- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
husztiimi #168778 üzenetére
Úgy értettem, hogy ha az építés miatt voltak itt akkor mivel hamarabb kész lesz mennek haza. Persze ha van másik projekt akkor nyilván mennek oda.
A munka már érdekesebb, mert még úgy tudom az van, hogy ha van egy munkára külföldi- és magyar jelentkező akkor a magyart kell felvenni. MOndjuk volt 1000 munkahelyre 200 kínai a többi magyar de most csak 300 ember kell mert kisebb a gyár akkor azt mind a 800 magyar jelentkezőből kellene feltölteni. -
KROK640
nagyúr
válasz
husztiimi #168771 üzenetére
" szinte több kínaival találkoztam, mint nem kínaival." --- most is ez a helyzet.
Egyébként furcsa, de már a szórakozóhelyeken is jelentős számban jelentek meg az Ázsiaiak (de fekete is elég sok van a városban), amivel nincs bajom, csak jó lenne ha valami emberi nyelven is beszélnének. Angol, Német, Francia trioval nem megyek velük semmire (magyart ne is említsem) pedig ezekkel még Afrikában is mindenhol elboldogultam.Gondolom vagy hazamennek, vagy besorozzák őket más melókra, egy részük tuti marad. Előbb építi az akkugyárat, utána dolgozik benne
aztán meg lebontja
-
válasz
husztiimi #168743 üzenetére
Derék utcán a jégcsarnok előtt is van egy kisebb focipálya, bár régen jártam arra (gyerekekkel) és mindig voltak rajta.
Az Oláh Gábor utcán a sporttelep jó ötlet, ha épp nincs rajta rendezvény, ingyen lehet használni. A másik oldalon meg ott a nagy játszótér, az is jó program lehet neki. -
patex1983
őstag
válasz
husztiimi #168747 üzenetére
Pl. Domokos Lajos utca 1 szám körül is van egy, a pontos címet nem tudom sajna.
Szerk.: google maps link: https://maps.app.goo.gl/EEdHRMVRfbcsUfRK6 -
sto1911
veterán
válasz
husztiimi #168366 üzenetére
Hallod, neked uldozesi maniad van, kezeltesd magad.
Nem eloszor kepzelodsz szamodra teljesen idegen emberekrol dolgokat...
Es amint latod mindenki mas szerint is, ha nem egy kotla fost viszel, akkor siman at fog menni. De latom megszolitva erzed magad a kotla fossal
-
Shokkolo
addikt
válasz
husztiimi #167973 üzenetére
Én saját tapasztalatomat mondom
Pedig voltak sajnos problémák is.
- főzőlap: az egyik zóna megadta magát viszonylag hamar, 2 nap alatt javításra került minden probléma nélkül, azóta hibátlan (2 éve)
- mosó- és szárítógépek: megvétel óta hibátlanok
- mosogatógép: szintén hibátlan
- fagyasztó: vettem egyet, de pár nap után gondja volt, értejöttek házhoz, elvitték, javították, visszahozták (3 nap). de kb 1 hét után újra baja lett.
Ahogy hívtam őket mondták, hogy sajnálják, és a leggyorsabb megoldásként ha elfogadom elviszik, van bent egy vadonat új (nem is csomagolássérült) hasonló, árban minimális difi (drágább), 1:1 -ben cserélik. Nyilván elfogadtam... még aznap jöttek cserélték, azóta boldog vagyok
Tehát mondhatom, hogy sajnos belenyúltam 5/2-nél is, mégis azt mondhatom, hogy elégedett vagyok. Korrekten és megoldásorientáltan álltak mindenhez.
Azóta szüleimnek is vettem tőlük egy mosógépet.
Ezen tapasztalatok alapján merem őket ajánlani.
A gyártási hibával pedig sajnos nem tud senki semmit kezdeni, ez nem az outletes termékek sajátja
Kollégám az MM-ben vett mosógépet > 4x kellett javításra visszaküldeni, a hűtőt szintén onnan 3x, de azt "szerencsére" sikerült utolsó alkalommal kicseréltetni egy másikra.
Ebbe már sajnos bele kell törődni. Ami nem mindegy, az a kereskedő hozzáállása. -
Shokkolo
addikt
válasz
husztiimi #167970 üzenetére
Vettem tőlük hűtőt már, teljesen korrektek.
Viszont az én "favoritom" a HK-Outlet a Balmazújvárosi úton (a TTL lehajtójánál kell lemenni, be a kapun és a középső üzlet).Tőlük vettem: mosó- / szárító- / mosogató- gépeket, nagy fagyasztót, indukciós főzőlapot.
Tehát kb egy majdnem komplett háztartást
Nagyon korrektek (volt garanciális probléma), és a személyes tapasztalatom, hogy bár mindenhol ennyire simán menne minden. -
Cs1csó
titán
válasz
husztiimi #167410 üzenetére
Nagy része nem problémás hiszen a torta része, pár dolog a tartósítás miatt még határeset mert ahogy látom ez nem egy rendelt torta hanem valami kész, tehát nem 1-2 napig kell "jónak" lennie hanem tovább.
Aztán persze van egy csomó olyan cucc ami "olcsóbb" tipikus pl. a pálmaolaj.Ezért kell cukrászdából rendelni persze ott is érdemes konzultálni, hogyan és miből készül.
Ennyit lehet tenni.
Erről jut eszembe, ha valaki NAGYON komolyan gondolja, az "egészséges" táplálkozást akkor az főleg az elkezdése macerás.
Amit erről olvastam a lényeg:
- minél kevesebb feldolgozott étel (számomra az egyik csúcs az zacskókész "tojásrántotta" de számos hasonló bizarr készétel van)
- HELYI ételek fogyasztása, (tehát nem attól leszel egészséges, hogy a LIDL-ben megveszed a lazac filét, mert az is bazi nagy utat tesz meg mire ideér, vagy a banán ami külön érdekesség)
ami helyben megterem vagy amit helyben tenyésztenek.
- ÉVSZAKNAK megfelelő ételeket tehát ne januárban akarjon az ember paprikát és paradicsomot enni hanem mindig ami épp terem vagy ami klasszikus módon eltartható -
KROK640
nagyúr
válasz
husztiimi #167115 üzenetére
Engem meg az, hogy van aki nem használja. Ma már sajnos annyira oda lett költöztetve minden (én is sokkal jobban szeretem a fórumot!) hogy egyszerűen kontraproduktív, ha az embernek nincs FBje. Ésszel, okosan használva egyáltalán nem rossz az.
Nekem pl brutálisan sokat csökkent a telefonszámlám, mióta a nagyobb beszélgetéseimet messenger voip-al intézem. A havi 10+ K-ról lement kb félévente 5000-re. Most pénteken töltöttem 5 ezerrel a telómat, az előző feltöltés 219 nappal korábban volt, és azt már nem is mondom, hogy volt még rajta 900ft. Tehát ez így napi 18,72ft, havi 580ft. 5GB mobilnet is hónapokig elég szokott lenni.
De régen volt nagyon jó, még az FB nem tartozott bele az adatkeretbe, 5GB mobilnet egy évre is elég volt. -
zeon.hu
nagyúr
-
válasz
husztiimi #166902 üzenetére
-Androidos telefonra milyen szülői felügyelet programot javasoltok általában?
A gyári, Family linket. Ami nincs a rendszerbe integrálva, azt leszedik.
Hátránya, hogy csak 1 Google fiókot enged a telefonon használni.
-Androidos telefon alatt „működő” youtube-ra milyen szülői felügyelet programot javasoltok?
A fenti app tud korhatár felügyeletet, például a play áruházból nem enged olyat letölteni, ami magasabb besorolású. De maga a YT sajnos csak a18+os videókat engedi szűrni, az működik. Magán a YouTube fiókon kell amúgy bekapcsolni a korlátozást, és az működik telefontól tv-ig mindenhol.
-Iskolától kapott gyerek-laptopra milyen szülői felügyelet programot javasoltok általában?
Leginkább semmilyet. Ha mégis, a Microsoft Family Safety-t, az is a rendszerbe van integrálva, alaposan személyre lehet szabni.
-Iskolától kapott gyerek-laptopon működő youtube-ra milyen szülői felügyelet programot javasoltok?
A Microsoft Family Safety elvileg tudja, de kizárólag akkor, ha Edge böngészőre korlátozod a gyereket, mert csak azt tudja figyelni.
+1: sajnos a YouTube korlátozás próbálkozás halott ügy, számtalan módon ki tudja kerülni, illetve a YouTube a legkevésbé káros az összes közül. Inkább a kijelző időt kell korlátozni, aztán ossza be, ahogy akarja. Nálunk az vált be, hogy a telefonon be van állítva egy kevés idő, amikor bármit csinálhat, és vannak alkalmazások, amiket az idő lejárta után is tud használni (pl duolingo).
-
Dan-szan
senior tag
válasz
husztiimi #164107 üzenetére
Az applikációról pont tegnap olvastam hogy nem meglepő módon ott is bajok vannak. Irtózatosan belassult, későn vagy volt hogy nem is jött meg a pénz, a cég persze mossa kezeit.
Papírosról nekem jó tapasztalataim vannak, Széchenyi utcai Lidlben (nem automata kassza, ott még nem próbáltam) simán vonta le az összeget a fizetendőből. -
válasz
Jó helyre kell menni jó időben. Auchannal szemben az Aldiban egy nyugger dobta be az utolsót, mikor odaértem és mire én bedobtam 500 forintnyit, akkor érkezett egy csaj.
Az újvárosi úti Lidiben viszont tegnap kaputt volt az automata.
Van fent a Facebook-on egy mém, mi szerint mások azért viszik vissza a palackot, hogy kapjanak 50 forintot, én viszont azért, hogy a MOL ne kapja meg az 50 forintját -
válasz
Tegnap két szatyornyi palackkal mentem 17 óra körül a Penny-be. Nem volt előttem senki (nem is nagyon szokott ott sor állni), beolvastam a QR kódot, bedobáltam mindent, mire elértem a felvágottakhoz, jött az sms a MOHU-tól. Csak annyi kellemetlenség volt, hogy az egyik automata nem vette be a QR kódot.
Talán a napsütés miatt.
Aki nem szereti, hogy lassú az app, csináljon screenshotot a QR kódról, az is működik. Meg is lehet osztani a családnak. -
-
Cs1csó
titán
válasz
husztiimi #163963 üzenetére
A 10kg lehet pont akkora mennyiség volt amivel még kiszolgálnak. Vagy ha nem voltak sokan úgy volt vele belefér neki ez is. Lehet ha nagyobb a hajtás akkor máshogy áll hozzá.
Amúgy szerintem ilyen helyen is illene kitenni, ha esetleg valamilyen alsó vagy felső limit van (a kiskereskedelmi boltokban is szokott olyan lenni, hogy pl. max 1 kartonnal vásárolhat egy vevő az adott termékből, itt meg azt kellene kiírni, hogy miből mennyit lehet,) -
RandomName
senior tag
válasz
husztiimi #163920 üzenetére
[Piacok helye, nyitvatartási ideje]
Reggel 6-kor nyit, akkor kezdenek bepakolni. -
tm5
tag
válasz
Miért nem mész ki a nagybani zöldségpiacra Maonstorpályi úton? Az reggel 4-től nyitva van és 10 kg. paprikát már ott is könnyebben eladnak neked, mint benn a Belvárosban. Én mondjuk sosem voltam ott, de az öcsén rendszeresen odajár ha valamiből befőzésnyi mennyiség kell.
-
bambano
titán
válasz
Mindkét piac létezik, a régi nagypiac a fórum felépítése óta a fórum aljában van. A kispiac a Malompark második fázisa óta a malompark 2 épület alatt van. Mindkettő működik.
Hogy reggel 6-kor nyitva van-e, azt nem tudom, pláne azt, hogy hétfőn, ami piac szempontjából gyenge nap, lesz-e árus, akinél van 10 kiló paprika. pláne 10 kiló friss paprika...akkor lenne 10 kiló friss paprika, ha ma kimenne és leszedné. de vasárnap délután... hát pesszimista vagyok.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
husztiimi #163809 üzenetére
Az összes hazai lakossági betéti kártya esetén ingyenes a feltöltés a Revolutra. Az összes bank online vásárlásként könyveli el ezt és nem számolhat fel rá díjat. Ezekre a kártyákra a Revolut sem számol fel pénzt.
Tehát ha nagyon leegyszerűsítjük ingyen rakhatod át a pénzt.
Ha egy kicsit jobban átlátnád a Revolut működését és spórolási lehetőségeit, nézz rá erre: [link] -
-
bul07
nagyúr
válasz
husztiimi #162444 üzenetére
Debrecen Nagyvárad első Kaufland 10km messzebb van (oda vissza 20Km)
Debrecentől Penny
Nagyvárad 88Km
Nagykároly 71,8 kmÉs igaz hogy Nagykárolyba csak Penny, Lidl, és Kaufland
Megtérülést nézve Nagyvárad rosszabb ha elég e három bolt
És ugye nem elhanyagolható dolog ha már konkrét árak is megvannak osztva az adott helyről nem kell lutrira menni
Én nem tudom hogy lehet e más árazás boltok között, bár Nagyváradon Carrefour esetén ezt tapasztaltam
A Lotusba lévő Carrefour drágább mint a reptér felé lévő, de volt olyan akció amit csak a Lotusba lévőbe láttam -
-
-
wwhy
veterán
válasz
husztiimi #161963 üzenetére
Vedd meg előre/online..
-
bul07
nagyúr
válasz
husztiimi #161958 üzenetére
M4 határt nem ismerem
Bors visszafelé változó, van hogy pár autó van de van hogy sok. Tegnap pl 27percet álltam sorba a határon visszafelé.
Már a menekültek ellőt is ugyan ez volt a protokoll a határon, hogy nyitni kell a csomagtartót, nem érdekli őket hogy mi van ott, csak a kamera lássa hogy nyittatja mert így a főnöke látja hogy csinálja ami ki van advaRemélem még az évben Schengeni határ lesz, gyorsabb is lesz visszajönni. Na meg a sok ingyenélő elkerül a határról, meresztik a valagukat bódéban, esetleg nyittassák a kosi csomagtartókat és felveszik a sok pénzt
-
bul07
nagyúr
válasz
husztiimi #161956 üzenetére
Pár hete, hónapja adták át
Google már jól tervez Térkép [link]
Viszont én odafelé lehet inkább így mennék Térkép [link]
Méghozzá e rész miatt Térkép[link], egyszerűen nem tudják rendesen használni a körforgalmat és úgy feltorlódik a kocsisor hogy nem igaz, tegnap 15-20percet araszoltam ott és nem is a csúcs volt, lehet ez több is, ha gyáraknál műszakváltást fog ki az ember nem is tudom minyit kel ott araszolni
Kifelé nem ott megy rendesen a forgalom , tehát visszafelé már nincs gond ottMár nem 7napos van hanem 10napos, az ára is több lett kicsit 16.41Lei, ha 12nónap alatt 9x kimész akkor már a 12hónapot éri meg megvenni(persze úgy 9x hogy 9x venni 10napost)
Interneten lehet venni 1napos 12.43Lei, ha biztos elég az egy napos
És igen lehet használni bármilyen utat, pár híd van még ami külön fizetős -
válasz
husztiimi #160795 üzenetére
Sajnos húsz éve repülök, a fapadosok óta mindent IS láttam már. Hidd el, ha pénzt akarnak bármi miatt beszedni, megoldják. Arra pedig hogy a wizzair mind közül a legaljasabb, garancia a tróger magyar vezetője.
Manapság már tudatosan kerülöm őket (néha nem lehet megúszni azért), inkább fizetek többet ha van alternatív üzemeltető. -
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
husztiimi #160774 üzenetére
Én meg úgy szoktam eljárni, hogy ami kézipoggyászba nem feltétlenül szükséges, az megy a nagy poggyászba. 30kg-ig volt ingyenes régebben, rendszeresen 15-17kg-s táskákkal utazam. Ugye aláméretezni lehet, felé viszont nagyon fizetős. Amit nem is csodálok.
Minél többet tanulok, látok a repülésről annál biztonságosabbnak tartom. Van repülőgép szerelő haverom, jártam már én is ilyen helyen, amatőr repülésrajongó vagyok. De amit nagyon tudok ajánlani az a Aeropark Budapest csatorna, ahol közérthetően nagyon sokmindent elmondanak a repülésről. Igazából annak is ajánlom aki sokat repül, meg annak is aki fél tőle.
-
Zola007
veterán
válasz
husztiimi #160423 üzenetére
Nem voltam és még nincs gyerekem.
Bejelentkeztünk és behívtak sorozásra de jött a levél, hogy már nem kell bevonulni.
38 vagyok.
Tisztában voltam akkor is a variabilitásával, több katonaságnál dolgozó ismerőst/ kiképzőt is megkérdeztem akkor. Én személy szerint kipróbáltam volna a hátrányaival együtt is. Ez az én véleményem, a személyeskedést pedig mellőzzük a továbbiakban. -
RandomName
senior tag
válasz
husztiimi #160374 üzenetére
Ezek olyan alapokat adnak, amire szükség lesz amikor ki kell állnod beszélni az emberek előtt. Nem fogsz félni tömeg előtt beszélni, fel tudod mérni a közönséget, stb ..
Nem véletlen, egyes szakokon az egyetemen is kötelező a kidolgozott témádból a többieknek elòadást tartani. Az pedig pont mint a versmondás, csak nagyban.... -
bul07
nagyúr
válasz
husztiimi #160374 üzenetére
Régen is volt ilyen, és egyáltalán nem ártott a gyerekeknek
Sőt sokkal több is volt, már farsangi előadást se csinálnak már egy ideje itt
Pedig régen milyen nagy esemény volt szinte az egész falu ott volt, kultúrház teljesen megtelt, belépő nem volt süteményt lehetett venni sütemény volt felajánlva a szülők részéről a pénz meg az iskoláé lett, meg volt tombola amit a helyi emberek vállalkozások ajánlottak fel a tombola jegyek ára is ment az iskolának -
RandomName
senior tag
válasz
husztiimi #159138 üzenetére
https://prestovill.hu/-nál van 1-2 nagy dobozos B-s autó.
Természetesen lerúgott állapotban, mint mindenhol.
Én költözéshez onnan vinnék, mert van nekik egy baszott nagy belterű Ducatojuk is, ami kb 2.3m belmagasságú, és hosszú mint az orosz tél. Na abba fér cucc.... -
Salex1
őstag
válasz
Már többször béreltem a Böszörményi úton a MOL kút előtt, azok eléggé le vannak strapálva. Toldozzák - foldozzák őket, csak akkor ajánlom ha nem mész messzire.
Akkor Pestről kerület cuccot szállítanom, próbáltam egy kicsit jobbat keresni, de ami úgy tűnt az is egy agyon használt német import Renault volt.
Biztos lehet találni jobbat, de nekem nem sikerült... -
bul07
nagyúr
válasz
Google és Debrecen kisteherautó bérlésre keresésre van pár találat
Pl [link]Ha bérelsz kérdez rá hogy bármifajta sérülés esetén mi az ügy menett, és a kocsit videózd körbe nagyon alapossan főleg ha van már rajta sérülés, akkár az ő jelenlétükbe is
Nehogy próbáljanak rádverni valami is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- iPhone 11 Pro Max 12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 üzleti notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! LG 38GN950P-B 160Hz QHD+ IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest