- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1364 üzenetére
Igen, most úgy kezdtem el, egyszerűen belinkeltem a másik html-be az alap stíluslapot, és az alap stíluslap aljára tettem egy sor kommentet az aktuálisan szerkesztett html nevével, és az alá írom, ahol módosítás van. Nem tudom, hogy ez "szép" módszer-e és átlátható kódot eredményez..
-
fordfairlane
veterán
válasz
Sk8erPeter #1353 üzenetére
Pontosan. A //-rel kezdődő beágyazásnak megvan az az előnye, hogy ha a host oldal https-es, akkor a beágyazás is az lesz, és nem fog nyafogni a böngésző, hogy secure oldalba nem secure tartalom van beágyazva.
-
DNReNTi
őstag
válasz
Sk8erPeter #1348 üzenetére
"azért nem kéne durvának lennie az eltérésnek, hogy még a szélességek sem stimmelnek"
Tudom sarkos, de simán lehet ha box-sizing fix-et használ, és azt a Dw figyelmen kívül hagyja, így mondjuk az 500 px szélességhez a live view hozzáadja a paddingot, a böngészők meg nem. Így el tudom képzelni, más esetben elég para.Egyébként meg egyetértek.
Szerk: elírás
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #1336 üzenetére
Nem az <a> tagre gondoltam, hanem a <nav>-ra. Írtad, hogy például menü szélesség megadásához kellett <ol>, <ul>, de mivel a <nav> is block szintű, ezért nem értem, hogy miért tartsam meg a listát. Mert ha a szokásos menü design-t szeretném elérni - tehát az egymás mellett lévő menüpontok -, akkor több dolgom van a lista gatyába rázásába, mintha csak simán adnék egy paddinget a <nav> <a> elemeire. Például itt.
-
DNReNTi
őstag
válasz
Sk8erPeter #1335 üzenetére
Én értem, de ettől még szerintem a megoldás - annak ellenére, hogy én se így használom - nem rossz, annak ellenére sem, hogy egy inline elemet váltok inline-block-ká. Ha fordítva nézzük, akkor meg egy block elemből (li) csinálok inline-t.
Na mindegy, folytathatnánk szerintem ezt reggelig, igazad van: mindenki úgy csinálja, ahogy akarja.
Szerk:
Na jó még egy dolgot csak hozzáteszek:
Egy sima egy szintű menünél ráadásul mind a HTML mind a CSS kód rövidebb. -
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #1332 üzenetére
Köszönöm a terjedelmes választ, így már látom a logikát a lista mögött. De ha már felvetődött a téma akkor szeretném kicsit boncolgatni, csak hogy minden világos legyen. Írtad, hogy szükségünk van block szintű elemekre, például a teljes menü szélességének megadásakor. Ezért az ul, ol teljesen megfelel számunkra. De a nav is block szintű elem, annak is lehet szélességet adni, és pl nav#menu a -ként bármit rá lehet húzni magára az a elemre is. Vagy így az egészet rosszul gondolom?
-
DNReNTi
őstag
válasz
Sk8erPeter #1332 üzenetére
Logikus az tény, de ha valaki ragaszkodik a listless megoldáshoz, lehet inline-block az a tag, akkor pedig megkapja a blokkelemek áldásos tulajdonságait, így például, hogy lehet adott szélessége. Így akkor megint felesleges a lista. Mondom ezt elkötelezett lista-menü felhasználóként.
Szerk:
(#1331) Sspot
Már akartam szólni, mert untam bemásolgatni.Ennek folyományaképp:
(#1330) adam_
JsFiddle?Szerk:
Na jó nem b*ziskodok, de legközelebb tényleg használd a fiddle-t. Csak tippelni tudok, mivel a tartalmi div-ek floatolva vannak, és nincs clearfix, így az az eredmény, az egészet magába ölelő konténer (#side1) 0px magas, tehát mintha egy üres div lenne. -
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1303 üzenetére
Jólvan, már annyiszor mondtad hogy nem jól írom ezt a bizonyos szót hogy már megjegyeztem.
Szóval mostmár nincs szügségem arra hogy kijavíts.
Nyugi csak vicc volt ha esetleg nem esett volna le.
DNReNTI : Miért emelted ki azt hogy optimális esetben?
Esetleg előfordulhat hogy a HTML kód is bekavar? -
Zedz
addikt
válasz
Kezdem azt hinni, hogy lassan összehaverkodtok!
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Igazából nekem az idő során teljesen ráállt az ujjam a PH mobilon való nagyítás scrollozás stb-re.
Amúgy az miért van, hogy a böngésző összehúzásakor megy a reszponzív design meg tök jól néz ki, de mobilon iPhone 4S, pedig az eredeti nézet jelenik meg. Most ezt így kód nélküli konklúzióként vontam le eddigi "alkotásaimat" nézve.
-
törölt tag
válasz
Nem tudom, hogy miért van erre szügség. Mindig belekötni szegénybe...
On: (#1301) honda 1993:
Az hogy egyelőre (mellesleg az sem egyenlőre, hanem egyelőre) nincs rá szükséged, nem jelenti azt hogy nem kellene megtanulni. Webes témában szerintem jó, ha mindenről van némi fogalmad. -
DNReNTi
őstag
válasz
Sk8erPeter #1249 üzenetére
Na ez az, hogy tanultam. Meg is volt, csak magyarul.
Valahogy nem tudtam eddig összefésülni az angollal.
-
törölt tag
válasz
Sk8erPeter #1211 üzenetére
Mert nem akarja hogy lelessük az ötleteit, már írta korábban. Pedig a többiek is mondták már neki kb 50-szer, hogy kéne a jsFiddle. De azért se...
-
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1204 üzenetére
igen tudom.
de utana irtam hogy sikerult megoldanom a problemat.
es igy mar nem volt szugseg arra hogy felrakjam.minden esetre koszi
-
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1177 üzenetére
Pedig de.
Feljebb 2 linket is küldtem mert azt kérték hogy rakjam fel a jsfiddle oldalára a kódot.
Az egyik linkben az a kód van amit a kolléga válasza alapján módosítottam, de az sajnos csak annyit tett hogy szétcsúszott az egész menü a másik linkben pedig az eredeti kód van, ami tökéletesen működik viszont abban pedig nincs leírva az amit szeretnék megoldani.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #1135 üzenetére
Szeptember volna már?
-
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1135 üzenetére
Örülök neki hogy tetszett, igyekszem.
Érdemes legközelebb is olvasgatnod, ugyanis előfordulhatnak még hasonlóan okos megnyílvánulások a részemről.Ui:azért azt lássuk be hogy elég könnyen félreértelmezhető az amit kiírt az oldal.
DNReNti: Köszi átnézem
-
honda 1993
senior tag
válasz
Sk8erPeter #1097 üzenetére
nagyon vicces vagy tenyleg.
mindegy,majd rajovok valahogy koszi
-
kemkriszt98
tag
válasz
Sk8erPeter #1086 üzenetére
-
kemkriszt98
tag
válasz
Sk8erPeter #1076 üzenetére
A php működéséhez valamit külön be kell kapcsolni?
szerk.: jsFiddle-en
-
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #1048 üzenetére
Ezt nem is láttam, köszi neked is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- Milyen házat vegyek?
- Könyvajánló
- Hálózati / IP kamera
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- További aktív témák...
- Redmi Pad Pro, 6GB/128GB, még garanciális
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest