- Yettel topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Mobil flották
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Capricornus
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni Debian telepítéshez.
Desktopon jó ideje használom már, és telepíteni is szoktam néha, azzal nincs problémám.Viszont, most előkerült egy régi HP mikroszerver, egészen pontosan egy HP Proliant MicroServer AMD N36L. Ezt egy kis backup szervernek szeretnénk használni.
A rendszergazdánk RAID5-öt javasolt rá, így beleraktam 4 db 6 terás WD Red-et és megpróbáltam már telepítésnél létrehozni a RAID tömböt és arra rárakni a rendszert. Ez kb. 3. próbálkozásra sikerült is. :-) A probléma viszont az, hogy a GRUB az istennek sem akar felmenni sehová sem. Azt állítja, hogy UEFI módban van és hogy nem tudom a /dev/sda-ra felrakni.
Azóta már próbáltam iterálni a dolgon, volt, hogy csak egy raid tömböt hoztam létre és LVM-el osztottam fel, úgysem ment, volt, hogy csináltam külön /boot/efi partíciót, de azt sem szerette.Sajnos RAID tömbökkel nincs sok tapasztalatom, úgyhogy ez most kissé szopó nekem. :-(
A kérdésem/kérésem, hogy ha esetleg tudtok valami működő leírást linkelni, ami alapján még megpróbálhatom, vagy valami tippet mondani, hogy min változtassak vagy hogyan próbáljam meg felrakni a grub-ot és a rendszert, azt megköszönném.
A telepítő egyébként Debian 11. Gondoltam így nem sokkal a stabil release előtt már használható ez is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Yettel topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Napelem
- Androidos fejegységek
- Torrent meghívó kunyeráló
- Starlink
- Szélvészként hasít a Kingston nem gyenge kapacitású SSD-je
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- LENOVO ThinkPad T460,14,HD,i5-6300U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11,DUPLA akku
- Apple MacBook Pro 13" M2 (2022) 8GB / 256GB asztroszürke
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest