- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
DNReNTi
őstag
Igen, szepen latszik a chart-okon, hogy mar sokadig alkalommal, amikor megkornyekezzuk a felso supportot, azonnal leutik az arat jo 100$-ral, ami miatt szerintem sokan gyorsan eladnak, bizva abban, hogy lemegy az ar az also supportra, ahol majd vissza tudjak vasarolni a javakat. Ami biztato, hogy ma reggel mar 2x is sikerult felvinni az arat, 6500 fole, hatha megtorik a jeg, aztan meg a szeptemberi ETF elott lenne egy kis emelkedes.
-
sparks
senior tag
Nem tartott vissza semmi. Vettem ki belőle minimálisat, de csak biztosíték volt egy projektemhez, végül is nem kellett felhasználnom. Van saját vállalkozásom 23 éve, ma is azt csinálom, megélek belőle. Van egy kitűzött célom, ha elérem, akkor forintosítom a 10%-át, az elég lesz életem végéig a családommal együtt, a többi meg majd dolgozik és ha elkapna a luxus gépszíj, akkor kiveszek többet. De nem az a fajta vagyok, akit megbolondítana a pénz, ma is 18 éves verdával járok, asszonyt sem cseréltem újabbra
Szeretem az életem, amit kiveszek azt inkább szüleimnek adom, mert az ő nyugdíjuk már igen karcsú. Jobban élvezem, hogy őket támogathatom, mint hogy magunkra költsem. Kb. ennyi. Jó ez így. Vehetnék sok-sok lambót, de az kizárólag az egómat szolgálná, azt meg éppen lefaragni akarom, nem építeni...
-
mepet
addikt
Egy ICO esetében pl. ez nem járható út.... Nincs olyan, hogy megbízható ICO.
Pl.: indítasz egy új coint, a neve krx21 token.Megbízom benned 100%-ban, tudom, hogy nem lopnál meg. Azonban feltörik a gépedet és ellopják az email címzettlistádat. Következő körben küldesz egy emailt, hogy itt a wallet address, ide küldd a cryptot az ICO-hoz. Ránézek a címre az explorerben, látom, hogy már érkezett az elmúlt 3 percben 300BTC-nyi crypto arra a címre. Mivel minden 100%-os eddig, megbízható forrásból megbízhatónak tűnő infót kaptam, így küldöm a cryptot. És kész is, máris elbuktam a pénzemet, pedig a krx21 token nem scam, a developerjei sem scammerek. Mégis eltűnt a lóvé.
Ezt azért írtam le, mert ez az egyik leggyakoribb scam, és még mindig beválik... Sőt még egyszerűbb módszert is hallottam, aminek bedőlt valami gyökér: telegramon jött egy üzenet az ico developerjének álcázott arctól: "random kiválasztottalak, és előbb kapod meg az addresst, hogy biztosan benne lehess az ICO-ban, mert elfogy, mire tunál venni..." Mondjuk aki ennek bedőlt, az már tényleg megérdemli. Na jó nem érdemli meg, de ugyanannyira köszönheti magának is, mint a csalónak...Egy nem régi sztori, de minden hétre jut ilyen: bee token scam Ahogy nézem ez pontosan ugyanaz, mint a régi módszer amit kifejtettem.
Esetleg böngésző kiegészítőkkel lehet javítani a biztonságon, pl cryptonite, de vigyázz! olyan is volt már a történelemben, hogy maga a böngésző kiegészítő lopta el a cryptot!!! (Nem, az nem a linkelt cucc volt, hanem egy másik.) A vírusírtók is telepítenek böngészőkiegészítőket, azok is jók, csak nem teljesen naprakészek.
Szerintem a legfontosabb a józan ész, meg az internetezés alapjai általános iskolás anyagot ismerni:
-emailben/chaten kapott linkre nem kattintunk.
-csak ismert és megbízható szoftvereket telepítünk (beleértve a kiegészítőket)
-gyanús helyen nem adjuk meg semmilyen adatunkat
-mindig megválogatjuk, milyen adatokat adunk meg (a jelszót senkinek, bankkártya adatokat senkinek, ahol megadod az emailcímed, ott nem ugyanazt a jelszót választod, mint az emailedhez van, stb...)
-mindig alaposan körbejárjuk, hogy kinek küldünk pénztTehát én kb. odáig visszavezetném a kérdést, hogy "ne állj szóba idegenekkel".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kriptovaluta adásvétel a topikban tilos!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen monitort vegyek?
- BMW topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Linux kezdőknek
- Óra topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged