- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Külföldi SIM-ek itthon
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
zichie
senior tag
válasz
proradeon #17572 üzenetére
Nem értem ezt a TP-Link féle tesztet. TL-WR1043ND v1 routerem van, ahol PPPoE esetén a táblázat 75 Mbit/s átvitelt ír, nekem meg a speedtest 92 Mbit/s körüli letöltést mutat. BaseNet csomagom van, az ONT és a router között CAT6 kábel van, a router és a PC között CAT5E.
-
TeeJay
félisten
válasz
proradeon #17572 üzenetére
főleg az új FW-el kellene kipróbálni majd mert javítottak a wifi-n meg több hibán a leírás alapján
én is csak 1043ND-t fogok venni mert nincs szükségem 5GHz-re mivel csak a telefon használ wifit
nekem az a lényeg hogy a 100/50-et prímán átnyomja 0-24-ben egész hónapban -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
proradeon #17301 üzenetére
Alapvetoen magasabb a prioritasuk es nem kene hogy zavarjon mivel egy mas, alacsonyabb prioritasu dologgal akarod bezavarni. Ez kb. még a 4/0,5-ös kabeles netemnel okozott problemat amik jatszottam neten es mellette toltottem lefele ezerrel, a pingem meg felment az egekbe mert ott tényleg nem maradt elég sávszél a priós csomagoknak sem...
BTW, miert pontosan a feltoltes sebességére lassul a letoltés, ott mar van eleg savszel az ACK csomagoknak? Fakk logik, huh?
-
Flashget
félisten
-
TeeJay
félisten
válasz
proradeon #17164 üzenetére
oké egyezzünk meg abban hogy az újabb TP-Link routerek amelyik csak 100megabites WAN portos
az sem fog berosálni ha az előfizetőt 100/50megabites csomagra teszik
annyi hogy letöltésben 93-94megabit lesz a plafon nálaez a WR841ND V7-V8 és V9 tulajokra értem
akinek meg gigabites van és legalább WR1043ND V2.x illetve WDR3600-4300-4900 illetve Archer C7
az rendelheti a 200/50megabitet illetve szerintem lesz még egy 500/100 és 1000/100-as csomag
azokkal ki tudja majd használniígy már akkor egyetértesz?
-
TeeJay
félisten
válasz
proradeon #17156 üzenetére
WR841ND V8.x-ben AR9341 SOC van 500MHz-en
WDR3600-ban meg AR9344 SOC 560MHz-en ami meg átnyom 940megabiteta két SOC nagyon hasonló, gondolom te sem akarod azt mondani hogy a 60Mhz plusz frekinek köszönheti a WDR3600 hogy gigabites tempóra képes
hidd el a 841ND V8-ban lévő is tudna annyit ha nem 100-as switch lenne benne meg nem 100-as WAN-LAN portok. lényeg a lényeg már a V7-ben is van még tartalék vagy 30megabit
a V8-ban meg bőségesen -
TeeJay
félisten
válasz
proradeon #17149 üzenetére
30megabit van benne még
a WR841ND V7.x-be ugyanaz a SOC van mint a WR2543ND-be az meg tud 120megabitet kb.
akinek meg már WR841ND V8.x vagy V8.x van az még jobban járt mert abban baromi combos a SOC
simán bírna akár gigabitet is ha nem 100-as WAN port lenne rajta
akinek régebbi router van az meg úgyis észre fogja venni hogy fagy akad csuklik a router és nem bírja a kikézést
lehet visszaváltani 50/30megabitre vagy venni legalább egy WR1043ND V2.x routert
utóbbi 12ezer felár, előbbi verzió havi 1ezer megtakarítás ami 1év alatt 12ezer -
TeeJay
félisten
válasz
proradeon #17145 üzenetére
nálam megy 94megabit, a router sem gyullad fel, semmivel sem melegebb mint eddig
DD-WRT-t használtam rajta évekig de valahogy a DIGI féle PPPoE nem ment vele így vissza kellett raknom a gyári FW-t. azóta is hasít most is megy, gond egy szálse, felfelé továbbra is stabilan tolja a 6,6-6,8megabájtot másodpercenként
lefelé meg nekem doszt elég a 93-94megabit puff bukkok 10megabitet a 100-as WAN miatt
másnál látható hogy 104-105megabit a letöltés, majd ha lesz felesleges 12ezrem veszek egy WR1043ND V2.x routert és kész, ettől nekem nem kell gyorsabb csomag
sőt erősen gondolkozok hogy kemény 2hónap után ismét visszamegyek a startnetre mert 50/30megabittel sem lehet mit kezdeni néha -
TeeJay
félisten
válasz
proradeon #17135 üzenetére
hagyjuk már ezt...
nálam is károgott mindenki hogy 80megabitet tud a 841ND és tessék 94-et átnyom
torrenten felfelé meg 6,8megabájt-ot karcolja a feltöltés, most tesztelem és a routernek kutya bajaott a TP-Link táblázatba a WR841ND V7 93megabitet bír PPPoE alatt
nálam 1megabittel többet
[link]1043ND V1.x gyári FW-el 74megabitet amit megnéznék gyakorlatban persze
este kiiktatom a routert és megnézem laptopon gigabites LAN kártyával is
-
LSL1337
őstag
válasz
proradeon #17045 üzenetére
nyilván a 2.ra gondolok, de akkor miért a PC routeol?
nem a switch?azt hittem sima LAN, és nem kell ADSL módra PPOE loginolni, csak bedugom és jön (UPCm van most)
azért hogy legyen wifi, mobilra tabletre laptopra
vagy itt mindenkinek egy gigabit-es NIC a teljes háztartás internetigénye? -
TeeJay
félisten
válasz
proradeon #17003 üzenetére
na de a listán amit a TP-Link oldalról linkeltem
ott a WAN to LAN throughput 940megabit az mi ha nem NAT-olás?
DHCP-ben tol annyit, értelem szerűen PPPoE picit kevesebb és a 1043ND V2.x-nél valamiért alacsonyabb, erre mondtam hogy lehet FW csiszolásra szorul még mert erősebb újabb a SOC benne, nehogy már kevesebbe tudjon áttolni -
TeeJay
félisten
válasz
proradeon #17001 üzenetére
TP-Link 1043ND V2.x, WDR3600 meg WDR4300 illetve ami ezektől újabb gigabites az mind megfelelő választás lesz. valamiért itt a listán a 1043ND V2.x PPPoE alatt picit lassabb de szerintem csak valami FW bug lesz mert erősebb benne a SOC mint a 3600-ban az meg jobban teljesít
-
g0dl
addikt
válasz
proradeon #16840 üzenetére
Így van, google drive-ot én is teljes sebességgel tudtam feltölteni. Meg azt hiszem mega-t is.
Egyébként lesz valami automatikus váltás pl 40/20 -> 100/25 változatlan áron, vagy csak az új előfizetőknek lesznek az új sebességek? Illetve ezt hogy érinti a meglévő hűség?
-
TeeJay
félisten
válasz
proradeon #16803 üzenetére
ez azért fura mert a 1043ND V2-ben erősebb a SOC mint a 3600-ban
újabb is meg nagyobb frekin üzemel
szerintem csak valami FW bug még hogy PPPoE alatt lassabb mert DHCP-n többet tud tud mint a 3600Flashget : iktasd ki a routert és simán dugd rá a gépre a LAN kábelt
ha 100-as linket ad csak akkor még 100-as switch van nálad
értelem szerűen ha már gigabit akkor az
CAT5 kábel van a hálózatuk nagy részén de mint írtam sok helyen olvastam hogy made in china CAT5 kábelek ugyanazt tudják mint a CAT5e csak gondolom nem kaptak rá engedélyt hogy ezzel árulhassák
lényeg a lényeg az utóbbi években vásárolt CAT5 és CAT5e között szerintem nulla különbség van csak egyikre ezt másikra azt nyomhatták szabvány szerint... -
TeeJay
félisten
válasz
proradeon #16166 üzenetére
nem... direkt kérdeztem hogy látom csak CAT5 kábel van és így 100megabit lesz a max a jövőben is, és mondta hogy nem para mert kipróbálták már és olyan 400megabitig jó lesz még az is...
de amúgy sokszor tapasztalom hogy a UPC-s Cisco modem is gigabites kapcsolatot létesít a gigabites routerrel amikor sima CAT5 kábel van közve amit én gyártottam, és még csak nem is 1-2 méteres hanem 10méteressel is néztem -
kasa85
őstag
válasz
proradeon #15446 üzenetére
Igen ez feltűnt pont most akartam javítani amit fentebb írtam az a modem amire le van osztva egy portra a router amit megneveztél.
Amúgy érdeles mikor töltök filmeket van mikor fel megy 10mb/s re ami 100mb jelent azt hiszem.
Tartósan is azon marad annál lentebb nem megy.Persze ezek a ritka szétkapcsolások elég idegesítőek tudnak lenni menni kell át a másik szobába át kötni a lan 1 ből a lan 2 be 2 perc,és van net lehet firmware frissítést teszek hátha megoldja a problémát amennyiben sokszor szét kapcsol az általad linkelt masinát veszem meg.
Köszi a segítséget -
persnongrat
tag
válasz
proradeon #15175 üzenetére
Ajjajj... pofára estél, most jössz a rágalmazással.
Ne haragudj, sajnálom, hogy itt nincs trollszűrő, mert máris benne lennél, az előtted szóló nagyokossal együtt.
Ha ennyire hitetlen vagy, nézz körül kicsit a neten, ahol nem a magadfajták nyáladzadnak, hogy hűdejóvásárt csináltam, hanem olyanok írnak véleményt, akiknek konkrét tapasztalatuk van az olcsó és a jó minőségű készülékekkel egyaránt!
Addig meg fogd vissza magad! -
persnongrat
tag
válasz
proradeon #15162 üzenetére
Bocs, nem fog menni, mert a lakcímem mégsem tenném ki a fórumra, ez meg amit megmutat, abból két perc alatt még az ágyam pontos helye is bemérhető.
Elmentem, bekapcsoltam a tplinket is.Az asus jelenleg stabilan -50dBm, a tplink ugyanolyan (max.) teljesítményre állítva -62dBm és -58 között ingadozik. Van ebben az inssiderben olyan lehetőség, hogy hosszabb grafikont készítsek a jelszintről, mint ami az RSSI oszlopban van?
Mert ugye annak lenne itt jelentősége.És itt nem is az a kb. 10dBm különbség a fő gond, hanem az ingadozás.
-
persnongrat
tag
válasz
proradeon #15162 üzenetére
Sürgős? Két méterről biztosan nem, épp erről beszélek: kit érdekel, hogy két méterről mit csinál? Nekem van a laptop/mobil és a router között három betonfal.
Itt huzamosabb használatnál az openwrt-s tplink érzékelhetően gyengébben muzsikált, nem véletlen, hogy a mai napig az asust használom, pedig még július környékén akartam átnyergelni a tplinkre. -
persnongrat
tag
válasz
proradeon #15153 üzenetére
Bocs, lemaradt: a firmware elcseszéséhez épp elég (mint valamelyik topikban bizonyították is), hogy véletlenül nem a megfelelő fajtájú firmware-t (openwrt helyére akart a srác gyárit tenni) szedte le/illetve nem a megfelelő leírás alapján járt el.
Ilyen esetekre az Asus-nak van egy beépített recovery módja, ami 192.168.1.1 címen ad egy tftp szerver, ahová felküldhetem a fw image-t, amit ő azonnal fel is pakol, tehát viszonylag egyszerű helyreállítani a legtöbb esetben. Na ez nincs a tplink esetében.Egyébként mint írtam, az a negyvenes már rég húsz körül jár.
Az meg említésre sem méltó, hogy ha jók az infóim, a tplink gyári firmware-e a mai napig tartalmaz egy javítatlan backdoort. (nem néztem utána, mostanra lehet, hogy javították, amikor utoljára ránéztem, még a hibás verzió volt a legfrissebb) -
persnongrat
tag
válasz
proradeon #15153 üzenetére
Azt leszámítva, hogy a mellette öt centire lévő Asusnak kb. 10-20%-kal erősebb a jele, ha a 2.4GHz-es rádiókat hasonlítjuk össze?
Hogy ugyanezen rádiókból az Asusé viszonylag stabil, míg a tplink hullámzik, mint a viharos tenger?
Hogy nincs rajta recovery opció arra az esetre, ha elcseszed a firmware cserét?
Aham. Tényleg. -
Insolent
aktív tag
válasz
proradeon #14883 üzenetére
Netnek mindig a narancsfehér/ narancs és zöldfehér/zöld érpárakar kötöttük. Kék és kékfehér a telefonnak ment, osztó dobózból vagy Y oszótból lett szétosztva.. Barna/ barnafehér második telefon vonalnak vagy tartaléknak.. De volt rá példa hogy két net jött egy Cat5-ös kábelen..
Krone modulnál a bekötés az már gyerekjáték..
-
Vodar
senior tag
válasz
proradeon #14893 üzenetére
Betárcsázós nettel simán bejön egy weboldal fél percen belül. Hol itt a lassúság?
Ahogy ez ma lassúnak számít, évek múlva ez a "40 perc alatt lejön" is lassúnak fog számítani. Persze most eltűrjük, ahogy eltűrtük a lassú oldal betöltődést is jó pár évvel ezelőtt, mert akkor az volt a normális.
-
VGYke
addikt
válasz
proradeon #14820 üzenetére
Bocs hogy visszakérdezek, de honnan tudod a pontos értéket? Én 3 programmal kb. 1éve folyamatosan mérem a sebességeket, méréseket el is mentem excelben, tehát összehasonlíthatók, de azóta sem tudom mikor mi a pontos érték!
Én ezeket használom és írom fel az értékeket: speedmeter, speedtest, datanet, digikabel (ami most nem megy).
Pl. ma reggel első: 29,15/21,02, azonnal indítva a második: 40,44/20,60... mindkettő Bp-i szerveren. Akkor melyik a pontos érték? És akkor még nem beszéltünk a szerver váltásról...
Én, csak úgy megérzés szinten, tudományos alapok nélkül, az első, tehát a speedmeter-nek hiszek. -
Flashget
félisten
válasz
proradeon #14096 üzenetére
azaz tvnetwork volt..néztem is wtf?
arra már nem volt idő, hogy kiderüljön milyen sávszélt kaptam mert azonnal kapcsolat bontása volt részemről és új ip cím
A másik hasonló amit nem régóta szoktam kapni a 85-ös kezdésű mint most is..Tiszakécske környéke..ott kit vásárolt fel a digi? -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
proradeon #14077 üzenetére
Azt még mindig nem tudjuk hogy hol engedték el az IPv6-ot, melyik szolgaltatonal?
-
szabí
csendes tag
-
petir
senior tag
válasz
proradeon #13871 üzenetére
Aranyár de megéri, ugyan Nekem a kistesoja van még de ha megtehetem valtani fogok.Aki nem akar szervert fentartani mert draga az alkatresz ,sokat fogyaszt, hangos a szobaba.. stb. annak egy ilyen router kivallo kompromisszum.Nem egy eromu de sokat ki lehet hozni belole.
Foleg egy alternativ firmearrel lehet egy file,web,ftp,vpn,seed ~ szervered es ezek csak az alapok dolgok! A lehetosegek vegtelenek hala a linuxnak ami ugye fut rajta
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
proradeon #13776 üzenetére
uTorrentben kipróbáltam linux lemezképekkel mit mutat, es jön bőven ipv6 kapcsolat szoval lakossagi a dolog. Router nelkul meg kene nezni hogy kapok-e ipv6 cimet, nincs felkeszitve nativ ipv6-ra sajnos. A kliensben levö ipv6 cimeket probaltam visszakeresni de nem jutottam semmire...
-
sirszevenap
addikt
-
sirszevenap
addikt
válasz
proradeon #12910 üzenetére
Na ez egy helytálló és elfogultság nélküli hsz volt. Nagyon zépen köszönöm!
Minden esetre holnap felhívom őket. Tényleg nem érek rá, egyébként vártam volna, ha lenne más netem, de nem ülhetek állandóan net kávézóba és nem utazgathatom haza minden nap.!( És igen, nincs a közelben nyílt wifi )
Érdekesség. Nyílvánvaló, de elkerüli az ember figyelmét.
DIGI: 40/20 mbit/s garantált: 6/3 mbit/s
UPC: 25 mb/s garantált: 8 mbit/s !!!!Nos tehát, laikus és hozzá nem értő szemmel. huh 40 a 25 ellen , király akkor Digi... na de bele kell kicsit nézni én is most tájékozódtam, igazából tudtam mi a különbség, de annyi helyre jár az agyam, hogy fel sem tűnt hogy mbit a Digi és mb/s a UPC.... Kvázi, gyorsabbnak kell lennie a "25-ös" UPC-nek mint a "40-es" diginek. Nem de?
Feltöltést direkt nem írtam, hisz az UPC-nél elhanyagolható....Valami 512kb/s ...
Bár, egy ideig 15/2 mbit /s lesz a garantált. Pontosan 3 hónapig!Na tehát, jól gondolom , hogy ez ( mármint nem a 3 hónapig dupla sebesség, hanem a 25 ös upc) gyorsabb lesz elméletileg(!!!) mint a digi?
-
=Thor=
tag
válasz
proradeon #12887 üzenetére
Komolyan nem ertem mi a problemad.
Nekem semmi. Én tesztelgetem amit írtál.
Aztán jött a labilis személyiségű úriember és érdemi mondanivaló nélkül leuga*ott, hogy mit akarok a garantált sebesség megvan. Én rávilágítottam, hogy ő már a névérték felénél is ki volt bukva, azt nekem irogat ilyeneket...
"A Szolgáltató biztosítja, az Előfizető részére a Szolgáltatás évi átlagos 95%-os rendelkezésre állását az Előfizetői Szerződés teljes tartama alatt."
Ezt másoltad, mert én 97%-ra emlékszem. Ez a szolgáltatásra vonatkozik, nem a minőségére.Valamint 80/25 Mbit/s-es internet eseten:
"Garantált sávszélesség 8/4 Mbit/s"
Ez stimmt.Ez minden szolgaltato eseten igy van. Reklamalhatsz, de ha azt mondjak, hogy igy jartal, nem tehetsz semmit, mert ezt a szerzodest TE alairtad. Ilyen nincs, hogy így jártál. Tudod hány száz milliós büntiket kaptak már a szolgáltatók, mert nem volt meg a hirdetett sebesség...
De hagyjuk már ezt, inkább térjünk vissza a tesztekhez... -
=Thor=
tag
válasz
proradeon #12879 üzenetére
Na kipróbáltam a DU Meter-t is, meg a FlashGet-es letöltést is. Az eredmények 9.7-.9,9 átlagsebességet mutatnak. Ez már azért jó.
Viszont ami érdekes, hogy nem fixen jön x.y MB/s-el, hanem másodpercenként változik. (9.7 - 9.9 - 10.7 - 9.6 - 11.2 - 10.3 - 9.5...) Ez nálad is ilyen vagy nálad állandó sebesség van? -
Reag3nS
senior tag
válasz
proradeon #9622 üzenetére
tényleg nem kötekedésből, de ezt te gondolod.
Robaj, 30G értéknél látni a vízszintes vonalat. A bixen bérelt sávszélességük viszont 40G. Van még ott sávszélben tartalék, valószínű a szervereik nem bírják már. Ilyenkor vagy az lesz, hogy adnak a minőségre és fejlesztenek, vagy meg fog növekedni a síró ügyfelek száma, megint jön az, hogy nem azt kapom, amiért fizettem, ők azt mondják már pedig azt kapod mert a minimális sávszélt eléred. stbstb.
-
szabjan
tag
válasz
proradeon #9557 üzenetére
Ennyi elég lesz? De lehetne jobb is...
Egyébként van összefüggés a router és a Digis bontások között.
Én 2 héttel ezelőttig kényszerűségből egy TP 642 es routert használtam. Pedig mikor bekötötték a digi-t akkor beruháztam egy 1043-ra. Ezzel volt nagy kálváriám, nem tudtam használni a házunkban.
Felruháztam DD-WRT-vel és ezzel már működik de naponta szétbont a net egyszer. Ez a 642-esen csak pénteken volt egyszer egy héten. Most beállítottam hajnalra a bontást, a mai nap valóban onnan számol eddig...../Bocsi rossz idézetet nyomtam../
-
Reag3nS
senior tag
válasz
proradeon #9491 üzenetére
Papír mögül nem látsz ki. ADSL ilyen. Rengeteg embert fel tudok sorakoztatni emögé, hogy az adsl 24 óránként bont.
Ugyan úgy jelentkezel be itt, mint diginél, neked bont, adslnél is. Nem tudom ismerőseid mennyire értenek hozzá, nyilván jön majd a megvédés, hogy higtech rendszergazdák és nagyon értenek.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
proradeon #9483 üzenetére
Állítsd be hogy olyankor bontsa a kapcsolatot mikor nem IRCzel, gondolom nem ülsz 24 órát a gép előtt, mielőtt neki állsz irczni bontsd a kapcsolatot akkor nem fogja közben, vagy állítsd be hogy hajnal 4 kor csinálja mikor nem vagy gépnél, gondolom ha nem vagy gépnél nem irczel.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Noblechairs HERO, 1 hetet használt irodai/gamer szék
- Fuji X-S20 2.5 év gari + 18-120 f4 + 33 f1.4 + 25 f1.8
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged