- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- Nem nyílnak a Foldok?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
torcsrent
tag
válasz
sto1911 #146349 üzenetére
Ritkán tévedek be falusi/világvégi kisboltba, de az árak szinte mindig gusztustalanul drágák. Kihasználják azt, hogy a szegény rétegnek sokszor lehetősége sincs eljutni egy nagybevásárlásra 30-40-50%-ot spórolva, mert nincs autója, buszon/bringán nem fog tudni elhozni egy havi mennyiséget, ill. pénze sincs egyben annyi, mert napról napra él. Mikor kijövök a boltjából, ahol nem volt sorállás, nyugtát csak azért kapok, mert ismeretlen vagyok számára, majd meglátom mi áll az udvarán (Mustang/Tesla stb), mindezekből SZÁMOMRA ez gusztustalan üzletpolitika. (Én sem Trabanttal járok, de akikből élek, azok bármikor tárt karokkal várnak és nem köpködnek le. Kérdezd meg a vidéki embert mi a személyes véleménye a helyi boltosról, nyomdafestéket nem mindig fogja állni
).
Erre vetette fel az előttem szóló, hogy vidéken 500ft a kenyér, na ezért.Városon át tudsz menni a másik boltba, ha az egyiket drágának találod, falun nincs mindig másik, amelyik jobb is lenne.
-
Fricu
tag
válasz
sto1911 #146325 üzenetére
Akkor azt mivel magyarázod, hogy pesti madarastesco kútjánál 22 Ft-al olcsóbb a benzin (amikor nincs vészhelyzeti szabályzás), mint pl. a miskolciban? Miskolci kollégákat vittem haza Pestről, nem értették miért tankolok még Pesten, nem náluk. Nem akartak hinni a szemüknek!
Pedig ott van jó sok szegényebb ember - és mégis ott a drágább. -
bul07
nagyúr
válasz
sto1911 #146325 üzenetére
Hogy kerülne többe
Lidl, Penny, Tesco országosak tehát ott is annyiért vásárol mint itt(nincs külön szórólap Dunántúlra emelt áron)
Lakhatásban talán van különbség de az is a fizetőképesség miatt, és nem is olyan mértékű százalékban mint az itteni meg az ottani fizetésből adódnaUgyan azon munkáért Dunántúlon többet kap mert ott magasabbak a bérek és muszáj kifizetni, több a lehetőség
És a példám azért is jó mert ugyan annak a vevőnek adják el a terményt de ha nem is egy áron (kartelleznek), így a bevételi oldal ugyan annyi, kiadás meg itt kevesebb mert kevesebb bért adnak de ha Dunántúlon ki tudják fizetni a magasabb bért akkor itt is ki tudná de inkább elteszi az extra profitotEzért is jó ha minél több a munkahely, mert felszívja a munkásokat így akinek kell munkás kénytelen magasabb fizetéssel csábítani így fizetés felhajtó hatása is van
Az hogy szakmák közötti egyenlőtlenségek vannak annak köszönhető hogy nem egységesen rendezik a béreket, még állami részen se
Hagytátok megrohadni minthogy ingyen leszedhetőnek hirdettétek volna, vagy becsület kaszásnak
Max csak felügyelni kellet volna hogy kárt ne tegyenek
Nekünk ha sok csemegeszőlő terem inkább elajándékozzuk bárkinek minthogy megrohadjon a tőkén, persze ez max mázsa körül van nem nagy tétel
De hogy örül az utcán sétáló kisgyerek ha kezébe nyomok egy fürt szőlőt -
bul07
nagyúr
válasz
sto1911 #146319 üzenetére
Ez rossz érv
Példa
Mezőgazdasság
Itt ahol vagyok sacra egy zetoros hazavisz 170e Ft-ot, átllagba egy évbe(És télen volt hogy mehetett munkanélkülire hogy az állam fizzesen, aztán tavasszal visszavették)
Na de a dunántúlon ugyan azért a munkáért megkapja 250e Ft-ot is
És a terményeket ugyan az a pár felvássáró vesszi meg közel azonos árron az egész országbanEgyszerűen egyes régiókon élősködnek a cégek.
-
bul07
nagyúr
válasz
sto1911 #145822 üzenetére
Nekem is volt ilyen pár napja
Telefonba itt érdeklődhetsz
06-1-767-8282 3-as gombNekem ezt a választ adták
Technikai ok
Kiosztási hiba miatt
Az előző kezelési helyre küldik vissza
Ott orvosolják a kiosztási hibát és jön majd visszafelé (felém)És meg is kaptam igaz annyi volt a végén hogy posta futár hozta elsőre de aludtam telefon némítva így nem lett átvéve, a helyi postára rakták le vagy irányították nem tudom, másnap átvettem
-
RandomName
senior tag
válasz
sto1911 #145835 üzenetére
Ok. Én nem emlékszem mikor vettem egy használt Asus X54H laptopot, amibe egyik topictárstól vettem 4giga ramot, és vettem bele egy SSD-t. W7-el jött ki, most a W11 Insider megy rajta, napi tartomfogyasztásra elég.
De játszani pl nem ezen fogok. Utoljára GTA: Vice City, NFS: Carbon, K.O.T.O.R. ami müködött rajta. :DAmúgy én ilyen hülye vagyok.
De amúgy igazad van. Balkezes vagyok, és 44 éves. Pár napja beszélgettem egy Tweetben, arról, hogy szoktatom át magam jobbkezes egérre..... Mert az egérkezelés fontos. Annál csak az egérhiány miatti billentyűparancsokat tartom fontosabbnak.
A 9 évesről nem tudjuk, hogy eddig mit használt, mit tud, annyit tudunk, hogy konzolt szeretne neki az egyik szülője vásárolni. :)
-
RandomName
senior tag
válasz
sto1911 #145828 üzenetére
Nope. Nem tutujgatni akarjuk a platformot, hanem játszani. :)
De amúgy értem, és valamennyire igazad is van. :) Teljesen másról szól a PC, és a konzol gaming.
De ha nem melóra kell a pc és amellett játékra, akkor azért van létjogosulsága a konzolnak.
:)
A Salex 9 évese nem akar azzal szopni, hogy indítja a gépet, beloginol, elindít egy launchert, beloginol, hitelesít, és abból elindít egy játékot, hanem megnyomja a kontrolleren a gombot, választ játékot, élvezi azt. :) -
Cs1csó
titán
-
KROK640
nagyúr
válasz
sto1911 #145678 üzenetére
"Egyebkent meg inkabb ulok egyedul a kocsimban, mint meg egyszer a mocskos, budos, hugyszagu tomegkozlekedesre szalljak." - jah, hogy te 1985 óta nem ültél tömegközlekedésen?
Mert kb akkor volt ez a színvonal, azóta azért vadi új merci buszok járnak, Solaris trolik, meg CAF villamosok, amik megütik simán a nyugati színvonalat. (igaz, hogy csak Németországgal, Ausztriával és Franciaországgal van összehasonlítási alapom az elmúlt évekből, de simán hozza).
Szóval ez a kifogás már nem állja meg a helyét
Ahogy a sétálás kevéssé sem sokszor, mert tapasztalatom szerint a belvárosban (főleg emberi áron) már kb lehetetlen parkolni, volt munkahelyemtől pl 1km-re lehetett legközelebb leparkolni. (ami messzebb volt mint buszmegálló)
Én nagyon sokat tömegközlekedek, és csak akkor autózok, ha más megoldás nincs. -
Cs1csó
titán
válasz
sto1911 #145520 üzenetére
Jelenleg a garanciákkal nem sokra mész. Persze "ha" javítható és hajlandóak megjavítani akkor okés amúgy szerintem:
Vettél egy kártyát mondjuk anno 100k-ért most az a kártya újonnan 200k akkor ha nem javítható visszaadják a 100k-t oszt jónapot.
(Vagy vissza sem adják ha megjavították inkább továbbértékesítik 150k-ért, neked meg odaadják a 100k-t) -
belinho
senior tag
válasz
sto1911 #145331 üzenetére
Szerintem nem mindegy ki mennyi támogatást kap, mert aki kap, és azért nem keveset kap az már jól jár. Itt rohadtul az szívta meg, aki például egyedülálló, vagy valamilyen okból nem lehet gyereke, vagy most még nem is akar. Vagy fiatal pár, és szeretne összeköltözni, lakást venni gyerek nélkül. Nekik is ugyanannyiért fognak mindent adni nuku támogatás nélkül.
-
Cs1csó
titán
válasz
sto1911 #145331 üzenetére
Igaz, amúgy több KOMOLY szakember megmondta már, hogy ez az egész alapvetően elhibázott. A megoldás amire ezt a tömérdek pénzt kellett volna fordítani:
BÉRLAKÁSÉPÍTÉSI PROGRAM:
- ugyanúgy pörgette volna az építőipart
- durván csökkentette volna a magán ingatlanok bérleti díját (is) ami most az egekben van ----> ez csökkentette volna a kedvet a befektetési célú ingatlanvásárlásra ------> ez csökkentette volna az ingatlanárakat amik most az egekben van -----> Az már csak hab a tortán, hogy a csökkent ingatlanvásárlási kedv csökkentette volna a hitelfelvételi kedvet és ezáltal a hitelek is "olcsóbbak" lettek volna -------> aki ingatlant akar venni olcsóbban tudott volna, olcsóbb hitelek mellett.A bérlésnek vannak előnyei is bőven:
- mobilis az ember ha egy távoli városban akar családot alapítani, munkát vállalni pikk-pakk tud költözni
- ha egyedülálló vagy gyermektelen pár akár egy 1-1,5 szobás lakás is elég, ha jön a gyerek 1-2-3 stb. úgy lehet több szobás lakásban költözni 2-3-4 szobásba akár, ahogy idővel kirepülnek a gyerekek lehet megint kisebbe költözni
Persze ez megfelelő jövedelem és bérleti díjak mellett mondjuk 300-400k nettó mellett egy kis lakás bérleti díja mondjuk 40-50k lenne ami egy egyedülállónak vagy egy párnak sem tétel.
-
-
RandomName
senior tag
válasz
sto1911 #145015 üzenetére
Nekem pl semmi bajom a facebookal, attól eltekintve, hogy tele van digitálisan írástudatlanokkal akiknek az FB maga az internet. Emiatt rosszul használják.
Nincsenek tisztában a működéssel, gyakorlatilag bezárják magukat a saját buborékukba, fogyasztják a kifejezetten nekik algoritmizált tartalmat (vagy annak csak a főcímét) és fogalmuk sincs mi történik amúgy a világban az ő buborékukon kívül.
Igen, elengedhetelen ma már egy weboldal mellett a közösségi médiát is tolni. De mára csak egyes korcsoportokat lehet FB-n megszólítani. A fiatal nem akarja a seggrázós bulikázós képet kitenni oda, ahova a család, és a rokonság is ír, na meg ma már lehet a tanár is.
Kezdi az FB elveszteni a mindenható jellegét, ezért nyit mindig új platform felé. Insta, whatsapp, meg ami még jön.... -
bul07
nagyúr
válasz
sto1911 #144482 üzenetére
Ő ropogtatást nem vállal, mert azt nem tanulta
Sima egyszerű izom masszázs
Még arra se tudtam rávenni hogy a derekamat a saját súlyával a térdével megnyomkodja
Így ezt öcsémmel szoktuk csinálni, mert derék fájósok vagyunk
Sokszor nem kapok levegőt amikkor nyomja a pehely súlyával(130Kg)
De néha olyan jól kiroppan -
bul07
nagyúr
válasz
sto1911 #144478 üzenetére
Hát én igen, de Debrecentől 75Km van, elég sokat kellene neki fizetni hogy vállaljon
Meg nem tudom hogy a masszőr ágyát tudná e vinni, mert masszív egy darab, alattam meg se nyekken(140Kg)Legelsőnek mikkor voltam nála olyan kék lila lettem mint akin átment egy kamion
, de olyan jól esett
Azóta havonta egyszer megyek, anyagi okok miatt, de ha gazdag lennék hetente mennék
És nem azért meg drágán masszíroz, csak én keresek keveset
45perc, 3000Ft, (15talp, 30hát-nyak-karok) -
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
sto1911 #143681 üzenetére
A könyvekhez legális forrás: https://mek.oszk.hu/
-
gps76
őstag
válasz
sto1911 #143433 üzenetére
Hidd el azok a ventillátorok nem működnek, ezeréves áramzabálók, még ha jó lenne se mennének. 7 éve amikor ideköltöztünk futottam pár kört vele, de majd kicserélik szélforgóra, meg ilyesmi kábító szöveggel jöttek. Azóta sincs semmi. A 2.-ik évben kapott a fürdőszoba meg a wc is egy-egy 12 cm-es számítógép ventit, cpu fordulatszám szabályzóval alacsony fordulaton mennek, azóta innen is kimegy aminek kell, meg rántotthús szag sincs vasárnap...
-
sto1911
veterán
válasz
sto1911 #143425 üzenetére
Beszeltem is vele, es nem csak egy venasszony fustol ugy, mint a gyarkemeny, hanem ketto. A szellozorendszer regi, az elozo kk nem foglalkozott vele, pedig lehetett volna palyazni a felujitasra. Kb. 2 ev mulva lehet esedekes a felujitasa.
A mostani rendszer idokapcsolos, reggeltol estig mukodhet, de tul kevesszer kapcsoljak be, mert sokat fogyaszt.
Hivatalosan nem lehet sem elzarni a szellozoket, sem ventilatort szerelni rajuk.Fog szolni egyebkent nekik, hogy lehetoseg szerint mashol fustoljenek.
Ami erdekes, hogy eddig soha nem ereztuk, most meg a hatodikon is lehetett erezni, es 3 emelet johet szoba, amikbol 2-n mar vagy 300 eve ugyanazok laknak.
-
RandomName
senior tag
válasz
sto1911 #143396 üzenetére
Első körben közös képviselő.
Jelentsd be a problémát.
Emellett rá kell beszélni, hogy a központi elszívó motort működési idejét más rendszer szerint programozzák.
Az egybefüggő működési időszakokon kívül legyen a szomszéd miatt pl 30 percenként 5 perc extra elszívási időszak.
A passzív dohányzásra való kényszerítés elvben bünfetőjogi tètel, a cselekménynek minimális szintje nincs. Valamikor 2008 körül jött ki erre törvény. -
válasz
sto1911 #143403 üzenetére
Családi házak
Régi polgári lakások
Téglaházakban lévő lakásokAz ilyen típusú szellőző csak a panelekben divat szerintem. Ott se értem miért, hiszen amikor épültek, még nem léteztek műanyag nyílászárók, a fa ablakok mellett pedig alig van létjogosultsága. Leginkább csak a wc-ben, konyhában, de ventilátorral, azt pedig úgy tudom tilos a szellőzőre szerelni. De lezárni nem hiszem, hogy tilos lenne. Ha nyitott égésterű gázbojlered/kazánod van, esetleg okozhat gondot.
-
Cs1csó
titán
válasz
sto1911 #143396 üzenetére
Az evidens, hogy ha mindent lezárt, leragasztasz stb. mint ahogy Aryes is javasolja akkor a szag meg fog szűnni, de akkor meg nem lesz szellőzés tehát valami alternatív szellőzést kellene csinálni kb. úgy mint ahogy az inverteres klíma működik, tehát az egyik egység a fürdőszobában-vécében a másik pedig az erkélyen vagy az ablak alatt, mellett.
Ez gépészeti probléma úgyhogy egy szakemberrel kellene felvenni a kapcsolatot, hogy erre mi a megoldás. Egy példa amit találtam: [link]
Itt azt írják, hogy lakásban és utólag beszerelve is működik. -
bepken
veterán
válasz
sto1911 #143354 üzenetére
hát igen, sajnos ez most ilyen :/ én spec játékra nem vennék már olyat, amiben nincs legalább egy 1060 vagy 1650 - ám ezek igencsak húzós árban vannak manapság.
mondanám, hogy régebbi címekre egy olyan is elég, mint az én laposom volt, de ez sajnos nem igaz. tényleg talán az első évben tudtam úgy játszani rajta, hogy amit feltettem, azt futott rajta valahogy....utána már egyre többet csalódtam, ahogy újabbnál újabb címeket indítottam el rajta.mivel azonban ennél mélyebben nem igazán tudok a témához hozzászólni sajnos...
(értsd: csak saját tapasztalatot tudok írni, egyébként nem értek a notebook piachoz) én inkább javasolnám, hogy ha még nem tetted volna, kukkants be ebbe a topikba: [link]
-
bepken
veterán
válasz
sto1911 #143346 üzenetére
nekem egy HP Pavilion 15 van (már nem használom), amiben egy GT840M van. anno már a megjelenéskor is alsó-középkategóriásnak számított, a lapos viszont 200k+ pénzbe került.
nem mondom, hogy pénzkidobás volt, hiszen tökéletesen tette a dolgát sok sok évig
de ha tényleg játszani akarsz, ma sajnos már valószínű, hogy sokkal jobban bele kell nyúlnod a zsebedbe :/
bár nem írtad, milyen játékokkal szeretnél majd játszani rajta, de talán segítség, hogy emlékeim szerint minimum-medium részletességgel és 720p vagy 768p felbontásban olyan 30-40 fps futott a GTA5 például - mai címek közül viszont már eggyikkel sem bírna el.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
sto1911 #143187 üzenetére
Attól függ hol kapod. Ha kaptál egy időpontot és azt később SMS-ben nem módosították vagy email-ben akkor az a megfelelő időpont.
Én a háziorvosomnál kaptam meg az oltást és a papírra rá volt írva a következő oltás napja de a doktornő mondta, hogy az oltás pontos idejével kapcsolatban még fognak keresni telefonon. -
lappy
őstag
válasz
sto1911 #143173 üzenetére
Nem parkolhat ha jelezd a közteresek megkeresik a tulajt majd felszolitjak hogy vigye el vagy ők viszik el de az drága lesz.
(sajnos én már szóltam emiatt, mert kevés parkolohely miatt hónapokig ott állt mozdulatlanul, lekertem az adatait és abból derült majd küldtem egy fényképes levelet)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Napelem
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Béta iOS-t használók topikja
- Robot fűnyírók
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One mobilszolgáltatások
- E-roller topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest