Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• FixY67
    senior tag

Itt nem kell licenszet telepíteni, ennyivel egyszerűbb:))
    a megoldás kb. annyi, hogy berakod a második vinyót, felparticionálod, csinálsz egy fél lábas raid1-et a leendő root partícióra, átmásolod a cuccot, majd hozzáadod a régi rootot a meglévő félraid1hez. Kb. ennyi.

Még sosem próbáltam lvm-et rootnak...

A swap tükrözésével kapcsolatos felfogás változott az évek alatt, mivel a régi kernelek belegabalyodtak abba, hogy a swap raiden van, ezért régen tiltották. Mostanára megoldották ezt a dolgot, mostanára ha a többi raiden van, akkor a swapnak is azon kell lennie a felfogás. Azért, mert ha elszáll a vinyó, és a swap nem raides, akkor elszállt minden alkalmazásod is, amelyik swappelt már, viszont ha raides, akkor a kiswappelt adatok még megvannak a másik diszken.

Najó, ezt a licenszet csak azért emlegettem, mert ez baromira bosszantott a VMS-en. (mármint az, hogy a szimpla tükrözés is külön licenszet igényelt)

Amitől viszont erősen tartok, az az átmásolás. Jó, esetemben nem akkora gáz, de egy már működő rendszert áttenni, az igencsak macerás lehet.

Swap kapcsán kénytelen vagyok ismét a VMS-t emlegetni: ott nem okozott gondot, ha tükrözött diszkre pakoltam, mégis ellenjavallt volt a dolog.

Új hozzászólás Aktív témák