- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Keliontom
csendes tag
Ha lehúzod az információs panelt, akkor ott tudod aktivalni a GPS antennát. Az alabbi képen mutatom. Ha szürke akkor inaktiv, ha kék, akkor aktiv.
Szabad ég alatt már használhatod is pl. a Google Maps-el, csak mondjuk, ahhoz szükség van mobil nethez. Ha net nelkül szeretnéd használni , akkor fel kell telepitened egy navigációs programot, a megfelelő térképekkel és már navigálhatsz is.
Én ezt a programot: AndroiTS GPS Test használom, ha akarom látni, milyen gyorsan talál müholdat és mennyire pontos. De az a progi csak erre való. -
Skót
aktív tag
És még egy kérdés, csak lejárt a szerkesztés mire eszembe jutott.
A neten keresgélve nem találtam hirtelen kielégítő választ (nyilván keresek majd még tovább).
Be szeretném állítani a gps-t de nem nagyon tudom, hogy hol kezdjem. A beállításokban nincs olyan gomb, hogy gps ON vagy bármi ami arra utalna, hogy van egyáltalán a telefonban, (Cubot One) pedig elméletileg illenék neki benne lenni.
A kérdés, hogy milyen programot kéne keresnem, illetve hol tudom beállítgatni a GPS-t mely menüpontokban. Ha valaki leírta már akkor be is linkelheti, de a fórum keresőt használva nem találtam a beállításra vonatkozó leírást.
Elnézést a láma kérdésért, de az első androidos telefonom ez és még csak ismerkedek a rendszerrel és a lehetőségekkel (elsőre még a launcher cseréje is nehezemre esett).
szerk: közben rájöttem, hogy a helyhozzáférés valami gps szerű lehet, ettől függetlenül nagyon megköszönnék egy pontos leírást, hogy kinek hogy sikerült belőni, hogy wifi/ mobilnet nélkül menjen a navija
-
Keliontom
csendes tag
Huuuu ez nagyon ijesztő. Te tényleg két hónapot vártál? Melyik shopból rendelted meg? Én most hétfőn rendeltem meg a Geekbuying-rol, de nagyon nem szeretnék két hónapot várni. Igazából abban reménykedem, hogy akár két hét alatt ide érkezik. Na majd meglátjuk, úgyis azt mondják hogy a remény hal meg utoljára! ^_^
-
svgyula
addikt
Szia! Tegnap jött meg és ebben a proci 4x1,5Ghz ram 1Gb rom 8Gb. Az antutu 16e pont.
nem is ezzel volt a gond hanem a telepített ROM-al. Nekem pl az összes alkalmazást az sd kártyára rakja? pedig van hely a telón is aztán minden indulásnál visszaáll a "gyári beállításra. Ez azért van mert feltelepített alkalmazást ugye aminek a rendszer induláskor kellene betöltődni csak akkor látja a szerencsétlen teló amikor már fut az alap gyári rendszer. Csak akkor képes használni hogy miért(?) ha a telefon háttértárra át van helyezve.
Pl azt hogy a csengőhang miért áll vissza minden indításkor egy valami gyári szarra(?) Akkor amikor beraktam a telefon tárolóra egy külön "ringtones" könyvtárba valamint a gyökér könyvtárba is bemásoltam a többi "gyári csengőhang közé! Ezenfelül a build.prop file-t is átírtam hogy legyen ez az alap csengőhang.
Újraindítás és megint visszaáll!??? nos erre varrjon valaki gombot. -
híddoktor
csendes tag
Ha 2 évnél régebbi a Telenoros SIM-ed, akkor a microSIM-re cserélés ingyen van, egyébként 5000 Ft. Ha bizonytalan vagy, megmutatod a kártyádat az ügyfélszolgálaton, és megmondják a tutit. A többi szolgáltatót nem tudom.
Egyébként mostanában 2 új kártyával volt dolgom, mindkettő alapból normál méretű, de kitörhető belőle a micro méretű "mag". Ne dobd el a megmaradt normál méretű részt, adapterként használhatod, ha úgy alakulna, hogy mégis normál slotba akarod tenni.
Balga módon előre beszereztem egy NOOSY nano SIM adapter készletet a BestByte-ból valami 700 forintért, oda-vissza kezeli mindhárom kártyaméretet az összes kombinációban. Most itt figyel a fiókban, a 2 db normál kártya maradékkal kibővülve. -
konigjanos
senior tag
itt még mindig akciós: http://www.geekbuying.com/item/New-Tronsmart-TS7-Glacier-4-7inch-HD-Screen-1-3GHz-Quad-Core-Smart-Phone-1G-4G-13-0MP-Camera-Android-4-2-OS-3G-GPS-Silver-322278.html
Csak már mászna ki az enyém a "Die Sendung ist am 11.12.2013 im internationalen Logistikzentrum Deutsche Post Hong Kong VV eingegangen." tracking státuszból... -
FalconKnight
aktív tag
Szia! Megpróbálok minden kérdésedre sorban válaszolni!
Támogatás:
közepes, custom ROM jelenleg csak egy MIUI van rá, CWM van ráGyári hibák:
A kamera és a hangerő le gomb hiba is nálam volt jelen, másoknál nem olvastam gyári hibáról. És szerencsére a kamerát sikerült kicserélnem bontott alkatrészből.
A videón, ha jól emlékszem azt demonstrálták, hogy szürke felületeken vibrált a telefonon a kép. Ezzel én csak akkor találkoztam, amikor a telefont újra flasheltem egy régebbi gyári ROM-al, a mostani újabb ROM alatt nem találkoztam vele.Gorilla glass, összeszerelés:
Nekem az előző készülékem Gorilla glassos volt, ezért fólia nélkül használtam, egy jó ideig nem is karcolódott, de azért idővel megjelentek rajta. A Cubot One-t fóliázom, és mindenkinek ajánlom, hogy fóliázza, mert valószínűleg könnyebben karcolódik, elvileg jó rá a HTC One M7 fóliája is. Nyilván az, hogy nem fém házas észrevehető, de nagyon kevés olyan készülék van a piacon, ami fém házas, és azok is felső kategóriások. Az összeszerelési minőség általánosan nagyon jó, a képernyőnek a négy sarka viszont nyomásra kicsit lejjebb csúszik, alig észrevehető normál esetben.Akkuidő:
Okostelefontól szerintem a reális elvárás az, hogy egy napot akkor is bírjon ki, ha az ember nagyon aktívan használja. Szerintem nagyon jól bírja a Cubot One. Volt hogy egy nap megnéztem rajta 2 filmet (sőt elkezdtem egy 3-at is), hallgattam rajta zenét kb. 30 percet, játszottam nem túl CPU aktív játékkal kb. 30 percet (szókereső), kicsit neteztem 3G-n, röviden használtam a GPS-t is, és kihúzta reggel 6-tól késő estéig. bár épphogy maradt benne szufla. (ez egy hosszú utazás volt, azért az nem általános, hogy ennyit használom egy nap) Eddigi tapasztalatom szerint kellett neki egy kis bejáratás, most már sokkal jobban bírja mint az elején. Ha nem használod sokat akkor a két nap biztos megy, de a harmadik már necces. Bár ki tudja, ma pl. kevés használat után 84%-on van, én minden este töltöm.Gördülékenység, irodai használat
Az új gyári ROM-ban lévő launcher nagyon laggol, de azt lecserélve, vagy MIUI-ra áttérve(én ezt javaslom) nagyon smooth a rendszer. PPT-k, DOC fájlokkal természetesen megfelelő program letöltése után megbirkózik. PDF sem probléma, én már olvastam róla könyvet, kb. 300 oldalas fájlt is gyorsan kezelte.Dual sim kezelés
Jelenleg csak 1 slotot használok, így nem igazán tudok róla nyilatkozni, az egyik nyílásba tényleg micro sim való. Ha új előfizetés lesz hozzá, akkor nem probléma, mert az új simek olyanok, hogy ki lehet pattintani a normál méretű simből a microsimet, ha két normál simet akarsz benne használni, akkor viszont vagy a szolgáltatónál újat kell kérni(fizetős), vagy az egyik sufni GSM üzletbe el kell látogatni ahol aprópénzért méretre vágják egy speckó eszközzel.OTG
Én sem láttam róla infót, szerintem nem támogatja, de ha érdekel, akkor majd tesztelhetem, van itthon kábelem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- AliExpress tapasztalatok
- The First Berserker: Khazan
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest