- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- VoLTE/VoWiFi
- One mobilszolgáltatások
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- 10-es szám és ismeretlen telefon a Google előzetesén
- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
- Nem nyílnak a Foldok?
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
peter889
őstag
válasz
ViragL #147115 üzenetére
Köszi szépen a választ.
Ráadásul, ha a porzsák nem üres, csökken a szívóteljesítmény. Azon felül az sem mindegy, hogy a szoba levegője üres porzsákon keresztül van-e keringtetve, vagy több napos/hetes/hónapos porgyűjteményen.Írod: "Az enyém gyártása óta eltelt 12 év, azóta biztosan fejlődött annyit a technika, hogy bármelyik átlagos porszívó felvegye a versenyt vele."
Sajnos attól tartok, ez nincs így.
Ui. manapság törvényi előírás a max. 800 watt körüli fogyasztás, míg régen ez nem volt.
Azt látom, hogy míg az ezervalahány wattos időszakban az un. szívási teljesítményt is leközölték a porszívókhoz, addig ezt manapság igyekeznek elhallgatni a boltok/gyártók.
A porszívó legbelül mindössze ez egy villamos motor, ami ventilátorszerűséget forgat.A Te porszívódnál:
Motorteljesítmény 1600 W, Szívóteljesítmény 340 WA jelenlegi Samsungoknál ilyen adatokat találtam (pl. a Samsung VC07M31B0HN/GE -nél):
Motorteljesítmény 700 W Szívóteljesítmény 190 W.A porzsákosok következő hátránya, hogy a gyártók manapság nem gyártanak hozzájuk üríthető porzsákot. Hadd támogassa a kedves vásárló rendszeresen a porszívó-bizniszt.
--------------------------------------------------------------------------
#147116 Cs1csó,
Köszi, hogy írtál a méretre vágható Hepa filterről, még nem hallottam róla. Majd utánanézek. A gyáriak tényleg nagyon drágák. -
Cs1csó
titán
válasz
ViragL #147112 üzenetére
A padlófűtés nem feltétlen a legjobb hiszen a felszálló meleg levegő egyenletesen fogja lebegtetni a port - persze ha tisztaság van akkor nem gond.
Én tuti nem tartanék semmilyen tollas, szőrös stb. jószágot a lakásban.Először is a porszívó működését kell megérteni: szív és fúj is egyben hiszen ha csak szívnak és nem fújna akkor a nyomást előbb-utóbb nem bírná vagy egy akkora "tartály" kellene neki mint egy hőlégballon. Tehát amit elől szív azt hátul kifúj, ez így működik bármit csinálhatsz.
3. megoldás lehet:
1. nincs szőnyeg csak mosható padló amit gyakran felmosol (ha bútort is akarsz tisztítani azt - ha nincs jószág - ritkábban kell annyi időre akár lehet szellőztetni is )
2. HEPA szűrővel ellátott porszívót veszel a legjobb kombó: nagy teljesítmény+tartályos(tehát porzsák nélküli)+HEPA filter.
A HEPA filter nem tudom mennyire tisztítható vagy mosható de gondolom nem nagyon tehát cserélni kell időnként - erre vannak ajánlások vagy meg lehet nézni és szemre látni - sajnos nagyon drága mulatság ami megoldás lehet, hogy nem GYÁRI az adott porszívóba való filtert veszel ami tényleg HORROR ár (kb. akkora lehúzás mint a mozis pattogatott kukorica+ kóla) hanem - korábban olvastam erről - nagyobb méretben veszel és TE MAGAD vágod méretre és több darabot is kiadhat egy nagyobb HEPA filter.3. - majd elfelejtettem - megoldás: KÖZPONTI PORSZÍVÓ. Ilyenkor a lakás alagsorában, pincéjében, vagy akár egy külön melléképületben van egy - a bolti porszívóknál akár jóval erősebb szívóteljesítményt adó - központi egység ami fixre van építve és az adott épület/lakás/ház minden szobájában van egy csatlakozóhely a falban amibe egy gégecsövet kell dugni és azon keresztül lehet porszívózni, ugye így nem lesz a porszívózott helyiségekbe visszamaradó por hiszen a porgyűjtés teljesen máshol történik.
Szerintem ez piszok jó megoldás de gépészetileg gondolom költséges ellenben tiszta és ami szintén fontos CSENDES is hiszen nem a szobában zúg a gép.
Ha a vizes porszívónál a beszívott levegőt áteresztik egy víztartályon és így szűr akkor az jó de ha nem erről van szó akkor ugyanúgy csak a poros levegőt keringeti. Persze a régebbi sima porszívókban is volt szűrő és a "nagyját" ugye visszatartotta. -
peter889
őstag
válasz
ViragL #147110 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes választ.
Mi volt a probléma a bio matraccal?
Megírnád, hogy pontosan milyen matracot, ágyneműt vettél?
Szoktad mosni/mosatni a paplant, párnát?
Szőnyeg egyáltalán nincs?
Porzsákos porszívó vásárlásán miért gondolkodnál el?Látom, jó kis porszívót vettél.
Padlófűtés ideális, nálam konvektoros gázfűtés van.Én a matracomat a Jyskben vettem, még régebben, Billerbeck, 1450 grammos, teljesen műanyag az allergiám miatt, két párnám is ugyanaz a márka és műanyagok azok is.
Az ágyam matraca régóta cserére szorul. -
belinho
senior tag
válasz
ViragL #146876 üzenetére
Szinte semmi nem történik az első konzultációnál. Megnézik, tényleg kell, és elmondják mire lehet számítani, ha bevállaljuk a fogszabályzót, sok helyen ezért is ingyenes.
Korrekt dolog, hogy tájékoztatta, hogy ennyi lenne, nekem az nem tetszett, hogy már ezt is felszámolják.
Mintha szeretném a kocsit újrafestetni, elviszem, és kérnék egy ajánlatot mennyi lenne, és azt mondja ránézek de az már 5 ezer lesz. -
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
ViragL #146869 üzenetére
Ez a TB alapon az, amikor bemész a klinikára?
Találtam ott is egy Dr. Hevesi Juditot. -
szotyika77
aktív tag
válasz
ViragL #146869 üzenetére
+1 szavazat Dr. Hevesi Juditra! Most ő a fogorvosom, csak ajánlani tudom!
Páromnak 2018-ban került fel a fogszabályzó a Dentlandban, 2 évig volt fent, és egy kocsi ára ráment a fogára felrakással, síncserékkel, néha porcelánrögzítő cserével, konzultációkkal mindennel együtt. Ja, és egy hétre leszedték neki az esküvőre, majd utána visszarakták.
Pontosan nem számoltuk össze, de kb 2 millió fele állt meg az egész, úgy hogy a végén kapott egy láthatatlan fogvédőt amit minden este hordania kell, hogy ne mozogjon vissza a foga. -
mezis
félisten
válasz
ViragL #146540 üzenetére
Én értem és megértem. A hulladék kezelésnek ára van, amit a település háztartásai fizetnek meg. Ha nem kérnének igazolványt, elég hamar ellepné őket (bennünket) a mindenhonnan ide szállított hulladék, szemét. Van ahol a hulladékszállítás fizetési bizonylatát is kérik. Elfogadják az elektronikus számla megjelenítését okoson, tableten.
-
KROK640
nagyúr
válasz
ViragL #145909 üzenetére
Nem lehet, hogy a gyerekektől kapja azt a sok szivecskés like-ot?
Amúgy nem tudom milyen szülőtársak vannak (te ismerd őket) de mai napig létezik az a réteg, aki úgy van vele, hogy nem kell tanuljon a gyerek, csak nőjjön fel, és majd mehet dolgozni, mert úgyis abból van a pénz.
Tavaly a munkaügyibe láttam amint két 18 éves befutott, hogy sikerült elvégezni mind a 8 osztályt végre, és ők már mennének dolgozni, mert abból van a pénz... -
KROK640
nagyúr
válasz
ViragL #145895 üzenetére
Igen, ez marha sokat segítene, csak sajnos sok szülő leszarja/nem ér rá. De amúgy megérne heti rendszerességgel egy ilyen 3-5 perces videót kiadni.
Egyébként idén áprilisban hallottam a buszon 3 (mint a beszélgetésből kiderült) alsós tanárnő beszélgetését. Az egyik panaszkodott, hogy a gyerekek, még a novemberi anyagot sem igazán tudják, és már április van, és hogy ő legszívesebben szinte senkit sem engedne át év végén a tudása alapjáén, de hát jajj milyen lenne, hogy egy egész osztály megbukik??
erre a másik : hogy ő tudta, hogyha bezár az iskola, akkor addig jutnak, ameddig jutottak. Ő mindenkit át fog engedni, majd jövőre a másik kolléga meg bepótolja velük (az is szép lesz! Gondoltam) -
válasz
ViragL #145889 üzenetére
A tavaly tavaszi etapot mi is egy elsőssel szenvedtük végig, szintén alig pár online órával, szinte semmi házi feladattal. Nem tudott mit kezdeni magával egész nap. Az akkori 4ikes nagyobbik gyereknek sokkal több online órája volt. Ősszel már 2. és 5.esek voltak, sokkal több órájuk volt. Nem tudom az elsősöket miért hanyagolják ennyire.
Azzal védekeztek, hogy ahol több gyerek van és csak 1 gép, azok nem tudják megoldani, ha több óra van, ez végülis akár igaz is lehet... -
Cs1csó
titán
válasz
ViragL #145889 üzenetére
Ebben az országban semmi sem normális.
Tavaly volt olyan, ha jól emlékszem, hogy "szavazni" kellett az adott osztálynak hogy digitálisan vagy jelenléti oktátás aztán ha többet voltak a jelenlétire szavazók akkor már nem hagyták meg a másik utat (gondolom meg lehetett volna oldani, hogy hátulra feltenni egy széles látó webkamerát és akik otthon vannak azok ott követik a tanórát a tanár asztalán pedig ott egy monitor ahol ő is látja és néha ránézhet az otthon a monitor előtt ülőkre. ) de akkor már mindenkinek be kellett menni.
Viccet félretéve - amúgy nem vicc - hogy beszéljetek az igazgatóval, oktatási hivatallal stb. bárkit zaklassatok.
-
gyulazsolti
senior tag
válasz
ViragL #145559 üzenetére
Akkor ez is jó lehet, ez 1057.5 lumenre jön ki.
Böszörmény messze van, postával, futárral meg drága lenne. Azért keresek helyben.
-
szotyika77
aktív tag
válasz
ViragL #144293 üzenetére
+ többiek:
Köszönöm mindenkinek a segítséget! Kaptunk egy Adamo hintát, ahhoz lenne.
Most, hogy mondjátok, az ajtótokunk préselt fából van, biztos hogy beszakadna ha befeszíteném a rudat. Szóval ez a verzió kilőve.
Eredeti tervem az, hogy a betonfödémbe befúrok egy tiplit, bele a hintakampója, és kész a hinta, de a feleségem nem szeretne egy lyukat a mennyezetbe, viszont jó lenne, ha hordozni lehetne a hintát. -
Peti78
őstag
válasz
ViragL #138592 üzenetére
Ezzel nem értek egyet. Ingyenesen tennék tönkre , ami még egészen jó állapotú. Ennek a városnak nem a 3.5 tonna felettiek miatt pokol a közlekedése. Elég sokat vezetek a városban, szerintem más itt a probléma.
1. Az utak minősége miatt nincs lelkiismeretfurdalásom amiatt, hogy helyenként 20-as tempóval megyek. Nem verem szét az autóm futóművét ha ez elkerülhető. Itt a kérdés, hogy a probléma én vagyok, vagy az út.
2. Az helyreállítási munkálatok (ha vannak) a lehető legrosszabb időben folynak, és indokolatlanul sok időt vesznek igénybe.
3. A tömegközlekedésben résztvevők jellegzetességei. (Ezt korábban megfogalmaztam.) Nem csoda, ha üresek a buszok, én is kihagyom
4. A zöld lámpánál való elindulás problematikája.
5. A 4-es főút és a Faraktár kereszteződése (csak az egyik példa) katasztrófa. Látja a Faraktárról ékező, hogy nem tud elhaladni jobbra, de beáll a kereszteződésbe. Mert pont leszarja, hogy nem tudnak miatta továbbhaladni. Felfesteni, bekamerázni, büntetni.
6. Darázsfészek, de rendszeresen felmerülő probléma, hogy az oktató simán hagyja, hogy a tanulója 30-cal menjen, akár a 60-as táblánál is. Tudtommal a "vegyük fel a forgalom ritmusát" ma is elvárás.
A hetedik lenne, de nem számozom, az pont az elkerülő és/vagy autópálya használata. Azért nem számozom, mert mindenki eldönti, hogy megér-e neki 5 ezer forintot egy évben, hogy adott esetben lehetősége legyen kicsit kiszámíthatóbban közlekedni.
Van ismerősöm, aki Józsa és Hajdúszoboszló között ingázik. MInden nap idegbajt kap, de nem hajlandó kifizetni matricáért a pénzt. Nyilván amortizációban a többszörösét fizeti, de ez nem jut el neki. Nem beszélve az idegrendszeréről
Nyilván ezek az én tapasztalataimon alapuló meglátások, kíváncsian várom, hogy nektek milyen tapasztalataitok vannak.
-
-
vlevi
nagyúr
-
-
-
válasz
ViragL #138186 üzenetére
Szerintem maga a hulladékudvar egy gesztus a lakosság felé. Nem is kéne, hogy létezzen. Minden alkalommal, mikor viszek oda valamit, csodálkozom, hogy ilyen van.
Hoztak egy döntést, hogy a lakossági hulladékudvarba csak lakosság járjon. Jobb lenne, ha minden alkalommal papírozni meg mérlegelni kellene, mikor oda viszel valamit? Kinek lenne az jó? Az esetek 99%-ában a teherautó, mint szűrő, tökéletesen megfelel. -
mongo
tag
válasz
ViragL #137583 üzenetére
+ egy kis infó ehhez a témához.
Rokonom is úgy járt, hogy saját kisteherrel vitt volna szemetet a hulladékudvarba, de nem rakhatta ott le, elküldték a szeméttelepre.
Befele mérlegelés, adatrögzítés, kipakolás, kifele mérlegelés, majd a "portás" közli, hogy most bukott 140Kg-ot.....???
A helyzet az, hogy egy évben 200Kg-ot lehet ingyenesen leadni, de csak egyszerre. Hiába a digitális adatrögzítés, mérlegelés, nem jegyzik konkrétan mennyi szemetet vittél. Ha az adott évben, egy alkalommal akár csak 1Kg szemetet leadtál ott, a következő alkalom fizetős lesz.
És csodálkoznak, hogy mindenki itt-ott, erdőkben szórja szét a sz@rát.... -
szotyika77
aktív tag
válasz
ViragL #135143 üzenetére
Szia!
Debrecenben tudom neked ajánlani az Antal és Antal kft-t, ablakpárkánnyal foglalkoznak. Te leméred mekkorára van szükséged, elmész hozzájuk, levágják neked és otthon két vízmérték ( egy 100/120cm és egy 25cm-es) és ragasztóhab segítségével simán be tudod állítani.
Trust me, i am engineer!
-
Atomantiii
addikt
válasz
ViragL #135143 üzenetére
Mérd meg mekkora kell és rendeld meg neten. Utána beépíted magadnak és nem kell senkire sem várnod. Én is így cselekedtem, de el is mehetsz kb bármelyik ablakos céghez anyagért, általában van raktáron nekik, de szerintem egyikük sem fog kapkodni azért, hogy be is építse neked.
-
Sanki
addikt
válasz
ViragL #130929 üzenetére
Előtte lévő tábla szerint a busz mehetne egyenesen (valószínű, hogy ne álljon a dugóban), az más kérdés, hogy az autósok gondolom
lesz....ezzel nem foglalkoznak, mint, ahogy nagyon sok egyéb dologgal sem. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
ViragL #130929 üzenetére
Itt, véleményem szerint szabálytalan a jobb szélső sávból az egyenesen történő haladás. (Kivételek ugye pl. busz, taxi, megkülönböztető jelzessel közlekedő jármű.)
Ennek pedig az az oka, hogy a kereszteződés után (és a jobbra kanyarodást nem abszolváloknak előtte is -lasd utborkolati felfestés-) busz sáv van.A busz sáv majd a kereszteződést követően "oldódik fel", (bár ez kicsit furcsa) magyarul csak a kereszteződést követően lehet a jobb szélső sávba sorolni.
-
bobace
addikt
válasz
ViragL #130913 üzenetére
De nem a LIDL árulja, így nincs hol érvényesítsd, mert nincs hozzá LIDL-s blokkod vagy gar leveled. Olyan mintha itt vetted volna valakitől használtan. És mivel nem új terméknek minősül gondolom, így nem is adnak rá garanciát. De ettől még persze szavatosság meg kellene hogy illessen szerintem, de nem tudom minek minősül ez a second hand cég.
-
SOAD19
addikt
válasz
ViragL #126619 üzenetére
A doki az illesztéket említette, lehet hogy azért, mert hatékonyabb azáltal, hogy az a hallójárat egészet kitölti.:Amit linkeltél, ott is az egyiknél írták páran, hogy nekik nem zárt rendesen. Nem tudom mi lenne a tuti. Külföldre mennénk, szóval valami biztos megoldás kellene. Lehet megveszem az egyik drágábbikat, és letesztelem erős zuhannyal. Ha van valakinek tapasztalata, tanácsa, akkor privátban nyugodtan megoszthatná velem.
-
bul07
nagyúr
válasz
ViragL #125517 üzenetére
Idézett a (#125465) bul07 hozzászólásomból
Auchan-ba lévőt kérdeztem egy egyszerű tol másolásra 6-8e Ft-os árt mondott, és úgy hogy én viszem az anyagot is hozzá
De azért köszi
Amúgy imo chipet náluk másoltattam anno, de egy sima tol másolásért sokkalom azt az árat amit mondtak -
törölt tag
válasz
ViragL #125376 üzenetére
Van. Hibás, nem javítható órát adtam fel bubis borítékban, dekorációnak tesóm egyik projecjéhez pestre, már a postáskisasszony is nézte, hogy milyen szép, ezt miért csak így adom fel.....
Mert nem működik, nem javítható a kövek törése nélkül, mivel szar konstrukció. Ráadásul az egyik mutató is elszabadult benne.... De ezt neki nem mondtam.És nem is érkezett meg.
Amit eddig a hatvan utcai postán adtam fel, az meg igen. És igen, az óra értéke 0Ft, de újonnan valami 50 volt kiállításon. 60 utcai postán meg már toltam át vagy 100-200e forintos dolgokat is többször, gond, és biztosítás nélkül.
-
copass
veterán
válasz
ViragL #123863 üzenetére
ismerősöd (aki nem akar venni ingatlant) felhívja az ingatlanost, az kiviszi a helyszínre, aláíratja vele a nemmondomelmásnaknemkeresemmegatulajtpapírt.majd te másnap felkeresed a tulajt.
szájhagyomány teljesen legális. a tulajdonos meg az ingatlanossal köt szerződést X százalékért, azt meg a tulaj se akarja hogy fizessen az ingatlanosnak. kivétel ha kizárólagosság van. -
Zola007
veterán
válasz
ViragL #123614 üzenetére
Nem álom, csak más a magyar valóság. Amiről a megrendelők tehetnek
Ha az emberek elkezdenék NEM kifizetni az olyan "szakit", aki késve / hibásan / emelt áron csinál meg egy közös megállapodás szerint elvállalt munkát, akkor egyhamar rendeződne a piac, mert a lusta / kókler / kapzsi rövidesen éhen halna. -
Cs1csó
titán
válasz
ViragL #121993 üzenetére
Szerintem általánosságban kérdezte, tehát hol lehet kapni olyan pulóvert - gondolom kislánynak - amin valamilyen Harry Potter-es kép van.
zeon.hu
Lehet jobban jársz netes rendeléssel és esetleg a lányod is megkérdezheted -a képek alapján - melyik tetszene neki ajándék ide vagy oda de jobban járna.
[Shopalike], Poloügynökség, Pamutlabor
Elképesztően sok van a neten keress rá: "Harry Potter pulóver"
TUDOM, hogy ezek nem debreceni lehetőségek de Debrecen egy kisváros egy nagy falu kevés lehetőséggel.
-
vlevi
nagyúr
-
lappy
őstag
válasz
ViragL #118483 üzenetére
Minek olvasni ha hallgathatod is
vagy fent illegális módban bizonyos oldalon -
Laraxior
titán
válasz
ViragL #112625 üzenetére
comdirect. Minden tranzakció ingyenes, készpénzfelvétel, utalások, stb...
(#112624) bobace: Küldött CPU-Z screent, azon rajta is volt a "hiba" csak nem vettem észre,ezért nem feltétlenül csak az ő hibája, látnom kellett volna nekem is. Nem olyan egetverő probléma, de az értékét csökkenti a cuccnak. Mivel már vásároltam tőle, ezért nem akarom különösebben megszivatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Megkímélt Lenovo Legion 5 15,6" I7 10750H/GTX 1650 4GB/32GB/512GB/HU Bill/Win 11 Pro
- Iphone 13 Pro Max 128 GB Graphite garanciás, újszerű
- Asus A15 FA506NC 15.6" FHD IPS Ryzen 5 7535HS RTX 3050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- ASUS TUF Gaming Monitor
- 16" Macbook Pro M4 Max 48 GB RAM, EZÜST, HU keyboard- 1 TB SSD 2025.11.11-ig gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB -2 év gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest