- Fotók, videók mobillal
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Magyarországra jön a Vivo 500 megapixeles kameratelefonja
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Egyszerre startol a legjobb kameratelefon Kínában és Európában
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Olcsón ad sokat, de a minősége... Kukirin G2 Ultra teszt
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tarokk79
aktív tag
Sziasztok,
Tegnap felraktam a Debian 10.4-et a gépemre. Xfce környezettel. Hát reméltem kicsit egyszerűbb lesz
.Fura nekem, hogy terminálban a jobb gombbal nem tudok másolni. A céges környezetben hozzászoktam, hogy kijelölöm amit másolni akarom és a jobb gombbal be is illesztem. Erre nem találtam semmit.
Próbáltam, hogy a terminálban bizonyos szövegek színesek legyenek. Ezt valahogy sikerült beállítanom, de nem tudom hogyan
.Rájöttem, hogy a sudo dolgokat hogyan kell állítani, de erre még nem találtam ki, hogy mit lenne a jó gyakorlat, de ezt majd kitapasztalom. Fel tudtam rakni a Chrome-ot, Vibert és Spotifyt is. Ezen kívül a Wifi drivert is le tudtam tölteni, pluszban a Bluetooth-os egeremet is sikerült beállítani
. Nftables-ben sikerült beállítanom, hogy be tudjak a gépemre ssh-zni, illetve a gépemről be tudjak lépni a többi lokál eszközömre.Ami nem sikerült és most szenvedek vele az a nyomtató. Egy HP9020-as nyomtatónk van, de a HP oldaláról letöltött driver nem támogatja csak a 10.3-as debiant. Ezt látom:
Running 'su -c "apt-get install --force-yes -y python-pyqt5"'Please wait, this may take several minutes...Running 'su -c "apt-get install --force-yes -y python-dbus.mainloop.pyqt5"'Please wait, this may take several minutes...error: A required dependency 'pyqt4-dbus (PyQt 4 DBus - DBus Support for PyQt4)' is still missing.error: A required dependency 'pyqt4 (PyQt 4- Qt interface for Python (for Qt version 4.x))' is still missing.
Ha próbálom installálni kézzel, akkor meg ezt:apt-get install --force-yes -y python-pyqt5Csomaglisták olvasása... KészFüggőségi fa építéseÁllapotinformációk olvasása... Készpython-pyqt5 már a legújabb verzió (5.11.3+dfsg-1+b3).0 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 0 nem frissített.Innen elfogyott a tudásom, pedig a nyomtató jó lenne még.
Ami hiányzik nekem, hogy nem tudom mihez milyen program ajánlott. Pl. családi fotók nézéséhez, videók lejátszásához, PDF olvasáshoz, stb. Van erre valahol javaslat?
Előre is kösz!
Új hozzászólás Aktív témák
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Revolut
- LEGO klub
- Windows 11: miért nem vált mindenki?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Ableton Live 12 Suite Education
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- GAMER PC! i7-14700 / RTX 5080 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold / BeszámítOK !
- 234 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- 27% - ASUS ROG Strix XG27UCG IPS Monitor! 3840x2160 / 160Hz / 1ms / FreeSync
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 3-11. gen.
- DAHUA 16GB DDR4 2666 és 3200 MHz laptop RAM
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.