- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
pohár
félisten
-
sto1911
veterán
Miutan hazajottem, meg is talaltam
Tegnap neztem, de csak eddig jutottam.
Most viszont ide is eljutottam, itt mar irjak rendesen...Es nemcsak en jartam igy, paran mar alltak az iroda elott, aztan eszrevettek a kiirast, es hazamentek. Viszont szemben megint jott egy nehany ember, aki oda tartott, szoval nem egyedi esetrol van szo
Aki esetleg Tigazos, az bolintson mar ra, hogy a felulvizsgalatot meg lehet kerni mondjuk Hadhazon is, ne autozzak 40 km-t feleslegesen...
Ja, es meg ez is:
Tisztelt Ügyfelünk!Tájékoztatjuk, hogy ügyfélszolgálati rendszerünk jelenleg karbantartás miatt nem elérhető,
így e-mail üzenetét nem tudjuk fogadni. -
PLaci58
addikt
"Ezt nem fogom megérteni, ha elvisznek mindent a háztól akkor mi a francért kell a háztartási szemetet kihajítani."
1, nem visznek el mindent! (építési törmelék, tv, hűtő, autógumi, festék, veszélyes hulladék ... nem rakható ki)
2, nincs szemétszállítási szerződése pl. az üdülőjénél, ezért a keletkező szemetet valahol kidobja. -
Gercsa
senior tag
Nem lepődnék meg, ha a médiában lehozott történet kicsit árnyaltabb lenne a valóságban.
Azért vadászatot nem olyan helyeken tartanak, amit csak úgy egy könnyed esti sétával 2 perc alatt elérsz otthonról. Érdekes kérdés, hogy mit keres egy ilyen területen sötétedéskor még valaki lámpa, láthatósági mellény nélkül egy szabadon engedett kutyával.
Szép dolog a természet szeretete, de sokan "bután" művelik.
Nem véletlen van erdészeti törvényünk, az erdő kimondottan a vad lakóhelye nem pedig a mi vidámparkunk, tudni kellene ott is mik a szabályok.
Ugyanúgy ahogy a városban is vannak alap dolgok, szét kell nézni a zebrán különben elütnek...Gondolom nem irodalmi stílusban küldték el onnan haza ezeket az észlényeket a vadászok.
Ami nem mentesíti őket természetesen, de nekik legjobb esetben is több év bíróság ha valakit véletlen meglőnek.
(Mint ahogy egy ifa söfőr sem hexameterekben fog csacsogni veled, ha elé ugrasz)A kutya lelövése meg érdekes kérdés, sosem fog kiderülni az igazság valószínűleg, de a történet szokásos, az emberek közt sok a hülye, ezek néha szembe is találkoznak egymással, viszont a rövidebbet mindig a természet húzza.
Ebben az esetben is, mert valószínűleg az kommentelők ezerszer elátkozzák a magyar vadásztársadalmat, aminek hagyományai és szakmai tudása pont a "civilizált" lakosság és annak térfoglalása ellen próbál dolgozni a vad javára.
A média meg gátlástalanul uszít egymásnak embereket. Természetesen mindenki hülye és lehet anyázni, rendőr, orvos, tanár, biciklis stb.. mikor ki van soron. Most a vadász. No comment.
-
wwhy
veterán
Ajánlom figyelmedbe
-
GIJoe
addikt
Ami nem megy, nem kell erőltetni. Jövő generáció? Én csak hónapokig gondolkodom előre, tavaly született a kollégám gyere, azt mondta hogy a szülészeten 10 porontyból az övé + 1nek nem volt TV szereplő neve (tehát Pamela,Rikárdó,Dzsoni... ehem) A nővér azt mondta neki évek óta ez az arány van, én már nem hiszek a Jövő szóban
(de finom voltam remélem nem fegyelmeznek érte
)
-
GIJoe
addikt
az a durva hogy a kispadon ülő user is 2-3 millát megkeres havonta, nem beszélve az idegen légiósokról...
cekkk: valószínűleg nominálisan ebben mozog a legtöbb pénz (szerintem)
szerintem is sokat költenek focira, de most mi az a sok? 3-4 Milliárd egy stadion az neked meg nekem sok csak, mittomen pl a tanárok béremelése most 90M, ami havi szinten max 20-30E Ft/user, amit vagy meg kap v nem. Most nem politizálni akarok, csak semmit nem ér már a Ft.
-
fenergie84
addikt
-
patex1983
őstag
Én 20-ért adtam el itt ezt a Benq monitort, kicsit több, mint 2éves...Kb. 2óra alatt elkelt.
-
Zola007
veterán
patikus alatt gyógyszerészt vagy gyógyszertári szakasszisztenst értesz?
ha érdekel a téma, tudok neked szakirodalmat mutatni az aszkorbinsav tárolási körülményektől függő degradációjáról.(#37235) stranger28: én úgy szoktam, hogy kicsit megtekergetem, aztán finom csavaró mozdulattal nagyon lassan széthúzom a bögre vagy a flakon szája fölött. Fogj egy a4-es lapot és szánj rá néhány kapszulát, hamar rájössz a csínjára.
1000-es kapszula szokott nálam lenni, azt 3-4x-re beoldom és el vagyok egy kapszulával egy napig -
Zola007
veterán
Nem olyan magas a bomlási rátája (10-20%/nap), pár óráig vígan kitart
C-vitamin dúsított ivólevet tényleg nem érdemes venni, mert már akkor alig van benne mikor a polcra kerül, de egy friss vizes oldatban semmi baja nem lesz akár egy napig sem. Legfeljebb egy kicsi ráhagyással többet raksz bele számolva a bomlással, de még mindig egyszerűbb mint a munkahelyen vagy a vonaton méregetni dobozkából.
Ha valakinek még így is kényelmetlen, akkor vegyen 1000mg-os kapszulázottat. A kapszulát szét lehet húzni, felét beleöntöd a flakonba, a kapszulát utána visszazárod.
Én is így szoktam ha utazni kell, annyi hátránya van a dolognak, hogy kb mindenki drogosnak néz az IC-n, de legalább békén hagynak***és kérlek ne mond azt hogy ezt a fényre bomló dolgot a sárga kapszulában olvastad, mert akkor agyvérzést kapok itt helyben
-
törölt tag
-
ngabor2
nagyúr
én jópár évvel ezelőtt kellemes májusi csütörtökön leműttettem a szemüvegemet. ezt a kényelmet nem lehet megfizetni, ami a szemüveg és a kontaktlencse hiányából fakad azóta. úgyhogy aki 40 alatti, és viszonylag erős szemüveget/kontaktlencsét kell viselnie, esetleg asztigmiája is van, az gondolkodjon el azon, hogy 2 évnyi szemüvege árából az öregkorig letegye ezt a nyűgöt.
azóta biztos fejlődött már annyit a technika, hogy annyi kellemetlenséggel se járjon, mint nálam járt.
-
madgie
titán
De, annyi van egy normális lencsén, sőt. ócsólencsén lehet szorozni ész nélkül, de egy 50-100 ezres multifokálisnál már nem mindegy, milyen szorzóval árazzák, könnyen kifordul az érdeklődő, ha máshol húszezerrel olcsóbban megkapja ugyanazt. bár igazából túl sokat feltételezek az emberekről, a legtöbbjének tíz perc elmagyarázni, hogy ugyan már, ne azt lássa, hogy 50% akció, hanem azt nézze meg, mennyit és miért fizet, úgy döntsön.
Optometrista most is felsőfokú, diplomás képzés, ráadásul relatív keményen nyomják. Hülye voltam, hogy 5 évvel ezelőtt nem csináltam meg...
-
madgie
titán
Sima látszerészként lóf@szt sem látsz ebből a haszonból, be vagy jelentve minimálbérre oszt csók. Boltot nyitni meg több, mint rizikós, nekünk itt a húszezres városban van három bolt, több, mint elég, Nyíregyházán meg mondjuk vagy negyven
Több ezer százalékos haszon amúgy semmin nincs, az általad említett ócsókínai lencsék több mint a fele gyári hibás lesz, az meg ciki, hogy cserélgeted.
Optometristának már inkább megéri tanulni, eleve kevesen vannak, relatív jól megfizetik őket, mehet több üzletbe is rendelni, mondjuk 4-4 órákban.
Látszerész szakmát már szinte nevetségesen egyszerű kitanulni most, már nem kell kézzel üveglencsét gyártani, komolyabban érteni a csiszoláshaz, beültetnek egy CNC-s gép elé, meg magolj némi anatómiát/kereskedelmet/fotót oszt csók.
tiborandrsa: ő az, ismerem, régebben járt felénk is sokszor
-
madgie
titán
70-80 forintért alap budget lencsét sem veszel meg Kínából, de alapvetően a francér' védjem a főnököm: igencsak jó árréssel dolgozik az átlag láccerészbót. Jó, persze itt nem karnist meg próbababát kell fenntartani, mint egy butikban, hanem mondjuk tízmillás gépkészletet, amiben ha romlik valami, az is több százezer (és évenknt romlik). De mondom, nem védem, bőven lennék a tulaj helyében.
-
Mofly
csendes tag
A szigorlat hat tantárgyából ötöt ő tanított.
Akkor kemény volt, de úgy megtanította, hogy azóta is keresek belőle pénzt.
Akkor nem rajongtunk a módszerért (a tudását nem vitattuk), most örülök, hogy anno így belénk verte, sok pénzt hozott a konyhára már.
Igenis aki nem oda való az le legyen ott.
Pici azért lett olyan vérengző, mert olvasott egy hirdetést, hogy "programozót keresünk, kossuthosok kíméljenek". Ekkor keményített be. (Igaza volt, itt sokak diplomájának értékéről volt szó. Meg persze az egyetem híréről is.)A tudást azóta is díjazom.
Most attól akadok ki, ha bemegyek órára és semmit sem kapok, pedig ezért már keményen fizetek is. -
-
werszomjas
addikt
-
törölt tag
Ez arra vonatkozik ugye, ha valaki pénzt kap. De ez sem teljesen OK, mert a 3,4%+90HUF az >2500HUF.
dbius: Már írtam, hitelkártyák esetén pl az OTP minden tranzakciós adót átvállal. Szóval erre hivatkozni felesleges.
Egyébként még nem válaszoltak e-mailben és fel sem hívtak.
-
vlevi
nagyúr
"Gondolom nem nagyon nagy már az árrés a hardvereken és azért választják az átutalást"
Mert annál te fizeted a tranzakciós adót.Nem ismerem a pontos történetet, de mostanság rengeteg kavarás folyik a tranzakciós adó megemelése miatt, emlegették már a kártyás fizetés költségének áthárítását is.
Sajnos én már korábban is jártam olyan webshopban (nem az említettet, hanem másikat, a nevére nem emléxem), ahol a helszíni átvétel és kp fizetés volt egy ár, a kártyás fizetés pedig magasabb...
-
törölt tag
Odáig nem jutottam, hogy bármi ilyesmit válasszak. PP esetén eleve nem is tudják mi a pénz tényleges forrása.
A PP és a webshopos online fizetésről van szó egyébként. Ezekre akarják ezt felszámolni.
Előreutalásnál nincs ilyen, de az meg még el is megy egy HA-s üzletnél, de egy "normális" bolt esetén kissé nevetséges megoldás.
A PickPack pontos listájuk meg mindenféle rendezettséget mellőz. Ember legyen a talpán, aki abban megtalálja hova is érdemes kérnie.
-
törölt tag
Ez egy baromi jó kérdés. A legdurvább tétel az lenne ha hitelkártyáról ATM-ben vennék ki ennyi pénzt, akkor 2156,7HUF lenne a teljes tranzakciós díj. Gondolom nem véletlen, hogy pont a korábbi adótétel 10x-ese, amit le akarnak gombolni csak úgy. Főleg a PP-os dolgot nem értem hogy gondolják.
Minden esetre írtam a DebilX-nek egy kellemes kis levelet ezzel kapcsolatban.
Úgyhogy újra él a kérdés: hol lehet kártyával vagy PP-lal fizetni számtech termékekért? Lehetőleg korrekt hely kellene.
-
fenergie84
addikt
Fél éve ugyan így jártunk egy páran az iponnal.
Kiraktam 5e-ért Kingston DDR3 8gb kit-et, aminek az ára egyébként 17e volt máshol, egy csomóan megrendeltük, aztán jött a levél, h a hivatalos kingston terjesztő rossz árat adott meg nekik, és az került ki a webshop-ba. Szóval ehhez sem fűztem sok reményt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Autós kamerák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kompakt vízhűtés
- Trollok komolyan
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- TV antenna és jelerősítés
- Medence topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest