- Nem lett arányos a fogyókúra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Magisk
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Google Pixel topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bambano
titán
válasz
Graphics #9265 üzenetére
mdadm a szoftveres raid.
tehát nem kell grubot újratelepíteni, meg semmi ilyesmi.
ha van szoftveres raid a diszkjeiden, akkor a konfigjukat kell újra legyártani.
man mdadm, és ott keresd meg az mdadm.conf előállítását.ha nincs szoftveres raided, akkor szedd le az mdadm csomagot
mindkét esetben generáld le újra az initramfs-t.
-
bambano
titán
rilíííííííííííz!
-
bambano
titán
válasz
SwissAirplan #9104 üzenetére
mit értesz osztáson?
- arra, hogy több tv-n nézzétek ugyanazt a műsort, van lehetőség, nem olcsón.
- arra, hogy egy kódkártyával több tévén különböző műsort nézzetek azonos időben, nincs.
az upc directhez az első médiabox benne van az árban, a második médiabox 250 Ft/hó, a harmadik 750 Ft/hó. olyan műszaki megoldást, ami ezzel a költséggel versenyképes, nem tudok.szerk: és még mindig erőltetném azt a tényt, hogy upc direct kártyát kivinni svájcba törvénytelen.
-
bambano
titán
válasz
SwissAirplan #9102 üzenetére
szögezzük már le végre: magyar iptv-t neked LEHETETLEN bekötni. nagyban segítené a problémád megoldását, ha ezt a tényt elfogadnád.
neked jogilag egyetlen magyar szolgáltató sem szolgáltathat.
műszakilag a digi vagy az upcdirect oldható meg. -
bambano
titán
válasz
SwissAirplan #9093 üzenetére
namost akkor iptv-t akarsz szétosztani vagy dvb-s-t?
-
bambano
titán
válasz
SwissAirplan #9090 üzenetére
az a/v tuner kártya nulla hasznosságú iptv esetén.
-
-
bambano
titán
buster.
nulla hiba.szerk: pontosítok: azon hibák száma, ami a proci generációra fogható, nulla.
szerk2: volt fent clear linux is, az nem kezelte a proci energiamenedzsmentjét. végülis miért tette volna, clear linux intel gyártmány, valószínűleg ismeretlen számukra a 8.gen intel proci
-
bambano
titán
ha terminálba beírod, hogy java -jar akarmi.jar, az pont egy -jar paraméterrel különbözik attól, amit a fájlkezelőnek beírtál. a fájlkezelő nem fogja kitalálni magától, hogy az általad beírt /usr/bin/java utasításhoz magától, saját elmeszüleménye alapján tegye hozzá a -jar kapcsolót is.
-
bambano
titán
ezzel csak összekavartad az alternatives rendszert.
ha megmondja az update-alternatives, hogy a /usr/bin/java alternatíváit konfigolja, akkor miért nem a /usr/bin/java-t rendeled hozzá a .jar-hoz?egyébként azért az archiválóval nyitja meg, mert az egy java archívum. valószínűleg azért nem indítja el a programodat, mert a java akarmi.jar sem indítja el, a paramétereket is oda kell írni. java -jar akarmi.jar.
-
bambano
titán
"A firmware tulajdonképpen nem a kernel része": hanem mi? egy csomó firmware (történetileg az összes úgy indult) binary blobként benne volt/van a kernelben. hexa bájtok sorozata tömbbe beírva, ahonnan betöltötte a driver az eszközbe.
ezekből a binary blobokból takarította ki a nem gpl kompatibiliseket a debian közösség agymosott része.
-
bambano
titán
válasz
Spancer RE #8794 üzenetére
persze, rendszergazdaként kellene futtatni az fsck-t, mert az nem user meló.
-
bambano
titán
válasz
SwissAirplan #8743 üzenetére
a vékonykliensek zöme, szerintem, tud hálózatról bootolni.
2 gigára meg tokkal-vonóval minden elektronikus csellentyűcskével felfér egy debian. ha rendesen lecsupaszítod, 200-300 megára is. -
bambano
titán
valószínűleg a mailx alternatívák nincsenek beállítva.
meg kellene nézned, hogy van-e link a /usr/bin/mailx-ről a /etc/alternatives/mailx-re, és a /etc/alternatives/mailx-ről a /usr/bin/heirloom-mailx-re.egyszerűbb megoldás: letörlöd a heirloom-mailx-et, és felrakod a bsd-mailx csomagot.
-
bambano
titán
válasz
olivera88 #8659 üzenetére
amit írtál, az alapján úgy tűnik, hogy összekeveredett két debian kiadás.
valószínűleg nincs más hátra, mint előre, akkor frissítsd az egész kócerájt sid-re, vagy rakd újra nulláról.elvileg ezt is helyre lehetne tenni, ha valaki látja közelről és átlátja, de neked gyorsabb a gyalu.
-
bambano
titán
válasz
olivera88 #8652 üzenetére
ez baj.
ha lerúgod a libc-t meg a keyringet (meg lehet, van több ilyen is, csak nem bogarásztam végig), akkor többet arra a rendszerre nem telepítesz semmit, hanem gyalu nullára és friss telepítés.szóval ki kellene deríteni, hogy miért törtek el ezek a csomagok. de addig még reboot se legyen.
-
bambano
titán
válasz
herdsman12 #8400 üzenetére
amikor átírtad az uuid-eket, újrageneráltad az initramfs-t?
-
bambano
titán
válasz
Scobbyka #8363 üzenetére
iface bond0 int manual
annak szerintem inet manualnak kellene lennie. kimaradt az e betű.
szerk: másrészt a vlant nem így szoktam konfigurálni, mondjuk legutolsó debianon még nem teszteltem.
auto bond0.150
iface bond0.150 inet static
address stb.szerk2: és fent kell lenni annak a programnak, ami a vlan-t kezeli. ez régi debianon a vconfig.
-
bambano
titán
válasz
norbert400 #8344 üzenetére
ebből:
sfdisk -d /dev/sdac | /dev/sdb --force
szerintem kimaradt egy sfdisk. -
bambano
titán
válasz
herdsman12 #8164 üzenetére
több gépet raktam fel netinstallal meg pxe boottal és nekem működött.
-
bambano
titán
válasz
herdsman12 #8160 üzenetére
nem teljesen értem, hogy mit csináltál rosszul, de amikor root jelszót kér a telepítő, akkor meg kell neki adni, és akkor úgy fog működni, mint egy rendes unix.
-
bambano
titán
válasz
herdsman12 #8154 üzenetére
előtte kell egy apt-get update
-
bambano
titán
válasz
gilfoyle #8031 üzenetére
kizárható, hogy synapticcal teljesen felborítsd a rendszert.
az előfordulhat, hogy le kell szedni sok csomagot és addig pl. az X nem megy, de újratelepíteni biztosan nem kell.de ilyenkor hasznos lehet, hogy karakteres konzolon dpkg-vel letörlöd a nem kellő csomagokat, akár úgy is, hogy inkonzisztens állapotba kerüljön a debian, majd kiszeded a sources.list-ből a nem kellő repókat, és utána egy utasítással fel lehet rakni a szükséges csomagokat.
nem rakétatechnika, csak sokat kell pepecselni vele.
-
bambano
titán
válasz
ubyegon2 #7988 üzenetére
a virtualizált környezetek jellemzően valamelyik egyszerűbb hálózati kártyát szimulálják a guestnek, úgyhogy ott nemigen fordul elő, hogy a debian firmware problémák miatt nem kezeli. mert a firmware-t sincs hova letölteni virtualizálás esetén.
a netinstall szerintem jó szokott lenni, én gyakran használom.
-
bambano
titán
válasz
Capricornus #7973 üzenetére
"read only = no" amely szinonímája a writeable=yes-nek...
sati:
azt kellene megnézni, hogy a samba milyen felhasználói azonosítóval akar írni.
a mountolási könyvtárra adj ki egy chmod 777 parancsot, és próbálj írni bele. -
bambano
titán
válasz
Fooler89 #7892 üzenetére
azzal a hibaüzenettel ne foglalkozz.
szerintem meneküljja, a másik topicban kapott "office365" tanácsot nem fogadnám meg a helyedben, mert úgy megoldani, hogy minden jogszabálynak megfelelj vele, nem fogod tudni (meg lehet, csak zűrös), ha pedig elcsúszol, az btk 219. paragrafus, 1 év börtön.
-
bambano
titán
jessie-n wireless pppoe klienst be lehet állítani network-managerrel?
-
bambano
titán
válasz
csakany2001 #7846 üzenetére
a frissítés első lépése az apt-get update.
enélkül az előtte lefuttatott dist-upgrade nullát ér. -
bambano
titán
válasz
gilfoyle #7777 üzenetére
a backports külön állatfaj, az az adott kiadás része. tehát stable-t backports-szal keverni szerintem nem probléma. stable-t unstable-vel meg siddel keverni az probléma.
a csomagmenedzsment összeborulni nem fog, azért deb, hogy ilyeneket elviseljen. ugyanez magára az alkalmazásra nem feltétlenül igaz
az más kérdés, hogy egy kevert repós telepítés után életre vakarni egy gépet az komoly meló, de nem lehetetlen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- E-roller topik
- PlayStation 3
- További aktív témák...
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest