- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
- Ugyanakkora telepet kap a Redmi csúcstelefon, mint a csúcstábla
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Egy hét múlva érkezik a Honor Magic V5
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
Új hozzászólás Aktív témák
-
kicsigeri
senior tag
Nincs időm, az év végi hajtás kiveszi minden energiámat, remélem jövő héten már nem lesz meló, mert már nagyon kivagyok
tegnap reggel 8.00-23:15 ig folyamatosan dolgoztam. Kivagyok már mint a bili füle.
Most szereztem be egy jó kis P45 UD3-at kiváncsina várom hogy viselkedik benne a 8200meg a kingmaxok
-
Cefet
aktív tag
Vááá! Aszittem má nincs itt senki, szunyál mindenki!
Szal tényleg vadállat volt. De a Q6600 se rosszabb semmivel sem, csak jobban fűt.
Az most 3,2GHz-en szalad 1,29 core fesz mellett, 35°C-on.A sógoromnak B3-as Quadja van, na az teljesen más tészta. Alapbeállításokon idle 65°C-os.
-
serito
senior tag
Akkor már elég közel vagy Győrhöz, ha gondban vagyok tudsz jönni segíteni.
Szép dolgokat művelsz azzal a procival.Ha lesz időm megint ráhajtok valami 24/7-es Prime stable eredményre úgy 4600Mhz körül. Nem tudom hogy csináltad 84xx-el de nekm még nem sikerült ezt belőnöm.
Majd ha nemivágok megint, tanácsodat fogom kérni. Zajec kolegát is nyaggatom a kérdéssel, de azokkal a beállításokkal amivel neki stabil, nálam már 2-3min. után elhasal.
A gond csak az, hogy nálunk karácsonyig bazi nagy hajtás van túlóra...stb. Ha futja még az erőmből ( asszony+2gyerek+ rengeteg meló) elkezdem megint. -
serito
senior tag
Hali!
Rég nem jártam erre, és eredményem sincs.
Sajnos mostanában rengeteget melózok és semmi időm, erőm nem marad tesztelgetni. A mostanság megjelenő játékokat is csak letöltöm de kipróbálni már nem sikerült egyet sem.
Látopm te azért nem adod fel, jól megkínoztad szegénykét!
-
-
Zájec
veterán
köszi lipi haver..
nem gondoltam volna hogy valami ilyesmi öszejön, pedig megvan már egy ideje a cuccos.. nem aztmondom hogy sok meló volt vele, de azé figyelni kellett...az jutott eszembe , hogy valamelyik opcióban kéne valami ütös eredmény , úgy mint neked a MAX üzem
gondoltam nyomok egy FSB-t ...
(#982) winfier :: köszönöm.
700 ? áá , az durva lenne... -
krammerka
őstag
nem létezik ma már egyik sem
,becsület/hűség........................
Imi: a feltételmentes max oc/max fsb oszlopokba mehet az eredményed.
Pont erre utaltam tegnap,hogy feleslegesen senki ne dolgozzon,csak egy kis odafigyelés ,nem nagy dolgokról van itt szó,amit teljesíteni kell........................... -
serito
senior tag
Csináltam ( 9x ) szorzóval is 5Ghz eredményt.
-
fagy53
nagyúr
Kemény a fejem, és most sem értem!
Én azt írtam, hogy a procit terhelve vizsgáljuk és a képen is ennek az állapotnak kell szerepelnie, ezért a terhelt fesz és nem az üresjárási a mérvadó. Ellenőrizni is csak ezt lehet, mert a CPU-z és az Everest is ez mutatja a terhelés alatt. Kit érdekel az, hogy az illető lapja mennyit droppol és hogy mekkora feszt állít be a BIOS-ban!
Aki a proci képességeit akarja közkinccsé tenni, megteheti azt a fáradságot, hogy az egzakt eredmények érdekében a terhelés alatti feszültséget állítja be VID-nek vagy a kívánalmaknak megfelelő feszlépcsőket. A CPU tuning lista a CPU-ról kell, hogy szóljon ezért függetleníteni kell a konfig többi elemétől ahogy lehet, így korrekt összehasonlítást lehet tenni a listában megjelent eredmények között, melyek különböző lapokkal és tápokkal készültek.
Éppen ezért teljesen felesleges olyan követelményeket támasztani a listára felkerülés feltételeként, mintha ez egy tétremenő dolog lenne. Itt nincs pénzjutalom és még rangsor sem. Ha jól emlékszem a kiinduló elv az volt, hogy a leendő CPU felhasználókat segítsük azzal, hogy megmutatjuk CPU-ink képességeit, ebben bennefoglaltatik a tuningpotenciál is, de ez nem egy versengés.Megkérdezem ennek okán azt, hogy ezt figyelembevéve minek a RAM, VTT feszültségeinek ismerete, vagy az, hogy mennyit esik a 12V?
Hiányzik viszont változatlanul valamilyen információ arról, hogy az adott órajelen az illető proci mire képes. Okos dolog egy linken szerepeltetni a különböző tipusú procikat, ezért érdemes lenne pl egy SuperPI-t belevenni a listába, mert így lehetne látni, hogy az eltérő kategóriák hogyan birkóznak meg a gyakorlati számítási feladatokkal, pl hasonló órajelen. -
krammerka
őstag
jaja
Haver cserélt egy Giga lapot egy DFI-re,7200-as alá,ami az enyém volt régebben.Csak volt benne egy kis baki,a Giga lapban a proci foglalat egy-két lába elgörbült,valszeg amikor kiszedte,az új gazdája is csak otthon vette észre,és vissza kellett adni a DFI-t.Ezt csak azért írtam,mert örültem volna egy olyan tesztnek,amiben a 7200 egy fasza lapban megy.
Kár érte,biztos nagyot ment volna................... -
kulerr
őstag
Ááááááááá, csak megfontolt...meg minek vitázzak? Meg írtam is h jó ez az ABIT mert +-ba droppol...mi kell még?
Holnap nem jó mert mennem kell a Balcsira, és csak este jövök haza valamikor, de a hétfő jó lesz 5 után...Aha nem semmi 1200Mhz
. Mennyi kellett nekik?
És te láttad a 4465Mhz-es eredményt? -
serito
senior tag
Annak ellenére, hogy "nem nekem való" azért megpróbáltam.
A hűtő erősen domború ezért a képen is látható, hogy csak a talp közepén kopott le a felhordott "fekete" anyag.Eredmény:
Ilyen volt mikor nekifogtam
Ilyen lett 1h 1000 papírral
még 30 perc 1500 papírral
megint 1h 2000 papírral
megint 1h 2500 papírralEz lett a végeredmény is!
Éppen fut a prime 4.4Ghz-en 1.375v- al 58-62 fok között mozog.
Már csak azt kellene tudnom mennyi volt előtte.Utánanézek.
-
krammerka
őstag
Erre még én is emléxem:
"több a síp meg fütty,mint a Fradi-Újpest meccsen",ezt mondtad akkor................
tsigalko: délután felrakom az eredményt,a hűtés hiányzik,meg egy vid is jó lenne
Egyébként már kapásból le tudom írni a nevedet(csigalakó,xxxgalko-by Lipi
)
Zájec: valóban régi képek
,és látom fényképezted még anno............
-
serito
senior tag
Azért megpróbálhatom ugye?
Köszönöm!
Zájec: valami ilyenre gondoltál? 5Ghz + érzékelők a kép alja sajnos hibás, ezért levágtam!
-
subaruwrc
félisten
szerintem egy kemény 0.001-0.002mm-t. ahol kilóg onnan többet. az is segít h kevesebb anyagon kell átmennie a hőnek. arra jöttem rá hogy a hűtőmet vissza fogom érdesíteni az 1000-es papír szintjére mert ott olyan vákumot csinál egy csepp vízzel ( vagy hűtőpasztával) hogy rajta marad a proci ha oldalra fordítom akkor is. ( topikomban van kép) szerintem azok a barázdák még növelik a hőátadó felületet igaz a tükrös szebb.
-
Zájec
veterán
igy van , jól emlékszel milyen "volt" az etalon...
azt nem tudom hogy "nehezebb vagy stabilabb" az a lényeg legyen valami kinézete..vagy pedig a validoknak csinálni egy csak validos opciót..
de valami keretje legyen már a maxOC opciónak is... több progi a háttérben meg valami kézzelfogható eredmény , nemcsak egy magas mhz érték..
nahh elalszom...
eddig téged vártalak
-
Zájec
veterán
félreérted, én egészséges durva tuninról beszélek.. amit mondjuk még normálisan be lehet tölteni , esetleg egy sPI lefut,, meg ilyenek , nempedig az FSB pöckölgetös valid-ok..
ezért is korábban megfelelöen voltak meghatározva a feltételek, mostmeg higul az egész...
és akkor még jön Serito és kezdi kikérni magának ezt a csak validos dolgot..a másik az hogy nem kötelezek én senkit semmire, ez nem kötelezö , mindenki annyi tuningot csinál amennyi jólesik és amilyet akar,, de valahogy úgy kéne ez az egész hogy 1 prociról lenne legalább 2-3 eredmény..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- iPhone topik
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- PlayStation 3
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amazon Kindle
- Yettel topik
- Hunt: Showdown
- További aktív témák...
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest