- One mobilszolgáltatások
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
gps76
őstag
válasz
HUTCHDB #130251 üzenetére
Nekem Epson SX535 van már vagy 5 éve az asszony sokat nyomtat vele, 30 ml patron megy bele ami 1500 Ft. Wifi, LAN, kétoldalas nyomtatás beépített lapfordítóval van benne. És volt valami huszonpárezer a metroban.
De ha vennék most a külsőtartályos Epson lenne a befutó szintén olcsó hozzá egy jó sok tintányi tartály. -
válasz
Valamilyen olcsó Canon-t vegyél, tintaellátó rendszerrel. 5 éve van meg az MP530-am, 100ml tintát nyomtattam el ezalatt színenként, és nem bír beszáradni. Van, hogy egy hónapig be sincs kapcsolva.
Csak a fekete nyomtatófejet kell lassan cserélni, elhasználódás miatt. Mármint azt az egyszer használatos, eldobható nyomtatófejet, amivel már kb 1000 oldalt nyomtattam ki. 😂 -
diablo1984
veterán
válasz
Nekem ez jó volt alkalmanként volt használva, 1 toner 10 évig bírta és nem is a toner miatt állt meg. Egy új olcsó lézernyomtatóhoz a toner drága, de ritkán használva az is sokáig bírhatja. Nálunk az irodában van egy 10+os HP, múlt évig az volt nyúzva, kb havonta kopott ki a toner benne, 10 év alatt 1 görgőt kellett benne cserélni, mert néha nem vette fel a lapot! utódja egy 30-40 ezres wifis cucc, az is HP, 2 hetente sípol, hogy kopik a tonerben a korom, cseréljük, jónak az is jó, de drágább hozzá a toner és hamarabb is kikopik.
Én most is egy 6 éves üzleti nyomtatót nyűvök a képen látható helyett, tökéletesen jó arra mint amire a másik jó volt, toner hozzá elvileg nem nagy della, de nem tárazok be belőle, mert a nyakamon marad, mint a másik esetében. -
wwhy
veterán
válasz
Pénztárcafüggő.
Most az Epson EcoTank nyomtatói nagyon jók, nem szárad, sokat nyomtat, igaz, nem olcsó, de utána a gyári tinta ára jóval alacsonyabb, mint pl. egy gyári lézertoner, ami nagyobb kapacitás esetén horror.
Lézer: automata duplexszel ha még találsz akkor Ricoh Sp377 sfn,
nekem ilyenem van, tökéletes mindenes.
Vagy Brother, de ami ócóbb lézeres az 700-1200 oldalas kezdőtonerrel érkezik csak. -
törölt tag
válasz
HUTCHDB #129962 üzenetére
Szerintem ugyanaz van, mint az EDGE, 2G, HSDPA, HSUPA bevezetésénél, hogy van a szabványtervezet, és minden piaci résztvevő a szabvány kiforrása előtt meg próbálja előzni a másikat, és hátha az övé lesz a jó. Ez eredményezhet olyat, mint ez, amikor a hálózatosok mást álmodnak, mint a készülékesek.
-
saril
senior tag
válasz
HUTCHDB #129693 üzenetére
Nekem ez nagyon megtetszett, de borsós is az ára... Extool Premium
-
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
HUTCHDB #128726 üzenetére
Nyugodtan fizess kártyával, elvileg semmi kiemelkedő díja nincs külön.
Kp-t viszont itthon válts, kinti ATM rohadt drága lesz.
Végső esetben forintot is tudsz kint váltani bankban, pénzváltóban, egész jó árfolyamon.Szerk.
Nézz körül, hátha van Horvátország topik is a ph! -n. -
JoseGee
tag
válasz
Igényelj Revolut kártyát. Másfél éve azt használom és piszok jól váltja a valutákat. Ha most megigényled, 3-4 nap alatt meg is érkezik a kártyád. Tudsz rá utalni forintot, de mivel az utalás ebben az esetben vásárlási tranzakciónak minősül, nincsenek költségei. Sok országban használtam (anglia, franciao., lengyelo., szlovákia, németo.) és probléma nélkül tudtam fizetni vele. [link]
-
vlevi
nagyúr
válasz
Otp-nel, netes vásárlást néztem, és ott azt láttam, hogy a honlapjukon lévő deviza eladási árral számoltak, amikor pl ebayen, alin vettem valamit.
Pl. 06.13-n 325Ft. Most utána kellene nézni, hogy álltak aznap az árfolyamok, de telefonról arra már nem vállalkozók.
[kép] -
Cs1csó
titán
válasz
Pontosan, ha nem adnak konkrét választ akkor ha használod LE FOGNAK HÚZNI a helyi pénzváltóhoz képest akár 20-30%-al is, vagy ha a konkrét váltás nem lesz rosszabb de mondjuk felszámolnak valami "külföldi vásárlás miattik költség" címen mondjuk egyszeri X forint díjat.
Sajnos nem lehet bízni bennük.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
HUTCHDB #128717 üzenetére
Pontos válasz: utána kell nézni, mert:
- lehet jobb ha itthon váltasz
- lehet jobb ha ott kint váltasz
- lehet jobb ha kártyával fizetsz ott isDe tisztában kell lenni hogy ott és itt mennyiért váltanak és hallottam már arról, hogy a bankkal kell egyeztetni mert ha csak simán vásárolsz akármilyen kártyával odakinn lelhet rosszabbul jársz de ha a bankban tájékozódsz - valamilyen funkciót aktiválnak, vagy egy másik csomagot ajánlanak akár időlegesen stb.
-
Sanki
addikt
válasz
Én ahol lehet ott kártyával fizetek, viszont minimális kp-t mindig érdemes magaddal vinni.
Pl. múlt héten Lengyelországba voltam és 50 zlotyival mentem, amiből 47-et elköltöttem (1 vacsora meg 1 whisky kóla).
Jövő héten megyek Szlovákiába és oda viszek 20 eurót.Kp többnyire kisebb boltokban kell vagy pl., ha mosdóba akarsz menni.
-
bul07
nagyúr
válasz
Amúgy ezt a videót nézd meg
Már a mostani nyaralásra lehet késő, de majd később, az alternatív kártyákra gondolok -
válasz
Minimális költőpénzt mindig érdemes váltani, bármikor kellhet.
Érdemes Debrecenben szétnézni, pár váltó ajánlatát összeírni, és online is rákeresni, odaát a tervezett útvonal mellett nem váltják-e sokkal olcsóbban a forintot. Pl. Lej olcsóbb volt odaát a pálya mellett, mint itthon kufártól.
-
bul07
nagyúr
válasz
Erste
Visa Electron kártya
Romániába azt szoktam használni és jobban vált mint a pénzváltókZárolja majd pár nap múlva tényleges levonja
Linkelt cikkben nem a bank fontos hanem hogy mivel fizettek
"A Visa kártyák esetén nem a bank váltja át a forintunkat euróra a saját deviza eladási árfolyamán, hanem a kártyatársaság (a Visa) váltja át a saját (bankközi) árfolyamán a forintunkat euróra, ami jellemzően kedvezőbb, mint a bankok deviza eladási árfolyama. Ez alapján már körvonalazódik, az sem mindegy, hogy Visa, vagy MasterCard kártyával érkezünk külföldre." -
HUTCHDB
nagyúr
-
SOAD19
addikt
válasz
HUTCHDB #128359 üzenetére
és (B)(#128358) T_chris(/B)
Köszi! A kijelző nem halt be, tudtam rendesen használni, viszont a bekapcs gomb, meg a hangerő fel gomb nem működött. Na, majd meglátom mi lesz vele, mert szerethető telefon, kompakt is, nem lassult be majd 1,5 év alatt, egy szavam se lehet rá.
-
HUTCHDB
nagyúr
-
lorcsi
veterán
válasz
HUTCHDB #125047 üzenetére
Amiről írsz, ez állami cég, vagy multi, vagy esetleg magyar "magán" vállalkozás?
Át kell gondolni a váltást, ha igazságtalannak tartod a helyzetet.Ez nem neked, de igazából ebből a gondolatmenetből:
Nincs senki röghöz kötve, pályázni kell, át kell menni másik céghez, meg kell próbálni feljebb lépni, képzésekre, átképzésekre kell elmenni, a szövegeléseken kívül legyenek teljesítések mindenki mögött, meg lehet mutatni, ki mit tud egy adott területen.persze, lehet váltani..ide-oda menni..de mindenhez vastagon pénz kell(szinmpla dolgozó..legritkábban tud úgy félretenni)
sem a minőségi átképzések nem olcsók..sem a magasabb szintű állás keresés (Bp..albi..)
a vidéki városokban meg ha valaki nem haver-koma, nincs úgy benne vastagon a vérkeringésbe..lehúzhatja magátA fejlettebb társadalmakban máshogy megy a vezetői kiválasztás, illetve a vezetői beosztásban való maradás ez tény, de itt nálunk sincs azért olyan rossz helyzet.
elég kicsi ez az ország..a megyeszékhelyek is..mindenütt van olyan sógor-koma -jóbarát, akit beültetnek azokba a zsíros székekbe. persze valamennyire kell azokat a dolgokat érteni..de azért azt mindenki érzi szerintem, hogy nincs arányban a kereset és a tudás azokon a szinteken
plusz valamiért már vagy 29 éve csak nem akar úgy működni ez a fránya vezetői kiválasztás nálunk, mint nyugaton..vajon miért nem..ki tudja..
(kivétel persze mindig van..de max oylan 10% ha...de ez is jóindulattal külföldi versenyszférás cégeknől) -
bambano
titán
válasz
HUTCHDB #125042 üzenetére
"nem ismerem a szituáció minden részét, részletét": de, ismered.
az, hogy takarékosság címszó alatt üresen járatják a szerelvényeket, az minden ember számára, minden szituációban ökörség. nem létezik olyan helyzet, amikor anyagi okokból üresen jobb elküldeni egy vonatot, mint utasokkal.emellett nyilván lehetnek olyan dolgok, ami nekem nem jó, másnak meg igen. de az tény, hogy a vasút jelenleg drága, és két komolyan támogatott felhasználása van: párthaverok lerakója és pártfinanszírozó cég. az nem normális, hogy a vasúthoz képest a személyautó egy embernek éppen csak drágább, több embernek egyértelműen olcsóbb, miközben lényegesen lassabb.
-
Zola007
veterán
válasz
HUTCHDB #125036 üzenetére
Nem voltam vezető.
De amit leírtam, azon elég szemellenzősen lehet csak fogást találni.A hozzászólás, amire válaszoltál azt állapította meg, idézem:
"nem keresnek rosszul a MÁV vezetésben"
Ha ezt vitatod, azzal nem tudok mit kezdeni.
Nekem 2.6 - 5 millió forint / hó sok pénz. Aránytalanul sok pénz.Második hozzászólásomban pedig leírtam, hogy mint utas, miben érzékeljük a cég "megfelelő" működését.
Ha te 5 millió Ft/hó fizetést büszkén vennél fel, mert egy jelen állapotában működő MÁV-ot vezetsz, akkor azzal sem tudok mit kezdeni. -
törölt tag
válasz
"Nem tanultak, nem teljesítenek, leszarnak mindent, csak a fizetést, és a prémiumot veszik fel."
Nálunk ez úgy működik, hogy a felső 10-15 vezető veszi fel még az összes többi dolgozó prémiumát is. Cégcsoporton belül a teljes cégcsoport teljesítményétől függő év végi prémium jár minden egyes dolgozónak, a cégcsoport összes üzemében egyenlő mértékben. A cégközpontból ezt át is utalják a helyi céges számlára maradéktalanul. A tavalyi évben ez a prémium 950€ volt (kb ennyi szokott lenni minden évben). Kaptunk belőle 56k HUF-ot (a legtöbb, amit valaha is kaptunk ebből a prémiumból, az 83k volt). A maradék fejenként ~150k-t meg szépen a csúcsvezetők ellopják minden évben. De ez a sima prémiummal is így volt mindig, legalábbis amíg volt, és nem építették be az órabérbe. A cégközpontba mindig le lett jelentve a gyártásterv hiánytalan teljesítése, ergo a tulajék át is utalták a teljes bónuszösszeget. A havi 50k-t csak kettő esetben kaptuk meg, egyébként tipikusan 15-30k közötti összeget. A többi megintcsak főnökék számláján kötött ki.
Egyébként meg olyan roppant drága dolgok nincsenek a gyár területén, mint tömítések, o-gyűrűk, lámpák, stb. Ergo a termelés, és a gyár üzemeltetése valóban le vagyon szarva. A lényeg a felsővezetők rongyrázása, annak a fedezetét kell megtermelnünk elsődlegesen.
-
bambano
titán
válasz
pár éve kitalálta valamelyik okos máv vezető, hogy csökkenteni kell az utaskilométert, hogy takarékoskodjanak. ezért megszüntették például az egyik miskolci intercityt. de annyi esze nem volt az okostojásnak, hogy ahhoz, hogy Miskolcról Pestre el tudjon menni a vonat, először le kell menjen Miskolcra...
így tehát az lett a takarékosság eredménye, hogy a vonat üresen elment Miskolcra, majd ott átvedlett intercitynek, és visszajött Pestre utassal.
na az ilyennek fizetni kellene, hogy bejárhat a mávhoz.
egyébként meg a máv egyik nagy katasztrófáját akkor élte meg, amikor áttoltak egy csomó molos vezetőt a mávhoz. akik meg azzal kezdték, hogy a pályaudvar ugyanaz, mint a benzinkút. rögtön meg is szerezték vele a sok régi vasutas támogatását (nem)...
-
Salex1
őstag
válasz
HUTCHDB #124309 üzenetére
Ki vagyok ezektől az okos óráktól. Már fél éve barátkozok a gondolattal, hogy vegyek egyet, de nagyon elrettent, hogy naponta kell tölteni mindet.
Most éppen a Amazfit bip-el barátkozok, mert annak állítólag nagyon jó az üzemideje, illetve a Stratossal annak valamivel rosszabb, de sokkal jobb maga az óra.
Alapból jó lenne, ha SIM kártyás lenne, de kezdem azt hinni, hogy olyat nem találok jó üzemidővel.
Valaki esetleg tud tanácsot adni? -
Zola007
veterán
válasz
HUTCHDB #122335 üzenetére
Talajszerkezet és belvíz probléma ilyenkor az elsőrendű kérdés, másodlagos a költség, harmadlagos a praktikum
autóutat 2 féleképpen lehet átvenni - alul és felül, de a vasutat csak felül és sokkal nehezebb egy stabil 2 pályás vasúti hidat megcsinálni, mint egy 2 sávos autó aluljárót
Mivel a debreceni talaj nem sziklás, hanem puha, könnyű benne furkálni és ha már úgyis hozzá kell nyúlni az úttesthez az állapota miatt, akkor én is az autó aluljáróra szavaznék. -
Peti78
őstag
válasz
HUTCHDB #122047 üzenetére
Meg is van! Az asszony ment zsákmányért, hogy meg volt elegedve a kiszolgálással, vett sütnivaló kolbászt is. Üdv Nem mócsingos, óvatosan fűszerezett. Eddig jó, köszönjük!
Más! Ha jól emlékszem, lesz ma tüntetés Debrecenben. Gondolom a Kossuth tér a helyszín, de az időpont számomra kétséges. Tudja valaki?
-
ViragL
tag
válasz
HUTCHDB #121436 üzenetére
eustock.eu, most épp nincs készleten
-
Zola007
veterán
válasz
HUTCHDB #121361 üzenetére
Jelen esetben "gyerek" alatt a korosztályos besorolást (<18 év) értettem, nem mint utódot.
Nem ugyanaz venni egy 50 colos TV-t a 10 éves "kölyöknek" vagy a 23 éves felnőtt fiadnak diplomaosztóraFelnőtt fiam/lányom én is segíteném elindulni az életben, de 15 évesen menjen csak kollégiumba szocializálódni, ha nem maradhat otthon.
Gyakran süt az emberekről, mikor beszélgetek velük, hogy laktak-e valaha kollégiumban/albérletben vagy jártak-e valaha tömegközlekedéssel.
Még szebb dolog látni a személyiségfejlődést, mikor valaki elkerül "nagy mellénnyel" otthonról és elkezdi betörni a szociális közeg vagy az élet mindennapos problémái (kaja, rezsi, számlák, közlekedés, társas élet).
-
törölt tag
válasz
HUTCHDB #121361 üzenetére
" Egy hazassagnal pl. az egyik fel szulei a lakhatast biztositjak, a masik fel szulei meg lakas berendezeset, es az autokat. "
Én hova soroljam magam pl?
A mi esküvőnkön anyósom úgy ült a ceremónián,mint aki temetésen van. Apósom eljött bőr dzsekibe,és egy szál virágot nem vett a lányának. Semmit,szó szerint semmit nem kaptunk. Az esküvőnket is magunknak finanszíroztuk. Na de ez az én bajom,ha baj egyáltalán,nyílván van normális,értelmes szülő is. -
Zola007
veterán
válasz
HUTCHDB #121346 üzenetére
Nem
Ha lenne pénzem sem venném meg gyereknek laptopon kívül.
Azt is leghamarabb 9-10 éves korában és korlátozva, tanulásra irányítva.
Semmivel nem járulnak hozzá semmilyen terű fejlődéséhez.
Nem igazán látok kontrollt szülői oldalról az ilyen esetekben, bár annyira nem figyelem.
18 éves kor alatt egy lakásra végképp senkinek semmi szüksége.dewil666: Abszolút nem mozgok magasabb körökben, a laptopos szülő közalkalmazott, a telefonos DKV sofőr, a lakásos meg zöldséges, bár nekik azért jól megy.
Gyakran azt látom, hogy nem is igazán a gyerek sírja ki, hanem a szülő veszi meg a saját egójának a növelésére vagy hogy megmutassa a többi szülő előtt, hogy mekkora "király" és az ő gyerekének ilyen is van.
Én mostanság inkább örülök, hogy nem születtem tehetős családba. -
tahepa
senior tag
-
mghltm
addikt
válasz
HUTCHDB #121051 üzenetére
nem, jobban jar aprorol 6 / 12 ho garos hasznalt uzleti dell / fujitsu / hp / lenovo geppel
dedikalt vga nem kell, eleg az integralt intel
proci legalabb 3. generacios intel i3 ( ivy bridge ) vagy ujabb
usb 3.0 es hdmi legyen rajta
hdd helyett 240-es ssd
ram 2x2g vagy 2x4g
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- HP ZBOOK Fury 17 i7-11850H 32gb ram 1 tb ssd RTX A3000
- A Legújabb! Dobozos Új DELL XPS 13 9340/ULTRA 7-155H/32 GB Ram/1TB SSD/AI BOOST+INTEL ARC
- Lenovo v15 g2 Ryzen 5 5500U 16gb ram 512ssd FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station (kb. 20 szett)
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest