- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
adika4444
addikt
válasz
Varszegig #39567 üzenetére
Ok, köszi, előreláthatólag milyen adatokra lesz szükség? Mail-ben meg lehet ezt oldani?
(#39568) PetiAtti:
Mivel egy másik 841-es is szakad ahogy írod, ezért itt kizárnám a router gondot, vagy nagyon kis eséllyel gondolnék csak a router gondra. Régeben voltak elkrimpelt kábelek, de az mostanság nem jellemző ahogy hallom. Ha a bejövő kábeled el van osztva telefonra és netre, akkor esetleg nem ártana kicserélni a dobozka utáni kábelt ami a gépedbe megy. -
TommyGun
őstag
válasz
Varszegig #37798 üzenetére
Az a helyzet hogy ez egy 3 generációs családi ház, KB 3 ház van egy telken, a két router az két külön házbe megy át 2db 30-40 méteres lengővel van áthúzva, tehát a digis nem fedi be a 3 kérót egymaga, illetve befedi de kegyetlen szar jelerőséggel ezért kell a másik 2 router.
-
TommyGun
őstag
válasz
Varszegig #37796 üzenetére
A fix IPt adást úgy értettem hogy a range-n kívül adok de azonos tartományban természetesen.
Ha jól láttam 192.168.100.1-től kezdi el osztani az eszközöket, nem tudom meddig de olyan 100-at szoktak, majd lecsekkolom, de olyan rohadt buta a kezelőfeólete ennek a huaweinek....de feltételezem ha a végére rakom mégha a range-ben is van akkor nem lesz gebasz, mondjuk 192.168.100.99 vagy ilyesmi...
Az a baj hogy a netgear nem friss darab, ugyan N-es de nem találok benne olyan menüt/pontot hogy tudná hogy csak AP módban menjen így eddsig is külön SSIDk mentek. De utánanézek majd ennek a netgearnek azért. A Dlink egy vadi új csoda 3g stickes újdonság, ezt még tanulom nem birizgáltam eddig ez tuti tudja.
Ha router üzemmód marad mert mondjuk nem tudja az AP-t akkor a két saját routeremen a DHCPt érdemes kikapcsolni? vagy akkor szórni fog wifi jelet de nem ad IPt az eeszközöknek? -
Flashget
félisten
válasz
Varszegig #37721 üzenetére
Mindegyik nagyobb szolgáltató ilyen.
Mikor vettem a mobilt T-től nem járt az előfizetéshez akciós mobil, kénytelen voltam új számmal venni. Hétfőn lemondtam a régi számot, de előtte hirtelen találtak ahhoz az előfizetéshez akciós mobilt (ráadásul jobbat mint amit a honlap kiadott) és 20 percig győzködtek miért érné meg nekem ha megtartom az új előfizetés mellett a régit is.
Digi is ilyen lejár a hűség és vannak akik bemennek vagy telefonon lemondják miután közlik velük mostantól listaár szó sem lehet hűség akcióról. Ketyeg a 8 nap majd a 7. vagy 8. napon csörög a telefon, hogy akkor felajánlanak 2 év hűséget (igaz nem minden esetben)... -
szoszo75
aktív tag
-
válasz
Varszegig #36381 üzenetére
A sebességet irigylem, ez nagyon jó. A gép konfigurációja is érdekelne, ha nem titkos.
Eset gondjaim: Téves -kamu- riasztások, ha véletlenül egy időben fut a Windows update és Eset ellenőrzés lassúság, frissítési problémák, malware átengedése, és a legdühítőbb, hogy 14 nappal az előfizetés lejárta előtt folyamatosan üzengeti ezt nekem, hogy lefog járni. Majd levakarni maradéktalanul a gépről -
zoli62
addikt
válasz
Varszegig #36031 üzenetére
Köszi. Szóval szerinted ebből a szempontból nincs gond a VOIP-pal, mint technológiával. Az egyik ismerősünknek viszont Digis száma van, és ha hívtuk, gyakran előfordult, hogy azt mondta be az automata, hogy a köpont túlterheltsége miat átmenetileg nem kapcsolható. ennek milyen okai lehetnek? Ő aztán egy idő után megúnta, hogy nem elérhető és UPC telefonra váltott. A másik kérdésem, hogy maga a telefon az internetes sávszélességből a gyakorlatban átlagosan mennyit használ ?
-
DonMaster
addikt
válasz
Varszegig #35960 üzenetére
és pl: elég nagy a vásárlo közössége az 50-100e forintos routereknek, átlag felhazsnálásra , nem fog senkisem venni 50-100e forint ért router, amit egy mezei 10-30e ft-os tp-lin/asus is meg tudna csinálni, ha az ont nem menne router modban. persze van mindenre megoldás, pl bérelt vonalon nincs ingadozás sme és fix ipd is van. de az sem átlag felhasználásra valo. kétlem, hoyg sokan vennének otthonra, 50-100e foritnos routert switch vagy akár teljes rackszekrényt, elég kevés azon emberek száma. Lehet hogy a dns-t tudsz neki adni dyn dns-et mondjuk egy nem gyári firm-ön, viszont ha ezt használod akkor kb 200/-es netnél nicns értleme nagyobbat venni mert nem menne, ha meg többet akarsz 500-1000-reset akkro emg a gyári firm megy csak aminél elég ekvésnél van lehetöség arra amit irtál, csak ha mélyen zsebbe nyulsz.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Varszegig #35953 üzenetére
Azert kivancsi vagyok ra hogy ha befele nem tudok portokat nyitni akkor ftp/fileserver/torrent funkciok hogy mukodnek. (itt most en spec erre gondoltam) Persze letezo frissitesi modszer az is hogy nem en kuldom az IP-t hanem a frissitesi bejelentkezeskor hasznalt IP-t adja meg.
-
OldAkita
aktív tag
válasz
Varszegig #35936 üzenetére
Köszönöm hogy másodszor is segíteni próbálsz. Elfogadom hogy van olyan router ami a dupla NAT ellenére képes NO-IP-t vagy hasonlót kezelni. AZ enyémnek is tudnia kellene, lévén az Asus AC56U a legjobb ár/érték arányú router. Talán a Tomato firmware-el tudja is. A gyárival és az ahhoz megszólalásig hasonló Merlin frimware-el nem tudja.
Ami a NAS-t illeti, mielőtt megvettem az Asus AC56U-t sokat olvasgattam a témában és a saját szerény igényeim figyelembevételével, gazdaságosabbnak itéltem az erős router usb wincsi párost mint egy alsókategóriás NAS-t. A routeremben 800Mhz-es duál processzor van 256Mb rammal. Az alsókategórias NAS ennél semmivel nem erősebb, viszont zabálja az áramot. A routerem kikapcsolt wifi-vel (mert nem szoktam használni) és a rádugott usb-s wincsivel ami éppen egy full hd-s filmet streamel a tv-re olyan 10W körül fogyaszt A NAS ennek a többszörösét és a router még nincs is benne. A te prémium kategóriás Synology NAS-od természetesen felülmúlja az én kis cuccosomat, de árban is vagy négyszeresen.
Sajnos az internetelérésnél a szolgáltató és a felhasználó érdekei nem tudnak egybeesni. A felhasználó totális kontrollt szeretne a legnagyobb sávszélességgel, a szolgáltató meg legszívesebben 28.8-as betárcsázós analóg telefonmodemmel kínálná a feltöltési sávszélt
-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
Varszegig #34962 üzenetére
Szia!
Nálunk a következő volt a digi bekötés: szerelő megjött, (panel lakás) felnéz az ajtó felett ott a lan vége, mellette a megszakítók, erre ő, de jó, ide felteszem a routert, szólunk egy villanyásznak, és elviszi a 220-at a megszakítóktól és kész is. Mondtam neki, nem azért fizettem gigabites csomagra hogy wifizzek.
Szépen be lehet húzni a szobába, hozzáteszem előtte már volt net, lyukak kifúrva.
Nagy nehezen belement, semmit sehol nem akart elvinni, mert nehéz, ki volt fúrva a fal, hát itt képtelenség hogy átmenjen a kábel. Szórakozott vele fél órát, én 5 másodperc alatt át toltam. Jeleztem hogy a kisebbik szobába is kellene koax, a tv-nek (ott is volt előtte, furatok készen) azt nem akarta, mert neki sok a dolga.
Ő egész nap talpon van, meg most is hívogatják, itt mondtam hogy elegem van, majd mi behúzzuk a kábelt oda. Erre ő, megadja a számát ha bent a kábel, csak szóljak ő majd rak csatlakozókat a koaxra, mondom nem kell köszi megoldom.
Dióhéjban ennyit a digi bekötésről, ha egyik kezem a ...be dugtam volna, különb munkát végzek.
Jó jó, sok a dolga, de ezért fizetik vagy mi a fene, én minden nap 04:00-kor kelek, a munkahelyen nem sírhatok hogy most nincs kedvem.
Egy szó mint száz, kritikán aluli volt amit az ürge művelt. -
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Varszegig #32133 üzenetére
Ja azt hittem nincs digi felétek (nem figyeltem), így akkor feludülés lesz gondolom. Amúgy szerintem az UPC előbb utóbb kifog vonulni, mert amit a digi csinál úgyse tudja a lépést tartani vele...
Amúgy azt se értem hogy a digi miért csökkentett még így is a nevetséges áraikon, a piac egyáltalán nem követelte meg, persze nekünk csak jó.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpársportok
- Fűnyíró topik
- Bittorrent topik
- Filmvilág
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- PR-Telecom
- További aktív témák...
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest