Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Macrodroid
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Google Pixel topik
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- iPhone topik
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
válasz
ubyegon2
üzenetére
Yip Man a Wing Chu kungfu mestere volt, amiről nem sokat tudok, de azt hiszem az jobb mint a shaolin.
"Ez még nem jutott eszembe, egyedi gépnél van jelentősége egy felhasználó esetén?"
Mármint a sudo-nak? Nincs
Pont az lenne a lényege hogy be lehessen állítani különböző jogosultságokat. Amire a userek 99%-a használja otthon a sudo-t arra a root tökéletesen megfelelne. (A root ellen csak annyi szól hogy azt könnyebb támadni ha elérhető mintha még ki is kellene találni a usernevet. De ha már ilyen szinten támadás ér, akkor már nem ezen múlik a dolog.) Már leírtam párszor gondolom unjátok is
de szerintem sokkal optimalizáltabb root-ot használni adminisztrációra mint minden egyes parancs előtt sudo-zni ami egyébként be sincs állítva és így értelme sincs.
Új hozzászólás Aktív témák
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4214, 100% Akksi
- Samsung A17 mobiltelefon
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1185G7 32GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- iking - Apple iPhone 14 Pro Graphite ProMotion 120 Hz, 48 MP kamera, Dynamic Island 128 GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Pont az lenne a lényege hogy be lehessen állítani különböző jogosultságokat. Amire a userek 99%-a használja otthon a sudo-t arra a root tökéletesen megfelelne. (A root ellen csak annyi szól hogy azt könnyebb támadni ha elérhető mintha még ki is kellene találni a usernevet. De ha már ilyen szinten támadás ér, akkor már nem ezen múlik a dolog.) Már leírtam párszor gondolom unjátok is
de szerintem sokkal optimalizáltabb root-ot használni adminisztrációra mint minden egyes parancs előtt sudo-zni ami egyébként be sincs állítva és így értelme sincs.