- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
- iOS alkalmazások
- Motorola G86 - majdnem Edge
- LG G8X - kettőn áll a vásár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Salex1
őstag
-
Salex1
őstag
válasz
Aryes #136948 üzenetére
Még a teljes resetet nem próbáltam egyébként mindent...
IKEA
Néztem egy komódot, 30eFt. Házhoz szállítva 6000 átvételi pontra 4000... És még autózzak 60-70km-t ráadásul minősíthetetlen úton.Tudnátok ajánlani megbízható és számlaképes kőművest? Beton bontás (vágással) és hőszigeteléssel vissza betonozás lenne a feladat.
-
-
SOAD19
addikt
válasz
Aryes #136801 üzenetére
Igen, gyanús lehetett volna alapból, csak korábban küldözgetett youtube videókat, zenéket a kolléga akitől kaptam. A címét se olvastam el, csak utólag...
Nekem évek óta nem volt ilyen esetem, szerencsére. Talán még a fb-ozásom legelején volt valami, ha jól rémlik. De egy másik ismerős is írta, hogy a héten már volt hasonló vírussal dolga. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Aryes #136724 üzenetére
De akkor így, hogy nem tudom kipöckölni a ventilátort, akkor a porszívózás sem éppen ajánlott, mert az is bepörgetheti...???
Itt melyik konkrétan a beszívónyílás? Az ott jobb oldalt felül az oldalánál? Mert annak a rovátkái nálam nem is "üregesek", csak két pici, vékony rés van rajta és a rovátkák között ugyan úgy műanyag...??? -
gyulazsolti
senior tag
válasz
Aryes #136654 üzenetére
Olyan nekem is van.
Házimozit kaptam a gyarekektől, ami ügye DVD lejátszó is.
Azért kell ez a megoldás, mert a TV-ből kell a hang, ha filmet nézünk
Viszont, ha DVD van nézve, akkor meg a képet kell elküldeni a TV felé.
A házimozis topikban már segítettek beüzemelni, csak ilyen csatlakozó nincs gyárilag.
Scartból kép ki (sárga)RCA-ra, és Jack hang Scart felé. -
bobace
addikt
válasz
Aryes #136536 üzenetére
Így van, ezt a részét mi is megtudjuk tenni, én meg is szoktam, mérek-számolok-rendelek-összerakom.. De viszont nem tudom szépen megcsinálni az asztalos egyéb dolgait, mint rendes fával dolgozni, szépen csapolni, stb, ami a szakma szépsége lenne. Mondjuk még ahhoz sem kell feltétlen asztalosnak lenni, lásd régi topiktásrunk aki elment külföldre asztalosnak IT-s végzettséggel, és igen jól csinálja.
-
wwhy
veterán
válasz
Aryes #136534 üzenetére
Nem. A bútorlap az asztalos alkatrészeinek nyersanyaga, azaz olyan, mint amikor az autószerelő elmegy alkatrészt venni, és abbú' összerakja az ótót - már ha tudja. Az asztalos csak leadja, hogy a bútorlapszabászaton milyen alkatrészeket vágjanak ki neki, 'oszt majd jól összeszereli
-
xuldar
addikt
válasz
Aryes #136519 üzenetére
Bútorlapszabászat, mer' asztalos
Az autószerelőkről annyit, hogy én is 20 éve ugyanoda hordom az autóimat. Nem olcsó, de kétszer még nem csinált meg egy autón sem ugyanazt. Én is tisztában vagyok azzal, hogy az alkatrészeket sokkal olcsóbban szerzik be, mint amennyiért a számlámon szerepel, ugyanakkor azt is figyelembe veszem, hogy nekik is fejlődni, tanulni kell folyamatosan. Amikor manapság 1-2-3 évente a kismillió gyártó frissít minden aktuális autótípust, mert szerintük a piac ezt akarja, ahhoz igenis be kell szerezni a dokumentációt és meg kell tanulni az újabb típusok, megoldások javítását is. Új megoldások néha új eszközöket is igényelnek, és egy műhelybe nem az Aldiból meg a Lidl-ből fognak költséghatékony eszközöket venni az ipari felhasználáshoz.
-
Papaj x
senior tag
válasz
Aryes #136508 üzenetére
Rendben. Sehol sem kell vesszőnek lennie?
De nem, nem mint autószerelő vagyok ezügyben érintett, "sosem voltam az". Márha nincs vessző.
Lényege, részemről. Sose került vissza azon autó, amire azt mondtam, hogy ez kell bele, ezt kell csinálni, s nem lesz baj vele. De ezen esetek kb. elenyészőek, s nem pénz függvényében. De ez sosem az olcsó kategória. Van az, hogy szerelés garancia, ergo kapu, meg van az hogy gyere bármikor. A gyere bármikor 20 év alatt nem volt, ugyan azon dolog miatt. Erre akartam kitérni. -
Wajk
addikt
válasz
Aryes #136479 üzenetére
Nem kötözködni akarok OFC....
"Ha jól emlékszem a biztonságos előzés szabályai közt szerepel, hogy legalább 30km/h különbség legyen a két jármű közt. Ha az előttünk haladó jármű 85-tel megy, az azt jelenti, hogy 115-tel biztonságosan meg lehet előzni, de ha van hely, kevesebb különbség is elég."
az ugye megvan, hogy 116-al ment?
továbbá"Ha elém kerül egy lassabb autó, 90-ig simán beállok mögé a következő lehetőségig, ahol kis sebességtúllépés mellett (mondjuk 110) biztonságosan meg tudom előzni."
110-nél pont ugyanarra téged is megbüntettek volna -> 30e -
-
Peti78
őstag
válasz
Aryes #136467 üzenetére
Igaz!
Utánanéztem 37. § (1) Autópályán és autóúton, valamint az azokra való ráhajtásra szolgáló úton (az előjelző táblától kezdődően) csak olyan gépjárművel, illetőleg gépjárműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel szabad közlekedni, amely sík úton legalább 60 km/óra sebességgel képes haladni; ezeken az utakon más jármű közlekedése tilos.Akkor teljesen jogszerűen fel lehet tartani a forgalmat 60-nal.
Egyszer ki fogom próbálni 3-4 ismerőssel külön kocsiban, hogy vajon a rendőrök mit fognak szólni ha stabilan tartjuk ezt a sebességet. Bár lehet, hogy nem zavarjuk meg a többi közlekedőt ezzel a nemnormális sebességgel
-
Peti78
őstag
válasz
Aryes #136423 üzenetére
A kamion és a busz is tud 110-zel menni, csak nem szabad nekik.
Nyilván ennek a korlátnak az emelésével lehetne ezt megvalósítani. Az autópálya haladásra van kitalálva, minden másra ott az országút
Mondjuk ott is több mint bosszantó, amikor a kalapos sofőr (jellemzően ezekkel akadok össze) 70-nel száguldozik és hosszú sor alakul ki mögötte. Én sose előzök indulatból, kivárom az akalmas helyzetet, de a lehető leghamarabb meg kell az ilyeneket előzni.
-
customer114
őstag
válasz
Aryes #136361 üzenetére
*HAON BRÉKING!!!*
“Elmebeteg rabolt el egy bodaszőlősi villanyszerelőt otthonából szombatra virradóan. A zavarodott férfi a debreceni Piac utcán meztelenül sétálva az alábbiakat kiabálta:
- Visszahoztam! Visszahoztam!
A sértett, későbbi elmondása alapján nem ismerte elrablóját, de kommunikációja nagyon hasonlított egy korábbi, interneten keresztül megismert személy halandzsájára .” -
SOAD19
addikt
válasz
Aryes #136331 üzenetére
Köszi, akkor lehet megpróbálkozok valamelyikkel. Bevallom kicsit pesszimista voltam, hogy ezek a 2k környéki kütyük jók-e valamire. A táska hátulja cseszi szét a pólóimat, felsőimet. Bár, van pár pólóm, amin nem fog ki. Pl. két Helly Hansen, amik 6-8 évesek, és nem nagyon akaródzik nekik szétmenni, semmi bajuk sincs. Mostanában vett valaki HH pólót, továbbra is hasonló minőséget produkálnak, vagy lejjebb adták már ők is?
Egy ilyenen gondolkoztam, hogy óvjam a felsőimet, ill., nyáron is komfortosabb lenne, csak húzós árban van, plusz, még egy csomagtartót is be kellene szerezni hozzá: [link] -
kugli
aktív tag
válasz
Aryes #136301 üzenetére
Értem,Köszönöm!
Igaz win7 OS-t használtam 4-5 éve asztalin,akkor egy 60GB SSD-n bőven elfértem. Hozzá teszem hogy hibernálást meg mentést kikapcsoltam. Win10-et most fogok először telepíteni használni,fogalmam sincs mit fog produkálni. Lehet minimum felébe kellene osztani. Nem tudom mi a gyakorlati tapasztalat.
Mikulásbá köszi
Office mindenképp megy fel mellé,plusz ezek frissítései. Így kellene osztani szorozni. (lehet mégsem kellene megosztani) -
-
válasz
Aryes #136276 üzenetére
Áá, most már értem.
Bár lehet mégsem. Ha egy szabály valamire lehetőséget ad....és annak megfelelően jársz el...az miért visszaélés? Tehát pl. ha 50km-es táblánál én 50-el megyek....vagy ha dohányzásra kijelölt helyen dohányzik valaki...az miért visszaélés?
Azt a részt megértem, hogy ugyanazon hirdetések gyakori beszúrása zavaró lehet, de ha szabály szerint rendben van? Véleményem szerint akkor nem élt vissza semmivel.
-
válasz
Aryes #136272 üzenetére
Most nem védeni szeretném, de a behozott találatok 90%-ában meg volt az 50 hozzászólás vagy 1 nap szünet. Ugyan nem néztem végig mindet (csak a 151.-ik találattól)...de én nem látom kiugróan szabálysértőnek.
Szerintem sokkal zavaróbb amikor pl. valaki nem tud egy hozzászólásban reagálni több embernek, hanem 5 perc alatt ír három hozzászólást egy topicban. Holott 5percen belül szerkeszthetne is...
Mod: Közben megnéztem az első néhányat is, ott azért előfordult hogy nem volt 1 nap vagy 50 hsz. De feltételezem rászóltak.
Mert mostanában már sikerül.
-
xuldar
addikt
válasz
Aryes #136269 üzenetére
Én is a nyomáscsökkenésre tippeltem, emeletráépítés után kb. 1-2 hete költözött be az összes új lakó, azóta tapasztaljuk ezt. Viszont a nyomáscsökkenésnek is csak akkor kellene megjelenni, ha egyszerre használjuk a vizet. Ilyen meg nincs. Az éjszaka közepén is ez van, ha az egész házban csak én nyitom meg a csapot. Gázszerelő szerint a hőcserélő van már elvízkövesedve, kuka az egész.
-
-
törölt tag
válasz
Aryes #135881 üzenetére
Gyerekszobába kell bedugni, és akkor nem kell nekik külön éjszakai irányfényt venni. :)
Viccen kívül, nálam a router elhelyezésnek anno két szabálya volt amikor volt vezetékes netem.
1; Ne zavarja az elalvásom, de ki tudjak a fénye mellett menni a wc ajtóig éjszaka.
2; Esetleg legyen lefedettség is a kívánt területen.
De kb ez volt akkor a prioritás is. :D -
törölt tag
válasz
Aryes #135772 üzenetére
Én. :) Bokáig jártam a vízben, beázott a gyújtóm, elázott a cigim, még nem értem haza, így combközéptől lefelé egy pacallá ázott kisvakondnadrág hűl rám jelen pillanatban, de kellett már ez, hogy értékeljük a rendes időjárást is. :)
Amúgy a 2+ éves S9+ jól teljesített ilyen időben. Bár a víztől kipuhult ujjam nem ismerte fel az ujjlenyomatolvasó, de ez volt a legnagyobb baja. :) -
patex1983
őstag
válasz
Aryes #135746 üzenetére
Hát....ez egy sportoláshoz kifejlesztett füles volt, így én rendeltetésszerűen sportoláshoz (is) használtam... Aztán ez nem nagyon tetszett neki... Meg egy idő után már nekem sem, hogy mindig edzés közben döglött meg... Érdekes módon mindig a bal oldali fülessel volt a baj...
Mindegy, azóta már nincs kábel, nincs baj
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Renault, Dacia topik
- Linux kezdőknek
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Autós topik
- EAFC 25
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest