- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone topik
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
nagyfejü
őstag
válasz
sirszevenap #12924 üzenetére
Sőt azt se felejtsd el hogy az upc nél vannak nem közölt extrák! /pl .ha elérsz egy bizonyos adatforgalmat - lekorlátoznak!!!!!
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
sirszevenap #12922 üzenetére
Azt ugye tudod hogy a UPC -se fogja neked bekötni a netet amíg a főbérlő nem engedélyezi neked? Eddig nekem minden szolgáltató kért engedélyt rá. Illetve Diginél ismerősöm volt az üzletkötő, azt irtuk be enyém a lakás így nem kellett engedély. Előtte Fibernetnél viszont kérték az engedélyt, mert a kábel tv ott a lakás tulaj nevén volt, engedély nélkül nem tudtam netet köttetni. Viszont hivatalosan minden szolgáltatónak kérnie kell a lakás tulajdonosának hozzájárulását a bekötéshez. Ha megbeszélted vele hamisítsd alá az aláírását és kész, el kéred a papírt az ügyfélszolgálaton hogy elviszed neki nem tud bemenni, és beviszed.
A garantált értéke magasabb a UPC-nek mint a Diginek, de eddig a legtöbb embernél a Digi is hozza az elméleti maximumot.
-
válasz
sirszevenap #12920 üzenetére
NEM.
25 Mbit - 25*128/1024=3,125 MegaByte / sec-es letoltesi sebesseget jelent.
40 Mbit - 40*128/1024=5 MegaByte / sec-es letoltesi sebesseget jelent.= A Digi gyorsabb, majdnem 2 MegaByte / sec-el.
-
válasz
sirszevenap #12918 üzenetére
Nem igazan ertem eppenseggel mi a problemad, ezert osszegzem a dolgokat.
Adott a ket csomag:
Digi - 40 Mbps / 20 Mbps
UPC - 25 Mbps / 1,5 MbpsEbbol a garantalt savszelesseg:
Digi - 6 Mbps / 3 Mbps
UPC - 8 Mbps / 0,5 MbpsGarantalt savszelesseg definialasa (a'ltalam): Az a savszelesseg / sebesseg, ami ha megvan, nem panaszkodhatsz, vagy panaszkodhatsz, de a szolgaltatonak joga van azt mondani, hogy nem csinal vele semmit.
Mbps Mbit/s Mb/s - mind a harom egyet jelent: Megabit/sec azaz egy es ugyanazon mertekegyseget fedik.
Tehat, mi a problema?
-
válasz
sirszevenap #12915 üzenetére
Mbps - Megabit/sec
MBps - MegaByte/secbit kis be' Byte nagy be'
Mellesleg nem hinne'm, hogy barmi jelentosege lenne a digi eseteben a garantalt le/feltoltesi sebesseget tekintve. Legalabbis nem latom, hogy tolognanak az emberek a forumban, hogy nincs meg az adott savszelesseg. Ahogy olvasgatom ezt a topicot, altalaban megvan az. +/- 10%. Nekem eppenseggel + 10% mert inkabb 90 Mbit, mint 80.
-
poli27
veterán
válasz
sirszevenap #12912 üzenetére
Nos tehát, laikus és hozzá nem értő szemmel. huh 40 a 25 ellen , király akkor Digi... na de bele kell kicsit nézni én is most tájékozódtam, igazából tudtam mi a különbség, de annyi helyre jár az agyam, hogy fel sem tűnt hogy mbit a Digi és mb/s a UPC.... Kvázi, gyorsabbnak kell lennie a "25-ös" UPC-nek mint a "40-es" diginek. Nem de?
Feltöltést direkt nem írtam, hisz az UPC-nél elhanyagolható....Valami 512kb/s ...
Bár, egy ideig 15/2 mbit /s lesz a garantált. Pontosan 3 hónapig!
Na tehát, jól gondolom , hogy ez ( mármint nem a 3 hónapig dupla sebesség, hanem a 25 ös upc) gyorsabb lesz elméletileg(!!!) mint a digi?Nem ,csak te sem vagy tisztában a fogalmakkal
ha a UPC 25MB/s lenne az 200Mbit lenne!! De nem annyi nahem csak 25Mbit ami ugye nem lehet gyorsabb a 40 nél....http://www.bitmatek.hu/
-
poli27
veterán
válasz
sirszevenap #12909 üzenetére
Nyugi van, a Diginél kell a papíros szerződés, amit általában ha telefonon rendeled a bekötő visz ki.Amíg ezt nem írod alá addig nem kötelezhetnek semmire, simán visszamondhatod!
(#12902) sfdrakex Diginél azért hosszabb a bekötési idő, gondolom én, mert ár/érték arányban a legjobbak és rengetegen rendelik.
Ehhez annyit fűznék hozzá,nagyon nincs anyag egy csomószor, legalább is ftth területen mindig hibádzik valami ezért késnek.Meg azért mert egy semmirekellő társaság sztem ,de ez a szuvenír véleményem az ott eltöltött idő alatt alakult ki
-
válasz
sirszevenap #12901 üzenetére
Nekunk annak idejen 30 napot mondtak, es 25 nap elteltevel jottek ki, mindenfele elozetes figyelmeztetes vagy idopont egyeztetes nelkul. Eloszor szemelyesen, ugyfelszolgalaton probaltuk megrendelni, ott nekunk is azt mondtak, hogy a foberlotol kell egy kitoltott beleegyezes. Ezt kitoltottuk, de vissza mar nem mentunk, csak megrendeltuk neten. A szerelok mint irtam 25 nap multan kijottek, bekotottek, es meg csak veletlenul se kertek a beleegyezo nyilatkozatot.
Valoban furcsa es szokatlan ez igy, hogy nem egyeztetnek idopontot, meg hogy ilyen sok ido mig kijonnek, de szerintem marha sok megrendeles van. Nap mint nap hallom, ahogy furjak a falakat a panelban. Nekem boven megeri ez a kis kellemetlenseg a havi 4700 Ft-os 80/25 Mbit-es betonstabil internetert. (Volt regen UPC-m is, azzal se volt nagyobb gond, csak eppen sokat szakadozott. Viszont az ugyintezes ott kivalo volt.)
-
club1
veterán
válasz
sirszevenap #12907 üzenetére
Biztosabb, ha felhívod őket...
-
club1
veterán
válasz
sirszevenap #12905 üzenetére
A UPC-sek naná hogy azt mondták (az üzletkötési díjért bármit). Magyarországon létezik a telefonos szerződéskötés fogalma. Az más kérdés, hogy ilyenkor van x napod, amíg lemondhatod. De ha homokba dugod a fejed, semmiképpen nem jársz jól.
Nálunk a DIGI+ csomag volt mindenestül 4200 Ft, ahhoz képest a 7e nekem nem 500 Ft különbséget jelent. Viszont nálunk is bő két hét késéssel kötötték be. -
club1
veterán
válasz
Telefonon is köthető szerződés, ha egy távközlési szolgáltatónál telefonon jelzed a szerződéskötési szándékod, az általában elég is (rögzítik). Tehát szerintem van kötelezettséged. A másik: A UPC és DIGI árai pedig köszönő viszonyban sincsenek egymással, ennek ellenére inkább fizetsz hosszabb távon több 10e Ft-al többet, mint egyszer 5e Ft-ot. Bölcs meglátás...
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Diginél azért hosszabb a bekötési idő, gondolom én, mert ár/érték arányban a legjobbak és rengetegen rendelik.
-
Turtlelboy
csendes tag
válasz
sirszevenap #12812 üzenetére
Már van hűségnyilatkozat a diginél? Vagy ez csak az akciós csomag miatt van?
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
sirszevenap #12816 üzenetére
Igen.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
sirszevenap #12814 üzenetére
Torrenten azt jelenti hogy a 80/25 ös nettel 10 MegaBájt/sec-el töltök le stabilan, ha van elég seeder, illetve 3,1 megabájtal töltök fel ha viszi a cuccot a sok leecher. Neked ez 5 MegaBájt lefelé a maximum, és 2,5 MegaBájt felfelé a maximum a 40/20 as netnél.
Bekötési időre nem emlékszem, 2 hét körül lehetett.
Ezeket a csatornákat kapod. Az 54/74 azt jelenti, hoyg ha analóg tv re kötöd 54 csatornád lesz, ha olyan TV-re ami képes a digitális kábelen jövő jeleket fogadni (DVB-C), vagy van erre alkalmas beltérid, akkor 74 csatornád lesz. Természetesen, az az 54 csatorna ami az analógon lesz, az meg lesz a digitálisban is, és ehhez jön még 20 másik csatorna, ami azt hiszem nincs 20 mert pl ami elérhető HD-ban abból lesz sima is és HD is, pl Discovery Chanelből lesz HD, meg sima is.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
sirszevenap #12812 üzenetére
1.
Nálam 80/25-ös net van és általában 80-100/24-28 között jön megy az adat, a garantált az 8/4, de mindig hozza az elméleti maximumot.
2.
Nálam a beígért időn belül bekötötték. Nem volt vele gond.
3.
Modem nincs. UTP kábelen kapod a netet. TP link routerekkel szokott menni, kérdés a routered bírja-e a netet. Nekem 1043-as van azzal nincs gond.
4.
Attól hogy az irodájuk közel van, nem biztos hogy a műszakisok is onnan járnak, illetve ott vannak, az irodisták pedig nem hiszem hogy bekötik neked
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Steam Deck
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest