Plusz. Nem túl nehéz teljesíteni azokat a feltételeket... de nekem az OTP-nél is hasonló paraméterekkel rendelkező számlacsomagom volt. Sokat végignéztem, aki hajlandó bankot is váltani egy sokkal olcsóbb csomagért, az biztos, hogy talál magának olyat, amellyel kvázi ingyen bankolhat.
-
zsolt_64
senior tag
Én is paranoiás vagyok, ha pénzőr van szó, de 1-2 dologgal meg lehet oldani.
1. az *** banknál tokent adnak az internetes átutaláshoz, tehát titkosított csatorna+jelszó+hardwer eszköz.
A tokent nem viszem ki a lakásból. Tehát ha elrabolnak, hülyére verhetnek, akkor sem tudom a pénzem elutalni. Na ezért nem kell mobiltelefonos applikáció.
A sárga csekkeket ezzel fizetem be.Sokat javult a internetes bankkártyás fizetés biztonsága azzal hogy pár hete már ellenörző kódot küldenek mobilon keresztül. Apropó hányan kapartátok le e ddig azt az ellenörző számot a bankkártyán az aláírás mellől ?
mert akkor simán rendelhet bárki a nevetekben cuccokat az internetről.
Amit nagyon hiányolok az hogy a paypassos fizetést nem lehet letiltani. na az aztán tényleg életveszélyes..
az 5000 huf fölött pinkódkérés limit sem vátoztatható
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Időjárás topik
- Bittorrent topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
- Latitude 5450 27% 14" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vibill gar
- Új Steelseries Arctis Nova 4 Wireless gamer fejhallgató 1 év garanciával
- Urmet Dialog PA3120 180 wattos digitális erősítő 1 év garanciával
- Lenovo Thinkpad USB-C dokkoló
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest