Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
-
Mobilarena
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
pjen
félisten
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Tévedsz,a tv dijcsomag alapból minden nélkül most:3100Ft.Ehhez van nekem egy box+ digi film.Így fizetek 3400Ft ot.
-
Brandynew
őstag
Illetve még egy kérdés: kell-e egyáltalán a box? Egy ismerősöm fizetne elő Digi tévére, de fogalma sincs, milyen tévéje van, csak annyit tud, hogy tavaly év végefelé vette a UPC-től, FHD. Akkor árultak még olyat, amiben nem volt DVB-C, illetve nem birkózott meg a Digi csatornáival?
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Jól értem, hogy a Digi HD box bérlése havonta 300 Ft-ba kerül, akkor is, ha csak 1 darabot kérek?
Ha igen, akkor jól értem, hogy a Film Now csatorna megrendelése mellett véglegesen ingyen van a box, cserébe a csatornáért fizetsz 300 Ft-ot havonta?
Köszi!
-
ph2012
senior tag
Nálatok nem túl hangos a Heti TV?
-
arcitec
addikt
válasz
üzenetére
Igen tervben van,az új lekerül onnan ... A DIGI-vel is egyeztettem már, ki kell építeni az új helyet - ( ők majd "csak szerelvényeznek".) Ellenben majd szépen ,ügyesen kell eljárnom,hogy cseréljenek is ...

Watt25 Be is ugrott, hogy volt annó. Behozták az optikait, nem a Digi-esek csinálják azt,hanem valami bérmunkában adták ki. A jelátalakítót pedig ,ha minden igaz külön küldték , bár voltak kint beüzemelni , de nem ágáltak. no comment... Majd most helyre lesz rakva (a szerelvényezés).
-
törölt tag
válasz
arcitec
üzenetére
"hogy 50 fok is a környezeti hőmérséklete(ha nem több)"
Az az ONT rossz helyen van.

Az új/cserélt ONT (és az FTTH Receiver) ne oda kerüljön vagy klimatizálni kell vagy a helyet vagy pl. egy klimatizált dobozba kell tenni az eszközt/eszközöket, ha mégis visszakerül(nek) ugyan oda.
... ahogy fejlődik ez a történet egyre több hibára derül fény. Kezd a telepítés/létesítés egy katasztrofális eseményre hasonlítani.

-
arcitec
addikt
válasz
Watt25
üzenetére
Kérdésedre,minden úgy lett csinálva ahogy írod,az eredmény pedig az amit leírtam.Nem egy ördöngösség a potit egyik állásból a másikba tekerni finoman,lassan,közben a "jelképeket" nézni a tv-n. És igen szép lassan tekerve a potit nem változott a jelerősség egy darabig - most azt pontosan nem tudom - de a jelminőség az azonban nem emelkedett(ez tuti) - inkább talán csökkent, de ahogy a jelerősség elkezdett csökkenni,mondjuk 97%-ra - kevesebb léptékű csökkenést nem nagyon lehet elérni -,azonnal a jelminőség is csökkent, egy szó mint száz,jelminőség növekedést nem sikerült elérni. Ellenben a bithiba arány az u.u tetemes mint csillapító nélkül. Ezért az optikai jelátalakítóra gyanakszom,mivel van hogy 50 fok is a környezeti hőmérséklete(ha nem több) és már volt vele gond, 1 port megadta magát.
-
Turcy086
tag
Rendben!
Köszi szépen a válaszokat!
-
Watt25
veterán
válasz
arcitec
üzenetére
Ahogy csökkentem a jelerősséget, a jelminőség is úgy csökken,
Küldtél képet, azon 100% volt a jelerősség, és 40valahány a minőség. Ez tuti magas jelszintre utal. Nem az a cél, hogy lecsökkentsd a %-ban mutatott jelszintet. Az akár maradhat 100%-on is.
Elvileg, amikor berakod a csillapítót és 0 csillapításra van állítva, akkor ugyanazokat az értékeket kell kb. látnod. Ahogy elkezded növelni a csillapítást, a jelminőségnek el kell kezdeni felfelé menni és közben az is lehet, hogy a jelerősség 100%-on marad. A kérdés tehát ez: 0-ra állítva a csillapítót, majd növelve, azonnal elindult lefelé a jelerősség, vagy sokáig 100%-on maradt? -
arcitec
addikt
válasz
üzenetére
Igen, az ONT-ra ( A DIGI szerint optikai jelátalakító - legyen bármi is az angol neve) gyanakszom én is, pl a NET kivezetést már át kellett dugni egy másikba, mert nem volt meg a sebesség. Megfőtt a padláson. Le kell hozni onnan és kérek egy újat. Egyébként van, hogy 96% jelerősségnél is pixelesedik, bár épp hogy jelentkezett,ellenben van olyan adó, ahol a jelerősség 94% és már nézhetetlen annyira gyenge lett a jel minősége. Természetesen a csillapítóval lett lecsökkentve 100%-ról a jelerősség.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Turcy086
üzenetére
A javaslat, hogy kössél Te is szerződést a DIGI-vel és a saját előfizetésedet annyi felé oszthatod házon belül DVB-C kábel TV osztókkal/splitterekkel ahány felé akarod.
DE! Tovább Te sem adhatod!
Ahogy Watt25 is írta szigorúan tilos a szolgáltatást továbbadni 3. félnek. Nagyon súlyos büntetés jár(hat) érte, ha kiderül. Azon túl, hogy a szomszéddal azonnal szerződést bontanak.
Ne akarj rosszat másoknak (Értsd! szomszéd) ... és magadnak se!
Az előfizetési díj nem olyan sok, hogy megérje kockáztatni.
-
törölt tag
Az ún. 'All in One' Optical Network Terminal. ... mert, minden szolgáltatás (TV, Internet, analóg telefon) hozzáférhető rajta keresztül.
(DE! Gateway-nek is hívják őket.)DE! Ha elromlik az ami most nálad van, akkor már Te is szétválasztott eszközöket/rendszert - FTTH Receiver (TV szolgáltatás) + ONT (Internet és analóg telefon szolgáltatás) - kapsz.

-
Turcy086
tag
Sziasztok!
Két házzal mellettünk bekötötték a Digit kábelesen.
Padláson jön be az optika és a box is ott van. Hozzánk is padlásra menne be, kb 30-32 méter a szomszéd box és a tévénk közt. Kérdésem ezzel kapcsolatban:-lehet-e jelveszteség nélkül átvinni a jelet
-továbbosztanánk a jelet két felé a házba, ezt lehet?
-milyen koax típus kell pontosan?Üdv
Matthew -
pjen
félisten
válasz
csucsuka2019
üzenetére
Lehetnek például betegek,lehet kevés a nyugdíj.Rossz a szeme az olvasás már fárasztja+ egy könyv 4000Ft.stb.
-
csucsuka2019
lelkes újonc
válasz
arcitec
üzenetére
Igen, DVB-C - nem én élek ott, én csak intézzem el a dolgokat...
A csatornák képe jó, sőt állítólag javult is, de a jelerősség és a jelminőség továbbra is problémás. Mint amikor karcos a lemez: hiába olvassa be a rendszer hibátlanul, csak motoszkál az emberben, hogy karcos.

Egyébként szomorúnak tartom, hogy a 60+ felettiek mást szórakozást nem tudnak elképzelni a tévé nézésén kívül - meg is akartam őket győzni, hogy itt a lehetőség a tévénézéstől való megszabadulásra, természetesen nem sikerült; plusz hiába olvasnak a neten, csak az a hír igaz, amit bemond a híradó. De ez már tényleg nem tartozik ide.
-
anrab
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
köszönöm.
mégse. van valami más név.
ebből megy a tv-be a coax. -
-
anrab
addikt
sziasztok.
hogy hívják azt az egységet amibe az optikai kábel megy? abból pedig megy ki a routerbe az utp. -
arcitec
addikt
válasz
csucsuka2019
üzenetére
Érdekes, DVB-C és üvegszálas a rendszer? Nálunk tegnap teljesen rendben volt minden. A bithiba az ellenben kemény.Sajna a csillapítóra sok helyen(antenna bolt) az mi és minek meg hogy nincs. Fali aljazatból amint meglesz a csillapító(szállítás alatt júliusra
) a köztes kábel is ki lesz cserélve egy jó minőségűre, de lehet a fali aljazat is. Igen az baj, hogy hol jó - hol nem jó .. Na de majd a csillapító. Nekem csak az a bajom,ha egy "szakértő" DIGIS kijön, miért nem képes abszolút konkrét megoldásra javaslattal élni. stb..stb... 
-
csucsuka2019
lelkes újonc
válasz
Angel2014
üzenetére
Igen, eddig jó volt
Ezért is írtam, hogy talán STB-vel, havi x Ft-ért akarják „helyrehozni”.Nem tudom, lehet, hogy szerencsénk volt a szerelővel, egy másik talán ránksózott volna egy STB-t.
De annyian panaszkodnak egy ismerős tévészerelő szerint, hogy a Digi kiadhatna valami közleményt: fejlesztünk stb.
-
Angel2014
addikt
válasz
csucsuka2019
üzenetére
Na de idáig jó volt? Én is erre gondoltam de ez hülyeség! Valamit a digi csinált valamit amitől az ilyen f@--ágoktól erősödik a a gyenge jel! Legyen az Fcsati, toldó, Kábel, vagy osztó..de arra nem gondol,hogy az ügyfél évekig használta hibátlanul?
-
törölt tag
válasz
nfsu17
üzenetére
A leírás és a következtetések is helytállóak.

DE! Érdekes dolog ez a jelátvitel. ... hibajavítással megspékelve ... Lásd/értsd DVB-C!

Nos, ahhoz kell a tapasztalat ill. szakértelem, hogy valaki meg tudja állapítani, hogy a hiba az átvitel során keletkezik és az átviteli lánc mely eleménél keletkezhet a hiba vagy már benne van a kép/hang forrásjelben.
Pl. már a kamerából rosszul jön ki a képjel aztán változtatás nélkül szépen a hibás képjel végigmegy a rendszeren, mintha tökéletes jel lenne és tulajdonképpen az átvitel szempontjából "tökéletes" is ... csak nézhetetlen.
-
ph2012
senior tag
Mind a két tv-ken azt tapasztaljuk, hogy halkabbak lettek a tv csatornák hangja. Hiába hangosítom fel a tv-t így is erőtlen a tv hangja, mind ha a basszus elment volna a tv hangjából. Régebben a tv 12-es hangerő szintje tökéletesen jó volt, most már halk és basszus nélküli, erőtlen. A Heti TV meg bömböl. Más nem panaszkodott a tv-k hangerejének halkulása miatt?
-
nfsu17
veterán
Jöttem vizet zavarni és megosztani valamit, amit még később fel lehet használni, esetleg.
Adott a házunk, FTTH, egy technisat box a tévére kötve és a Samu tévére kötve egy másik ág.
Mindegyiken mennek a digitális adások.Tegnap este az m2HD-t néztem 21:30 körül.
Pár másodpercenként egy picit szétesett a kép egy része, mondjuk vízszintesen az 1/10-ede.
OLVASTAM az összefoglalót.

Pár másodpercig megint jó, majd megint egy picit szétesik.
Hang nem volt rossz ez idő alatt.A technisat box jelerősség, jelminőség indikátora most is azt mutatta, mint mindig, amikor jó az adás és a szétesés pillanatában sem mozdultak el az értékek.
Nézzük máshogy.
Átváltok a Samu tévére, ott nézem tovább az adást.
Ott is szétesik pontosan úgy, ahogy az előbb, pont olyan mértékben.Nézzük a jelszinteket.
A Samu ennyit jelez: bithibaarány és jelminőség.Nézem az adást, meg ezeket az értékeket.
Nehéz a szitu, mert a kis jelinformáció ablakocska pont betakar és pont alatta esik szét ugye a kép, amit vagy látok vagy nem. De nézem szorgalmasan a "csíkokat" és fél szememmel az adást is.
Itt ott látom is a szétesést.
A bithibaarány meg sem moccan (0) a jelminőség végig 100-as.
Nézem tovább. Semmi. Hibák előfordulnak, de bithiba 0, jelminőség 100-as.Átkapcsolok az m1HD-re, mert az is ezen a frekin van, és ott semmi képhiba nem volt a híradó alatt (lehet szerencsém volt és addigra múlt el?).
Volt mikor MindigTV-t néztem és az antenna behangolásakor nagyon sokat segített ez a két érték.
Pár bithiba még belefér digitális adásnál, a kép attól még nem esik szét. A MindigTV-t is sikerült úgy beállítani anno, hogy bithiba 0, jelminőség 95-100 körül. Picit ha megmozdult az antenna, bithiba felugrott, kép szétesett.Miért írom ezt le? Egyrészről ez a bithiba, ha 0, akkor tényleg jónak kell lennie a képnek, vagyis nem a mi részünkön van a hiba.
Viszont az előfordulhat, hogy valahonnan már képhibával érkezik hozzánk a videó és a kép szétesik, közben meg nálunk minden jó. Forma 1 alatt szokott ilyen lenni, hogy belső kamerás felvételnél megakad a kép, picit szétesik, esetleg elveszti a közvetítés is a jelet. Tour de France dettó...és még sok ilyet lehet mondani.
Vagy a digi rendszerében szed össze valamit és már rosszul érkezik hozzánk a jel, de bithibánk nem lesz.Vissza a tegnap estére...15-20 perc után már nem volt hiba. Legalábbis nem akkora mértékben. Már nem néztem tovább az adást, de lehet elmúlt.
Szóval azt akarom mondani, hogy NE essetek neki azonnal kábelezni (persze mindenki azt csinál, amit akar), hogy ha esetleg előjön valami hasonló hiba. Akkor érdemes, ha napokig előfordul és jól le lett ellenőrizve a téma.
Néhanapján nálam is előjönnek anomáliák:
-van, hogy több F1 futamot is megnézek hiba nélkül, aztán egyik hétvégén meg 1-2x megakad, szétesik,
-az Egynyári Kaland tavalyi és idei 1-1 epizódjában is az 50 perc alatt kb. a közepe táján 1-2s-ig megakadt, szétesett a kép: 25 percig se előtte, 25 percig se utána nincs hiba...akkor ez nem lehet kábelhiba,
-az RTL-en megnéztem az összes Mi kis falunk részt, nem volt benne hiba,
-spíleren nézem a laptiming-ot, azokban sincs hiba.Lehet, hogy nálam is van valahol kábelhiba, de annyira ritkán fordul elő (szerencsére), hogy nem tudok vele foglalkozni. Az ONT meg a box között van 1,5m 3x-os árnyékolású koax, kemény, mint a kő, szerelők szerint jó minőségű...ennél jobbat lehet nem is kapni.
Mondom: én a bithibát szoktam figyelni..ha az van, akkor biztos nálam a hiba. Ha nincs, de rossz a kép, akkor kizárt, hogy nálam legyen....NEM?Ha fölösleges volt ezt leírnom, akkor nyugodtan töröljétek.
-
csucsuka2019
lelkes újonc
Megoldódott a pikszelesedés, szétesés!
Jött a szerelő, és kábelt cserélt, ingyen.
Elmondása szerint a elektronikai boltokban gyenge-régi kábelt adnak a hozzánemértőknek.
Szerk.: azt mondta a szerelő, hogy az ügyfélszolgálaton is be lehet jelenteni a bajokat - ez azért érdekes, mert hiába battyogtam be, ott azt közölték, hogy csak telefonon és interneten lehet bejelenteni. Érdekes.
-
pjen
félisten
-
pjen
félisten
Viasat history szépén kockásodik,pedig a DIGI boxán nézem.
-
Watt25
veterán
válasz
arcitec
üzenetére
Egyébként azért is jó, ha többen is leírják, hogy szétesik a kép, mert azért csak csak történt valami a DIGI-nél ,hogy így egyik napról a másikra ez van.
Ez is le van írva a téma összefoglalóban. A Digi ezzel nem foglalkozik. Ugyanis a saját boxaik mindent megesznek, azokkal nincs gond. (Ha figyeled a topic-ot láthatod, hogy nagyrészt azok panaszkodnak széteső képről, akik nem használnak Digi-s boxot.) Márpedig a Digi hozzáállása továbbra is ez. Lehet ezért fikázni őket, de az olcsó havidíjért cserébe ezt kapjuk. Én nem szeretném, ha megemelkedne a havidíj csak azért, mert mondjuk stabilabb jelszintet kapunk. (Nem mintha anyagi gondjaim lennének, de nekem jó így, hogy félévente, évente csavarok egyet a csillapítón.) Ezért mondom mindig azt, hogy minden Digi-s szerezzen be egy csillapítót és amikor gond van, csak tekerni kell rajta.nem mindenki naprakész a témában,jómagam sem,Mariska néni meg pláne nem...
Akkor Mariska néni átmegy a UPC-hez, dupla díjért, vagy kap a Digitől egy box-ot és azzal nem lesz gond. Ennyi. -
arcitec
addikt
Egyébként azért is jó, ha többen is leírják, hogy szétesik a kép, mert azért csak csak történt valami a DIGI-nél ,hogy így egyik napról a másikra ez van. Hozzám is kijöttek - amíg nincs úgymond hibaelhárítás,történetesen az ügyfélnél, addig ingyenes a kiszállás - és el is mentek mondván náluk minden ok. De ha ez a jelenség azért van, mert erősebb jelet küldenek valami oknál fogva,azért azt illene publikálni,hogy példul szerencsés lehet jelcsillapítót beépíteni. stb... stb .. stb .. Így lehet látni, hogy nem egyedi az eset, mert engem is azzal traktáltak, hogy még senki nem panaszkodott, tehát csak is nálam lehet a probléma... stb ...stb ... Igen és nem mindenki naprakész a témában,jómagam sem,Mariska néni meg pláne nem...

-
Angel2014
addikt
válasz
Watt25
üzenetére
Volt itthon vagy 10 osztóm mindnél rossz volt csak azzal volt jó amit a digis adott. ?
Ez a jelveszteség lehet a digi hibája is amit az ügyfelekre hárít ..lehet hogy nincs megfelelő erősítő a leágazásokhoz , mindenki optikaira állt át nálunk megmaradt pár háztömb a lezárt rácsok miatt a folyosón nem tudtak bemenni így maradt a kábeles opció.
Egy kábeles javítás amit nem jól tettek fel vagy lehet a dobozban is a hiba amitől gyengül a jel , vagy a digiseknek nem porosodhat vagy oxidálódhatnak a csatlakozói ? STB STB persze ezt mind az ügyfelekre hárítja 2500 ft -ért .
Kérdezem az ismerőst hány címre megy naponta ugyan ezzel vagy hasonló hibával? Azt mondja 15-20 naponta. Az összes Budapesti kerületben vegyünk egy 100 emberes átlagot 15 milla havonta a diginek az ilyen 2500 as kiszállásokból és hol a vidék?
Még azt is kinézem ,hogy bent a központban tudják ezt a jelet tudják befolyásolni , ami egy egyszerű kis munkával javítható , így jó a diginek a plussz jövedelem ,másrészt a szervízesek sem unatkoznak ha nincs esetleg munka.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
dh66e
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nekem megjött rendesen a papír alapú számla és már a digi mobil számlák is rajta vannak
-
pjen
félisten
válasz
csucsuka2019
üzenetére
Abba kár a DIGI film is benne van.Egyébként nekem van egy boxom,és másik két Tv n is nézem.Ha rossz nálam mindenhol rossz..
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Én a multhéten kaptam papiralapon, nemsokat kapok már igy , rászoktam klikkelni a teloval a QR kodra és ugy befizetni az Icsekk alkalmazással (minden sárgacsekkemet amit még kapok)
De ezzel még bőven ráérek,mert a bef. határidő juli 31.
ezen van rajta először a digi teszt mobilkártya. -
csucsuka2019
lelkes újonc
„Véletlenül” nem azért rossz a kép, hogy a STB „meggyógyítsa” havi 300 vagy mennyi Ft-ért?
-
pjen
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Én állandó átutalással fizetem.Minden hónapban örömmel értesítenek,hogy kész a számlám.nagy öröm.
-
Van még valaki, aki mostanában nem kap számlát? Én március elején fizettem be az utolsót, vagyis gondolom azt februárban kaphattam kézhez postán. A fene se emlékszik már rá... Kb. egy hónapja hívtam őket, azt mondták nem kell aggódni, már készülnek a számlák, és kb. egy hét múlva megkapom. Azóta is kapom... Szerintem holnap újra felhívom őket.
-
törölt tag
na, hagyjuk, mert azthiszi a topikgazda, hogy őt ekézzük.
(pedignem, csak nyomtunk egy RESET gombot.)
mindenki nyugodjon le és kérdezzen.Engem pl. érdekelne, hogy mér ilyen szar a digitévé néha?
vagy ez vótmán?
azért mert román?
Na nemám
-
-
törölt tag
válasz
Watt25
üzenetére
vazze,ha a körzeti orvosom azzal ráznale, hogy minek jött maga is influenzás, olvassa már el a netpatikátm hogy mi a megoldás, egyébkéntis, a multhéten már 100 betegnek elmondtam, mitcsináljon
tudod, hogy hová küldeném röviduton.
De előbb aztmondanám neki, hogy örüljön, hogy nemállatorvos, mert a kutyámtól hiába kérdezné, hogy mi a panasza.

megkérdezik, megkérdezzük, azért van ez a topik.
Aki már unja, az ne válaszoljon, megteszi más,
akinek öröm a segitség, jobb lesz tőle a közérzete, hogy valaki az ő válasza alapján megoldotta, és annak is jobblett a közérzete.ez önkéntes, majd lesz valaki.
egyébkéntmeg az is válasz, hogy témaösszefoglaló
-
TeeJay
félisten
van Digi előfizetésem, öcsémnek vidékre adhatok DIGI online hozzáférést hogy UPC neten nézhessen DIGI sport csatornát? elvileg tilos kiadni de családtagnak nem hiszem hogy bűn lenne lévén akár én is használhatom vidéken a saját accountom szülőknél
-
törölt tag
"Ha mégis kérdeznek és Téged zavar,hagyd figyelmen kívül.Majd válaszolunk,vagyunk itt páran."
Egyáltalán nem zavar, hogy kérdeznek.

Szerintem azért van a fórum, továbbá mindenkinek jólesik ha az Ő konkrét problémájára válaszolnak.
Az Összefoglaló elolvasása azért fontos, mert lehet, hogy aki elolvassa már nincs is további kérdése, mert megtalálja rá a választ.
Nem tudhatjuk, hány ilyen ember van, mert csak azokkal találkozunk itt a fórumon akik úgy érzik, hogy az összefoglalóból nem kaptak választ a saját gondjukra.DE! Akit továbbra is kérdések/kétségek gyötörnek kérdezzen bátran. Segítek. ... ha tudok.

-
Watt25
veterán
Van olyan, hogy napokig nincs hozzászólás. Nincs azzal semmi baj.
Lezárni nem kell a topciot, de nem értem, hogy nektek miért jó az, ha minden nap ugyanazt kell ismételni. Ami ugye le van írva. A kérdés akkor inkább az, hogy minek van téma összefoglaló? Szerintetek azt kellene megszüntetni, mivel szerintetek teljesen normális diskurzus az, hogy:
X user: Szétesik a kép
Y user: Ellenőrizd a jelszintet
Z user: Szétesik a kép
ZS user: Szétesik a kép
W user: Szétesik a kép
Q user: Szétesik a kép
Y user: Ellenőrizd a jelszintetSzerintetek ennek van értelme?
-
törölt tag
válasz
Angel2014
üzenetére
... és mindig - kb. 1000-ből ezerszer - bebizonyosodik, hogy a kábelrendszer - kábel, csatlakozások, osztások/splitterek, dugók - a hiba forrása.

... és ezt soha senki nem hiszi el, amíg meg nem tapasztalja.

... mert, "Mi baj lehet mán egy k....va dróttal, dugóval, osztóval stb."
Nem véletlenül ismételgetjük unalomig, hogy:
Jó minőségű 'F' csatlakozós kábelezés, jó minőségű rendszer elemekkel.

-
Watt25
veterán
válasz
Angel2014
üzenetére
Hozott egy mérő műszert is..
Tök feleslegesen. Mire mész vele, ha a műszer azt jelzi, hogy jó a szint, de a tévén szétesik a kép?
Azt kell megoldani, hogy a tévén jó legyen a kép.Az az érdekes 8 -10 csatorna csinálja a gyenge jelet a többi 100% erősséggel jön be.
Teljesen normális, hogy a különböző frekiken különböző a jelerőség. Meg kell találni az arany középutat, ahol mindegyik jó.Azt mondja lehet a digi hibája is mert a frekik ütközhetnek.
Pfff... Ütköznek. És mégis mivel?kicserélte és egyből jó lett minden.
A tegnapi 2000 er bithiba 17 re csökkent , a jelerősség 6 ról 90 re ment fel.
Vagyis nem csak igazam volt, de ez le volt írva a téma összegfoglalóban is. (Bár, megjegyzem, nem lehetetlen a 0 bithiba elérése...) -
Watt25
veterán
válasz
arcitec
üzenetére
Mindenki számára teher, ha milliószor le kellene írni ugyanazt. Erre semmi szükség. Valódi problémák miatt vagyunk itt.
Igen is, felesleges ezerszer megkérdezni, hogy miért esik szét a kép.
Mindig ugyanaz a válasz. (Illetve két válasz van: alacsony, vagy magas a jelszint. Ez lefedi az esetek 99%-át) -
Angel2014
addikt
válasz
Watt25
üzenetére
Kijött ismerős ,mivel a tegnapi bejelentési munkalap ott landolt nála reggel.
Hozott egy mérő műszert is..
Az az érdekes 8 -10 csatorna csinálja a gyenge jelet a többi 100% erősséggel jön be.
Azt mondja lehet a digi hibája is mert a frekik ütközhetnek.
Az össze csatlakozó részt elkezdte lemérni és nagyon gyenge jel jött át , a bejövő erős jelszint , azt mondja nézzük meg másik osztóval. pedig van itthon vagy 10 darab is..kicserélte és egyből jó lett minden.
A tegnapi 2000 er bithiba 17 re csökkent , a jelerősség 6 ról 90 re ment fel.
Na most kérdeztem mi lehet a gond, azt mondta a másik osztó közvetlen a nagyszoba ablak alatt van és beázott az esőtől vagy a téli idő párásodástól beoxidálódott az idővel. Így lehet egy zárlet vagy oxidálás keletkezett a belsejében.
-
arcitec
addikt
válasz
Watt25
üzenetére
Már bocsáss meg de szerintem sokan el is olvasták az összefoglalót, de törölj ki mindent , tegyed csak olvashatóvá és már nem is kell a fórum,mert "SZERINTED" minek írnak itt le, felesleges dolgokat.
Nem értem miért fórumozol,ha ez teher a SZÁMODRA..
Lehet,hogy másként gondolod, de az irásaidból számomra ez jön le.... 
-
Watt25
veterán
A fórum kezd hasonlítani a Digi mobil topicra... Mindenki ugyanazokat a problémákat sorolja, mint előtte x ember... Téma összefoglaló. 23-astól 25-ig pontok. Senki ne akarja bemesélni, hogy az ő problémája egyedi. Ott vannak leírva a lehetőségek. Kész.
-
Watt25
veterán
-
törölt tag
-
Angel2014
addikt
válasz
Angel2014
üzenetére
Még egy érdekesség ..nekem samu tv f6400 az egyik szobában a másikban samu tv h6230 azon minden tökéletes..
A másim felhivtam a digit a hiba végett azt mondja 2500 a kiszállás mondom mire? Azt mondja a hölgy a digitálusra nincs garancia és szervìz csak ha analóg lenne mondom neki hogy tulajdonképp én mit fizetek önöknek analóg adást vagy digitálist?
-
Angel2014
addikt
Szétszedtem az egész lakást ma miatta , még a villanyóra szekrényt is kibontottam.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
csatikat kábeleket cseréltem , de nem lett jó sehogy..
Viszont ha kivettem az osztót és a két f csati közé tettem egy toldót és csak 1 tvén vittem át a másik szobába jó lett a jel...
Ha eredetin hagytam ahogy volt 2 tévén új teljes kereséssel kb 8 csatornát be sem hozott ..
Super tv 2
History HD
sláger tv
vh1 eoropa
Musik chanel
carton netvork
viasat6ezek kocásak és ki is fagynak a többi jó nagyjából.
Biztos van valami a diginél ami miatt így legyengült a jel...ja és nem optikai még.
-
törölt tag
válasz
arcitec
üzenetére
Most hogy mondod, megerősíteném, ezt énis tapasztalom egy ideje (kb. a multkori (májusi) esős évszakos monszun óta) , 2-3 hete, de én eddig a koaxom hibájára gondoltam a két emelet között, hátha beázott picit a csatinál, vagy nincs jól meghuzva, vagy az IMPULSE-om kontakthibás, stb.
Végignézegettem és nincs semmi erre utaló jel, mindenhol jók a csatik.és ráadásul a jelszint és quality is megfelelő, olyan mint a többi, mint amelyik nem szakadozik, merevedik.
Mostanában ahogy látom egyre többen panaszkodtok, tehát valami mégiscsak lehet .
Valaki a XVIII. kerből megtudja ezt a szarakodó csatornák efektust szintén?Amik eddig jól mentek, de mostanában kimerevedik a kép néha (érdekes, a hang az megy végig alatta) :, Spiler, EPIC drama, sony chanel, film+ , M1, M4
ezek eddig jókvoltak, b@sszuskulcs
-
arcitec
addikt
Valami van a DIGI-vel. Szétesik a kép stb. Van csatorna ami nézhetetlen, van ami épp hogy "berosál", állítólag az is lehet ahol a jel erősség 100%, hogy valahol valamit cseréltek és megy a sunnyogás. Ha nem jó a net az első amit mondanak a hiba az Ön készülékében lehet(mert náluk minden ok), de eddig mindig náluk volt a gond. Azért ez szánalmas. Vagy nagyképű szerelő jön ki, vagy gyagyás, elvétve van köztük normális.Nálam most lesz beépítve majd a csillapító, kíváncsi leszek mit hoz ...
-
pjen
félisten
válasz
galervin93
üzenetére
Pár napja az ismeret terjesztő csatik időnként nálam is,kockásodnak,szakadnak.17.ker.
-
galervin93
addikt
Jelentem a blokkosodás, hang szakadozása nálam is jelentkezik, X. ker. Újhegy. Pár napja csinálja néhány csatornánál...
-
törölt tag
válasz
Angel2014
üzenetére
Hogyhogy hol?

A képen látszik. Menj végig az összes csatornán és jegyzeteld ki, hogy melyik frekvenciákon rossz a kép!
Oda van írva az első sorba, hogy frekvencia XYZ000 kHz.
Pl. az első képen 746000 kHz. Tehát az a freki rossz.
A második képen 346000 kHz. Tehát az a freki jó.
... és így tovább. Szóval az összes rossz frekit tudni kellene.

-
törölt tag
válasz
dexter72
üzenetére
DE! Igazat szól pjen.
Ha van a DIGI-től bérelt Set Top Box-od és rossz rajta bármelyik csatorna adása akkor - hibabejelentés után (hibabejelento@digikabel.hu) - ki kell jönniük térítés nélkül.

... mert, a TV szolgáltatás átadási pontja ez esetben a DIGI szolgáltatói Set Top Box HDMI kimeneti csatlakozója. Ergo addig a pontig kell a szolgáltatást karbantartaniuk az előfizetési díjért cserébe.

Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple MacBook
- Projektor topic
- Ford topik
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Autós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Okos Otthon / Smart Home
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- ERŐS GAMER PC Ryzen 5 5500 + RTX 3070 Ti OC
- Apple iPad A16 128GB, 1 Év Garanciával
- Thinkpad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- X1 Carbon Gen12 14" FHD+ IPS Ultra 7 165U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 512GB magyar vilbill ujjlolv új akku gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3835
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024
- 176 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Lian Li Lancool 207 GIGABYTE 750W
- Apple iPhone 11 128 GB Lila 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

"

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
vazze,