- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
aldebaran
addikt
válasz
Papaj x #166833 üzenetére
Szerintem a legjobb ilyen tekintetben ami gamer.
Ilyet találtam: 14k euronics, Szívesen megnyerném.
-
Cs1csó
titán
válasz
Papaj x #166836 üzenetére
Lehetetlen. Vegyük először a billentyűzetet:
- mekkora lenne a keret
- mechanikus vagy jó a membrános
- ha mechanikus akkor főleg játék vagy inkább gépelés ha pl. gépelés akkor legyen e halkabb?
- a kialakítása: TELJES tehát akár multimedia gombokkal numpaddal? Vagy akár extrém kicsi 60%-os (nekem ilyen van imádom mert így a 10 ujjas vakon gépelés miatt pont közepre esik az ASDF - JKLÉ billentyűkre a kezem és a jobb karomat, nem kell túlságosan "jobbra" tenni az egerezésért (ez fárasztotta anno a vállam, karom )
- a világítás az ma már alap de nem mindegy, hogy: csak egyetlen színben világít, vagy bármelyik szín beállítható vagy "szivárvány" tehát 5-6 billentyűcsoportonként más-más a szín és ez sajnos sokszor nem változtatható
Nyilván lehet még egyéb opció.Egér:
Először is, hogy MEKKORA a tenyere az illetőnek, és MILYEN fogással fogja. Ugye van kis közepes nagy tenyér.
A fogásból 3 félét különböztetünk meg:
- palm girp - ez a tenyér fogás amikor a tenyér teljesen rajta van az egér hátán jellemzően karból történik a mozgatása
- claw grip (ha jól tudom így írják) ez a KAROM fogás tehát az újjak vége van rajta és a tenyér nem ér az egér hátához csuklóból megy a mozgatása
-fingertip grip - UJJBEGY fogás: ekkora csak az ujjbegye érnek az egérhez nem is mindegyik és ujjbegye mozgatja az egeret isAz utóbbi kettő különbőző variációja is előfordul.
aztán persze van:
- szimmetrikus egér (ambidextrous) amikor bármelyik kézzel foghatjuk
- erogonomikus amikor jobb vagy balkezes felhasználasra van kitalálva egyéb módon nem is kényelmes a fogása
- aztán van ugye sok gombos, kevés gombos
- van kisebb, nagyobb egér stb.
- vezetékes vezeték nélküli - ha nem über profi játék a cél akkor egy egér bőven jó ha vezeték nélküli.
Kismillió permutáció.
Nekem mivel fájt az alkarom váltottam "ferde" egérre: [link] (nem pontosan ez de kb. hasonló)Van olyan, hogy milyen egeret és olyan is hogy milyen billentyűzetet topik ott is meg lehet kérdezni, de ott is lehet nem jutnának dűlőre.
Utánanéztem milyen KOMBÓ megoldások vannak és akár az is lehet egy UNIVERZÁLIS megoldás, ezek népszerűek 10k HUF körüli áron: [link] [link]
-
-
bul07
nagyúr
válasz
Papaj x #165803 üzenetére
Sajnos nálam tejtermékek nem kívánt folyamatokat indítanak be, így ha fogyasztok tejterméket ajánlott hogy lakóhely közelébe kerüljek kis idő múlva
Így max ha indulunk haza akkor fér bele bármi ilyen
Mcdonalds shake-et is szeretem nagyon, de annál még a haza érkezés is kétséges -
-
-
válasz
Papaj x #159444 üzenetére
Jó, hogy mondod, de többnyire nem áll a víz, csak a padló lesz nedves (legalábbis 1 év alatt egyszer volt ekkora árvíz) azt meg talán kibírja.
A lépésálló nikecell - XPS nemigen bírná el a telepakolt szekrények súlyát.
Még esetleg valami nagyobb macskakő is szóba jöhetne, ami a belvárosban le van rakva, az jó lenne, csak mikor fel volt szedve, nem figyeltem.Csöves: attól tartok, hogy az ugyanúgy elrohadna a nedvességtől, mint amit rátennék.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Papaj x #159442 üzenetére
Esélytelen újonnan ha ugyanilyen kéne, már évek óta (2006-2010?) nem gyártanak ilyet ha a nagyobb méretű (25 cmx6 cm) és ezek már nem kéménynek való téglák hivalatosan.
Bár nem annak kell így mindegy, de akkor is érdekes, hogy hivatalosan nincs olyan tégla forgalomban, amiből hagyományos kéményt lehetne csinálni, sőt már ugye nem is lehetne. Az újak 1 cm-vel kisebbek és sokkal sz@rabbak.
Jól jött volna nekünk is vagy 50 db a régiből újonnan, de kb esélytelen találni.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
Papaj x #157807 üzenetére
Hát ezzel nem lettem okosabb akár évszámot is írhattál volna.
Tény, hogy az új Ryzenekkel sok a probléma, de azért azt, hogy egy C2Q ma elég lenne merész kijelentésnek tartom. Netezni talán, bár azzal is meglepődnél. Amúgy mai napig van C2D konfigomKorhű monitorral, billentyűzettel, tiszta 2008 az egész
(design, minden)
Egyébként abszolút értékben nincs az egekben az ára. Maga a proci 3000ft környéke (igaz ezek a kisebb C2Q-k pl C2 Q8300, Q8400 5000ft), a lap is megáll egy 10-es alatt a DDR2-es memória (DDR2-ből 1GB/250-600ft ) sem túl drága.
Viszont ha azt nézed, hogy egy Intel Core2 Quad Q9500 45nm proci 2.83GHz, 1333 MHz FSB 95W LGA775 11990Ft, egy top lap még most is 10-15K környéke, és a drága RAM 3000ft-ért már kifejezetten minőségi hűtőbordás tuning 2×2GB DDR2 van, akkor némileg másabb, de akkor sem vészes. 25 környékéből megáll a minőségi platform (MOBO+CPU+RAM)Ha viszont azt nézem, hogy ennyiből kijön egy LGA 1150 lap (árban kb ugyanott van mint a top 775-ös), kijön egy 4th gen I5 (4-5000ft-tól van már, és mégsem C2Q középkategória), és 1500ft-tól már van 4GB DDR3, akkor biza tényleg drága a C2Q ... A topdog C2D árából az egyszerűbb lapos 4th gen I5 kijöhet 8-12GB RAMmal és nem is kérdés, hogy melyik a jobb választás.
HD4850-em nekem is volt, a HD370X2 után, és a HD4890 előtt
-
KROK640
nagyúr
válasz
Papaj x #157758 üzenetére
Mondjuk azért itt érdekes lehet, hogy az "egyetemi évek" mikor voltak, mert ha mondjuk 2009-ben, akkor ez még egy igencsak erőműnek számított, de ha mondjuk 2019-ben akkor már eléggé elavult volt.
Az AMD Ryzen anno nagy durranás volt, az 1000-es és 2000-es szériát szívből tudtam ajánlani (sőt, én magam is akartam), a 3000-essel már kezdődtek a gondok, amik az 5000-esre csak szaporodtak, és mosta 7000-es csak fokozta
Amúgy kíváncsi leszek az Intel Tile technológiájára (ott is chipletes felépítésű CPUk lesznek) nagyon. Az mondjuk eléggé rossz kezdés, hogy az első körben kimaradnak az asztali CPU-k és csak mobil eszközökbe jön majd.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Papaj x #157734 üzenetére
Nekem pár Intelem volt kezdetnek, majd egy brutál jó Athlon XP-s konfigom. 1700+@2669MHZ (3400+-nak felelt meg) verte a 3400-as P4-eseket is. 6 évig el is tartott, a második leghosszabb ideig aktív szolgálatban lévő gépem volt, és ha nincs az SSE2 hiány, akkor szerintem még erőben 2-3 évet is ráhúzhatott volna akár, mellesleg mai napig megvan.
Utána jött AM2-es Phenom 9500, ami azért volt nagyon jó, mert 4 magos volt, és akkoriban még a két magos proci sem volt túl elterjedt, a 4 magos egyenesen áll leesős volt. Legalábbis a környezetemben. Ugyanakkor a rettenetesen rossz oldala az volt, hogy valójában egy nagyon lassú CPU volt ahhoz képest amit várhatott az ember, gyatra tuning potenciállal. Ettől az történt, hogy bizonyos feladatokban lassabbnak éreztem mint a 1446@2669MHZ-es Athlon XP Tbred B CPU-mat, és időnként downgradeként éltem meg az új gépet. Azzal vígasztaltam magamat, hogy paraméterek alapján(!) nem lehet rosszabb mint egy 3200+-os Barton.
Ráadásul mivel volt benne SSE2, meg 4 magos volt, elindultak olyan játékok is (hál'Istennek amúgy mert ezért lett új CPU-m, erőre még megtette volna a 2669MHZ-es XP, csak a fránya SS2 hiánya miatt egyre másra nem indultak el az engem érdeklő címek) amik bőven kértek kakaót, és itt kijött a gyengesége.
Még egy éves sem volt, amikor leírtam, hogy bizonyos helyzetekben (és akadt sok ilyen helyzet) gyengébb mint a korábbi Athlon XP-m, és érdemes lenne Phenom II-re lecserélni minél hamarabb.
(Egyébként egy jó pont, hogy érzékeltessem a gyengeségét :
Amikor a HD3870X2-ről HD4850-re downgradeltem, akkor semmilyen változást sem vettem észre játékok alatt... amikor pedig beleraktam a HD4890-et megint csak semmiféle gyorsulást nem vettem észre.
Aztán amikor az I3-ba bekerült a HD4850 akkor 2× annyi FPS-t hozott minden játék alatt mint a Phenom 9500-al... a HD4890 meg még ennél is látványosabb előrelépés volt az I3 mellett, míg a Phenomban semmi különbség nem volt a 4850 és a 4890 között. )
A tuningolhatósága meg megint csak MEH... volt, 2600-on az istennek sem bírtam hosszútávon stabilizálni, 2500-on valamiért nem szeretett indulni, 2400-on rommáfeszelve stabil volt, de nagyon melegedett és sokat fogyasztott, miközben teljesítménynövekedés kb csak mérhető volt, érezhető nem, szóval hamar letettem a tuningjáról.
Sajnos pont akkor jött olyan élethelyzetem, hogy majdnem 5 évig egy csavart sem tudtam venni a géphez, szóval mai eszemmel már csak keresztül verekednék magamnak egy C2Q-t, valami tuningos lappal, és nem 2GB hanem legalább 4GB RAMmal amíg tehettem volna. Mire lecseréltem a Phenom 9500-at már borzasztóan csereérett volt. 2014-ben egy néhol csak 2003 májusát (Barton 3200+) idéző procit ideje volt már lecserélni.
Apró bár utólag nem vigasztaló adalék, hogy akkoriban folyton azt mondta mindenki, hogy AM2-es lapba nem lehet Phenom II-t rakni, vagyis nem csak CPU-t hanem lapot is kellett volna cseréljek, sőt, akkor már DDR2-ről DDR3-ra is érdemes lett volna átálljak, tehát memóriát is vennem kellett volna (ez akkoriban olyan 100 ezer ft körüli kör lett volna, ami szóba sem jöhetett); és nemrég valahol olvastam, hogy elvileg DE, bele tudtam volna rakni egy Phenom II-t.
Mondjuk a lapot is érdemes lett volna cserélnem, mert valami hibája volt : Tök mindegy milyen bios elemet tettem bele, az azonnal lemerült, vagy nem is funkcionált, a lényeg az, hogy áramtalanítás után mindig az egész bios visszaállt default-ba (még a dátum is); ha pedig áram alatt hagytam, akkor időnként random idő múlva bekapcsolt a gép. Nem egy éjszaka ébredtem arra, hogy a gép megint magától elindult.Ezután ismét visszamentem az Intelekhez, de ígyis folyamatosan 10+ évig AMD-s voltam.
A Ryzenekkel az a baj, hogy még az 1000-es és a 2000-es széria viszonylag jó volt, a 3000-estől elkezdett válogatós lenni a RAMra és az SSD-re, az 5000-es szériával rengeteg pronléma van, a 7000-esnél meg még elfüstölések is stb, egyenesen drága pénzért lehet béta tesztelni őket!
És ezt nem én találtam ki, elég benézni a nem induló gépek topicjába, látszik, hogy óriási Ryzen túlsúly van az Intelhez képest, ráadásul jellemzően csupa 5000-es, számukhoz képest sok 7000-es, de a 3000-esek is előfordulnak. (1000-es és 2000-es nem annyira).Egyik havernak 1500-as Ryzenje van, még akkor vette mikor ez új volt (2017 októbere), aztán elgondolkodott, hogy cserél, Ryzen 5000-es vagy esteleg már 7000-es szériára. Mondtam neki, hogy ha mindenáron 7000-est akar, akkor várjon még lejjebb mennek az árak, meg látszik, hogy mennyire forrja ki magát, újabb steppingek jobb lapok stb, egy 6 hónapot adhat a dolognak. Ha meg fejleszteni akar, akkor inkább 12th esetleg 13th gen I5-I7, azt tudom ajánlani. Ha kevesebbet szán rá, akkor meg 10400F, de még egy 10100F-el is jobban jár, és minimális fogyasztással, relative olcsón beszerezhető. (RAMja maradhat, lap kell meg CPU). 24 ezer ft-tól van fapados lap, maga a 10100F meg 25000ft, 50 ezerből van egy modern, keveset fogyasztó, problémamentes gépe, 3 év garral, ami érezhetően erősebb a jelenlegi konfigjánál.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Papaj x #157702 üzenetére
Gondoltam jobb is, ha kifejtem, hogy mostanság miért nem preferálom az AMD-t, hogy nem fanboyságról van szó, sőt ... 24 éve van saját gépem, ebből 11 év AMD főgép, de 20 éve folyamatosan van itthon AMD, és anno tuning versenyen is hazánkat/városunkat AMD-vel képviseltem.
A memória most nagyon nem jó business erre, tavaly novemberben azért nem vettem, mert láttam, hogy az SSD és a RAM ára is komoly csökkenésnek fog indulni, ígyis kicsit elhamarkodottan vettem december végén (+16GB RAM és 1TB M2 SSD), de akkor már nem akartam tovább várni. Ahhoz képest az esés egyébként már nemis vészes, de uh.. nem is kicsi, most nézem a 21 ezerért vett 16GB-os kit most mindössze 14 ezer. Bár én meg 6 hónapja használom
A VGAval volt nagy szerencsém, mert pot optimálisan láttam mikor érdemes beszállni, januárban vettem egy RTX3060-at 118-ba szállítással együtt, (új bontatlan), a használt ára azóta is csak 95-re esett le, szóval 20 ezer ft-ért nem érte volna meg 6,5 hónapot várni (napi kb 100ft-omba került, hogy hamarabb lett VGA-m, hát nem nagy cucc). De újonnan még mindig 149 környékétől indulnak
(A második RTX3080 10GB-val kevesebb szerencsém volt, azon buktam egy 20-ast- egyébként ezt sem a saját hibámból, csak akinek hoztam "meggondolta" magát, így kénytelen voltam máshová eladni, de pár hét után mikor lejjebb ment az ára)
-
KROK640
nagyúr
válasz
Papaj x #157685 üzenetére
Az AMD-t azárt hagytam ki a szórásból, mert mostanában (akár csak itt a fórumon is) rengeteg panaszt, meghibásodást hallok, tapasztalok felőlük (javarészt valami memóriaeredetű dolog szokott lenni), olyan 75-25% ez a meghibásodások az AMD javára. Plusz a 7000-es szériát még bétatesztelik a vásárlók, szóval most perpillanat annyira nem szoktam erőltetni az AMD-t.
Ugyanakkor itt azért elemeztem a matekot, mert ha szempont egy M2-es SSD, annyira, hogy a pár ezer ft-os átalakító nem fele meg hanem új lap kell, akkor érdemes lehet egy kis extra ft-ért egy újabb, kevesebbet fogyasztó, teljesítményben kicsit többet nyújtó konfigra átmenni, és nem megijedni az I3 névtől, hiszen 10th gentől az I3 erősebb mint 7th genig bezárólag az I7.
Ugyna a pontos körülményeket nem tudjuk, de ha nulláról kell választani egyértelműen a 10th gen I3, ha adott mondjuk a 4th gen I7 meg az M2 SSD, akkor meg átalakító... lap csak akkor, ha az amúgy nincs, bár ezen a ponton már elgondolkodnék, hogy nem is veszek, hanem RAMot, CPU-t eladva 10th gen I3.Ami a RAM eladásod illeti, attól függ : ha használt volt, akkor ez teljesen korrekt ár volt érte. 29000ft-ért már bolti új bontatlan van, 2×16GB Kingston Fury Beast, 3 év garanciával.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Papaj x #157664 üzenetére
Igen, én ezt tudom. A 4th gen proci mellett az M2-nek csak annyi értelme van, hogy tudod használni az M2-es SSD-t, de létezik amúgy erre PCI-os átalakító is, szóval szerintem annyira nem fontos az M2 slot egy 4th gen lapon.
Platformváltás : Fent van a 4th gen I7-esek ára, de már nem annyira. Ha hasonló teljesítményt akar mint egy I7 4770 akkor kb a 10100F jöhet szóba, az pedig 25 ezer (H-s lap) / 39 ezer (B-s lap) + 24 ezer és még új RAMot is kell vegyen, ami 16GB esetében további 13 ezer ft (GSkill 3200, de ez alá nem éri meg adni, mert 1000ft-al olcsóbban van csak, és az már noname 2133-as). Ez alapjáraton is 62-76 ezer, plusz a rendszer újrarakása. Én bevállalnám (I7 4770 vs I3 10100F esetén kb 15% van az I3 javára, miközben nagyon sokkal kevesebbet fogyaszt és kevésbé melegszik, meg mégiscsak egy modern rendszer), de ha nagyon árérzékeny, akkor ennél sokkal olcsóbban jöhet ki egy LGA1150 alaplappal, ami használt, régi platformos, és ebből kifolyólag szerintem 10-15 ezer ft-nál megáll.
Egyébként az igények alapján nekem az a gyanúm, hogy egy 4th gen procis, SLI/CF rendszere lehet, és lett egy M2 SSDje amit használna.
-
SOAD19
addikt
válasz
Papaj x #157196 üzenetére
Komoly, ez az ember... Most belenéztem, ebbe a hosszabb verziójába a videónak. A 18 perctől megszakérti, hogy miért nincs 2005-től fehér karácsonyunk. Mert a mocskos holland, dán szélerőművek miatt a szél nem tudja a havat idefújni az Alpokról...Megtudhattam azt is, hogy az EU szar, agyhalott történet.
Sejtem, gondolom mi a pártpreferenciája...[link]
-
torcsrent
tag
válasz
Papaj x #157202 üzenetére
Venni/bérelni kell egyet saját használatra (1. autónak használva, úgy mint a korábbi belsőégésűt), és azután a többhónapos tartós teszt után kialakul mindenkiben a saját véleménye, hogy neki megéri-e váltani vagy sem, jelent-e kompromisszumot vagy sem, stb. Írhat bárki bármit, főleg ha csak messziről látta, de még nem használta. Ki kell próbálni. A magánszemélyek autóasználata alapján a többségüknek az év minimum 335 napján meg fog felelni, a maradék maximum 30 napban lehet máshogy kell terveznie.
Én bátran ajánlom. (Bár a hazai akkugyárakkal nem értek egyet) -
Papaj x
senior tag
válasz
Papaj x #157196 üzenetére
Ezt, mint mai akkugyár, s jelenlegi elektromos autók miatt hoztam fel, s kíváncsi vagyok a véleményekre.
Yanna és SOAD19 köszönöm a reagálást.SOAD19: Nem, ő egy egyszerű autóversenyző cgány gyerek, akit megkérdeztek erről, hogy mi a véleménye. Ő még a ladával kezdte, mint itt sokan kb.
Szerk.: Állást nem akarok foglalni, tényleg véleményekre lennék kíváncsi elsőre egy tanultabb közösségből, ami mai napokban szerintem releváns. -
patex1983
őstag
válasz
Papaj x #156946 üzenetére
Tök mindegy minek nevezzük, de mostanában megint terjed valami, de durván.... A környezetemben sokan betegek, kollégák, család.
A tünetek ugyanazok, torokfájás, kisebb láz, rekedtség, izomfájdalom, fejfájás, gyengeség.
Igen, tudom, ezek tipikus influenza tünetek... De annak idején is ilyen tünetekkel terjedt valami, amit elkereszteltek covid-nak és tönkrevágták vele az országot, az embereket....
Kíváncsi leszek, hogy most mikor fog eszükbe jutni újra elhúzni ezt a kártyát, de ahogy hallom, már nem kell sokat várni.... -
-
KROK640
nagyúr
válasz
Papaj x #156838 üzenetére
Hát ez így nekem nagyon necces. Ha csak nem kell nagyon valamiért pont az az ingatan én ezt inkább kerülném. Ugyanis ha a végrehajtók nem tezsik ki a bérlőket, akkor elképesztően nehéz dolgod lesz törvényes úton kirakni őket, és akár egy évig eltarthat úgyis, hogy mindeközben egyetlen fillért nem látsz tőlük.
Ha ehhez hozzáveszem azt, hogy gyakorlatilag egy banki tartozást is megvásárolsz (bár azt el kell intézni vele, hogy az ingatlanért kapott pénzből ő rendezze a bakot, különben nagyon ráfázhatsz).
Mindent egybevetve én ezt inkább kihagynám, vagy a bonyolult helyzetre való tekintettel komoly árengedményt kérnék (bár akkor a másik tulaj mégkevésbé akarja majd eladni) -
lappy
őstag
válasz
Papaj x #156838 üzenetére
Ha a tulajtól veszed akkor az albérlet folytatódik es őket csak a jelenlegi szerződés szerint tudod kirakni az ingatlanból. De ahogy irtad ha végrehajtási útján megy akkor nem a te feladatod. Es azt is meg kellene nézned hogy nincs e haszonélvező na mert ha van akkor őt onnan ki nem rakod.
-
-
Atomantiii
addikt
válasz
Papaj x #156293 üzenetére
Újra elkezdte a nemnormális valaki a durrogtatást, gondolom ugyanott, ahol tavaly. Ahogy megyünk kifele a pocsaji úton van egy tanya a focipálya után, de hogy ott mi a fenét zavarnak a galambok vagy az őzek nem bírom felfogni. Nem igaz, hogy senkit nem zavar Pályiban sem.
De még éjszaka is és még a szomszéd faluban is hallatszik! Én tavaly próbáltam jelenteni, de sz@rt sem ér ha csak engem zavar és senki más nem jelzi. Biztos velem van a baj de még csukott ablaknál is hallom éjszaka, de legalább venni halkabbra. Ki lehet az a f@szkalap hogy senki sem mer neki szólni?
Ui: Azt is felkötném aki az első ilyet legyártotta.
/Nem elég hogy a Molosok ott zajolnak 1 km-re se tőlünk a tornyukkal, még ezt is hallgathassuk./
-
sto1911
veterán
-
7Sony7
addikt
válasz
Papaj x #155959 üzenetére
Elsősorban műhelybe vinném, hogy ha nem akar kijönni valamelyik injektor, ott jobban el lehet vele szórakozni, mint itthon a szabad ég alatt, ha lehet. De ha nincs más megoldás, a házhoz jövős telefonszáma is jó lehet.
A kis imbusz anyákat utánhúztam (nyomatékkal), de már meg van égve a tömítés, így is átenged. -
bul07
nagyúr
válasz
Papaj x #155478 üzenetére
Na felraktam az AMD programját
Talált frissítést, felrakta és megint előjött a hibaSzerintem nekiállok csinálok egy W11 telepítőt, mert lehet AMD programjába lehet kattingatni hogy mit telepítsen de az megint idő tesztelni hogy mi csinálja és lehet a végén úgyse lesz jó és elment sok idő
És hátha a W11 driverekkel nem produkálja -
bul07
nagyúr
válasz
Papaj x #155475 üzenetére
AMD "auto updtae"
Ezt nem ismeremNem az én gépem. Próbálom megoldani és utána majd csinál valamit vele
(#155476) Pyttawrx
Az W11 való ha jól nézem
De már ott tartok hogy azt is ráfogom próbálni, de már csak holnap, mára elég.....
De tudjátok mit nem értek
Amikkor a gépet vette, akkor 2db-ot vett teljesen ugyan azt, és a másikkal nincs gondHa más nem lesz tényleg meg kell próbáljam a a W11-et rátolni, csak ahhoz telepítőm sincs még
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
Papaj x #154817 üzenetére
Azért azt leszögezem, hogy LGA1151-ből több generáció is van, itt lejön, hogy te a 6-osra gondolsz, azzal egyet is értek, főleg már a DDR4 miatt is. Ami azalatt talán még elmegy egynek LGA1150-en a 4th gen, főleg az olcsó DDR3 és még ma is tűrhető erő miatt (van rá 4C8T proci is 3500MHZ-en), de ott is abszolút a jobb I5 a mai árak tükrében, hiszen a jobb I5-ösök is 7-8 ezer körül mennek ezen a platformon. Az I7 viszont abszolút nem éri meg, a 23-30 közötti árával. Akkor már inkább 6-7th gen I5 + DDR4.
Az RX széria most kezd visszatalálni árban oda amennyit ért, emlékszem, amikor az RX570 8GB 160(!)db ezres volt (2021 január, a cripto őrület csúcsán), most RX580-at lehet venni 45 körül, RX590-et pedig 50-ért. Most talán még ennyit megérnek.Az LGA775 tényleg nagyon elavult, de a Q9XXX-es sorozattal kivezetődött úgy 13 évvel ezelőtt, szóval arra tényleg nem is érdemes már gondolni, pláne, hogy az még maximum DDR2-es platform volt, amiben ma már maximum retro gépnél gondolkodnék, de napi használatra semmiképp sem.
Nem is annyira DX problémák, hanem az SSE utasításkészlet különféle verzióinak a hiánya ami fő probléma (DX problémákkal a VGA-k, akár az LGA775 korabeliek) kűzdöttek. Az is korlát tudott lenni, de ha megnézem, hogy a 2001-es GeForce 3 már DX8.1-es volt, most meg a DX12.2-nél tartunk akkor ez annyira nem nagy korlát.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Papaj x #154794 üzenetére
Na igen, haver most akar Q8400-at Q9500-ra cserélni. 13 ezer ft lenne neki a csere. Meg mellé ugye 30K körül valami lowprofile kis VGA. A helyében eladnám az egész mostani gépét (kb +20K), és ebből az összegből már 4-6th gen I3/I5-ösöket is lehet vadászni.
De ha már itt tartunk pl a 4th gen árai is értehetetlenek számomra, pár napja néztem : I3-asok 1000-4000ft között mennek, I5-ös 4000ft-tól kb 8000ft-ig, az I7-es meg 22 ezernél kezdődik, de 29 ezerig mind jegelve van, vagyis ha nem akar várni az ember akkor 30 ezer lesz az inkább. Hozzá a lap sem olyan olcsó, 10 ezer alatt csak hibás lap van, még a legfapadosabb H-s lapok is 15 ezer körül vannak, a B-sek 18-20 környéke a Z-sek is 20-tól indulnak, szóval maximum a relative olcsó DDR3-as RAM árak lehetnek az egyetlen vonztóak a platformban.
Az érme másik oldala, hogy 4 mag 8 szállal ma eléggé el lehet lenni, de azért 4 mag 4 szál sem olyan durván rosszabb mint amennyivel olcsóbb. -
Papaj x
senior tag
válasz
Papaj x #154581 üzenetére
Elnézést, a "kérdés" lemaradt.
Csak csodálkozva nézem, hogy hogyan lesz 25 ezer HUFból 65..
Sajnos a klíma fűtés a gyerkőc miatt kell, vegyes tüzeléssel nem tudok állandó hőfokot tartani, így nincs más opció.
A házikó 75 nm, volt fatüzelés is 1-2 évig, de nem jöttem ki jól (vagy rohadt meleg és szellőztetés, vagy hideg..), bár most ilyen árak mellett ( h tarifa hiányában, fél éve nem tudjuk elintézni), így valamit lépni kell, ha lesz tél..Gyerkőc miatt pedig ki kelett költözzek a "disznó ólba", itt a gépek köztött meg nem lenne egészséges a fatüzelés..
Így idén remélem, még ide is kerül egy klíma ki, olcsóbb mint a hősugárzó..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest