- Nem lesz Xiaomi 16
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Nothing Phone (3) – tervezett kaotika
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Vivo X200 FE – fenséges méret
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
FixY67
senior tag
xen0:~# xm list
Name ID Mem VCPUs State Time(s)
Domain-0 0 3529 2 r----- 129.1
grml 4 128 1 ------ 0.0
xp 2 263 1 -b---- 106.6Kb. ez a jelenlegi állapot. Ebből a grml a ciki, mert amíg nem akarok hozzáadni egy network interface-t, addig működik. Amikor hozzáadok (akár konfig file-ban, akár utólag xm network-attach segítségével), totálkárossá válik. Mivel jelenleg a xend kezelésében van, nem tudom eltávolítani sem. Ha xm delete-tel próbálkozom, akkor az a baja, hogy nincs halted állapotban. Ha destroy-jal irtom ki, akkor ott marad a név, eltűnik mellőle az ID, de eltüntetni a rendszerből csak reboottal lehet. Az xm log-ban debug üzenet van rengeteg, de hibát nem látok.
Szerencsére annyira működik távolról is a virt-manager, hogy le tudtam kapcsolni (xm help-ben nem találtam hirtelen forced poweroff-t - gondolom, valahol van, mert valahogy a virt-manager is meg tudta csinálni)
---
Az már csak nüansznyi probléma, hogy míg az ubuntu-n ha elindítok egy vnserver-t, akkor gond nélkül rá tudok jelentkezni, ha ezen a debian-on (a Dom0-n) indítom, akkor egerészni tudok a vncviewer ablakban (windows-ról), de a billentyűzet megbolondul: a legtöbb billentyűre csak egy backslash a reakció. Közben kipróbáltam linuxos vncviewer alól is, ott is ez a helyzet. Mondjuk ezt okozhatja, hogy eltérő billentyűzet kiosztással működik a vncserver és a vncviewer (?) .
Megpróbáltam egér segítségével átállítani a debian desktopon a bill. kiosztást, de valamelyik gnome démon elhasalt.
Az eltérő kiosztás még lehet az én hibám, de hogy megdöglik a gnome-setup (?) démon, azt azért nem vállalnám magamra.----
Szóval amikor anyázok itt szép csendben, hogy bughalmaz, akkor ilyesmikre gondolok.
Ezek a normál napi üzem során nem jönnek elő, mert ha egyszer elindult a környezet, akkor viszonylag ritkán cseszteti az ember és megvannak a kipróbált kerülőutak, ha másképp nem megy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- World of Tanks - OFF topic
- Apple MacBook
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Nem lesz Xiaomi 16
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Samsung Galaxy Z Fold 6 Silver Shadow Hajlítható csúcstechnológia, AI extrákkal 2028. 01.24 Gari
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 2,5+ év gari
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Prime H370 i5 8600K 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 BitFenix 550W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest