- Hová lett 1000 mAh?
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
lajos0001 #25431 üzenetére
Frissitettem az előző hsz-em a ZTE-ben levő switch ic és a TP Linkben levő switch ic linkjeivel, igy mar Te is össze tudod hasonlítani mi a különbség - nem kell hozzá gigabites előfizetés.
Remélem elég száraz tények.
Mod: ez de durva mod, igy lesz managed switch a TP Linkből.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
lajos0001 #25428 üzenetére
Lassan mondom hogy felfogd.
Nincs. Semmilyen. Sebességkülönbség.
Mondtad korabban hogy 500as csomagod van, akkor megis mibol vonod le ezeket a csodalatos következtetéseket?!? A SWITCH részét hasznaljuk, a procijáig el se jut az adat amit forgalmazunk, hogy lassítana!
Egy RTL8367RB kontroller van benne, ha ugy vesszuk 14GBps switching speed-et tud (7 port, portonként 1000MBps FD azaz 2000MBps. A TP Link TL-SG1005D csak 10GBps-ot tud.
(5x2G) Egyébként abban RTL8366SB chip van...[link]
hackeeeee: megérné, ha visszairnak hogy sajnaljuk de semmi baj nincs vele, akkor is ránéznek és fusiba mókolnak vele szvsz.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
lajos0001 #25422 üzenetére
Gigabites csomagom van.
A ZTE H298N routerkent is képes PPPoE kapcsolaton hozni a gigabitet, ezen felül a switch része is - lásd a mérésem - alkalmas a gigabitre értelemszerűen. Teljes mértékben felesleges egy külön gigabites switch beiktatása, mivel ezzel a megoldással ugyanannyira működőképes a rendszer.En nem meditalok rajta, összeraktam es mukodik, nem fogja vissza a gigabites csomagot sem. A routerem TP Link WDR3600 elméletileg 940Mbitet képes NATolni, a korábbi mérésem szerint 900Mbit megvolt. Hozzáteszem, miskolci vagyok igy szamomra külön limitáló tényező a gerinchálózat melynek terheltsége nagyban meghatározza a mérések kimenetelét. Tehát a fenti megoldás használata SEMMIVEL sem lassabb mint a külön switch beiktatása...
Szeretném megkérni szintén gigabites előfizetéssel rendelkező fórumtársainkat, hogy álljanak már át a kedvemért erre a ZTE-s megoldásra és számoljanak be a tapasztalatokról...
hackeeeee: igen, a hibajelentésem elott (amikor 330Mbit korul hozott csak a kapcsolatom) gyakran volt ilyen, azóta csak nagyon ritkán fordul elő.
Flitter: Ne kezd el azt a marhaságot terjeszteni hogy a ZTE miatt van speedtest disconnect es hasonlo. Nekem be se volt kötve a rendszerbe. Teljesen felesleges a gigabites switch, nekem is csak a teló miatt kellett volna - de igy nem kell az sem.
-
Flitter
tag
válasz
lajos0001 #25425 üzenetére
Fontos dolog,nekem nem kell a ZTEcsak a telefon miatt van. Swich azért van mert teljesen kiakartam hagyni a ZTE -t. Korlátozott dolgokkal nem is akarok bajlódni. Itt írták többen is,hogy a speedtest eldobja a kapcsolatot meg visszafelé mér!
na az nálam is volt amíg a ZTE-t használtam.Alapjáraton volt routerem de vettem még a ZTE előtt újabbat és nem akartam ,hogy kárba vesszen, mivel fényévekkel jobb a ZTE csodánál.
Tehát Giabites Swvich Tp-link 4900 és lőn csoda nincs speedtest megszakadt,nincs ellenőrizhetetlen hardver ,korrekten napi szinten 700-800Mbit mérve és nem mellesleg mióta a TP-linket visszaraktam a youtube sem szakad,érdekes ZTE alatt igen.Le és feltöltés stabil és ez az ami számít.Ja,és december-re írják a korrekt net beállítást,addig meg mindig jobb lehet
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
lajos0001 #25410 üzenetére
Ott van mellette a mérés, ennyi a vége valszeg ezzel a megoldással. Switchként korrektül üzemel. Megint mértem, most 830Mbitet, de ugye nem kell mondanom hogy ebben a tartományban már több függ a gerinchálózattól mint attól hogy egy külön gigabites switchet vagy a ZTE-t hasznaljuk.
Teljes mértékben jó megoldás, egy eszközt igy elfelejthetünk aminek a fogyasztása elhanyagolható de az ára már nem annyira... Amennyiben úgy érzed hogy nincs igazam, várom a méréseid.
Ha gyorsan dugod át akkor nem szakad meg a WAN kapcsolat és ugyanazzal az IP-vel tudsz mérni. A román oldalt javaslom (bar most harmadik meresre az is belassult), speedtest nekem nem gyorsul fel kellőképpen azzal az adatcsomaggal amivel mérni szeretne.
-
-
zsolt501
nagyúr
válasz
lajos0001 #25132 üzenetére
Azért ezek a ZTE csodák nem túl hosszú életű készülékek, ráadásul nem egy ismerős mondaná le a digit az IPTV miatt mint ma rákérdeztem, mert pl ők azért jöttek át a digihez, mert itt nincs IPTV, mert állandó problémáik voltak vele, sem a készülék sem a hálózat nem volt stabil, a képminőséget is emlegették, no meg minden tv-hez kellett box.
A másik ahol 1000-es net van és volna 2 IPTV ott már nem lehetne 1000-es netet adni, mert az is sávszélességet fog, pl. kettő HD adás már érezhető sávszélesség csökkenéssel jár 1000-es net esetén, és még csak kettő készülékről beszélünk... -
Flitter
tag
válasz
lajos0001 #25073 üzenetére
Igen,igazad van lemarad a hardver követelmény,melyet egy képpel igazolok is.
nagy kép
És természetesen Samsung 840 120GB SSD másik tár KigStone 60GB SSD.Ezek mellett nem használok mást a gépben de természetes van több TB háttértár. Nekem fontos a sebesség.Azért "ennyi" most,mert fejlesztik a rendszert. Volt már 900 és 840Mbit is többször,ezért nem is reklamáltam.
Viszont múlt hétvégén gyalázatosan lassú volt 330-420 max Mbit ,de ezért sem reklamáltam,két dolog miatt sem.
1.Garantált meg volt.
2.Mint írtam fejlesztenekRemélem kimerítő és mindenre kiterjedő választ tudtam adni.
-
ferob
őstag
válasz
lajos0001 #25074 üzenetére
Az ilyen passzív splitteres megoldás működhet, de nem a jelenlegi esetben, mert az ilyen osztók fizikai korlátja a 100 megabit, mivel normál esetben egy kapcsolathoz elég a 4 ér, így a fennmaradó másik 4 eret használhatja a splitter egy további ág kialakításához, de mivel a gigabites kapcsolathoz már mind a 8 ér szükséges, így egy ilyen alkalmazásával csak korlátozott sebességgel érhető el a kívánt cél, ezért ajánlott a gigabites switch használata.
Az általad felvázolt osztás nem létezik a gyakorlatban, a csomagütközést elkerülendő okokból.
-
Flashget
félisten
válasz
lajos0001 #24952 üzenetére
mindig eszköz hiányban szenved a digi ebben semmi új nincs, viszont valóban nem húznak be kábelt csak ha másként nem oldható meg.
az igaz, hogy a lan hálózat terület függő főleg átvett/örökölt hálózat esetében.
de most több helyen fejállomásokat tunningoltak és itt nálunk vannak panelek ahol a 6. emeletig vitték fel az optikát nem csak switchet kellett cserélni olyan rosszul volt megoldva a hálózat. ezeket a szerelő mondta nekem akivel legalább korrektül lehetett elbeszélni, talán azért mert nem az idősebb generációhoz tartozott, értett hozzá. -
zoltan6
addikt
válasz
lajos0001 #24874 üzenetére
de ha ez így működik elvileg,akkor miért nem működik úgy hogy saját router lan portjából zte wan portjába a kábel? mert én úgy próbáltam de nem ment,a voip led működött de a telefon nem adott vonalat.
ez milyen jó már,hogy úgynézne ki nálam a net hálózat hogy switch-ből asus+zte,asus-ból switch a több port miatt.4 eszköz,meg villanyzabáló egy netezéshez. -
McLee
csendes tag
válasz
lajos0001 #24841 üzenetére
Igen, valóban furcsának tűnne, ha a két win7 verzió közti különbség okozná a különbséget.
De legalább annyira furcsa, hogy a win7 és win8.1 között látszólag legalább ekkora különbség van
A TCPOptimizeren túl vagyok, még mielőtt írtam ide, kipróbáltam, de semmi változás...
Ja, és a win7-ek vásárolt, legális op rendszerek, nem buharált izék...
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Gamer/Multimédia PC Eladó - GTX 1070 + Ryzen 5 + 16GB RAM
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged