Hirdetés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zola007
veterán
Akkor bedobom már a témát, hogy szerintetek Debrecenen belül melyik a legjobb pizzéria, ami párhuzamos közlekedésre alkalmas úttest mellett helyezkedik el?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
HUTCHDB
nagyúr
-
tibbike01
addikt
Sziasztok,
Tud valaki jó autómosót Debrecenben, ami viszonylag olcsó és jó?
Nem a "csináld magad" kézi mosóra gondolok. -
kungzi
veterán
Ha valakinek van NEM használt 5m-es rgb ledszalagja távirányítóval és tápegységgel és eladná mindenképpen írjon privátot. Ma érte mennék a városban. Köszönöm
Boldog új évet kívánok mindenkinek!
-
lamiki
senior tag
válasz
Zola007
üzenetére
Méretben a 25 mm-hez a 3/4" csődugó is elég közel áll (3/4" cső külső átmérője 26,9 mm), azt meg bármelyik vaskereskedésben kapsz szerintem, itt nálunk Böszörményben van legalább 4 helyen, kb 20-30 Ft Itt biztos kapsz Debrecenben
-
bul07
nagyúr
válasz
Mikulásbá
üzenetére
Ajtó kulcsra zárva tűzvágó balta belül bár kívül van csomó eszköz amit tudnának használni(kapa, gereblye, csákány) de alapból nem hinném hogy azért járkálnának itt hogy bármi bajt csináljanak
Meg van egy jól megtermett Kuvasz is bár láncon de van (van vagy 60kiló)A férfiaktól kell tartani mert ki tudja, főleg csorda szellembe
Csak azt nem értem hogy kerülnek ide mert hogy nem gyalog jöttek át Románián az biztos, mert ez a rész messzi van Szerbiától
Szerintem Szerb-Román határon valaki felvette őket elhozta erre a részre és mondta nekik hogy abba az irányba
Vagy magyar csempészek felvették őket nyugati országrészben mentek egy kört és itt erre kirakták őket hogy osztrákba vannak, ilyet régen is csináltak a 90-években
Volt hogy felszálltak a buszra hogy Bécsbe kérnek jegyet, buszsofőr felvette őket és a határőr laktanyánál megállt bement szólni hogy hozott pár menekültet -
bul07
nagyúr
Biharkeresztes és Komádi között bőszen keresnek 8-12 migráncsot, bejelentés kaptak de még nem találták meg őket
Én meg pont őrzők és védek
(Nato dezodor bekészítve biztos ami biztos alapon)
Esetleges éjszakai szunyókálás kilőveMúlt héten is találtak vagy 30-at
-
atike
nagyúr
LG 107 cm-es plazmatévé + fullos állvány eladó. Itt 50k.

Raktam fel pár képet még, meg pár adatot. Dönthető, állítható magasságú az állvány, és az asztal rész külön is használható.
-
Zola007
veterán
válasz
üzenetére
"Meg kellene fordítani a szabályozást, és nem azt kitáblázni, hogy hol tilos parkolni, hanem azt, hogy hol lehet."
Osztom a nézeted. Több tábla, de kevesebb gond. Persze akkor kevesebb lenne a bírság is, ami jellemzően nem cél.
Én egy GPS alapú rendszernek örülnék, amit összevonni google maps-al és koordináta alapján megmondaná, hogy ahol éppen megálltál, ott lehet-e parkolni. Persze ez meg személyiségi jogokat és követési problémákat hozna fel, ami miatt megint menne a pampogás, illetve nem elég pontosak a magán GPS-ek, csak a katonai.
De milyen királyság lenne, ha mondjuk nem kellene parkolóórával sem szórakozni, hanem megálltál a parkolóban, elindítja a szerver a számlálást, mikor eljössz onnan, akkor pedig levonja a feltöltött parkolás egyenlegedből.
Biztos van ilyesmi már külföldön -
mezis
félisten
válasz
üzenetére
Lakó-pihenő övezetre járdahiány esetében meg van fordítva:
"39/A. § * (1) * Lakó-pihenő övezetbe - a „Lakó-pihenő övezet” jelzőtáblától a „Lakó-pihenő övezet vége” jelzőtábláig terjedő területre - csak a következő járművek hajthatnak be:
.
.
.
(3) A lakó-pihenő övezetben a vezetőnek fokozottan ügyelnie kell a gyalogosok (különösen a gyermekek) és a kerékpárosok biztonságára. Ha az úton járda nincs,b) járművel várakozni csak az erre kijelölt területen szabad."
-
xuldar
addikt
válasz
mamusz11
üzenetére
Először leparkolsz fent, lemész a MM-ba, megveszed a cuccot. Kapsz egy papírt, amire kiadják odalent. Megbeszélitek, hogy mikor mész érte. Ha azonnal, akkor lemész, kihozzák a cuccot, bepakoljátok és mehettek.
A lenti rész nem (volt) fizetős (tavaly), de nem parkolóház, csak rakodótér. Nem szeretik, ha otthagyod a verdát. -
kungzi
veterán
Valaki nem tud Debrecenben olyan boltot ahol 3000Ft körnékén lehetne venni 5m RGB ledszalagot távirányítóval, tápegységgel?
Köszönöm, neten sok helyen lehet, de én ma szeretném megvenni.

-
copass
veterán
válasz
Chesterfield
üzenetére
kresz 41. § Várakozás
(1) A 40. § rendelkezéseit értelemszerűen alkalmazni kell a várakozásra is.
(2) Tilos várakozni [a 40. § (5) bekezdésében említetteken túlmenően]:
c) ahol a jármű az út menti ingatlanra való behajtást akadályozhatja;
garázs egyértelmű, trafó megint. -
xuldar
addikt
válasz
mamusz11
üzenetére
Ha a Hunyadiról fordulsz be a Fórum parkolójának a feljárója felé, pár m után van egy elágazás, ahol jobbra is tudsz menni, az az út a pincébe vezet. Na ott kell lemenni és egyből a bal oldalon találod a rakodóterületet.
Úgy kötözzétek le a cuccot, hogy a meredek emelkedőn nehogy elcsússzon vagy elboruljon. -
-
mamusz11
tag
Üdv!
A mediamarkt-nak(Fórum) hol van a rakódó tere?
pl:venni szeretnék egy háztartási gépet azt hogy tudom elhozni (utánfutóval),hova parkoljak ? -
törölt tag
válasz
Chesterfield
üzenetére
Vagy csak azért rakták ki, mert már sok probléma volt az ott szabálytalanul parkolókkal.
Egyébként miért hiszi minden autós azt, hogy ahol nincs épület, az parkoló?
Meg kellene fordítani a szabályozást, és nem azt kitáblázni, hogy hol tilos parkolni, hanem azt, hogy hol lehet.
-
Zola007
veterán
válasz
Chesterfield
üzenetére
Őszintén ezt senki meg nem fogja neked mondani, de 2 dolgot tanácsolnék
- fizesd be és felejtsd el
- ha egy hasonló kialakítású helyen van tiltó tábla, akkor oda se parkolj inkább, ahol nincs,. Mert vagy véletlenül nem raktak vagy pont direkt, de mindkét esetben te húzod a rövidebbet a közterületesekkel szemben. -
tahepa
senior tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Nyílvánvaló volt a kép alapján....

-
Chesterfield
őstag
válasz
copass
üzenetére
Akkor a következő kérdésem, ha ezek a beugrók járdának számítanak, akkor a többi helyen miért van kitéve a megállni tilos tábla?
KRESZ 40.§. (8) „A járdán − részben vagy teljes terjedelemben − csak akkor szabad megállni, ha
a) azt jelzőtábla vagy útburkolati jel megengedi,
b) a jármű a járda szélességének legfeljebb a felét foglalja el,
c) a járdán a gyalogosok közlekedésére legalább 1,5 méter szabadon marad, és
d) a jármű tengelyterhelése az 1000 kg-ot nem haladja meg.”
A járdán (akár részben) megállni csak a négy feltétel egyidejű teljesülésekor szabályos. -
tahepa
senior tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Talán itt kellene majd megnézned.
-
Zola007
veterán
válasz
copass
üzenetére
Én egyszer parkoltam egy jelöletlen garázsajtó elé a Görgeyn, hogy ne kelljen messziről pakolni
El akarták vontatni, mert mint kiderült, az a szemétledobó ajtaja és ott hozzák ki keddenként a 2db nagy konténeres kukát. Pechemre kedd volt és 2 napja laktam ott
Azóta nagyon megnézem hol állok meg.
Nem is a bírság miatt, hanem láttam már 2-3 vontatást közelről, és bizony nem kímélik a fényezést mikor emelik a kocsit.Ha valaki tudatosan rossz helyre parkol, írja ki egy A4-es lapra a telefonszámát, ha gebasz van, talán felhívják.
Talán ismerős az "30 méteres szabály" (100 feet parking rule vagy valami ilyesmi, a méterben nem vagyok biztos, lehet hogy 50 és 150 feet)
A pszichológusok szerint mindenki igyekszik ezen a távon belül parkolni. Amennyiben nem talál helyet, akkor inkább tesz egy kört a parkolóban, mintsem 100 méterre megálljon, pedig kimutathatóan több idő és üzemanyagveszteség, mint egy kis séta.
-
copass
veterán
válasz
Zola007
üzenetére
a kövezett rész is járdának számít.
a trafó ajtó elé szintén nem ajánlott parkolni mert ha áramtalanítani kell a környéket tűz esetén vagy akármi akkor nem fognak azon gondolkozni egy másodpercet se hogy megkeressék a tulajt!
amerikában nem xaroznak a tűzcsap mellé parkolásnál!

-
Zola007
veterán
válasz
Chesterfield
üzenetére
Azt nem tudom, hogy a lépcső és járda folytatásának tekinthető-e a kövezett rész, de mikor a Görgeyn laktam, itt mindig parkolt egy nő 2 autóval felváltva és sohasem büntették meg. ► [link]
Pedig a trafóház mindkét oldalára ki van téve a megállni tilos tábla. Egyszer kérdeztem, hogy nem lesz-e ez drága, de szerinte ő ott jogosan parkol, mert az már nem az utca
inkább ráhagytamEllenben amikor jöttek darusautóval tetőcsatornát tisztítani az EON-tól, akkor igen hangosan qrvanyáztak "valakire", úgy, hogy a 6. emeletig lehetett hallani.
Szóval én magam részéről már csak azért sem parkolnék trafóház mellé, mert még "véletlenül" rádől egy EON-os létra a kocsira. -
mghltm
addikt
válasz
Chesterfield
üzenetére
sajnos tapasztalatbol mondom, de ha a rendorseg / kozterulet megbuntet, nyelni kell egyet es be kell fizetni akar reszletekben is. probalkoztam korabban fellebbezessel, de ertelme semmi, szerintem le se sz@rjak amit irsz, pedig kozlekedesi jogasszal egyeztettunk.
-
Bjørgersson
félisten
Merre érdemes valami ilyesmi koaxiális FM kábelt keresni?
-
Chesterfield
őstag
válasz
mghltm
üzenetére
A járda fogalma:
b) Járda: az útnak a gyalogosok közlekedésére szolgáló - az úttesttől szintkülönbséggel, kiemelt szegéllyel, vagy más látható módon elhatárolt - része; a gyalogút azonban nem járda.(#99632) daa-raa:
A levélben ezt írták:
a KRESZ 40.§(8) bekezdés a) pontjában foglaltakat megszegte, a járdán úgy várakozott, hogy azt jelzőtábla, vagy útburkolati jel nem engedte meg.Szóval nem a trafóház miatt van.
-
törölt tag
válasz
Chesterfield
üzenetére
Ha jól tudom tűzvédelmi szabályzat tiltja a trafóházak közvetlen közelében való parkolást.
-
mghltm
addikt
válasz
Chesterfield
üzenetére
"marad legalább 1,5 méter szélesség a gyalogosok számára"
szerintem mindketto szabalytalan
-
Chesterfield
őstag
Valaki meg tudná nekem mondani, hogy mi alapján parkol tilosban a fekete autó?
-
Zola007
veterán
Ilyet hol kapni?
Falcoban és Szivárványban nincs
kerestem "csődugó" és "székláb dugó" néven, de nem jutottam semmire. Esetleg mivel helyettesíthetném?
Fémvázas szék lábában volt, a recézett rész átmérője 23mm, a talprész 25mm
Fontos lenne, mert laminált padlón van a szék és enélkül még filcet sem tudok a csőre ragasztani
-
Zola007
veterán
Benéztem a Hajdu bihari mobiltelefont adok-veszek Facebook csoportba

A hirdetések alapján megtippelni nem merem mennyi lehet a fiatalok átlagos intelligenciaszintje, de 10 év múlva komoly bajok lesznek országszinten, az már biztos. -
lappy
őstag
Egy gyöngyszem a Facebookról

"Sziasztok.Gondolkodom az eladàson szerintetek mennyit érhet?Mint látható kb 320-as körül van,full bőr patika àllapotban.Jön megy,teszi a dolgàt.Futómű nem zörög,olajat nem csípegeti,de sajnos néha a vizet elereszti.Frissen ràlakatolva az ajtó,rozsda sehol!!!!Sport dobnak,és a 60-as rendszernek köszönhetően nagyon szedi a làbàt.Plüss belső,nem pàràsodik,azonnal indul hidegben is.Fogyasztàs 9-10 liter között napszakonként,amihez ez a gyönyörű individuàl 2 színű bőrözést is adom természetesen.4 évszakos papucsok amik hegesztve javítva soha nem voltak.Vezetett szervízköny a doktor úrtól,törve soha nem volt,frissen szervizelve természetesen.Sajnos néha dadog ha nem kap elég üzemanyagot.1 tulaj vagyok mióta a tanyàról behoztuk saját làbàn.Tesók,kupecok,nem hozzàértők,és akik nem adnànak legalàbb 2x annyit mint amit ràköltöttem ne is írjanak.Aki ért hozzà az tudja hogy ezzel rögtön utànadfordulnak bàrhol."
-
Atomantiii
addikt
Epoxigyanta féle ragasztót mivel lehetne oldani? Csak ugye az a baj, hogy maga a két felület is amit összefog hasonlóan üvegszálas szövet, tehát az lenne a lényeg, hogy ne sértse meg a két összeragasztott felületet, mert utána vissza kellene ragasztani ugyanúgy, csak hozzá kellene férni a belsejéhez.
-
Borosz
őstag
Vennék sata hdd caddy-t notebookhoz. A slim-től vastagabb kell. A régebbi. pü ha van ilyened.
-
7Sony7
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Régi. Bosch VE. Mechanikus. Valószínűleg tavasszal megnézetem, ha addig kibírja. Úgyis meg akartam nézetni az izzítókat, fúvókákat is...
-
7Sony7
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Na, ezt még nem próbáltam.
-
7Sony7
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Minden sebességben, igen. Adagolós a "végső megoldás",
sokba kerül. -
7Sony7
addikt
Mechanikus adagolós dízelmotor 1700-1800 fordulat körül alig érezhetően rángat, viszont alatta, fölötte nem. Mi lehet a hiba?
-
dobolan
senior tag
Forgószék (képen látszik a használat): 5eFt

Babakád (fürdőkádra rakható tartókkal): 4eFt

Fürdetéshez fektető (babáknak): 2eFt

-
Zola007
veterán
Kell valakinek 2db DELL 24 colos monitor doboz?
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- TCL LCD és LED TV-k
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Spórolós topik
- Parfüm topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Milyen egeret válasszak?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- További aktív témák...
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- SONY PLAYSTATION 5 PRO KONZOL, 2TB
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- Elegoo Saturn 4 Ultra 16K + Mercury Plus V3.0 + Mini Heater
- Samsung Galaxy S23 Fe 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4151, 100% Akksi
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Eladó EVGA GT 640 2GB videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerintem simán pénteki volt...
(Nato dezodor bekészítve biztos ami biztos alapon)

inkább ráhagytam