- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
Tenken
őstag
válasz
premete #28873 üzenetére
Nekem ilyet küldtek:
A vicc az, hogy Csehországban gyártották, majd Hollandiából lett postázva BP-re, ahol az idézem: "az a kibaszott magyar valóság felszippantotta..."
Elvileg az a szerencsétlen UPS 3x is megpróbálta kihozni, amit nehezen akarok elhinni, mert életvitelszerűen lakok a kérdéses címen. Így ha csak nem valami abszolút elbaszott időpontban jönnek, el kellett volna érjenek. Feltéve, hogy jó helyre mentek. Mert a szerencsétlenkedésükről szóló értesítést is a szomszéd posta ládájából sikerült kihalásznom egy nappal a vissza küldés előtt...Ezek után én az életben többet soha senkinek őszintén nem tudom javasolni őket. Nyilván nagy cég sok alkalmazottal, meg hál istennek már rég nem érdekelt, hogy meg lesz-e a csomag, de ilyen szintű balfaszkodásért én a fél céget kirúgnám nálunk.
-
vwpolopg
őstag
válasz
premete #29076 üzenetére
Itt lett véve hardveraprón, az előző tulaj meg egy számtechboltban vette, garilevél, számla, doboz, papírok minden megvan, de köszi a feltételezést... Ja, egy szóval nem írtam, hogy 2012 nov. decemberről van szó... Mivel a kérdésem szempontjából tök lényegtelen. A warranty check 8. hó 6. ot jelez a gari lejártára, a gép meg pár hónappal később lett véve az első tulaj által. Tök érthető amit leírtam, nem tudom miért kell egyből a rosszindulatú gyanúsítgatás a ,,találásról"...
-
vwpolopg
őstag
válasz
premete #29072 üzenetére
Egyszerű oka van, nem nálam van a gép hanem tőlem messze, barátnőmnél és nem tudom fejből, meg a dolog szempontjából lényegtelen a vásárlás pontos dátuma, novemberi vagy decemberi vásárlás. A lényeg az, hogy a honlap szerint a gyári gari már jóval előtte elkezdett ketyegni.
(#29073): Ezt inkább SzaboZE-től kéne kérdezned
-
-
ro_bert17
őstag
-
ro_bert17
őstag
válasz
premete #29008 üzenetére
A generációkkal, és sorozatokkal viszonylag tisztában vagyok. A bennük található hdd méretében voltam bizonytalan, mint látható joggal.
A video vezérlő fajtája sokadik szempont, ugyanis abszolút office, net. Talán még filmet sem fognak nézni rajta. A 0-as végűekben szinte biztos nincs webkamera, ami viszont fontosabb szempont.
Apróban 100-140 körül láttam E4310-et, és 80-90 körül E4300-at. Annyira nem fele.
Egyébként a 14" még ideálisabb lenne a leendő tulajnak. E6410 140 körül van apróban, de akkor már tényleg rábeszélném az E6420-ra 160 körül. De az E5410, vagy E5420 is tökéletesen megfelelne a célnak, csak azokból ritkán tesznek fel ide, a vásárlást, meg legkésőbb jövő hét végéig meg kell ejteni. -
ro_bert17
őstag
válasz
premete #29003 üzenetére
Tudom hogy kisebb. Csak emlékeztem, hogy az egyikben kisebb a hdd. Ezért csodálkoztam az előző válaszodra. Nekem is úgy tűnik, hogy E4310-et már nem gyártanak, vagyis hiába rendelek webkamerásat.
Nekem nincs gond a 10-es végűekkel. Nem tartom rosszabbnak, mint a 0 végűeket. Nekem a 20-asok nagyon nem tetszenek külsőre, de nőnek lesz. Neki biztos tetszene is, de nem fog beleférni a 120 körüli pénzbe. -
FuckeR19
senior tag
válasz
premete #28970 üzenetére
Te inkább veszel másikat mert az jobb ugye? Igaz csináld én is az ilyen hozzáállású emberekből élek meg...
MEhet személyeskedés én lesz@rom, az idegesített hogy vered itt a nyálad az új cuccra meg arra h az mennyivel jobb és te a laptopod árát elköltötted kiegészítőkre mert az hű de jó.Különben HW azonosítóm ez: PCI\VEN_14E4&DEV_4365&SUBSYS_00161028&REV_01
-
-
.Benett
tag
válasz
premete #28890 üzenetére
Először is le a kalappal a tudásotok előtt , másodszor köszönöm a segítséget.
Tehát ha pl. havonta kitakarítanám az XPS-em , akkor nem lenne baja , vagy egy idő után a hőtől mindenképp elköszön a kerámia illesztés ?,
Megnéztem a Precision sorozatot, be kell , hogy valljam nem tudtam eddig hogy létezik különbség a latitude és a precision között. De úgy látom ezekben kb mindben core2duo CPU lakik nVidia Quadro VGA társaságban.
Megnéztem itt az aprót , de nem nagyon vannak ilyenek.
Esetleg hol tudnám még megnézni ?
Vaterát böngészek legfőképp és ezeket találtam:http://szamitastechnika.vatera.hu/laptop_notebook_netbook/dell/latitude/dell_precision_m4300_c2d_2_2ghz_120gb_2gb_dokkolo_1689766412.html
http://szamitastechnika.vatera.hu/laptop_notebook_netbook/dell/precision/dell_precision_m65_core2d_2ghz_320gb_2gb_full_hd_1689604742.html
http://szamitastechnika.vatera.hu/laptop_notebook_netbook/dell/latitude/dell_latitude_e6400_14_1_c2d_2_4ghz_320gb_2gb_1691752007.html
http://szamitastechnika.vatera.hu/laptop_notebook_netbook/dell/latitude/dell_e6400_notebook_p8400_4g_ram_250gb_hdd_1691998085.html
-
.Benett
tag
válasz
premete #28880 üzenetére
Végső kérdésem , a Studio XPS , valamint studio 15XX sorozat is ilyen zabigyerek ?
Volt egy Studio1555 gépem abba fél év után elköszönt a hűtés azért is adtam túl rajta.
Így utólag visszagondolva nem biztos hogy jó ötlet volt mert le a kalappal a dell szerviz előtt.
Szó nélkül bemondásra cseréltek nekem mindent amit mondtam.
Egyébként csodálom a dell minőséget , ismerős hölgynek egy full macskát szedtem ki a hűtésből , gyakorlatilag hűtés nélkül használta hónapokig de a gép zokszó nélkül ment. Utóbbi egy inspiron volt.
Nem értem ezek a régi XPS gépek miért eszik az alaplapot :S olvasgattam az apróhirdetéseket és alapból lehet olyan gépet kapni ami " nem kapcsol be" sőtt van olyan amit eleve új alaplappal hirdetik. -
-
fogtunder
nagyúr
válasz
premete #28812 üzenetére
nekem a nagyobb mondjuk valamiért egy 512 gigást jelentett, meg az ő gépe nem dokkolható de lényegtelen.
totál más: sikerült megkínálnom a 6320 billentyűzetét egy kis teával ma reggel, nagyon kevés ment bele, de azóta bizonyos billentyűket nem jól érzékel, véletlenszerűen írogat. szétszedtem, száraznak tűnt a gombok alatt. valahogy ki lehet ezt még pucolni, vagy nézzek újat inkább (amúgy is ki akartam cserélni világítósra)?
-
fogtunder
nagyúr
válasz
premete #28810 üzenetére
ami azért tegyük hozzá, hogy sokkal drágább, mint egy beépítő keret és egy usb-s odd ház (esetleg ritka használatnál egy átalakító kábel), meg egy rendszernek elég 120 giga körüli ssd.
mondjuk nekem ahányszor kell egy évben a dvd író, abba se halnék bele, ha minden alkalommal vissza kellene csavarozgatni a helyére.
-
becsitibi
senior tag
válasz
premete #28744 üzenetére
Vazz,ezt a hsz-t nem is láttam...
no comment....SRY!!!!
A helyzetem a következő:azt amit letöltöttem nem tudom törölni a programok telepítése és törlése mappából,mert csak a javítást és a módosítást ajánlja fel,hála az égnek
.
Ha letöltöm azt a drivert amit ajánlottál,azzal működni fog?Nem fog ütközni azzal ami a gépen van?
Aláírásomba inkább ez illik:kezdő notebookos
-
-
-
szabolcs83
tag
válasz
premete #28503 üzenetére
Hmm, nem szívesen tennék bele egy majd 250 ezres gépbe magam egy kijelzőt, arról nem is beszélve, hogy a garancia is valószínűleg ugrik ha belenyúlok.
Amúgy a 1600*900-as csak felbontásban jobb vagy eleve egy jobb minőségű cucc is?
Lehet inkább el kellene állnom a vásárlástól és venni egy másikat.
-
szabolcs83
tag
válasz
premete #28503 üzenetére
Értem én, csak akkor az eladó ne mondja azt, hogy a Latitude gépek mind ilyenek...
(Meg ugye sem élőben nem lehetett megtekinteni sehol, sem a dell oldalán nem volt ezzel kapcsolatban részletes információ, de még kép sem)Mi a különbség a 1600*900 és az IPS-es között?
Nekem kell beleszerelni vagy a boltban megcsinálják? Hol lehet beszerezni ilyen kijelzőt? -
McLaca
őstag
válasz
premete #28399 üzenetére
Áhh, beletettem egy rakásszor, meg ki. Ha a korábbi 2GB-osakat bele tudom tenni jól, akkor a 4GB-osakat is. Az meg, hogy kettő egyszerre legyen hibás, valószínűtlen, mert külön-külön is kipróbáltam őket, és mindkét slotban, és ugyanúgy döglődik, szóval itt masszív inkompatibilitás lesz.
Üdv!
-
PiE137
senior tag
válasz
premete #28379 üzenetére
Nem akarom mutogatni, itthoni használatra kellene, ahogy írtam is...
Inkább azért említettem az ultrabook-okat, mert azoknál előírás az ssd, vagyis a gyors wake up.
Te mit ajánlanál nekem jó ár/érték arányban? xps-re nincs 400k-m...
Minimum egy i5-ös cpu-val szereltre gondoltam, 4-8 giga ram-mal, vga-ból sztem elég az intel-es igp, winyó 500 giga nekem elég... -
premete
veterán
válasz
premete #28369 üzenetére
Azoknak, akik teljesen tájékozatlanok IT-kérdésekben, a többiek kérem, lapozzanak.
Hogyan állapítsuk meg Dell laptopunk hardverösszetevőit, ha már vásárlás előtt elmulasztottuk?1, Megnézzük a neten, a service tag alatt, a "System Configuration" fülön
2, Megnézzük szoftveresen:3, Kinyitjuk a fedelét, és megnézzük fizikailag ha a wlan/wwan/egyéb mini pcie half érdekel csak:
4, Ha a többi is érdekel:
Ha Inteles a gépünk, célszerű az Intel oldalán a driver frissítőt lefuttatni, IntelHD3000/4000, chipset, hdaudio, wlan, lan drivereket kilistázza, hogy melyikből van újabb az eszközünkhöz, és ezeket onnan is tudjuk telepíteni, általában újabbak, mint a Dell honlapján lévők, WEI-t ez esetenként 10%-kal megemeli:
folyt. köv, ha megint nagyon ráérek.
-
válasz
premete #28320 üzenetére
Van egy király chieftek tápom, mellé egy chieftek dragon torony, ebben egy közel kilós rézhűtő, 4 vinyó, adok mellé egy 22"os lg-t, ha hozol olyan táskát amibe ez belefér, és el is bírja, majd ezután leviszed a sarokig, akkor kapsz egy rekesz sört
bocs.
-
SzaboZE
addikt
válasz
premete #28156 üzenetére
Emlékeim szerint szögletes volt a membrán, de erre nem vennék mérget, hetente úgy 10 féle hangszórót látok
A 6220 azért lehet érzésre jobb, mert a méret miatt muszáj volt precízebb gyártást alkalmazni. Ennek ellenére volt már olyan ügyfél aki arra panaszkodott, hogy az alsó borítás nem illeszkedik rendesen.
-
szabolcs83
tag
válasz
premete #28112 üzenetére
Igen, de akkor nekem kell utánajárni keresgélni a pontos típust, egy fél nap amíg megtalálom hol a legolcsóbb és még szét is kell szednem a gépet.
Igazából ha már ennyit rászánok egy gépre, akkor néhány ezer forintot megér az nekem, hogy bekapcsolom és minden működik, nem kell vele semmit bajlódnom. -
sagit
veterán
válasz
premete #27983 üzenetére
Tehát adott az a gép amit vettünk alfa mestertől, ide beírtam a service tag-et.
Az eredmény:
"Warranty Information:
Next Business Day Warranty with an end date of 1/22/2013. See the Warranty Tab for details.
NBD ProSupport Warranty with an end date of 1/22/2013. See the Warranty Tab for details."Ehhez akkor még hozzá jöhet 3 hónap? Az akkura NBD garinál mennyi gari van? Ezt lehet tudni?
-
kutyuska
aktív tag
válasz
premete #27985 üzenetére
Ez hivatalosan is le vagyon írva?
Az én gépemé a service tag alapján november 24.-én járt le.
Most nézem, hogy nem a garancia kezdete van jelölve, hanem a "Ship date"Ehhez kapcsolódik:
Még gariban kicserélték az alaplapot az E4200-ban.
Azóta a Dell boot képernyő után kb. 50 másodperces kurzorvillogás, majd elindul az oprendszer boot.
Ha a Dell boot közben F12-vel "boot options" választom és ott kiválasztom az " Intel ME bios extension..." pontot, akkor kb 50 másodpercig inicializálja, majd következik az oprendszer boot.
Az előző alapnál ilyen nem volt. Bios ugyanaz, A22.
Az Intel MEBx.... menüjét sem tudom előcsalogatni. Próbáltam Ctrl+F11, Ctrl+p kombinációkat, de semmi.
Valami ötlet, hogyan lehetne ezt az Intel MEBx-t kikapcsolni?
A szervíz szerint ez igy normális. -
sagit
veterán
válasz
premete #27855 üzenetére
Szerintem is sokkal frankóbb mint a thinklight/nightlight. A háttérvilágított bill hiányzik egyedül az előző xps notimból, illetve még a kijelzője is.
Chaser: Asztalon használja barátnőm. Mezei netezgetésre, ilyenkor 45°C körül van a proci, és a gép is halk. Szerintem ez teljesen megfelelő hőmérséklet. A HP-m kapásból 6-8 fokkal melegebb ugyan ilyen használat mellett.
-
Chaser
legenda
válasz
premete #27855 üzenetére
Te magad mondtad nem is olyan rég a notebook topikban, hogy a 4300-ast is sokféle kijelzővel szerelik. Nos ez igaz x200-ra is, 7-8 gyártó panelja került bele. / De ebbe lehet rakni AFFS IPS panelt . És most hogy szóba került, talán a dellbe is lehet rakni IPS, van pl az Asus Zen 13.3" LED, FHD IPS.. egészen biztosan csillagászati ára van, de elméletileg belerakható /Te is gagyi kijelzőst fogtál ki x200-ból, én is E4300-ból. Ez viszont azon nem változtat, hogy. pad+trackpoint+bill+hűtés+melegedés köszönőviszonyban nincs egymással a két gépnél, és nem a dell javára
Thinklightról meg elmondtam a véleményem, aki backlitezni akar hajrá, újabb TP gépekben van már backlit+thinklight is. Poénnak jó volt a backlit, de használhatóságban nekem utóbbi bizonyult sikeresnek, ez szubjektív valóban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS 5-12450H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 5400, 14" FHD Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest