- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kungzi
veterán
válasz
sto1911 #38055 üzenetére
igazából ezt neked kellene tudni, hogy mi éri meg:
Media Market beltérik
Edigital beltérikOrion és WayteQ is jók. Döntsél te, hogy mit és mennyiért szeretnél megvenni.
Bár én körbenéznék a neten, mert Debrecenben minden jól többe kerül, mint egy pesti webshopban.
Pcland-ben itt van egy jó, Pick Pack Pont kiszállítás ingyenes most
-
törölt tag
válasz
sto1911 #36683 üzenetére
Nem, egyikőjüket sem ismerem. Teljesen más okokból kifolyólag hagytam ott az egész magyar felsőoktatást.
Miskolcon volt olyan, aki mintegy szabványként felállította, hogy nála legalább 50% mindig bukik. És ezt ugye első előadáson közölte is. Szóval amior ZH-t vagy vizsgát javított, akkor annak megfelelően határozta meg a ponthatárokat, hogy ezen szabványnak megfeleljen. És büszke volt magára.
Debrecenben fizika előadó (Demény) kedvelt vizsgakérdése volt a Doppler effektus. És erre nem létezett jó válasz. Ha azt mondtad, hogxy a frekvencia változik, akkor azért nem fogadta el, merthogy valójában a hullámhossz. Az utánam következőnél meg a hullámhosszt nem fogadta el, merthogy a frekvencia. Nyilván nem is az volt a célja, hogy buktasson, mert csak.
De az Isza féle villanytan előadások sem voltak rosszak. A hármas blokk első órája mindig arra ment el, hogy az előző heti hármas blokk során általa hibásan leadott anyagot kijavítsuk. Mondjuk azt eleve nem tartom tanításnak, de még csak előadásnak sem, hogy valaki 2 perces időközökkel lecseréli a fóliát az írásvetítőn, vagy beállította a PowerPoint-ban, hogy 2 percenként lépjen egy diát. Ő meg csak simán felolvassa amit lát, de a vic, hogy sokszor arra nem volt elég a két perc, hogy Ő végigolvassa, de azért lecserélte. Vizsga előtt két héttel adta ki a tananyagot pdf-ben. Az is gyönyörű volt, mert A3-ban szerkesztette meg, és még mindig tele volt hibákkal. Most akkor azt kellene gondolnom, hogy ez egy nagy szakember? Még csak Ő sem bírta rendesen leírni, hogy miről is van szó. Ja és ugye előre meghirdetett kötelező vizsgaidőpontok nem voltak ugyan, de ha nem mentél el az első kettő önkéntes időponton, akkor arra utólag is beírta az egyest az indexbe.
Elszarkódtam pár évig a felsőoktatásban, de ezalatt csak három olyan emberrel találkoztam, akiről elmondhattam, hogy tanár. Látszott rajtuk, hogy a tanítás a céljuk. És érdekes módon náluk meg is tanulták az emberek a tananyagot és sikeresen le is vizsgáztak. A többieken látszott, hogy csak kényszerből tartanak órát, mert ugye a doktori fokozatuk miatt kötelező. Láthatóan teher volt nekik az egész. És folyamatosan bírtak sírni minden miatt, főleg, hogy milyen szar a fizetésük (egyik mondta ezt azután, hogy egy hete kp-ra hozott ki 5-ös BMW-t...). De volt olyan "nyelvtanár" (és gondolom van még ma is), aki az egész félévet egy számfejtéssel kezdte, miszerint a középfokú nyelvvizsga, ami a diplomához szükséges, letételéhez minimum 400 órányi nyelvtanulás szükséges, de a felsőoktatási keretóraszám csak 240 óra, ezért nincs értelme az egésznek, és nem is fog emiatt órát tartani. Egyébként is van neki normális munkája, amiből 4-5x anyi fizetése van, mint amit az egyetemen keres, és értelemszerűen nem is fogja ezért az egyetemen elbaszni az idejét. Mindenkit leosztályozott a középiskolai jegyei alapján.
És ezeket kellene tisztelni, megbecsülni? Ne komolytalankodjunk már!
Zola007: Nekem eddig több bajom volt azzal, amit az optikusok műveltek, mint amit az SZTK-ban. Az Onome-ban pl szimplán "átszámolták" a lencséket, mert szerintük úgy jó. Arra a kérdésre persze nem tudtak válaszolni, hogy "És hova tünt a két lencse közül 1,5dioptria?"
-
gtamate2
veterán
-
patex1983
őstag
válasz
sto1911 #35453 üzenetére
Egyáltalán nem biztos. Nekem Concorde 7015 tab van, 1magos 1,2Ghz-es ARMv7 procival és 512RAM-mal, MALI400 GPU-val. A gyári rommal (ICS) használhatatlanul lassú, ahogy a kolléga is írta, viszont nemrég találtam rá egy nem hivatalos JB ROM-ot (mivel a gyártó ígéretei ellenére sem készítette el hozzá a JB-t), megkockáztattam és felraktam rá, hiba nélkül működik minden és gyorsabb, sokkal használhatóbb lett. Azóta szívesebben is használom, nem kínszenvedés vele a böngészés, mint ezelőtt.
-
ati012
őstag
-
mackosajt
addikt
válasz
sto1911 #34228 üzenetére
Reggel hattól volt egy repülés, meg lesz este hattól is, aztán este kilenctől talán megint az egyetemnel lesznek, és holnap reggel hattól utolsó repülés, ha jól emlékszem.
Gazsi! Próbáld meg a hatvan utcán a patikát a főtér tövében, mi ott kaptunk a múltkor ennek a tapasznak a csík változatát.
-
mackosajt
addikt
válasz
sto1911 #34220 üzenetére
Jah, mi is a főtérre a ballonok miatt mentünk, csak gyanús volt, hogy koncert koncert hátán, meg már 21 óra mindjárt, és sehol semmi.
Aztán gúgli segített, és találtam egy hírt, hogy ma meg holnap az egyetem előtt lesznek, ha jó az idő, este 9 és 10 közt. Gyorsan szaladtunk a kocsiig és mentünk a fiaimmal megnézni őket. Sikerült elkapni őket. -
vlevi
nagyúr
válasz
sto1911 #34116 üzenetére
"Csak ugye az emberek 90%-nak szerintem nincs szobaantennaja"
De akkor eddig hogy nézte a tévét?
Gondolom kábeltévéje van.Mialőtt antennát veszel, nézd meg a mindigtv lefedettségét, mert lehet, hogy pont olyan helyen laksz, ahol valami tereptárgy árnyékol, és pont abban a 4-5 házban a környékeden nincs normális vétel.
Hol van a közeletekben adótorony?
Nálam is ez volt, hiába Nyíregyháza-Tokaj közel van, addíg a szobaantennával nem tudtam fogni, amíg fel nem raktak egy másik, kisteljesítményű adót a városban a víztorony tetejére. De onnantól kezdve a vasalózsinóron is bejön az adás. -
törölt tag
válasz
sto1911 #34111 üzenetére
Elméletileg ugyan az jó, ami az analog adáshoz is jó volt. Ha van közvetlen rálátásod az adótoronyra, akkor lehet nem kell túl komoly, akár egy 4-500mm hosszan visszablankolt koaxkábel is elég lehet.
Egyébként meg az analog adáshoz is kellett antenna, nem tudom mi a meglepő a dolgon.
-
lorcsi
veterán
válasz
sto1911 #33578 üzenetére
nem akarta m én sosem túlfeszíteni a húrt hogy pl 10-es cm romot tegyek rá és mégis szivat
nagyon gyakran váltogatni sem szoktam a romokat...maximum amikor összetojja magátvisszabb írtam a tüneteket
holnap pakolom majd újra a rendszert, keresek valami értelmes romot és meglátom meddig bírja azzal -
törölt tag
válasz
sto1911 #33481 üzenetére
Engem majdnem pont 10-kor hívtak. Mondja a csávó, hogy "Nyilván ön is tudja, hogy ez irreális ár." Erre mondtam neki, hogy 128GB tárhelyért kb ennyi a reális ár.
Aki mondta, hogy ha vibrálni látom a TN-t, akkor egy PWM-es IPS is ugyan úgy zavarni fog. Nos, ezt konkrétan nem csak én látom, hanem bárki, aki eddig látta a monitort. Szóval maga a monitor a gyér.
-
-
-
South Velen
addikt
válasz
sto1911 #33439 üzenetére
Amennyiben a Szolgáltató (Hardverker Online Kft) minden gondossága ellenére hibás ár kerül a web áruház felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő "0" vagy "1" Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az Partner elállhat vásárlási szándékától.
ez van írva a megrendelés véglegesítése oldalon, úgyhogy inkább le se adtam a rendelést..
-
Blabcsi
senior tag
-
perge666
veterán
-
Blabcsi
senior tag
-
Irmscher 353
aktív tag
válasz
sto1911 #30895 üzenetére
Nálam alapszabály, hogy ha lehet akkor inkább megállok a sor végén. Így nem verik az autómra másik autó ajtaját.
Illetve figyelem, hogy melyik kocsiban van gyerekülés, na ezeket jó nagyívben elkerülöm.
Az ok pofonegyszerű: totál ki kell nyitni az autó ajtaját, hogy apa-anya a gyerket berakja a gyerekülésbe, és beszíjazza. Óhatatlanul is nekivágják az autójuk ajtaját az enyémnek.Eladó:
- 4GB-os M2-es, Sony fényképezőgépbe való memóriakártya.(SanDisk)
- Huawei 736 dobozában, töltővel Voda függő
- Micro headset mobilhoz, olyan pici, mint egy modern hallókészülék, Puskázni tökéletes
- 2 db DSL 360R modem (dobozával, kb minden tartozékával)
- USB (1.0) 4 portos pci-os hub
- 4x100 ról 5x112-re osztókörmódosító (2db 25mm vastag)
- VW Golf III-hoz lökhárítók, fényszórók, első indexekKeresek min 4GB-os MicsoSD-t átalakítóval, több darabot is!
Érdeklődni privátban. -
Laraxior
titán
válasz
sto1911 #30883 üzenetére
Én is mindig így állok be. Elmondom azt is miért. Mert a sok balfasz beviszi a két autó közé a bevásárlókocsit, és elfelejti, hogy addig tolta, tehát gurul, ergo akkor is gurul amikor kipakol belőle. A Peugeotomnak úgy nekibaszták a kosarat, hogy behorpadt az ajtóm. Különösképpen nem érdekel, hogy ki mit mond, én vigyázok más autójára, mert tudom mennyibe van, a másik meg baszik az enyémre, mert az úgyis nagy autó biztos van pénze... Leginkább a Penny parkolóban szoktak szólni, az Intersparnál, vagy a Tescoban nem érdekli kutyát sem, mert ott van hely bőven.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AliExpress tapasztalatok
- LEGO klub
- Milyen egeret válasszak?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Remekül felszerelt, fürge 5K2K monitorral jelentkezett az LG
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Külföldi SIM-ek itthon
- További aktív témák...
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest