- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
zsolt501
nagyúr
És szerinted a számítógépen belüli sebesség miben jön össze a gépen kívülivel?
A kettőnek nem sok köze van egymáshoz, ráadásul a gépen kívülit is sok minden befolyásolja, nem csak a gépen belülit, pl egy rosszul konfigurált tűzfal és vírusirtó igen csak vissza tudja vetni a sebességet, a driver hibákról már nem is beszélve.
Egy szolgáltató sem fog neked a te gépeden sebességet garantálni pont ezen hibák lehetősége miatt, ezért is visznek sok esetben mérni saját gépet (ami sok esetben rosszabb mint ami az ügyfélnek van, de ez már más történet).Szóval az hogy belül egy gép mit tudhat, az még nem egyenlő azzal, hogy azt kifelé is tudja produkálni.
-
-
DonMaster
addikt
az a baj hog te azonal profitra gondolsz, de a digi mitn már ritam 5-10-éves tervei vannak, tehát hosszutávra gondol, leeht elsö 2évben nem lenne annyi haszon, mint most ha átcucolna, de utáan már folyamatosan profitálna.
ahol meg fttb-nél ont van dobozban és eoen jön lan kábel ott csak elsoztani kell az optikát és felvinni a lan helyet. végére ont- lehelyezni. szoval nem oylen nagy cucc mitn gondoljátok azt. persze 1-2év-ig nem lenne haszna sok, de utána meg nagyon is. visszatérülne.
amég a többi szolgáltato még az lévben beakrja hajtani a hasznot. addig a digi tovbábra is hosszutávban gondolkodik.
a telefonszolgáltatása is épül fejelsztés alalt , még nem megy de fejelsztik, lehet más 1éven belül már megcsinálta volna, de a Digi nem, de nem baj ha olyan lesz mint ahol már elérehtö telefon szolgáltatás tarifák, telefonárak . és hálozat akkro már megéri várni rá, amikor potom 6e ft-ért jár korlátlan telfon sms internet . azért az befogja hozni a dolgott.
másrészröl a digi most küldöflröl is ide rendelte az emebreit hogy hálozat fejelsztés menjen. -
trec12
addikt
Elméleti síkon maradva a családi házas körzetekben (FTTH) is pontosan annyiba kerül a szolgáltatás, mint az FTTB-s területen. Ugye FTTB-n "nem adunk áramot" a szolgáltatónak az FTTH-nál viszont ott az ONT. Akkor FTTB-n drágábbnak v. FTTH-n olcsóbb kellene lennie? Ez így nem kerek....
-
DonMaster
addikt
ha a digi csak az olt-nél kell áram ellátást biztositjon és nem kell oszulopokra aktiv stb, és az elöfizetönél van ont amit ö biztosit sokkal olcsobb mint mindne társasházban pl 40-50lakásosban eg ydobozban elygen 4-6ezsköze aminek fiezti az áramot.
minden háztömbnél 4-5eszöz áram ellátását sporolja meg a digi.
az hogy az ont nem olcso de 1x megvezsi optika oda oantol amég benem döglik addig jo az nt és nem kell fizesen áramt a digi, -
J.J. András
őstag
szopás--- ez olyan "szolgáltatás", amit a hazai gyakorlatban engednek működni.... meg kb. Romániában..., tőlünk nyugatabbra ez nem így van (meg itthon sem így kellene, így látom én is, ahogy Te)
Arcor-os előfizetésem volt egy 8 lakásos társasházban ( Hessen ), de a szolgáltatók által telepített eszközök egy külön almérőről mentek, és éves elszámolás volt a társasház felé.
Addig fizettük mi a villanyszámlát (a többféle szolgáltatóét úgy együtt), és év végi elszomlás után mindig kaptam vissza pénzt, vagy aki kérte, levonták a következő lakbérből.... nem nagy összegeket voltak, de így korrekt volt.Aztán ott jött az ugrás, amikor egy virágárus költözött a pincelakásba...., az már komolyabb volt
-
TeeJay
félisten
melyik részét nem érted?
most FTTB-nél lépcsőházanként kell minimum 1 ONT meg vagy 3-4-5 darab 8portos switch is attól függően hány lakásos panelről beszélünk, illetve ha több a telefonos még több eszköz kell
kell még egy vagy több koax erősítő is mert ugye az ONT-ből kijön egy de azt nem lehet szerintem 33-60lakás felé osztani, kell rá aktív erősítő ami árammal megy
sok helyen szünetmentes is kell ha régebbi a switch és erre a DIGI lépcsőházanként nem keveset fizet, ami egy panel telepen 140-300lépcsőházzal számolva elég combos összes
ráadásul annyi aktív eszköz van hogy csomó problémát előhozhat és a nagy sebességnél egy ONT amúgy is kevés lesz ha 3 darab 1000-es előfizető lenne úgyhogy nem véletlen hogy át fogják idővel alakítani FTTH-ra az összeset.optikai kábel már bent van, csak osztani kell 32/64felé attól függően mennyi előfizető lesz a lépcsőházban
minden aktív eszköz megszűnik csak behúzzák a tök olcsó optikai szálat, adnak egy ONT-t és majd az előfizető adja hozzá az áramot
semmi egyéb kábel nem kell majd a épületbe és áramot se kell majd fizetniüknekem azt csiripelték a madarak hogy akkora összeget fizetnek áramdíjra hogy ha átalakítanák az FTTB hálózatot FTTH-ra hamar megtérülne nekik miközben csak előnyük származna belüle a jövőre tekintve
egyedül az ONT árát drágállom amit a mostani 3-8ezer közötti havidíjakból sokára gazdálkodják ki
de szerintem ha nagyobb mennyiségben rendelnék még nagyobb kedvezményt kapnak a ZTE vagy Huawei-től úgyhogy akár azzal is nyerhetnekegyébként egy full FTTH hálózat sokat érne nekik a vegyes FTTB FTTH és régi koaxos helyett
-
Flashget
félisten
Most komolyan ezen vagy fenn akadva? Családi házas övezetbe ott vannak az ONT-k szerinted az áramot amit használ be kell nyújtaniuk az ügyfeleknek a számlát a Diginek?
Mi lesz ha majd ne adj isten ráerőltetnek a szolgáltatókra valamilyen uniós faszsággal egy rendelkezést, hogy kötelező IPTV-n szolgáltatnia minden olyan szolgáltatónak akinek az user száma meghaladja a 100.000-t...
minden tévére kérhetsz beltérit vagy CI+ és már 3x annyi áramot fizethetsz + a bérleti díjat..
én ettől jobban tartok, mint attól, hogy majd hoznak egy ilyen ONT-t és áramot fog használni a mostani ZTE+TL swich helyett.a kihelyezett eszköz a Digi tulajdona ha meghibásodik elviszi és hozz másikat..ha a villám megsüti az ő bajuk kicserélik.
csak 1 dolgot nem szabad tenni a dobozát kidobni az eszközöknek mert akkor 8-10-12K-t kifizettetik mivel nem a te tulajdonod.
ezért aztán őrzöm a ZTE csoda és a 2db CI+ CAM dobozait... -
trec12
addikt
Azt tényleg jó lenne látni egyszer, hogy miből épül fel egy-egy előfizetési díj miért annyi az annyi. Persze ezt egyik szolgáltató sem fogja nekünk részletezni ergo az orrunkra kötni. A világon szerintem a legtöbb helyen ad a szolgáltató eszközt v. eszközöket ez már csak így van. De valóban lehetne feszegetni a kérdést, hogy akkor ha én adom az áramot ahhoz, hogy szolgáltassanak nekem akkor most emiatt olcsóbbnak kellene lennie-e a szolgáltatásnak? Avagy már eleve olcsóbb?(nem hiszem
) A kérdés jogos de szerintem pusztán elméleti...
-
Sasos
senior tag
Én ugyanígy, mert nálam már több mint 10 éve szünetmentesen lóg minden aktív hálózati eszköz, a gépem és a szerverem is, így a túlfesz is megoldott egy mértékig és van villámvédelem is. Amúgy mióta internet elérhető mind az analóg vonalas, mind az ISDN, mind az xDSL de még az EDx (koax) technológián nyújtott net hozzáférés esetén is kint van a szolgáltatói eszköz az előfizetőnél, ahogy FTTH esetén. Hogy az modem, HGW vagy éppen ONT az a kérdés szempontjából lényegtelen. Soha senki nem fogja megmondani, hogy az adott eszköz túlfesztől ment-e tönkre, mert nem érdekli. Hibát jelentesz, cserélik, ennyi. Ha meg gondja van, beszélje meg a helyi elektromos szolgáltatóval. Amíg a szerződés nem ír elő túlfeszültség-védelmet, vagy épp elsődleges és másodlagos villámvédelmet, addig az nem is kell. Szándékos rongálásnak semmiképpen nem nevezhető, ha beszalad egy másik szolgáltatótól egy kis túlfesz.
(#40187): A víz, gáz, villany se lett olcsóbb attól, hogy te diktálod az óraállásokat. Sok szolgáltatónál akkor se fizetsz kevesebbet, ha elektronikus számlára állsz át csekk helyett.
-
adika4444
addikt
Üdv!
Azt lehet látni ha az optikán vág be a villám. Meg sztem a biztosító téríti meg ha villámcsapás történik. De a LAN-os ZTE-be is bevághat a villám az elektromos hálózaton keresztül...
De mondom Telekom, UPC Invitel majdnem összes szolgáltató eszközt ad, csak a DIGI meg az OptiVác szórakozik társasban LAN-nal... Szal ez a téma sztem nem ér meg ennyi rajta való rugózást
.
(#40185) Jorus:
A mobil nem olyan mint az ONT, mert gépnél külön ONT-nak kell áram külön a gépnek, viszont telónál csak a telefonnak. De egyébként igazad van, sztem nem éri meg ezen ennyit ülni. A konkurencia meg a DIGI családisban is ad eszközt. -
A TV-adások vételéhez - jellemzően - szükséges set top box is hálózati áramforrásról üzemel, amit neked számláznak, nem a kábel TV szolgáltatójának; ugyanígy, ha egy modern, vonalas telefonkészülékkel rendelkezel, annak is kell áramforrás, amit te fizetsz; a részletre vásárolt mobilodat is saját áramforrásról kell feltöltened a szolgáltatás igénybevételéhez, nem a szolgáltatónak. Továbbmegyek: még élelmiszert és vizet is saját magadnak kell vásárolni, hogy életben tartsd magad, és így igénybe tudd venni adott szolgáltató adott szolgáltatását.
-
adika4444
addikt
Hali!
Digi LAN meg Optivác kivételével minden szolgáltató saját eszközt ad, ami az előfizető áramán működik... Én családiban lakom 2004 óta, úgyhogy hozzászoktam ehhez. De DIGI-t kivéve meg a váci optikát minden más szolgáltató panelban/társasban is saját eszközt rak be. Ez van.
-
nyikszi
őstag
"... az elkövetkező jövőben ..." és itt a hangsúly a jövőben-en van. Szerintem még bőven ráért volna, akiket meg akarok találni, azok biztos nem váltanak IPv6-ra még jó sokáig, a kicsik meg nem érdekelnek. De lehet én látom rosszul. Na, adok még 2 évet, hogy elterjedjen az IPv6.
-
wwenigma
Jómunkásember
ddt500hu: ha nem csaladi hazas övezetbe vagy es nem ONT-d van akkor felesleges huzogatni. Kerestesd ujra a csatornákat, ha nem talal digitalis adast, az ciki mert box/CI modul bérlés nelkul nem vesznek fel hibajegyet digitalis vetelre csak fizetős kiszallasra. Ha az analóg se jön be, azt lehet jelenteni.
Digi TV topikja: [link] -
J.J. András
őstag
Vannak-e ???? Minden szolgáltatói magatartás ez lenne értelemszerűen alapból.... azért itthon is kezdik érteni, ha ő pénzt kér valamiért tőlem, akkor cserébe kapjak is valamit. TÉMA LEZÁRVA részemről, mivel éltem nyugatabbra, láttam és örömmel tapasztaltam, hogy működik, és milyen jól eső érzés, ahol igazi "kundschaft"-ként kezelnek a piac bármely területén.
Ha nem tud az IPv6-tal mit kezdeni a DIGI, akkor minek hirdeti hogy 2015.12.01. óta elérhető szolgáltatása.
És amúgy ez olyan lesz, mint a TV-ben az analógról digitálisra átállás.... türelmi idő, aztán egyszer csak a határidő után csak az lesz a legtöbb tartalomszolgáltatónál.
Amúgy miért ne lenne kötelessége ? Nem most találták ki az IPv6 protokollt, mivel az IPv4 szűk keresztmetszet lesz. Sok szolgáltató, nagyvállalat (pl. én felhőbe-ből tervezek és érem el a szükséges munkarészeket) már készül az átállásra... akkor a DIGI mint köztes interface miért ne igazítsa hozzá a hálózatát ???
-
zsolt501
nagyúr
Megsúgom hogy sok vidéki iskolában még számítógép sincs, mikor én iskolába jártam a 80-as években akkor is csak az alapokat kapirgáltuk, de ha az iskolában volt vagy van is számítógép abban az időben a 90-es évekig, vagy akár a rendszerváltásig akkor sem nagyon volt mélységi számítástechnika oktatás.
Én még egyetemi tanárt is oktattam számítástechnikára a rendszerváltás után, és bizony még a 2000-es évek elején is sok helyen nem csak otthon de még az iskolában is ritkaság volt a számítógép, és ez még nem is olyan rég volt.
Az egészségügyi dolgozók nagy része a munkahelyén használ csak számítógépet, ezt mondom úgy, hogy az egészségügyben informatikázom időnkként, és látom mi a helyzet.
Sajnos iszonyatosan nagy a lemaradásunk informatikai tudásban és képzésben. -
zsolt501
nagyúr
Ugye nem gondolod ezt komolyan, akkor mikor reklám anyagokat adnak a számla mellé...
Na ne viccel már, mert még úgy maradsz...Megsúgom neked sokan rá sem néznek a digi web oldalára, az meg külön szám, hogy néha amit keres ott az ember eléggé el van dugva, vagy a telefonos ügyfélszolgálatot már ne is említsem ez mellé ami megint csak katasztrófa.
De maga a személyes ügyfélszolgálat is csúcs tud lenni, mikor olyan ül az ügyfélszolgálaton akit majdnem nekem kell tanítanom az informatikára... -
Calogero
addikt
Az első 5 hónap után megadta magát, azt cserélte a DIGI de azzal meg a telefon nem működött (szakadozott a vonal).
Amúgy a következővel nem tudod megbirkózni a ZTE
vezetéken: 1 gép, 1 xbox, 1 tv
Wifi: 2 laptop 4 telefon 1 nyomtató
USB-n sem látta mindig a nyomtatótMost a harmadikkal nincs baj, igaz hogy most csak a telefont látja el, és a nethez semmi köze.
(#39599) V/ : Igen jobb lenne, eddig sem adott a DIGI routert, csak azóta hogy bejöttek a 200-500-1000 csomagok. Mert nem akartak plusz kábelt felhúzni a telefonnak.
-
Flashget
félisten
Amennyiben az fikázásnak számít, mert eldobálja a wifis eszközöket, hogy csak korlátozott admin felület hozzáférést ad a Digi ezért szidom vállalom.
Maga a szerelő is mondta túl sokat ne várjak el tőle...akkor miért kellene dicsérnem vagy ezeket a hibákat elhallgatnom?
a számokról meg felesleges vitatkozni hasra ütni én is tudok...na meg az össz Digi felhasználó hány százaléka ismeri eleve ezt a fórumot? -
wwenigma
Jómunkásember
-
adika4444
addikt
Nálad lehet hogy csak a kis lábacskák egyike hajlott el az aljzatban, de mivel az 1043NDv1 egy szerintem nem olyan jól sikerült darab mint az utódja, ezért mindenképpen megérte a csere.
(#39571) PetiAtti:
Ha van olyan kis dobozkád esetleg akkor még megpróbálhatod kicserélni... Bár majd megmondja egy szaki ez mennyit segíthet vagy árthat, mert ezt nem tudom. -
Flashget
félisten
ÁSZF-t már annyiszor vizsgálta a GVH és nem talált ebben a bejegyzésben hibát
azért mert még EMKTV-ként elég sok büntetést fizettek hasonlókért amíg nem ment hozzájuk egy jogász és rendbe nem tette az ÁSZF-t...
meg amikor monopol helyzetben voltak áremelések miatt fizettek, aztán megemelték mégis a díjat, hogy beszedjék a büntetést és kifizessék
2002 nyarán volt ez:
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gazdasági erőfölénnyel való visszaélés miatt UPC Magyarország Kft-t 40 millió forint, az Egyesült Magyar Kábeltelevízió Kft-t (EMKK) pedig 8,5 millió forintra bírságolta - közölte a GVH szerdán a távirati irodával
A bírsággal kapcsolatban az UPC Magyarország illetékese elmondta: a határozat még nem jogerős, és ha úgy ítélik meg, hogy a bírság nem jogos, akkor fellebbeznek ellene a bíróságon. Ezt azonban csak akkor tudják eldönteni, ha írásban megkapják a GVH határozatát.
A GVH közleménye szerint az UPC Magyarország Kft. ellen 2002. januárjában indítottak eljárást gazdasági erőfölénnyel való visszaélés gyanúja miatt. Az eljárásra az is okot adott, hogy az UPC díjemelése meghaladta az infláció mértékét, s a GVH megítélése szerint programcsomagjainak összeállítási módja sem volt megfelelő.
Az eljárás során a GVH versenytanácsa megállapította, hogy a UPC Magyarország Kft. visszaélt gazdasági erőfölényével, amikor 2002. elején programcsomagjainak összetételét a fogyasztók kinyilvánított preferencia-sorrendjét és a műsorköltség arányokat indokolatlanul figyelmen kívül hagyva módosította.
A GVH határozta szerint az UPC azáltal is visszaélt gazdasági erőfölényével, hogy az általa 2002. év során alkalmazott általános szerződési feltételekben indokolatlan előnyöket kötött ki saját maga számára a programcsomagok módosításával kapcsolatban.
A versenytanács a jogsértés megállapításán túl, a jogsértő cselekménnyel arányban álló bírság, azaz 40 millió forint megfizetésére kötelezte a UPC Magyarország Kft-t.
A GVH az Egyesült Magyar Kábeltelevízió Kft-t azért bírságolta meg, mert 2002. évre vonatkozóan oly módon és mértékben emelte kábeltelevíziós szolgáltatásainak árát, hogy az sértette a gazdasági erőfölénnyel való visszaélés tilalmát. "
-
ShadowK
tag
Hozzászólva ezekhez az -A jelű csomagokhoz. Amikor én kötöttem velük szerződést, 2 éve, akkor nem léteztek ezek a 100, 200 stb csomagok, nemhogy -A jelűek lettek volna bármiben is ami szerződést aláírtam. Akkoriban BaseNet, StartNet, TopNet meg ezek voltak. Ha utólag kitesznek valami ASZF-et, amiben elő jönnek ugyanazon csomagokra 2 árral, milyen alapon tesznek engem a rosszabbikra, ha egyszer az eredeti szerződésem kötésének idejében nem is léteztek ezek?
Ilyen alapon bármilyen céggel alá írsz egy szerződést, ő utólag "kiad egy ASZF-et", leirja benne hogy te mostantol havi 10 millio Ft-ert fogod hasznalni a "-Atvagas" nevu csomagot. Mi kozom nekem az -A csomaghoz, ha 2 eve se a -A se a sima verzio nem letezett? En nem irtam ala olyat, hogy 2 ev mulva a "jovoben majd letezo csomag + jovoben kitalalt extra fantazianev" csomagot kell hasznaljam, egy altaluk jovoben kitalalt hatranyos aron.
Javitsatok ki, biztos valamit nem ertek, de nekem elegge ilyen benyomasa van ennek.
-
SimS
senior tag
Üdv
A vicceset arra értettem, hogy akár 5mbit-es T hálózaton, UPC hálózaton és a digis hálózaton gigabites előfizetés esetén folyamatos. Semelyik más csomaggal nem.
De nem az ő hibájuk, rendben.
Azt is érdekesnek találom, hogy senkinek nem volt vele gondja, ahogyan írják.A problémát pedig (ha digis vagy), így tudod megnézni: twitch.tv böngészőben, megnyitsz bármilyen csatornát és source minőséggel próbálod nézni, nagyjából 5-10 sec-enként megáll bufferelni. Lehet nem voltam egyértelmű, csupán néző szeretnék lenni.
Leültem.
SimS
-
karicsek
aktív tag
Az igaz, hogy díjcsomagokat június 1-től változtattak, de abban nincs A jelzésű csomag.
Ahol feltünteti az A csomagokat, mint top netes, ott a módosítás az ászf szerint október 1.
Ezért gondoltam, hogy kissé furcsa, hogy nekem beköti márciusban, aztán októberben módosít.
Amikor bekötötték nekem digi 200 szerepelt a papíron. -
Flashget
félisten
Még1x.
A szerződés módosítás nem jó ezt kihangsúlyozták fb-n és ÁSZF-ben! Csak az ÚJ szerződés kötésekre vonatkozik a június 1-től érvényes árak, ha valaki már régebbi előfizető!
Más kérdés, hogy aki nem volt hűségben bement és egyszerűen átírták. Ez ment pár napig. Utána volt aki bement nem írták át, felmondta. Kitöltötték a papírt, majd kérte/megrendelte, megkötötték az új szerződést és már az új árakat fizette a szolgáltatás nem szűnt meg.
Legegyszerűbb megoldás emelni a sebességen és arra új szerződést kötni. Így Józsi sem marad net nélkül.
Vagy ha máe 1000A-ban van akkor visszalép és arra köt új szerződést. -
Flashget
félisten
Szerződés módosítás szükséges, vagy új, de ahhoz fel kell mondani a jelenlegit
Józsi lehetőségei, nem opció a hűségidő ebben a példában:
A) 1 éven belül díjcsomag váltás lefelé ingyen van, DIGINet 200, havi 4000 Ft, éves megtakarítás 20400 Ft
ha letelik az egy év, kér felfelé DIGINet 500-ra, akkor az eredeti szerződéshez viszonyítva évi 14400 Ft megtakarítás.
B) DIGINet 1000-re felfelé csomagváltás, évi 8400 Ft megtakarítás, de dupla sebesség.Az hogy egyből DIGINet 500 csomag 4500 Ft-ért legyen, arra írtam, hogy azt nem teszi lehetővé a megkötött szerződés és ez nem is ütközik semmibe sem.
Szerződés
módosításszükséges,vagyúj,A) 1 éven belül díjcsomag váltás lefelé ingyen van - pipa
ha letelik az egy év, kér felfelé DIGINet 500-ra - nem kell 1 évet várni, felfelé bármikor bármennyit variálhat (még hűség idő alatt is) amíg nem éri el pl. a legkisebb csomagról a végső 1000-es csomagot jelenleg és ezért nem kell külön + összeget fizetni!
Ha lefelé változtat ismét, de nem telik el az 1 év, akkor ezt +2500Ft-ért teheti.
Ha hűség alatt akar visszalépni megteheti ezt is, de akkor kötbért kell fizetnie ami az eltelt hűségidő és listaár közötti különbség adja. Mintha nem lett volna hűségben. -
adika4444
addikt
Az hogy te nem szólnál hogy az olcsó irányba szerződéstszegnek az egy dolog, de ha felfelé lenne ez akkor se szólnál? Az meg a másik hogy hiába kedvező, ha valaki csak azért fel akarja jelenteni őket, mert csak, annak ez egy remek alkalom hogy az előnyös de megszegett szerződést bejelentse...
U.I: én egyetértek hogy ha módosítják annak csak örülnék, de mivel nem vagyok még DIGI előfizető, és megértem h miért nem tehetik így nekem ok... -
TomBond
aktív tag
-
TBMC
addikt
v/, wwenigma: igen, köszönöm!
csak egyelőre a gond az, hogy nem tudom, hogyan fpogjuk tudni megoldani az átkábelezéseket, mert minden kábel el van tüntetve a "plafonba" gipszkarton, s úgy van revco-val borítva, így egyelőre elég körülményesnek ígérkezik.
Az UPC egyelőre azért lehet szimpatikus, mert a 4éve behúzott koax kábelen - lehet - tudnák szolgáltatni a net-et, természetesen ehhez is a felmérésük szükséges.A DIGI kiszállása, felmérése s egyebek, térítésmentesek amennyiben még nem tudjuk a helyszínen eldönteni, hogy szeretnénk e avagy sem?
Köszi!
Flashget: nem ragaszkodunk hozzá, csak több 10 éve előfizetők vagyunk,. s most gondolkozunk váltáson, de a fentebb leírtak jelenleg a problémák alapjai.
-
wwenigma
Jómunkásember
Hoppá!
Ha jön az Asus válasza, dobom azt is. Szóval a gyártó felől valami elindult. Viszont általános router kérdésekkel ami nem kapcsolodik a DIGI IPv6-hoz, a Milyen routert topikba menjetek...
-
DonMaster
addikt
[link]
D-Link AC3200
netgear Nighthawk X4 R7500
5ghz wifi átviteli sebesség maximum. kb 5m-en belül
d-link 60mb/s
netgear 80mb/s2,4ghz wifi átviteli speed maximum kb 5m-en belül
mindkettönél 15-20mb/sviszont ezekhez bitang jo vevö is szükséges,
a kivánt értéket a 600mbits-et a netgear tudja ami kb 640mbits -et tud kisajtolni amgábol wifin,
persze ez csak egy teszt szerint, de ettöl a valos érétk leeht kisseb is, de megközelitöleg ezek vannak a kivánt dolgokhoz a legközelebb. -
wwenigma
Jómunkásember
Na, erről van szó, hogy nem kapjuk meg.
Te is írod hogy szabvány szerint szolgáltat. Az eszközöm szabvány szerint IPv6 certified....
Folytassuk még vagy végre beismered hogy vagy a Digi vagy az eszközöm gyártója megsértett valamit a szabvány alkalmazásánál? Mert ha mindkettő a szabványt követi, nem kéne hogy probléma legyen...
-
törölt tag
-
zsolt501
nagyúr
Nálunk a szolgáltató nem ad routert (az UTP kábel bejön a lakásba és ennyi, nekem kell megoldanom a megosztást a többi gépre). Vagyis szolgáltatási területenként is különbözik a Digi internet szolgáltatása.
Nem mindenki kap a szolgáltatótól routert, vagy ONT-t, vagy ezek kombinációját, azt az ügyfélnek kell megoldani, hogy ő meg akarja e osztani az internetet vagy nem, ebben a szolgáltató szabad utat ad. -
törölt tag
Idézet a DIGI honlapjáról:
"A DIGINet 1000-rel akár a család összes tagja egyszerre száguldhat a neten zavartalanul. Egyidőben tölthetnek le, csetelhetnek, böngészhetnek, filmet nézhetnek és játszhatnak a neten lassulás és akadozás nélkül."
Ezt FTTB területen - ahol a DIGI csak egy RJ45-ös drótvéget prezentál átadási pontként - hogy oldod meg saját SOHO router nélkül?
Ergo nagyon úgy néz ki, hogy a szolgáltatás, nem csak egy WAN oldali IP címre korlátozódik IPv6 esetén.
(... mert, ez ugye nem IPv4, ahol egy külső cím elég, mert NAT-olva van a LAN. IPv6-nál a LAN-nak is kell szolgáltatni címeket. Ilyen a technológia. Akár tetszik, akár nem.)... vagy, a fent idézett szöveg akkor csak a fogyasztó megtévesztése kategória?
-
-
wwenigma
Jómunkásember
Az a te hulyeseged hogy nem bizonyos helyekrol van szo ahol még nem aktivaltak hanem olyan helyekrol ahol mar aktivalva van es az IPv6 ready routerek többségén nem mukodik.
Nalam aktivalva van es nem mukodik az IPv6 ready routeremen. Erre jössz itt böszmeségekkel alátámasztandó a mondanivalódat. Ami nem kapcsolodik a lényegi problemahoz hanem ujakat hozol a beszélgetésbe csak hogy igazold magad. Ez a baj. Vedd mar eszre.
Magad is bevallod hogy nem ertesz hozza de megis magyarazni probalod... komolyan , ne tedd. IPv6 szolgaltatasnal a belsohalozati IP-k is a szolgaltato pooljabol kerulnek ki, nem csak a routernek dob egy cimet oszt szevasz.
Pillanatnyilag ez nem teljesül sőt a PPPoEv6 csatlakozas sem jol kezelodik le, valami visszajelzes hianyzik ezert hiaba akarja ugyanazt a sessiont hasznalni a routerem ahog ykell, eldobja a kapcsolatot dialing timeouttal. Ha masik sessiont akarok letrehozni akkor pedig - szabványszerűen - ledob a digi mert mar él egy PPPoE kapcsolat.
-
wwenigma
Jómunkásember
Állj már le! Hülyeséget beszélsz. Nem biztositja, mert nem mukodik a végponton. Plane ne hozd fel ide azokat akik allitolag továbbadják a csomagot, rohadtul nem kapcsolodik a dologhoz. Amint irtak a digis routeren mukodik, 1000es csomaghoz meg jár, tehat ah ezen a vonalon maradunk, mogeteszek egy 32-es switchet es problem solved...
-
törölt tag
Szerintem már sehol, mert kifutott a gyártása.
... de, az új típusú D-Link routerekben azonos alapú firmware fut. (Sőt, gondolom már továbbfejlesztett.)
-
törölt tag
Ezek a biztosan DIGI IPv6 kompatibilis SOHO routerek (a román szolgáltató az RCS & RDS szerint):
- Linksys E1500 (firmware 1.0.02)
- Linksys E2500 (firmware 1.0.03)
- Linksys E4200 (firmware 1.0.03)
- Draytek Vigor 2130n (firmware 1.5.1.1)
- D-Link DIR-825 (firmware 2.05EU)
- Cisco 800 Series (IOS 12.4)
- Juniper NetScreen SSG5 (ScreenOS 6.2)(Forrás: Cerinte IPv6)
+ a saját tapasztalat alapján a D-Link DIR-825
-
Pontosan ez. És pont ezért írtam nekik, hogy ha már bevezették az IPv6-ot, és továbbra is csak akkor adnak routert, ha azt a kiépítés indokolja (mondjuk jobb is így), akkor dugják össze a buksijukat szépen a népszerűbb routerek gyártóival, és próbálják már meg végre kitalálni, hol lehet a probléma. Mondjuk valamiért úgy érzem, túl nagy elvárás, és a Digi magasról szarik ránk...
-
Ez a szegedi Digitől kapott prefixed. Tessék, itt tudod csekkolni. Épp erről beszélünk, hogy ilyet kell(ene) biztosítaniuk. De valszeg még nem mindenhol biztosítják.
gazsiazasz: plusz maga a szabvány is nagyon sok helyen ésszerűsödött, egyszerűsödött, gyorsult, pl az IP és magasabb szintű protokoll fejlécek, routing algoritmusok, stb.
-
Oké, akkor leírom kicsit bővebben a problémát. A UPC ugye (akik egyébként IPv6 DS-Lite-ot használnak) mindenkinek HGW-t ad, és csak azon biztosít IPv6-ot, kérésre, és kizárólag ha router módban van az eszköz. Tiszta sor.
Ellenben a Diginél, akik FTTB területen csak akkor adnak routert, ha nem akarnak 2 kábelt behúzni a lakásba, teljesen jogosan várom el, hogy akkor viszont az én saját routeremen (ami ráadásul az egyik legkeresettebb márkájú) igenis működjön az IPv6, és ennek érdekében mindent tegyenek meg. De ezt a trehány hozzáállást nagyon gyűlölöm. -
Azt írtam, hogy nézzenek utána, vagy egyeztessenek az Asus-szal.
Egyébként meg erről szól a topik napok óta, hogy ha nem kap prefixet a router, akkor hogy a nyavajába osszon delegated IP-ket az eszközöknek? Ez nem IPv4, itt minden eszköznek publikus IP-je van, ahhoz a prefixet pedig a szolgáltató adja. Ergo kötelessége lenne utánanézni a problémának. -
wwenigma
Jómunkásember
Onnantól kezdve hogy a router IPv6 phase2 certified, elvarom hogy a szolgáltató is szabvány alapján szolgáltasson... a routerek átmentek rajta, akkor hol a baj?
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Hardverkemping június végén
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged