- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
"Ha jól emlékszem a kiinduló elv az volt, hogy a leendő CPU felhasználókat segítsük azzal, hogy megmutatjuk CPU-ink képességeit"-----Hát...Őszintén!Én úgy emléákszem,hogy :
"látod szaros 1,235V-on mit megy a 2180-as procim?"Á! az semmi !!Ezt nézd 1,425-ön ennyit tudtam!!Stb...Így kezdődött,s jött az ötlet,ez nem ok,egységesíteni kellene.Még kérdeztem is Zájectől,hogy miért pont 1,3V?Mondta,hogy máshol is elfogadott az 1,3..ezért--(be is vált!!!)Szóval,mondjuk ki,menőzés,és büszkeség szülte,s nem volt verseny???Basszus!Majd meg hóttam,úgy fáztam,s azért,hogy Zájec eredményét csk 10MHZ-cel meg tudjam dönteni!(s ez nem egyedi ,csak más nevében nem nyilatkozhatok)Sőt!!!Volt 1000 vita,szidtuk 1mást,s annyit veszekedtünk,hogy egy nászutas pár megirigyelte volna,de..EZ A JÓ!!!!!Pont e miatt,egyszer meglepődve tapasztaltuk,hogy BARÁTOK lettünk,közben megismertük 1mást és 1más családját stb..S letisztult,segítettünk 1másnak.
S mikor Ő q66-ra,én 6750-re váltott(váltottunk)rittunk,h kva unalmas.."minek a RAM, VTT feszültségeinek ismerete, vagy az, hogy mennyit esik a 12V?"---
Pontosan azért,hogy látszódjon,hogy adott lapban,x-y alkatrészek mennyi feszen szolgálják ki a procit adott órajelen.Pl.Mikor nálam a +12V úgy 3,7GHz felett nagyot esett,már tudtam,hogy kevéske a DTK tápom,s egy Orthos kvra el fog dobni...Mennem kell
-
lipi67
nagyúr
Most keltem,de ahogy tőlem telik,mén sorról sorra,s vszolok.
Kemény a fejed:Örülj basszus,benőtt e fejed lágya!
Terhelve vizsgáljuksak a max OC-n nincs terhelés,meg a max FSB-n(kekem meg ez nem jelent semmi különöset-FSB-)
Nem az érdekel minket,h mennyit állít be,pontosan az,hogy mennyit kap, ott mit tud.
"terhelés alatti feszültséget állítja be VID-nek"------akinek 1,2V a vid..uazt az eredményt kapná mint a 2-es opcióban!!!!-EZÉRT!!!!
"CPU tuning lista a CPU-ról kell, hogy szóljon"-Arról szól!!!ne így nézd az 1-es opciót!Ne azt nézd,h x procijának 1,15V a vidje,s az 1-es opciót 1,096-on futtatta akkopr a lapja feszesése 0,054.Azt nézd,hogy a procija 1,096-on megy y órajelen.
"Itt nincs pénzjutalom és még rangsor sem."Persze,hogy nincs!Itt maxbüszke lehetsz a procidra és a kitartásodra,hogy a második óra után,nem szartál bele az egészbe
"ogy a leendő CPU felhasználókat segítsük azzal, hogy megmutatjuk CPU-ink képességeit"-erre majd visszatérek a végén..
"minek a RAM, VTT feszültségeinek ismerete, vagy az, hogy mennyit esik a 12V?"--erre is
"okos dolog egy linken szerepeltetni a különböző tipusú procikat, ezért érdemes lenne pl egy SuperPI-t belevenni a listába, mert így lehetne látni, hogy az eltérő kategóriák hogyan birkóznak meg a gyakorlati számítási feladatokkal, pl hasonló órajelen."---Ilyen van is:[ITT].Nekünk is eszünkbe jutott,s mint látod,winRar Everest is játszott.Én éppen nem tudtam,h hol lakok,ezért Krammerkánakszóltam,h keresse mycso-t,Ő volt az utolsó aki módosította,s nagyon jól megcsinálta.Csak ennyi adatod bevinni,számon tartani..nem 1xü,igy elmaradozott.Sőt..kérdezd meg,én fanatikus Super PI-s voltam(vagyok),vallom a proci igazi erejét nagyon híven tükrözi,s nem az 1M-es,mert több proci összehasonlításánál,pl.a 6320 verte a 6750-et(minden más uaz volt!!!)1-2-4M-en,majd beérte a 6750-es,s 16-32M-en el is verte,ahogy kell. -
lipi67
nagyúr
Se rá fütty!!!!Segítünk rajta!!!Ha nem bánnád,linkelném amit az imént írtam Nekled a 5xxx-be.Ne írjam már le 2x
-nem is ,inkább bemásolom ide is(hogy rájöttem,elképesztő milyen gagyi vok...
)
Krammerkaehogy adja fel!!!!
"Szia!
Sokat gondolkodtunk,h mi lenne a jó megoldás.Azért döntöttünk a Drooppolt érték mellet az 1-es opcióba,mert ha csinálnánk egy klasszikus alapfesz tuningot(VID lenne terhelten belőve)akkor az 1-es és 2-es opció között sok esetben azonos eredmény születne.Pl valakinek 1,2Va VID.(Ugye Biosba belövi erre s lesz belőle 1,15V,prime alatt meg 1,138V.Ezen megnézi,hogy mit tud a proci.Viszont ha a másik vatriáció:a terhelt és a vid különbsége ugye ekkor 1,2-1,138,azaz 0,062V Ezt biosba hozzáadná a VID-hez,ami 1,262V lenne s ha ezen nézné..már a 2.opciót is csinálja.
A feltevésed jogos,ez lenne a klasszikus VID-es tuning,csak az a baj,hogy nagyon beszívatta a népet az Intel a45-ös procik "nem feszelhetőségével".Mi több eredmény alapján akartuk mérni a procikat,több opció többet mutat alapon,de..Nem fog az emberek többsége 45-ös procival 1,5V-os opción prájmolni,sőt adni se fog neki ennyit.Így nagyon leszűkült a tartomány,ezért kellet ezt meglépnünk..
Igy az első opció nem csak a prociról,a laprór is szól..Sajnálom.Igen,real Temp max,erre vagyunk kíváncsiak.Ezt kellene adni biosban a procinak,esetedben BIOS 1,15V a beállítandó érték."
-
krammerka
őstag
CPU mag,VTT,Északi híd,ramok.Még ami érdekes lehet,hogy a táp megtartja-e teszt alatt a +12V-ot
Sajnos nem mindegyik Everest mutatja az összes értéket,de általában látható ami fontos lehetOHardy: jól észrevetted a difit,de jól csinálta,ugyanis néhány hete felvetődött ez a dolog,hogy mi legyen az 1-es opció?És maradtunk abban,hogy teszt alatt a saját vidjét mutassa a cpu-z.
Az első tesztek úgy készültek,de most már ez a felállás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SSD kibeszélő
- alza vélemények - tapasztalatok
- Nyaralás topik
- Túraautó topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Futás, futópályák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gigabyte alaplap topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- AMD Ryzen 5 5600G 4,4GHz 19MB 65W AM4 Integrált Radeon Graphics 1 év gari
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 7700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Update 06.13. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest