Sziasztok,
Tegnap felraktam a Debian 10.4-et a gépemre. Xfce környezettel. Hát reméltem kicsit egyszerűbb lesz
.
Fura nekem, hogy terminálban a jobb gombbal nem tudok másolni. A céges környezetben hozzászoktam, hogy kijelölöm amit másolni akarom és a jobb gombbal be is illesztem. Erre nem találtam semmit.
Próbáltam, hogy a terminálban bizonyos szövegek színesek legyenek. Ezt valahogy sikerült beállítanom, de nem tudom hogyan
.
Rájöttem, hogy a sudo dolgokat hogyan kell állítani, de erre még nem találtam ki, hogy mit lenne a jó gyakorlat, de ezt majd kitapasztalom. Fel tudtam rakni a Chrome-ot, Vibert és Spotifyt is. Ezen kívül a Wifi drivert is le tudtam tölteni, pluszban a Bluetooth-os egeremet is sikerült beállítani
. Nftables-ben sikerült beállítanom, hogy be tudjak a gépemre ssh-zni, illetve a gépemről be tudjak lépni a többi lokál eszközömre.
Ami nem sikerült és most szenvedek vele az a nyomtató. Egy HP9020-as nyomtatónk van, de a HP oldaláról letöltött driver nem támogatja csak a 10.3-as debiant. Ezt látom:
Running 'su -c "apt-get install --force-yes -y python-pyqt5"'
Please wait, this may take several minutes...
Running 'su -c "apt-get install --force-yes -y python-dbus.mainloop.pyqt5"'
Please wait, this may take several minutes...
error: A required dependency 'pyqt4-dbus (PyQt 4 DBus - DBus Support for PyQt4)' is still missing.error: A required dependency 'pyqt4 (PyQt 4- Qt interface for Python (for Qt version 4.x))' is still missing.
Ha próbálom installálni kézzel, akkor meg ezt:
apt-get install --force-yes -y python-pyqt5
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
python-pyqt5 már a legújabb verzió (5.11.3+dfsg-1+b3).
0 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 0 nem frissített.
Innen elfogyott a tudásom, pedig a nyomtató jó lenne még.
Ami hiányzik nekem, hogy nem tudom mihez milyen program ajánlott. Pl. családi fotók nézéséhez, videók lejátszásához, PDF olvasáshoz, stb. Van erre valahol javaslat?
Előre is kösz!